Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar đŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Voor het huldigen van kampioenen is geen duidelijk beleid. Dat bleek met name toen kickbokser Nieky Holzken op vorig jaar op 21 december wereldkampioen werd. Na flink wat overleg en protesten uit zijn achterban werd hij uiteindelijk gehuldigd op 31 januari in de rust van de wedstrijd Helmond Sport – Excelsior.
Daarom heeft de gemeente een protocol opgesteld hoe Helmond de kampioenen voortaan zal huldigen:

Sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd, worden door het gemeentebestuur gehuldigd. Zij hecht namelijk grote waarde aan de wijze waarop haar sportieve inwoners Helmond een positieve uitstraling geven in binnen- en buitenland. Het huldigen gebeurt op het jaarlijkse Sportgala. Tijdens deze avond ontvangen alle kampioenen een aandenken van de gemeente. Vaandelteams die promoveren behoren tevens tot de groep van kampioenen die uitgenodigd worden voor het Sportgala. Bij de individuele sporters die kampioen worden, geldt geen leeftijdsgrens. Tot 16 jaar worden de talenten die Nederlands Kampioen zijn geworden eveneens in het zonnetje gezet. Bijzondere onderwerpen op het terrein van sport kunnen ook op deze avond worden belicht.

Het initiatief voor en de uitwerking van een huldiging buiten het jaarlijkse sportgala op het gebied van sport (maar ook op gebied van andere prestaties) ligt voortaan bij de individuele burger, (sport)vereniging of organisatie. Het is volgens de gemeente namelijk ondoenlijk alle bijzondere prestaties van Helmonders te volgen. De gemeente wil dan graag faciliteren en natuurlijk ook feliciteren.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *