Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 85.615 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
23reacties

De afgelopen periode spraken het kwakkelende Omroep Helmond en Dit Is Onze Wijk (DIOW) over een voorgenomen samenwerking om de slagkracht en het draagvlak van hun activiteiten te versterken. Voor het zetten van vervolgstappen in het fusieproces gaan zij extern advies en expertise inzetten. De gemeente betaalt daarvan de kosten via een eenmalige subsidie van 25.250 euro. Dat laat het nog zittende B&W in een brief aan de gemeenteraadsleden weten.
Belangrijke aanleiding voor de start van de gesprekken is de subsidieaanvraag die DIOW in januari bij de gemeente indiende. Daarin gaf deze website (met ruim 40 duizend websitebezoekers volgens de gemeente) aan druk bezig te zijn met haar eigen ontwikkeling. Om hun continuïteit te kunnen garanderen is professionalisering noodzakelijk.
Omroep Helmond is tot en met 2020 door het Commissariaat voor de Media aangewezen als de lokale zendgemachtigde. De afgelopen jaren heeft de omroep zich, “helaas nog zonder al te veel succes” zo meldt B&W, ingespannen om samen met de lokale omroepen in de aangrenzende Peelgemeenten toe te werken naar een fusie. Ondertussen was de gemeente steeds met Omroep Helmond in gesprek over de vraag hoe bereik en draagvlak in de stad kunnen worden vergroot. Omdat ook Omroep Helmond tegen grenzen aanloopt en nog altijd vrijwel volledig op vrijwilligers draait, is het financiële draagvlak in die gesprekken constant een onderwerp van gesprek.
B&W: “Als gemeente zijn we echter van mening dat onze rol hierin beperkt is en dat de levensvatbaarheid en toekomstbestendigheid van een lokale omroep bepalend zijn. Daarbij hechten wij sterk aan een koppeling tussen de traditionele(re) media radio en televisie en nieuwe, digitale nieuwsvoorzieningen. Bijkomend feit is dat beide organisaties een belangrijke rol spelen ten opzichte van het werven en opleiden van vrijwilligers. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn DIOW en Omroep Helmond belangrijke organisaties. Een verdere professionalisering kan hen ook in deze activiteiten sterken.”
De subsidieaanvraag van DIOW en de ontwikkelingen rondom Omroep Helmond waren voor B&W, en specifiek voor de wethouders Frans Stienen en Nathalie van der Zanden, aanleiding beide partijen samen uit te nodigen voor een gesprek over mogelijke samenwerking. Dat resulteerde in een samenwerkingsverklaring waarin DIOW en Omroep Helmond zich hebben uitgesproken om samen vorm te willen geven aan 1 lokale mediaorganisatie. Zij zien daarin veel voordelen en erkennen elkaar, elk vanuit de eigen kracht en focus, te kunnen versterken. Daarom is per 1 mei 2018 een ‘bestuurlijke unie’ gevormd.

23 reacties:

“Helmond Media”

Deze fusie heeft geen zin als de productie kwaliteit niet om hoog gaat. Lees:
– de potsierlijke interviewsters bij DIOW
– de waardeloze kwaliteit van Omroep Helmond
– algemene amateuristische producties

Ik snap dat het vrijwilligers zijn. Maar een gemiddelde vlogger heeft ’t beter voor elkaar dan onze “omroepjes”

Beantwoorden

Zonde van die 25 duizend euro! Iedere organisatieadviseur weet dat 2 zwakkelingen samen niet 1 sterke maken. Hopelijk gaat Dit is onze wijk nu voortaan wat netter met haar niet betaalde vrijwilligers om en betalen ze die ook voortaan voor hun werk.

Beantwoorden

Ondertussen zijn er afspraken gemaakt, convenanten getekend, diverse berichten over ‘onderzoek’ naar samenwerking (zelfs met 040) maar daar blijft het dan ook bij. Het ‘kwakkelt’ al 10 jaar terwijl er maar weinig luisteren/kijken!

https://www.ed.nl/asten/geen-licentie-lokale-omroep-bij-weigering-samenwerking~a2836402/

Beantwoorden

mag dan ook alleen nog positief nieuws? of wordt t dan wel echt, ook als t negatief is?

Beantwoorden

DIOW kijk ik niet naar, Omroep Helmond wel.
Iedere keer als ik de omroepers/omroepsters/interviewers zie staan stuntelen (met een enkele uitzondering), liggen mijn tenen krom in de schoenen. Helemaal geen feeling voor presenteren. Geen uitstraling ondanks hun opgepoetste uiterlijk. Met een blik als een verschrikte kip recht vooruit starend.
En dan te bedenken dat er toch wel ervaring met publiek is bij de een of andere “tante” of heer.
Je kunt wel menen een omroep te zijn, maar laat dat maar eens zien na al die jaren van “in de lucht” zijn. Erbarmelijke kwaliteit, maar om enigszins op de hoogte te blijven, ben je wel genoodzaakt om er (soms) naar te kijken.

Beantwoorden

25.250 euro.Meer dan een jaarsalaris voor menig inwoner.

Beantwoorden

@deweblogvanhelmond ja dat bericht bedoelde ik, op ed.nl niet meer te vinden.
Maar zie ze eens proosten, wat is daar tot nu toe van terecht gekomen? Want het was een verplichting anders ging de stekker eruit. Tel de subsidies eens op. Waarom zien ze zelf niet dat het gewoon op is.

Beantwoorden

Ik zit op geen van beiden te wachten! Nooit een kritische noot op de gemeente en uitzendingen op TV die recht uit het oostblok lijken te komen

Beantwoorden

Ja joh, pomp er nog maar wat geld in. Ongelofelijk.

Beantwoorden

Verjong de zender maar eens.

Beantwoorden

De vernieuwing van het management heeft niet gebracht wat het moet zijn. Het draait overgrotendeels (bestaat dat woord niet?) op vrijwilligers en toch lijkt het soms op de Claassen Show. Of het nou Gilberto of zijn Vader zijn… maar het brengt wel wat, maar kwaliteit kan ik idd niet zeggen. Overigens DIOW vind ik helemaal verschrikkelijk, waar halen ze die Kwalitatief Uitermate Teleurstellende achtergrondmuziekjes vandaan?

Beantwoorden

Omroep Helmond is in deze fusering de zwakke partij, dus DIOW zal straks overheersen, Als dit doorgaat (na de geld dump richting een externe partij) neem ik aan dat Omroep Helmond de naamdrager zal blijven?

Gelukkig zijn we niet gelimiteerd tot OH en DIOW hier in Helmond en zijn er genoeg alternatieven die naast de Weblog 😉 ook goed Helmonds nieuws leveren met en zonder ‘bewegend’ beeld. Ik kijk oa richting Marleen Smits https://indebuurt.nl/helmond/author/marleen/

Ik zou als ik omroep Helmond was, nog maar even de ademen inhouden en gewoon doorgaan met waar ze mee bezig zijn, programmering is niet ‘oud-bollig’ het is gewoon zoals het hoort voor een lokale omroep met te weinig budget en vrijwilligers, dat moet eerst aangepakt worden zonder er een andere partij bij te betrekken waarvan de insteek altijd geweest is om geld te verdienen, linksom of rechtsom. Kudos voor DIOW dit lijkt nu te gaan lukken.

Beantwoorden

Gewoon te gek voor woorden, dat er 25.000 euro gaat naar een club die met gemeenschaps geld de markt op gaat om advertenties te werven, terwijl er diverse comerciele bedrijven zijn met personeel in dienst die zo met oneerlijke concurentie bestookt worden.

Dus de gemeente gaat hier banen op het spel zetten met gemeenschaps geld.
Niet te geloven!!

overgen gaat er al jaren heel veel geld naar een bodemloze put.
Omroep Helmond krijgt ook nog eens een flinke subisdie en waar is dat geld gebleven?

Beantwoorden

Helemaal van de pot gerukt de armoede in Helmond viert hoogtij en ons belasting geld word verkwanseld. Grote schande voor dit wanbeleid.

Beantwoorden

Als je als omroep of website je eigen broek niet kunt ophouden, is er geen plaats voor je. Het gaat in beide gevallen om reclamekrantjes-nieuws. Gewoon simpelweg plaatsen wat anderen aanleveren of op verzoek op komen draven. Er zit geen enkele journalistiek achter en alles is ook op andere plekken te vinden.

Geld steken in een lokale hobbyomroep is een erfenis uit het verleden. Zo snel mogelijk mee ophouden. Geld steken in een website is echt niet van deze tijd.

Beantwoorden

Ik denk dat het een hele verbetering zou zijn als Erik van Heeswijk en zijn partner van de buis gehaald zouden worden.
Ze zijn totaal niet representatief en het presenteren slaat nergens op.
Heb hen trouwens ooit een mail gestuurd om hen dat te vertellen , maar krijg geen enkele reactie ( zeer onfatsoenlijk ).
Voor mij en vele anderen is dat een reden om niet meer te kijken.

Beantwoorden

@Birdie op woensdag 30 mei 2018 om 12:16:

Dat zal hun arrogantie zijn en met een beetje fatsoen hadden ze je gemaild.
Commentaar in slechte zin, wordt nooit snel geaccepteerd.
Misschien denken ze zelf dat ze goed bezig zijn. Daar kun je van mening over verschillen.

Beantwoorden

@Birdie op woensdag 30 mei 2018 om 12:16:

Deze reactie heeft niet echt betrekking op bovenstaand artikel. Ik had begrepen dat OH graag versterking in hun ploeg wil hebben. Indien jij jezelf wel representatief vindt en de presentatie over wil nemen van de door jou genoemde personen: voel je vrij om je aan te melden, zou ik zeggen! Of misschien ken jij mensen die het graag zouden willen doen.

Beantwoorden

Ik heb een paar jaar bij de omroep gefilmd als vrijwilliger. Heb iok een gesprek gehad met stienen. Ik heb hem verteld dat de omroep niet lang meer zou bestaan zonder financiële impuls. Als filmer moest ik op stap met knaken rommel. (Ik moest als timmerman gaan timmeren met een hamer zonder steel) vandaar ik gestopt ben. De gemeente liep weg met diow. De omroep zal nu niet lang meer bestaan.
Gr.Louis Claassen.

Beantwoorden

@Louis claassen op vrijdag 1 juni 2018 om 16:08:

Je bent niet de enige vrijwilliger die nu opstapt. Einde Omroep Helmond nabij ben ik ook bang voor. En eigenaar von Reth krijgt dan met zijn diow de lokale zendmachtiging en krijgt dan de jaarlijkse subsidie van 60 of 70 mille.

Beantwoorden

Gezien de kwaliteit van deze ingedutte omroep (OH), zeer discutabel, zou het best een goede optie zijn om DIOW de zendmachtiging te geven. Ik ken Herbert von Reth als een bevlogen man die zeker een nieuwe impuls kan geven aan de berichtgeving over Helmondse zaken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *