Samenwerking gemeente en bedrijven

Al meerdere jaren werken de gemeente en Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) aan de toekomstbestendigheid van de Helmondse bedrijventerreinen. Beiden vinden het belangrijk dat Helmondse bedrijven nu én in de toekomst concurrerend kunnen functioneren in een omgeving die voldoet aan de behoeften van de ondernemer, werknemer en bezoeker. Vandaag tekenden wethouder Martijn de Kort en voorzitter van SBH Gertjan Aarts een convenant om deze samenwerking te bekrachtigen.

Met het vastleggen van afspraken is de samenwerking toekomstbestendig geborgd. Wethouder De Kort: “We hebben vertrouwen in deze unieke samenwerking met de ondernemers op onze bedrijventerreinen en zien SBH dan ook al jaren als dé partner om zaken voor elkaar te krijgen. Diverse mooie projecten zijn al tot stand gekomen, maar veranderende (maatschappelijke) ontwikkelingen blijven verantwoordelijkheid vragen van zowel het bedrijfsleven als de overheid. Structureel samenwerken is daarom een must.”
Dat samenwerken voordelen oplevert is, volgens de gemeente, onder meer te merken aan de lage criminaliteitscijfers op onze bedrijventerreinen. Sinds de intensieve aandacht, korte publiek-private lijnen en een structurele gezamenlijke aanpak zijn de terreinen en het ondernemersklimaat merkbaar verbeterd. Vorig jaar konden we daarover onder meer dit en dit nieuws op de weblog melden.  
Gertjan Arts voorzitter van SBH “Als SBH zetten we ons onder andere met dit soort projecten dagelijks in voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat op onze bedrijventerreinen. We hebben veel actief betrokken ondernemers die bij verschillende projecten de schouders eronder zetten. Het is een bekend gezegde; alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. De gemeente is daarin een belangrijke partner voor ons. Helmondse ondernemers zijn vooral van het DOEN, daarom hebben we als SBH een inhoudelijk programma en voeren we ook echt uit waar mogelijk.”
“De 4 kernthema’s van SBH vormen de basis van een aantrekkelijk bedrijventerrein: veiligheid, energiebewust & duurzaam, huisvesting en werkgelegenheid. Binnen de achterban, zo’n 900 ondernemers, heerst veel collegialiteit, samenwerking en ondernemerschap. Dat zijn mooie pijlers voor de toekomst. Ambitie? De beste bedrijventerreinen van Nederland worden!” Aldus onze gemeente in al haar enthousiasme.

“Wij maken de Gemeente Helmond complimenten dat zij de uitdaging van de Pilot en het gastheerschap is aangegaan.”
Dat en meer schreef Frits Rutten van SBH 10 jaar geleden op de weblog. Wellicht leuk om nog eens terug te lezen.