Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.409 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Op zaterdag 24 oktober 2020 vond op de N270 bij Nuenen een ernstig verkeersongeval plaats. Als gevolg van de aanrijding kwam de 28-jarige politieman Jeroen Leuwerink om het leven. Na onderzoek heeft het Openbaar Ministerie Oost-Brabant besloten om een 36-jarige man uit Helmond te vervolgen voor het veroorzaken van dit ongeluk.
Leuwerink kwam die avond met zijn collega even voor 23.00 uur een aangereden das tegen op de N270. Ze parkeerden hun voertuig daarom op de rechterrijstrook met de signaalverlichting aan om het dier vervolgens aan de kant te leggen. Kort daarna werd de politieman aangereden door de bestuurder van een Seat, die de politieauto van achteren raakte. De collega van de agent stond op dat moment voor de auto. Zij werd door het voorwaarts gedrukte politievoertuig aangereden en raakte hierbij gewond. Dave Hendriks maakte destijds foto’s van het ongeluk die avond en bij de crematie.
Onderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurder van de Seat gedurende lange tijd onvoldoende aan het opletten is geweest en de stilstaande politieauto niet tijdig heeft opgemerkt, waarna de aanrijding ontstond. De nabestaanden en collega’s van de politieagent zijn op de hoogte gebracht van de vervolgingsbeslissing. Een zittingsdatum is nog niet bekend.

2 reacties:

Nou dit lijkt dan ook wle ene inkoppertje; politiewagen met signalen op rechterrijstrook en dan vol van achter erin vliegen.
Benieuwd naar de excuses die er bij horen.
Benieuwd ook hoe dit verder afgehandeld wordt; immers is er vast weinig opzet te bespeuren. Aand e andere kant, hoe kan je zo stom zijn, feitelijk totaal ongeschikt om OOIT nog een mechanisch voertuig te besturen.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 15 juli 2021 om 11:40:

Die chauffeur had misschien wel een black-out gedurende kortere of langere tijd. Weet jij veel. Het wordt werk voor de officier van justitie en de advocaat van de bestuurder. Een rechter mag het dan vervolgens zeggen. Wordt vervolgd.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *