Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.838 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Voor de vijfde keer wordt in Helmond het burgemeestersontbijt georganiseerd. Dat lustrumontbijt vindt komende maandagochtend plaats in het kasteel. Daar zullen 100 kinderen van 19 van de in totaal 21 Gezonde Scholen in onze stad samen ontbijten met burgemeester Elly Blanksma en wethouder Cathalijne Dortmans. Het eerste Helmondse burgemeestersontbijt was in 2015. Toen mochten er 40 kinderen met onze burgemeester een vorkje prikken in het restaurant van de Praktijkschool, zie de foto rechtsboven.
In heel Nederland schuiven tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt ruim een half miljoen kinderen op 2750 scholen aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een les over de beste start van de dag. Zo leren zij op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat ze ’s ochtends het beste kunnen eten. En dat werkt want uit onderzoek blijkt dat in 2008 nog 20% van de scholieren met een lege maag naar school gingen, vorig jaar had al 95% van de leerlingen ontbijt op voor de bel ging. Meneer de Uil wenst in dit filmpje alle kijkbuiskinderen alvast een smakelijk ontbijt toe
Meer dan de helft van de basisscholen in Helmond is een Gezonde School. De 19 aanwezigen zijn Goede Herder, Dierdonk, Vuurvogel, Silvester Bernadette, Westwijzer, Trudo, de Lindt, ’t Hout, Mozaïek, Montessori, Mondomijn, Toermalijn,Hart van het hout, Vendelier, Helicon, VSO de Korenaer, Jan van Brabant College Molenstraat en Deltaweg en Praktijkschool Helmond. Tijdens dit ontbijt krijgt De Vendelier het vignet Gezonde School uitgereikt. 
Hoe het burgemeestersontbijt vorig jaar verliep, kun je hieronder zien.

In de reacties hieronder staan updates.

3 reacties:

Update 1:
“Voor het 5e jaar organiseerde Jibb+ Helmond samen met o.a. de lokale GGD het #burgemeestersontbijt voor gezonde scholen.
In het kader van het jubileum dit jaar in het prachtige kasteel! Ontbijten is ontzettend belangrijk, GEZOND ontbijten is nóg belangrijker. Elk jaar schuiven er in Helmond gelukkig steeds meer gezonde scholen aan. ????????” Dat liet burgemeester Elly Blanksma een tijdje na haar ontbijt vanochtend via de social media weten.

Beantwoorden

Update 2:

Omdat Jibb+ voor de vijfde keer het burgemeestersontbijt organiseerde, was er dit jaar gekozen voor deze bijzondere ????-locatie, zo lieten zij zojuist in een persbericht weten.
De 100 kinderen werden er vorstelijk ontvangen door kasteelheer Carel Frederik Wesselman en 2 kasteeldames die hen begeleidden naar de mooi gedekte tafels. Na een aantal woorden van de burgemeester en de uitreiking van het vignet Gezonde School door wethouder Cathalijne Dortmans aan basisschool de Vendelier, was het ontbijt officieel geopend.
Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt (dat dit keer voor het zeventiende jaar plaats vindt) een goed doel dat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van kinderen. Dit jaar is dat Stichting Het Vergeten Kind. Met een donatie van 250 euro aan die stichting betaalde burgemeester Elly Blanksma symbolisch voor dit ontbijt.
Het burgemeestersontbijt vandaag werd mede mogelijk gemaakt met de steun van stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond, Ondernemersfonds Helmond, Albert Heijn XL Helmond, Aldi Helmond, Museum Helmond en de gemeente.
Jadijfoto maakte vanochtend de onderstaande foto:

Beantwoorden

Mijn dochter vond het helemaal ge-wel-dig!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *