Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.325 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

In dierenpark De Warande is vrijdag een huiszwaluwtil geplaatst  Deze huiszwaluwtil herbergt 14 kunstnesten en kostte de gemeente 6.000 euro. In onze stad huizen 4  huiszwaluwkolonies.
Deze plaatsing op initiatief van Jan van de Rijt (lid van vogelwerkgroep) vloeit voort uit 2 besluiten. Enerzijds het besluit om biodiversiteit te promoten in Nederland waarna de gemeente Helmond ambassadeur van de huiszwaluw werd. Anderzijds vanwege maatregelen die genomen moeten worden bij bouwprojecten om schade aan beschermde soorten planten en dieren te voorkomen. In 2 gesloopte panden in de Torenstraat zaten 2 huiszwaluwnesten. Die moeten wettelijk met een factor 5 gecompenseerd worden: dat gebeurde middels de 14 kunstnesten (dus 4 extra).
Met leem afkomstig uit recreatiegebied Berkendonk, legde de vogelwerkgroep De Zwaluw (VN afdeling Helmond) in het dierenpark een leemplek aan zodat de huiszwaluwen zelf meer nesten kunnen bouwen. De paal staat tussen een houten hekwerk zodat dieren uit het dierenpark de paal niet kunnen omduwen. Want met de komst morgen van het tweede Watusirund komt er in het dierenpark een sterke bewoner bij.

2 reacties:

Das een leuke manier om je wettelijke compensatie te regelen en een toplocatie ook.

Beantwoorden

woensdag 25 maart wordt de tweede til geplaatst in Goorloop park noord
mooi resultaat laat de huiszwaluwen maar komen.
jan

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *