Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.328 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De gemeente heeft de leefbaarheid en veiligheid gemeten zoals de Helmonders die beleven. De resultaten staan in een lijvig rapport, de Veiligheidsmonitor Helmond 2013. Het beeld dat daarin geschetst wordt omvat niet alle facetten van het veiligheidsdomein. Zo maken bijvoorbeeld veiligheid van bedrijven en in de horeca, georganiseerde criminaliteit en milieudelicten geen onderdeel uit van de monitor. Maar toch, deze monitor geeft een indicatie, ook per wijk. De politiecijfers in deze monitor presenteerden we vorige maand al.
Enkele feiten uit de monitor: de meeste Helmonders zijn tevreden over het onderhoud in de omgeving en over de voorzieningen voor kinderen. Over de voorzieningen voor jongeren is 30% tevreden en 30% ontevreden. Te hard rijden, hondenpoep en parkeerproblemen zijn de problemen die het hoogst zitten.
Je kunt het hele rapport (pdf) lezen (de samenvatting in het begin is zeker de moeite), de burgemeester en haar wethouders deden dat al en concludeerden in algemene zin:

Dat het goed gaat met de leefbaarheid en veiligheid in Helmond. Dit blijkt zowel uit de beleving van de inwoners als uit de politiecijfers over criminaliteit en overlast. In vergelijking met andere middelgrote steden in Nederland is Helmond als een gemiddelde stad te typeren. Een stad waar men zich relatief veilig voelt. Maar ook een stad met aandachtspunten.
De ontwikkeling van veiligheid laat in de afgelopen vijf jaar op een aantal punten een positieve lijn zien. Zo voelen inwoners zich vaker veilig. En een aantal soorten criminaliteit met grote impact op inwoners zijn gedaald. Hierbij kunt u denken aan woninginbraken, bedreigingen en mishandelingen.
We zien echter ook aandachtspunten. Eén daarvan is jeugdoverlast. Een thema waarover we de afgelopen periode verschillende keren met u van gedachten hebben gewisseld. Verder zien we een opvallende stijging van het aantal fietsendiefstallen en inbraken in schuren en garages.

5 reacties:

In plaats van die cijfers te maken, meer uren op straat maken, daalt de lijn echt sterk

Beantwoorden

Wat een ontzettend wc-eend onderzoek.
Ik ken niemand in het centrum die zich veiliger voelt als 5 jaar geleden, en ik woon gewoon in het centrum.
Blijkbaar is het enige waar de mensen zich aan ergeren verkeer, lekker makkelijk, mooi excuus om meer camera’s te hangen, levert goed op.
De camera’s voor de veiligheid in ieder geval niet, ondanks de camera in de molenstraat wordt je toch gewoon aangerand blijkbaar, en niemand die het ziet.

Ik geloof niet zo in onderzoek naar de gemeente, uitgezocht door de gemeente.

Beantwoorden

Ik woon al 30 jaar in de binnenstad en merk ook geen verschil .
Dus mijn conclusie : Onderzoek van de gemeente is geld verspilling en slaat nergens op !

Beantwoorden

In het gebied waar diverse veiligheidscameras staan zie ik iniedergeval weinig tot geen rare dingen gebeuren.
In het gebied daarbuiten weer wel. Vooral louche figuren met (dure en grote) auto’s (soms met buitenlands kenteken) die s’avonds laat “spullen” staan over te laden in een andere auto. Dat soort werk.

Beantwoorden

Er zouden wat vaker onderzoeken moeten worden uitgevoerd naar de zin en onzin van deze manier van geldverkwisting van de gemeente, bijna niemand durft er openbaar voor uit te komen wat hij/zij echt denkt want dan krijg je al snel een stempel van racist opgespeld maar veiliger is de stad er in elk geval niet op geworden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *