Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.193 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Wethouder Margreet de Leeuw (53) is gekozen als lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Zij is daarmee de opvolgster van wethouder Frans Stienen als politiek leider van de partij. Tijdens de algemene ledenvergadering vanavond in de Geseldonk konden de leden kiezen tussen haar en raadslid Thijs van Wetten.

In de reactie hieronder staat een update.

8 reacties:

Update 1:
Margreet de Leeuw treedt terug als CDA-lijsttrekker
Hieronder haar bericht op Facebook daarover:

In januari van dit jaar werd ik gekozen tot lijsttrekker van CDA Helmond. Een verkiezing die ik destijds vol enthousiasme heb aanvaard. Met de intentie om in maart 2018 een fantastische verkiezingsuitslag voor het CDA te boeken.
Om dat voor elkaar boksen is veel energie en enthousiasme nodig. Van partijgenoten die straks ook op de kieslijst komen te staan, en natuurlijk niet in de laatste plaats van mijzelf. Ik moet helaas vaststellen dat bij mij de benodigde energie niet meer aanwezig is om de lijst te gaan trekken. Tijdens de vergadering van de gemeenteraad die gisteravond plaatsvond, voelde ik onvoldoende steun vanuit onze eigen fractie voor mij als wethouder. Ik ben daarin teleurgesteld en voel mij ook geen recht gedaan.
Daarom heb ik besloten mij terug te trekken als lijsttrekker, ben ik ook geen wethouderskandidaat voor het volgende college en wil ik ook geen plaats op de lijst.
In de resterende collegeperiode zal ik mij voor de volle 100% blijven inzetten op de onderwerpen die mij zo na aan het hart liggen: Jeugd, Onderwijs en Gezondheid voor Helmond. En voor al die mensen die zorg nodig hebben en van ons mogen verwachten dat wij de transitie en transformatie van de zorgtaken tot een succes maken. De afgelopen jaren zijn, ondanks aanloopproblemen waar iedere gemeente op enigerlei wijze mee te maken heeft gehad, grote stappen gezet in dit proces. Waarbij het ons als bestuur en als organisatie is gelukt de zorgcontinuïteit te waarborgen. Ik stá daarvoor en dat zal de komende negen maanden niet anders zijn.

Beantwoorden

met de komst van de pvv is da logies

Beantwoorden
Pierre van Bommel

@Pierre van Bommel op woensdag 28 juni 2017 om 14:23:

Ik zie niet in wat daar logisch aan is. De gemiddelde CDA-stemmer zal niet snel “overlopen” naar de PVV, plus het is nog niet eens zeker dat de PVV mee zal doen met de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Beantwoorden

Ze had wel meer domme acties de laatste tijd. Bijv dat verhaal mbt het speeltuintje in dierdonk. Daar wilde ze zichzelf ook zo graag mee bemoeien om een vriendendienst te bewijzen voor iemand. Goede zaak dat ze zich terugtrekt! Mooi.

Beantwoorden

Helmond gaat zeker een ruk naar recht krijgen. Links is afgedaan met zijn pappen en nathouden geklets. Zeker na alle issues van de laatste weken.

Beantwoorden

Moedig en verstandig politiek besluit van deze wethouder. Dat siert haar!
Want privé geeft ze daarmee een vrijwel zekere wethoudersfunctie op die haar jaarlijks een dikke ton oplevert. Dat gaat zij normaal gesproken buiten de politiek nooit meer verdienen. Ik moet de reageerders hier nog zien die zo’n bedrag ook zouden opgeven.

Beantwoorden

Mevrouw De Leeuw wil niet in ‘deze setting’ politiek bedrijven. Zij had kunnen weten dat je bij het CDA, al sinds de oprichting, links en rechts kunt shoppen.
Daarvan kun je (als bestuurder) ook wel eens het slachtoffer worden.

Beantwoorden

tja

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *