Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.690 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Een verwarde man sprong vanavond van het balkon in de Astronautenlaan en heeft zichzelf verwond. Dat zorgde voor veel consternatie in die straat in Helmond Noord. De politie en ambulance zijn druk doende met de hulpverlening voor deze ogenschijnlijk verwarde man, zo liet de politie zojuist weten.
Een traumahelikopter werd om 18.31 uur ingeroepen. Er waren geen andere personen bij dit incident betrokken en er is geen sprake van strafbare feiten.

In de reacties hieronder staat een uitgebreide update met foto’s.

12 reacties:

Heftig

Beantwoorden
Marieke Van Den Berg

Ik vind get erg dat iemand waarschijnlijk zo wanhopig en van de kaart is dat dit gebeurd. Sterkte.

Beantwoorden

Titel-Correctie: Verwarde man uit helmond steekt zichzelf en springt van balkon in. De man moest door de brandweer uit de drive-in woning worden gehaald.*

Beantwoorden

Update:
De verwarde man verwondde zichzelf gisteren ernstig door zich met messen te steken. Dat gebeurde in zijn woning aan de Astronautenlaan.
Het lukte de gealarmeerde hulpdiensten in eerste instantie niet hem tot bedaren te brengen in deze crisissituatie. Daarom betrad het Team Surveillance Honden Oost-Brabant van de politie rond 18.45 uur de woning met een politiehond. Bij het zien van de politie en de hond, liet hij de 2 messen los, gaf zich over, bedaarde en ging liggen. Dat liet de politie de weblog desgevraagd weten.
Na de hulp van de politie, kon het ambulancepersoneel en de arts van de traumahelikopter het overnemen en hem de benodigde medische hulp bieden. Middels een hoogwerker van de brandweer werd de Helmonder naar beneden gebracht en vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politiewoordvoerder liet ons vanmiddag weten dat de man stabiel is.
Tyron Konings maakte gisteren de onderstaande 6 foto’s.

368 Incidenten met verward persoon in Helmond vorig jaar
Een jaar geleden berichtten we al over het feit dat de Helmondse politie het fors drukker kreeg door incidenten met verwarde mensen als hierboven. In 2015 rukte de politie 368 keer uit voor een verward persoon in Helmond. In de 4 jaar daarvoor bedroeg dat aantal respectievelijk 334, 222, 272 en 231. Bezien naar het aantal meldingen per 1000 inwoners van Helmond, waren er dat vorig jaar 4,1. Landelijk waren dat 3,9 meldingen per 1000 inwoners.
Uit de cijfers van de Nederlandse politie blijkt de landelijke stijging van het aantal registraties van overlast door verwarde personen. Behalve de getallen, daar ook meer over hun insteek bij deze problematiek die ieder mens ooit eens kan overkomen.

Beantwoorden

Er wordt en is drastisch bezuinigd op ondersteunende begeleiding. Gemeentes houden nu grote bedragen over in de WMO. Helmond is nog niet naar buiten getreden met het bedrag en waar het wel aan uitgegeven is. Dus de meldingen van verwarde personen zullen nog wel meer oplopen.

Beantwoorden

Niet alle verwarde mensen zorgen voor overlast. En voor de politie is het inderdaad een belasting maar zeker ook voor de verwarde persoon is het heel zwaar. Ik heb een dissociatieve stoornis waardoor ik soms verward op straat zwerf. Ben de politie heel dankbaar voor hun geduld en opvang. Maar de schaamte is groot. De hulpverlening zegt we kunnen je niet helpen leer er maar mee leven en gelukkig is er de politie. Over de omgekeerde wereld gesproken. Ook achter verwarde mensen zit een verhaal. Ik ben zeker niet gek verre van wel af en toe door omstandigheden af en toe in de war.

Beantwoorden

….….

Beantwoorden
Melissa van Schaik

Gisteren echt erg dag flink bloed en veel politie en een trauma helie uit eigelijke moest een hoog werk van de brand weer kome
Om de man uit het 2 verdiepig van zijn huis te kome te halen de man is afgevoert met de ziekewagen en uit eigelijke is die toch naar nijmegen over gebracht de man is niet in levensgevaar maar ligt nog wel in nijmegen d

….

Beantwoorden

@Angel van der Vecht op zaterdag 7 mei 2016 om 19:46:

Ik heb net even op je site gekeken en je verhaal gelezen. Onvoorstelbaar. De hel bestaat echt, en jij komt ervandaan. Logisch dat je af en toe in de war bent. Elk normaal mens zou aan dergelijke abnormale omstandigheden iets overhouden.

En fantastisch dat je de publiciteit zoekt. Je komt op voor heel veel kinderen en volwassenen met een vergelijkbaar verhaal. Daar mag je super trots op zijn.

Beantwoorden

Zielig hoor!!

Beantwoorden

De een ligt te vechte voor zijn leve en de andere wil ervan af

Beantwoorden
Willie Filomeen

Volgens een bericht op Facebook is deze man gisteren uit een raam gevallen en daarbij overleden. Dit gebeurde op de hoek van de Traverse/Zuideinde.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *