Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.116 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

uit het archiefVanaf maandag kun je Wmo-consulenten, JIBB-medewerkers, jeugd- en gezinswerkers en opvoedondersteuners op 1 van de 40 nieuwe dienstfietsen zien rijden. Vanaf verschillende locaties in de stad kunnen zij die fietsen dan steeds gebruiken. “Zo kunnen zij zich op een gezonde, duurzame en zichtbare manier verplaatsen tussen o.a. Helmondse wijkaccommodaties, huisbezoeken, gemeentelijke gebouwen en scholen” aldus de gemeente.
Een deel van de fietsen heeft een opvallende kleur, een kleurige fietstas en een ludieke Helmondse uitdrukking. Maandagmiddag worden deze fietsen gepresenteerd. De overige dienstfietsen zijn neutraal omdat een herkenbare opvallende fiets niet altijd handig is. Denk bijvoorbeeld aan een gezinswerker als die bezig is met een uithuisplaatsing.
In maart liet B&W in een RaadsInformatieBrief (pdf) weten dat zij 29.000 euro had gereserveerd voor de aanschaf van circa 60 dienstfietsen.

5 reacties:

Update:
Gistermiddag werden de kleurrijke dienstfietsen gepresenteerd in Wijkhuis- Brede school de Fonkel. De fietsen blijken oranje te zijn en voorzien van een kleurige fietstas. De aangekondigde ludieke Helmondse uitdrukkingen op die fietsen zijn: kiek oit!, efkes opskiete…, witte gai de weg? Zo kunnen zij zich op een gezonde, laagdrempelige en zichtbare manier verplaatsen van kantoor naar wijkhuis, op huisbezoek of naar school.
Wethouder de Leeuw is blij met de komst van de nieuwe dienstfietsen. ”De fietsen, gekocht bij een Helmondse ondernemer, zijn uitvoerig getest door de medewerkers zelf. Het is belangrijk voor buurtbewoners om de mensen die actief zijn in de wijk te zien en te herkennen. En even een praatje maken kan altijd.”
Angrid Stappers is opvoedondersteuner in de Binnenstad: “Dagelijks maken we heel wat kilometers: van kantoor naar wijkhuis, op huisbezoek of naar school. Met de fiets gaat dat lekker snel.”
PressVisuals.com maakte de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

deze dure aangeschafte fietsen zullen maar weinig gebruikt worden ze pakken toch liever de auto let maar op 😉 dus weer weg gegooid geld…

Beantwoorden
Richard van Hout

Verschrikkelijk

Beantwoorden

Verschrikkelijk? Tis gewoon hopeloos

Beantwoorden
Jacco van Nimwegen

Hebben ze eerder ook al niet (goedkoop) elektrische fietsen gehad?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *