Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Gisteren werd Lambert Cox door wethouder Paul Smeulders (Duurzaamheid) onderscheiden met het Groene Lintje 2016. Het lintje is een onderscheiding van GroenLinks Helmond voor wie zich op positieve wijze inzet voor natuur, milieu en duurzaamheid in onze stad.
Lambert brengt via zijn Natuurkanaal de mens dichter bij de natuur. Via de webcams van dit kanaal kun je live de natuur volgen. Zo zijn bijvoorbeeld Helmondse ijsvogeltjes te bekijken via een speciaal geïnstalleerde ‘nestcam’, zie de vele beelden van vorig jaar. Ook geeft Lambert presentaties en voorlichting over de natuur in en rondom Helmond.
Naast zijn voorliefde voor de natuur is Lambert initiatiefnemer van een duurzaamheidsproject in de Leonardus speeltuin. Voor de speeltuin werden op zijn verzoek innovatieve speeltoestellen ontworpen door leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege. De toestellen moesten zo ontworpen worden dat ze zichtbaar energie opwekken, waardoor jonge kinderen spelenderwijs interesse krijgen in het opwekken van energie en de techniek erachter. Het Stadslab stelde hiervoor 5.000 euro beschikbaar. Naast die speeltoestellen werkte Lambert Cox ook diverse andere ideeën uit voor de speeltuin om kinderen milieubewust te maken. Zoals een waterspeelplaats om het hergebruik van water zichtbaar te maken en een ‘praatpaal’ die gaat ‘praten’ als de kinderen zelf al pompend stroom opwekken. Uiteraard doet de ‘praatpaal’ vooral milieubewuste uitspraken.
Vorig jaar werd het Groene Lintje uitgereikt aan Lara Tamarinof. Zij is de initiatiefneemster van o.a. de Weggeefhoek Brandevoort met spin-offs in diverse andere wijken en oprichter van Duurzamer Helmond waar allerlei lokale/regionale initiatieven worden verzameld.

2 reacties:

Leuk voor Lambert , gefeliciteerd.
Honderden mensen keken in het voorjaar naar “zijn” natuurkanaal.
Ik wens hem en alle andere betrokkenen , weer veel succes voor het volgend jaar.

Voor enkele weken waren de ijsvogeltjes mijn favoriet.

Op naar het volgend jaar. !

Beantwoorden

Proficiat Lambert! Al je inzet wordt beloond.

Het hele jaar door kunnen we genieten van al het moois via Natuurkanaal. Het ene na het andere nest ijsvogels vliegt uit en zelfs na de noodlottige overstroming had je na amper een week opnieuw succes toen het vrouwtje een ei legde in de snel aangepaste en verbeterde tweede broedwand op een veiligere plek (waarbij ik nog het voorrecht had je mee te mogen helpen). Voor wie eens terug wil kijken, heb ik mijn YouTube account geplaatst, waar al mijn filmpjes van Natuurkanaal op heb staan. En niet alleen van de ijsvogels.

Je inzet voor de speeltuin is tomeloos en steeds kom je weer met nieuwe ideeën. Geweldig dat je daar nu in erkend wordt. Je hebt het verdiend.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *