Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.243 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Vorig jaar rukte de politie 334 keer uit voor een verward persoon in Helmond. Dat is 5% hoger dan het landelijk gemiddelde. Opvallend is dat in Helmond, in vergelijking met 2013, dat aantal een stijging is van 49%, fors meer dan de landelijke procentuele stijging van 14%. Dat blijkt uit cijfers die de politie heeft vrijgegeven na een beroep op de Wet openbaarheid bestuur.
Het gaat om meldingen naar aanleiding van overlast door mensen met psychische problemen waar de politie vaak met spoed naartoe gaat, maar zonder dat er een strafbaar feit wordt gepleegd. Het gaat om situaties als deze, deze, deze en deze waarover de Helmondse wijkagenten met enig regelmaat twitteren.
In Helmond werkt de politie veel samen met GGZ-instellingen zoals Bemoeizorg. Maar met verbeterde wetgeving krijgt de politie meer capaciteit voor andere meldingen en komt de patiënt direct terecht op de juiste plek, aldus de politie.

In de reacties hieronder staat een update.

11 reacties:

vind je het gek met al die druk van bovenaf en opgelopen schulden,en uitzichtbare situatie’s,daar word je wel knettergek van.

Beantwoorden

Het wordt nog veel erger, reken maar!

Beantwoorden

Dus mensen, als u voortaan ergens overlast van heeft, jeugd, hang ouderen, herrie schoppers, etc.

Bel de politie en vertel dat er een verwarde persoon rond loopt in je straat.

Beantwoorden

@Patrick

Dat is wel een hele goede 1 april grap!
En dan praat men over bezuinigen, maar voor een stel gekken hebben ze wel tijd?
Half Helmond is overlast, dus werk aan de winkel voor de politie haha.

Beantwoorden

@Patrick

Dat is wel een hele goede 1 april grap!
Dus iedereen gaan bellen nu?

Beantwoorden

@mopje

ja dat zou je onderhand wel denken… in dit fop-land.

Nu bel ik zelf zelden, los het eerst zelf op. Maar ze hebben me nu toch een tip gegeven die ik ga gebruiken als het me uitkomt.

Want ik hoef alleen ‘verward’ toe tevoegen en de kans dat de politie, gemeente etc. daadwerkelijk komt kijken neemt met een factor van 50 of zo toe.

En iemand verward vinden is in mijn ogen een persoonlijke indruk, iets waar je niet voor gestraft kan worden mocht je het mis hebben 😉

Beantwoorden

mensen onderschat dit niet,je weet niet wat het is om verward te zijn,dat is een hel voor die persoon geloof me maar,en je hebt er zelf vaak ook nog geen controle over,in veel gevallen als er geen drugs of alcohol in het spel is,is dit een hel waar je in terechtkomt terwijl je er zelf geen controle over hebt,en er niks aan kunt doen,die grijze massa heb je niet zelf in elkaar geboetseerd.

Beantwoorden

@Patrick, idd we voegen verward toe en hoppa de politie komt snel.

Als ze nu eens zouden beginnen met 80% van al die labels en etiketten af te schaffen, waardoor men een flinke zak geld krijgt dat noemt men PGB!
Laat dan de overige 20% werkelijk verward of een naampje hebben, heeft Nederland nog zijn handen vol.

Maar zoals men zegt, ben je verward of psychisch zogenaamd niet in orde mag er veel in dit land.
Want je kan er namelijk niks aan doen, laat nou per toeval zeker 90% van diegene die in de gevangenis zitten erg verward zijn (vind ik toch wel raar).

Maar ieder mag zijn mening hebben, als de politie hier zo druk mee is snap ik nu waarom het lang duurt voordat ze komen bij een ongeval bvb.
Ze zijn te druk met verwarde mensen duh.

Beantwoorden

@mopje

Geesteszieken worden altijd weggezet als aanstellers want “ik zie helemaal niets aan je” of “je bent gewoon een luie donder die niet wil werken”. Juist door die blindheid is er veel te veel bezuinigd op de geestelijke gezondheidszorg in de laatste decennia. Dat de politie daardoor vaker uit moet rukken wordt vervolgens door jou aangegrepen om te roepen dat het waarschijnlijk allemaal wel meevalt. Hoe blind kun je zijn?

Iedereen die geesteszieke familieleden heeft kan je vertellen dat deze mensen er dus echt niets aan kunnen doen. Mensen leven niet voor hun lol tot de enkels in het vuil (en ja, dat gebeurt echt en nee, zelfs dat is nog niet genoeg reden om iemand gedwongen te behandelen). En mensen leven ook niet voor hun lol teruggetrokken omdat ze de interactie met de buitenwereld niet aan kunnen.

Dat er onder gevangenen, verslaafden en zwervers een disproportioneel aantal geesteszieken rondlopen zegt vooral heel veel over hoe wij als samenleving met deze mensen omgaan. Dit is nou eenmaal een relatief zwakke groep die moeilijk voor zichzelf op kan komen.

Beantwoorden

@Michiel van Geel,

[email protected] dan de overige 20% werkelijk verward of een naampje hebben, heeft Nederland nog zijn handen vol.

Natuurlijk zijn er wel geesten ziektes al zie je ze niet, ken de nieuwe dsm onderhand uit mn hoofd.
Maar daar hoef je het niet altijd mee eens te zijn.(het bestaan ervan).
Vaak wordt er bj zgn geesten ziektes eerst een medicijn gemaakt!!! waar dan een ziekte (naam) voor wordt verzonnen bvb rilatine,ritaline conerta/stratera,methyfidiaat voor adhd soms odd/add (autisme) een gouden industrie de FARMA.
Naar mijn idee, wordt alles erg snel op een geesteziekte afgeschoven en dat begint al bij de jeugd ze blijven maar stempelen, en dat vind ik stigmatiserend.
Zo van och hij/zei heefd adhd/odd/mcdd/autisme/ en ga zo nog maar effe door, hechtingsproblemen etc etc etc.
Maar ondertussen, veel mensen wel verslaafd, drugs,drank,en hangjongeren onder het mom van geestelijk niet goed zijn.
Ja en daardoor krijg je juist dit beeld, als je verward bent of echt geestenziek (wat je dus idd niet ziet aan iemand, maar merkt in omgang) de echte!! worden hierdoor wel gezien als nep.
Degelijk erken ik het probleem, want dat is het, en wordt zelfs steeds meer.
Maar waar is het ooit begonnen? en vaak krijgen de groep mensen ook nog gewoon kinderen en zo ga je generatie op generatie met dezelfde ellende.
Zelfs zwakbegaafde mogen kinderen krijgen, of de hoogte van leeftijd.

Maar ik wijk van het toppic, dat is niet mijn bedoeling.
Eerlijk, er zijn verwarde mensen.
Maar om hier nu de politie mee bezet te houden en dat ze dan wel komen pfff.
Dus een normale burger mag je ook niet meer zijn, net zoals een normaal schoolkind? het verwarde mens gaat voor alles.

Beantwoorden

Update:
In 2015 waren er 368 incidenten met verwarde personen in Helmond. In de 4 voorafgaande jaren waren dat er respectievelijk 334, 222, 272 en 231.
Dat zochten we uit naar aanleiding van zo’n incident vrijdagavond. Toen was de politie druk en liep de buurt uit vanwege een verwarde man in Helmond Noord.
Of het aantal incidenten met verwarde personen in Helmond dit jaar weer hoger is… Iemand uit het beroepsveld voorspelde ons gisteren dat het boven de 400 zal uitkomen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *