32reacties

Martijn Rieter op kandidatenlijst Code Oranje

Helder Helmond-raadslid Martijn Rieter is kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dat laat lijsttrekker Richard de Mos van deze partij weten. Hij is blij met de steun uit Helmond, hij vindt het belangrijk als lokale politici de handen ineen slaan voor een stevig geluid in de Tweede Kamer. Op welke plek van de lijst Martijn komt is nog niet bekend, dat wordt later bekend gemaakt.

“De manier van politiek bedrijven van Helder Helmond heeft veel raakvlakken met hoe Code Oranje het wil gaan aanpakken. We willen niet over, maar mét de mensen praten: politiek van onderop. We noemen deze manier van politiek bedrijven de “andersom politiek”, door Code Oranje Ombudspolitiek genoemd”, aldus Rieter die wil dat inwoners meer inspraak krijgen. “Wij luisteren al naar de inwoners, door zichtbaar te zijn in de stad en het houden van buurtcafés in alle wijken van Helmond. Code Oranje met het bindend referendum, de gekozen burgemeester en burgertoppen”.
Zoals ook blijkt uit zijn columns op de weblog maakt Rieter zich zorgen over het tekort aan agenten, het schrappen van buslijnen en de groeiende afvalberg. “Allemaal ellende veroorzaakt door fout beleid in Den Haag”, aldus Rieter, die zich als politicus wil ontwikkelen. “De ervaring die ik nu opdoe bij Code Oranje wil ik ook weer benutten bij mijn werk als raadslid voor Helder Helmond”. 
Code Oranje wordt de laatste maanden gepeild op Kamerzetels. Volgens Maurice de Hond zo meldt het persbericht van de politieke partij, ligt er een groeipotentieel van tussen de 3 en de 19 zetels. Bij zijn laatste 3 peilingen scoorde de partij 0 of 1 zetels.

In de reacties hieronder staat een update.