Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.647 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Foto door Wim vd Broek

Onze vorige burgemeester Fons Jacobs hoeft niet strafrechtelijk te worden vervolgd voor malversaties rond restaurant Berlaer. Dat bepaalde vandaag het Gerechtshof in Den Bosch en lazen wij zojuist op de website Sargasso.
De aangifte van het echtpaar Eric en Mieke Betgem, de voormalige uitbaters van dat restaurant bij het kasteel, is volgens het Hof terecht terzijde gelegd. Volgens het Hof kan een strafrechter, ‘op basis van de feiten en de omstandigheden zoals ze uit de stukken naar voren komen, niet tot een veroordeling van beklaagde ter zake de door klagers in deze klachtprocedure gestelde strafbare gedraging(en) komen’. Ook ziet het Hof ‘geen althans onvoldoende feiten of omstandigheden’ om Jacobs als verdachte aan te merken en het Openbaar Ministerie (OM) opdracht te geven nader onderzoek in te stellen.
De oud-burgemeester werd er door het Helmondse horeca-echtpaar van beticht malversaties rond hun restaurant te hebben ‘gefaciliteerd’. Het pand waarin het restaurant zat is eigendom van de gemeente. Eric en Mieke Betgem namen het restaurant in 2011 over van de vorige eigenaar. Volgens het echtpaar heeft de gemeente in de jaren daarvoor zaken gedaan met niet bestaande BV’s en het echtpaar geflatteerde te hoge omzetcijfers voorgehouden.
De 2 deden aangifte tegen de burgemeester, als eindverantwoordelijke voor de vergunningverlening. Volgens hen was er sprake van medeplegen of medeplichtigheid aan valsheid in geschrifte. Het OM legde die aangifte terzijde, waarna het echtpaar Betgem een zogeheten artikel-12-procedure startte. Dit is een procedure waarbij een direct belanghebbende zich bij het Hof kan beklagen over de beslissing van het OM om geen vervolging in te stellen.
Tevergeefs eisten zij dus dat het Hof het OM opdracht zou geven om tóch tot vervolging over te gaan. Naar aanleiding van deze uitspraak overweegt Fons Jacobs nu stappen te ondernemen naar aanleiding van deze beschuldigingen.
Eerder deed het Sargasso-bericht dat Jacobs hiervoor mogelijk vervolgd ging worden, behoorlijk wat stof opwaaien. Wordt (waarschijnlijk) vervolgd…

12 reacties:

Die Fons wint maar mooi. Ben niet de grootste fan van die burgemeester, maar vanwege al die onzin die die Eric hier spuit en iedereen beledigd en belasterd vind ik dit mooi nieuwsl.
Hoop dat Jacobs hier meeleest dan heeft hij meteen het stelselmatige gedrag van Eric in beeld, lijt me handig in de rectzaak.

Beantwoorden

@ Jan hahaha. Daar gaat zijn zwaard……

Beantwoorden

Ik vind het totaal niet chique van Jacobs dat hij een tegenproces begint.. Een ex-burgemeester onwaardig. Dat Eric geen schijn van kans maakte wist ik ook wel, vanwege het type kwalificaties dat hij gebruikte. Maar het is niet nodig om vervolgens na te gaan trappen vind ik.

Beantwoorden

Ben het helemaal eens met de reactie van Michiel,laat ons aub. Het tijdperk Jacobs afsluiten, dat was niets om trots op te zijn,

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 6 november 2013 om 23:19:

Chique is het al lang niet meer. 🙁
Maar wat Erik en Mieke doen mag Fons toch ook? Sue-en heet dat spelletje. Wie de bal kaatst, moet hem terug verwachten.

Beantwoorden

Dat Jacobs niet op de hoogte was van het gesjoemel met de cijfers zal wel, maar is het wel bewezen dat de vorige uitbaters van Berlaer dit wel gedaan hebben? Moet bijna wel, Eric kon het hoofd niet boven water houden en Eetkamer 22 gaat het volgens mij ook niet redden. En dan zijn de vorige uitbaters daar ook nog eens adviseurs?
Zit een luchtje aan natuurlijk.
En wat Jacobs betreft natuurlijk terecht dat hij tegenstappen onderneemt.

Beantwoorden

Allemaal kwats misschien moeten mensen is niet zomaar oordelen en zich eerst verdiepen want het is toch wel heel erg grappig dat iedereen denkt alles te weten stel triesten figuren! Jullie zouden maar is mee moeten maken wat deze mensen al hebben moeten doorstaan dan zouden jullie vast anders praten;)

Beantwoorden

Haha altijd leuk, reacties van familie of bekenden.

Beantwoorden

@manuela op donderdag 7 november 2013 om 18:34:

Wat vervelend, wat is er dan allemaal gebeurd met mieke en eric? Hoe is het met ze?

Beantwoorden

Typische gevalletje gezichtsverlies. Voor zowel de strafrechter, Fons, Eric en Mieke. Triest waar slechte communicatie tot kan leiden.

Beantwoorden

Die Jacobs kan toch maar beter zich gedeisd houden en zich beraden hoe hij het geld van die schromelijke overtrokken beveiliging aan de belastingbetaler kan terug betalen.

Beantwoorden

@ John. Ook eetkamer 22 alweer te koop. Vreemd voor een goudmijn.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *