Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
32reacties

Vannacht is een man gewond geraakt op de Pastoor Elsenstraat in Mierlo-Hout. Vermoedelijk is hij in elkaar geslagen. Het slachtoffer werd in de opening van de voordeur van een woning in die straat aangetroffen.
De man is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Er arriveerde ook een traumahelikopter vanuit Nijmegen. Die werd om 00.40 uur ingeroepen vanwege de ingeschatte ernst van zijn toestand. Het is onbekend hoe ernstig de man gewond is en of hij de bewoner van het huis is waar hij door de hulpdiensten is aangetroffen.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto.

32 reacties:

De man is niet de bewoner van het huis waar hij is aangetroffen, maar van een paar huizen verder. Hij is door meerdere personen in elkaar geslagen, dat vermoedelijk kan wel weg. Het begint hier nu wat rustiger te worden op wat onderzoekende agenten na.
Er waren vier politieauto’s en twee ambulances aanwezig plus traumateam. Flink geschut dus en de man was er behoorlijk erg aan toe. Hopelijk overleeft hij het, hij is met de ambulance weggevoerd.

Beantwoorden

‘T hout word gevaarlijk!!

Beantwoorden

@Hein op donderdag 27 februari 2014 om 01:50:

Dank voor het ooggetuigenverslag!

Beantwoorden

Tja ‘graag gedaan’, al was het natuurlijk beter geweest als het niet nodig was. Er zijn nu naast de politie ook een aantal witte busjes. Technische recherche en het onderzoeksteam neem ik aan. Die zullen wel even bezig zijn.

Overigens zouden we hier in de buurt er niet raar van opkijken als dit iets te maken zou hebben met de aanslag van een paar maanden geleden (op het verkeerde huis). Let op: ik zeg absoluut niet dat het ook zo is, dat is aan de politie om dat uit te zoeken.

Beantwoorden

@Hein op donderdag 27 februari 2014 om 02:09:

Aannemende dat je deze aanslag bedoelt: http://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/persbericht-vernieling-en-brandstichting-woningen/

Beantwoorden

Yep, al valt het qua aanslagen en ongelukken hier genoeg mee hoor. Dus ik zou niet weten welke anders 😉

Maar goed, het was niet mijn bedoeling om de nadruk daar op te leggen, dat is bijzaak. Het is hoe dan ook erg genoeg wat er vannacht gebeurd is en ik hoop dat de daders achterhaald kunnen worden en dat de man opknapt van zijn verwondingen.

Beantwoorden

Het slachtoffer is niet de bewoner van het betreffende huis, maar hij woont enkele woningen verderop. Dat bevestigde Harrie Grijseels zojuist. De gewonde man is naar een gespecialiseerd ziekenhuis gebracht.

Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Heftig.
En dat op een steenworp afstand.
Niets van meegekregen vannacht.
De korte periode dat ik in ’t Hout woon, valt het me juist op dat het ’s avonds erg rustig is op straat.
Ik voel me in deze buurt juist redelijk veilig.

Beantwoorden

Het officiële politiebericht:
Getuigen gezocht van zware mishandeling
De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling die donderdagochtend 27 februari plaatsvond bij een woning aan de Pastoor Elsenstraat in Helmond. Daarbij raakte een man uit die plaats ernstig gewond.
Gewaarschuwde agenten troffen het 30-jarige slachtoffer rond 0.45 uur aan bij de woning, na een melding dat meerdere personen daar iemand in elkaar hadden geslagen. Bij het incident was een aantal personen betrokken. Zij zijn er volgens getuigen daarna in een auto vandoor gegaan.
Het slachtoffer werd ter plekke behandeld door medewerkers van de ambulance en leden van het Mobiel Medisch Team, dat met een traumahelikopter arriveerde. De man is daarna per ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De man heeft ernstig hoofdletsel, maar verkeerd buiten levensgevaar.
De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Op politie.nl/melden kunt u ook tips en informatie delen.

Beantwoorden

@Sjef op donderdag 27 februari 2014 om 07:16:

Inderdaad Sjef, ik durf hier met een gerust hart rond te lopen ’s avonds en voel me geen moment onveilig hier. Dat is in andere delen van Helmond wel anders. Het is gewoon vervelend dat er nu een paar incidenten in korte tijd zijn, dat is voor de beeldvorming natuurlijk funest.

Beantwoorden

Staan weer lekker in Telegraaf: Kopschoppers slaan toe.

Beantwoorden

Daar gaan we weer 🙁 🙁 🙁

De TELEGRAAF met de kop:
Kopschoppers slaan toe in Helmond
http://www.telegraaf.nl/binnenland/22337616/__Groep_mishandelt_man_in_Helmond__.html

Dat die man geslagen is en je dat met je handen doet dacht ik, is minder belangrijk blijkbaar. Maar het toontje is weer gezet hoor.

Beantwoorden

De Telegraaf laat zich hier wel weer kennen hoor.
Alsof ik de Privé aan het lezen ben…

Ik zou zeggen: “Gemeente Helmond; vraag een rectificatie en vergoeding voor imagoschade aan.”
…en maak dit ten gelde door hulp aan het slachtoffer en het politie-onderzoek.

Beantwoorden

De Telegraaf: altijd een foute krant geweest.
Zij doen niet onder voor al de roddeltijdschriften. Zo’n krant kun je toch gewoon niet serieus nemen, of wel soms?

Beantwoorden

Ieder weldenkend mens neemt de Telegraaf niet serieus, maar helaas hebben ze nog wel veel invloed in media-land. Ze brengen het alsof ze er zelf bij waren. Misselijk sensatieblaadje…

Beantwoorden

Altijd een LIEG krant geweest, jammer dat er nog mensen zijn die dit niet weten.

NOOIT gekocht trouwens, nergens.

Zelfs al was het de laatste krant in een standaard ( op vakantie ) zou ik die laten liggen !

@ Sjef … goeie tip voor de gemeente.

Beantwoorden

@Hein op donderdag 27 februari 2014 om 02:09:

Ook het ED komt vandaag met dezelfde aanslag-conclusie. Triest maar waar. 🙁

‘Mishandeling in Helmond was afrekening’

HELMOND – De 30-jarige man die woensdagnacht zwaar werd mishandeld in de Pastoor Elsenstraat in Mierlo-Hout was waarschijnlijk slachtoffer van een afrekening. Dat vermoeden buurtbewoners in de Helmondse wijk.

De man werd, toen hij thuiskwam met de auto, vanaf twee verschillende kanten overvallen. De daders hadden hem waarschijnlijk opgewacht. Op camerabeelden zou te zien zijn hoe hij aan zijn drie belagers probeerde te ontsnappen.

De mishandeling eindigde vijf huizen verderop, waar het slachtoffer hevig bloedend en met zwaar hoofdletsel neerviel. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen en is inmiddels buiten levensgevaar.

Half oktober vond er in dezelfde straat, bij de buren van het slachtoffer, een aanslag plaats. Daar werden ’s nachts brandende voorwerpen naar binnen gegooid. De politie vermoedde echter dat de daders zich hadden vergist in het adres.

De politie onderzoekt de zaken vooralsnog afzonderlijk. Buurtbewoners zou het echter niet verbazen als er verband is tussen de twee incidenten. “Kijk maar naar zijn huis, dat is net een fort”, zegt een van hen. “Voor alle ramen hangt een rolluik. Zelfs voor het wc-raampje. Dat is echt niet aangebracht om inbrekers buiten te houden, die kunnen niet door zo’n klein raampje.”

Beantwoorden

Ja daarom verbaast het hier ook niemand. Wat er precies gebeurt daar weet niemand, maar dat het iets schimmigs is weet men wel. Misschien is dat nu ook voorbij, want de politie is ook bij het slachtoffer binnen geweest.

Beantwoorden

wat een onzin,dus als je rolluiken hebt of camera’s heb je problemen,je kunt geen een straat inrijden of er hangt egens wel een camera of rolluiken, zouden die allemaal problemen hebben?en binnen nu en 10 jaar is dit bij elk huis zo,en natuurlijk ook bij het wc raampje als je wil beveiligen moet je het goed doen.

Beantwoorden

@poppel op vrijdag 28 februari 2014 om 12:01:

Het zijn ook niet de rolluiken alleen, die hebben meerdere huizen immers (al is dat dan niet in zo’n extreme mate). Ik ben wel benieuwd hoe het ED aan die informatie komt, want wij hebben behalve de politie voor het buurtonderzoek weinig mensen langs de deuren zien gaan. Zouden ze die buurtbewoners opgebeld hebben? Ook een beetje Telegraafniveau zou dat zijn, aangezien buurtbewoners ook niks kunnen bewijzen, alleen vermoedens uiten.

Beantwoorden

@ Hein,dat snap ik niet,als je rolluiken hangt doe je dat toch om te beveiligen en of geluids en temperatuur isolatie.
Dus als je die hangt dan doe je dat toch meteen goed bij elke raam anders hoef je die dingen niet neer te hangen,dus in jou ogen wel de voorraam maar niet de deur,weggegooid geld,alles of niks anders zie ik er het nut niet van in.

Beantwoorden

Maandag in Bureau Brabant
In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 februari 2014 wordt er rond 00.30 uur in de Pastoor Elsenstraat een 30-jarige man zwaar mishandeld. De man kwam thuis met z’n auto en werd in de straat opgewacht door 3 a 4 mannen. Hij probeerde nog te vluchten maar de mannen waren hem te snel af. Het slachtoffer kreeg harde klappen op zijn hoofd met slagwapens waarna de mannen er vandoor gingen. Het slachtoffer ligt momenteel nog met zwaar hoofdletsel in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar een specifieke getuige die mogelijk meer informatie heeft.
In de uitzending van maandag 10 maart is dat 1 van de onderwerpen bij opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. Om 18.15 uur begint de uitzending, dat programma wordt ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

Beantwoorden

Zojuist waren ze inderdaad aan het filmen hier. Die presentator maar steeds braaf zijn loopje doen haha. Hopelijk levert het wat tips op, maar ik ben bang van niet, zelfs toen er allemaal politie en ziekenwagens stonden was het rustig op straat.

Beantwoorden

Ha ha ha? Ontzettend geestig @ Hein?

Beantwoorden

Dat zag er komisch uit ja, gevalletje je had het moeten zien, denk ik.

Beantwoorden

@ Hein, laat maar.

Beantwoorden

:

@Hein op donderdag 6 maart 2014 om 16:16:

hein waar woon jij in die straat dat je zo goed alles weet ,

Beantwoorden

Gewoon in de straat, niks bijzonders. Ik weet het echt niet beter dan anderen hier in de buurt hoor, alleen zij reageren hier niet. Kwestie van omroep Brabant en Eindhovens dagblad volgen en af en toe naar buiten kijken.

Beantwoorden

@Frank op vrijdag 28 februari 2014 om 08:58:

Krijgt het ED nu een rectificatie van jou? Want ook uit wat Bureau Brabant brengt, blijkt dat het gaat om een afrekening. Of vind je het opwachten tot iemand thuis komt en in elkaar wordt geslagen, geen afrekening?

Beantwoorden

@Theo op donderdag 6 maart 2014 om 23:18:

Huh?? Volgens mij schreef ik juist dat het ED hetzelfde schreef als Hein zei.
Heel dichtbij en triest allemaal, het zal je maar gebeuren.

Beantwoorden

@Hein op donderdag 6 maart 2014 om 21:55:

ik weet wie jij bent hein

Beantwoorden

wat ik niet begrijp is word wel over slachtoffer gepraat maar de inwoners van dat huis waar het gebeurd is zijn net zo goed slachtoffers,niemand begrijpt hoe die mensen het ervaren wat hen is overkomen ,wat ik er van gehoord hebt slapen ze slecht en voelen zich behoorlijk onveilig.
hoe lost je dit op, niemand weet eigenlijk wat er loos is heel veel sterkte en steun in deze moeilijke tyd de vraag is ook wat doet woningburo hier aan ze laten zich niet zien of horen je zal maar slachtoffer zijn

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *