Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Fractievoorzitter Jan Roefs is de beoogde lijsttrekker voor het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Het CDA-bestuur heeft hem voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker. De circa 140 CDA-leden kiezen hun nieuwe lijsttrekker volgende week woensdag tijdens de ledenvergadering.
De positie van lijsttrekker kwam vrij nadat de eerder verkozen Margreet de Leeuw zich eind juni terugtrok. Na een motie van afkeuring over niet opgesoupeerd zorggeld (die ze deelde met wethouder Nathalie van der Zanden van de SP) was zij niet zeker van de volledige steun van haar eigen partij. Ook collega CDA-wethouder Frans Stienen heeft aangekondigd geen lijsttrekker te willen worden.
Net zo min als Thijs van Wetten, die begin dit jaar nog in de race was als tegenkandidaat van De Leeuw. Thijs van Wetten en Angelique Raaijmakers hebben allebei aangekondigd te stoppen. In november al vertrok toenmalig fractievoorzitter Saskia Peters per direct. Het CDA verliest daarmee zo een beetje alle ervaren politici.
De 61-jarige Jan Roefs werd in oktober vorig jaar door de fractie gekozen tot fractievoorzitter als opvolger van de (erg haastig vertrokken) Peters. En nu is hij dus kandidaat voor het lijsttrekkerschap. “Ik had liever De Leeuw als lijsttrekker gezien,” zegt Jan Roefs, die ook speelde met de gedachte uit de politiek te stappen. “Bij het CDA vinden we in het algemeen 12 jaar een mooie periode. En ik heb er al 20 jaar Helmondse politiek opzitten. Maar nood breekt wet. Er is behoefte aan rust, niet alleen binnen het CDA maar in de hele Helmondse politiek. Het was een hectisch jaar, met (te) veel partijen.”

In de reacties hieronder staan updates.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *