Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Foto: Pressvisuals.comDe 6 Peelgemeenten gaan nauwer samenwerken om overlastsituaties, handhavingsknelpunten en ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Zij maakten afspraken met de politie-eenheid Oost-Brabant, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en Senzer (voormalige Atlant) om te komen tot een Peelland Interventie Team, kortweg PIT. Met de instelling van het PIT vervalt het Helmond Interventie Team actief (HIT).
Aan de basis van de beoogde samenwerking liggen de goede ervaringen die de 6 dit jaar opdeden bij het ‘Project Arbeidsmigranten’. Bij deze 6 gemeenten (Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren) werden daartoe de krachten gebundeld en gemeentegrensoverschrijdend gewerkt. Voor het PIT diende het sinds 2009 bestaande HIT als voorbeeld. Daarbij wordt/werd in Helmond samengewerkt om de overlast en criminaliteit aan te pakken. Naast de hierboven genoemde partijen waren daarbij ook ‘t UWV, energiemaatschappijen, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant (ODZOB), de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie betrokken. Ook die organisaties zullen daar waar nodig bij de daadwerkelijke acties van het PIT betrokken worden.
Informatiefilmpje over HIT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *