Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 89.489 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
434reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over Helmond

Dit log is de opvolger van het log Nieuw Helmonds Nieuws. Met 502 reacties (berichten) in 370 dagen zit dat log zo vol dat het voortaan te langzaam laadt. Vandaar dat we de reacties van dat vorige log afsloten en deze opvolger openen.
Ook hier weer de persberichten die wij ontvangen over wat er in de gemeente Helmond gaat gebeuren of gebeurd is. En ook nu weer met als doel je als eerste te informeren over het Helmonds nieuws dat ons ter ore komt. Nieuws is immers alleen nieuws als het nieuw is.
Vang jij zelf ergens een bericht op dat én de moeite én feitelijk Helmonds nieuws is, leuk als je dat hier zelf plaatst. Plaats dat nieuws dan zonder je eigen mening in de reactie. Heb je er een mening over, dan plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijft nieuws & mening gescheiden.
Berichten over aankomende evenementen plaats je zoals anders nog steeds in het log Zet je evenement op de agenda. Betreft het roddel en niet echt hard nieuws dan blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

434 reacties:

3 Drugsverdachten aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 16.20 uur twee mannen uit Amsterdam (20 en 37 jaar oud) en een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden op de Wilgehoutstraat. De drie mannen reden in een personenauto over deze straat en werden gecontroleerd door de politie. De 20-jarige man bleek twee zakjes hasj bij zich te hebben. In de auto trof de politie een zak met 31 witte bolletjes aan, vermoedelijk cocaïne. De 22-jarige man uit Den Haag gaf bij de politie een valse naam op. Hierop zijn de drie verdachten aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De auto en de bolletjes zijn in beslag genomen.

Man voor bedreiging met mes aangehouden
De politie heeft maandag rond 20.15 een 40-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De man zou eerder op de dag een 42-jarige man uit Helmond voor zijn woning hebben bedreigd met een mes. De twee zijn bekenden van elkaar en hebben een conflict. De 40-jarige verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zijn die drie drugsverdachten vorige week aangehouden, en is dat nu pas bekend gemaakt, of weet de politie nu al dat ze vanmiddag om 16:20 uur deze mensen aan gaan houden?

Beantwoorden

@Noud:
De politievoorlichter kon wel lachen met jouw tweede verklaring. Er had maandag, gisteren, dus, moeten staan.

Beantwoorden

Helmonder liet vrachtauto achter in Deventer
Deventer – De chauffeur van een vrachtauto die nabij de controle 'Ochtendgloren' was achtergebleven is door de recherche van IJsselland achterhaald. De 38-jarige man uit Helmond had de vrachtauto vrijdag 11 december 2009 ter hoogte van Deventer op de vluchtstrook gezet. Het voertuig blijkt voor een deel van diefstal afkomstig. Het voertuig is in beslag genomen en zal nader door het Permanent Auto Team worden onderzocht.
In het zicht van de controle van donderdag op vrijdag nacht stond deze vrachtauto op de vluchstrook. Nu blijkt dat de chauffeur die nooit in het bezit van een rijbewijs is geweest hevig was geschrokken toen hij de controleplaats van Ochtendgloren aan de andere kant passeerde. Hij parkeerde zijn voertuig en is vervolgens over een afrastering geklommen, waarbij hij zijn benen behoorlijk heeft opengehaald. Het achterlaten van de vrachtauto is bewust buiten de eerdere berichtgeving gehouden om het onderzoek niet te verstoren.

Bron: Korps landelijke politiediensten (KLPD)

Beantwoorden

Ruim 1 miljoen rijkssubsidie voor bouwprojecten
In het kader van het pakket stimuleringsmaatregelen voor woningbouwprojecten heeft minister Van der Laan 164 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van ruim 23.000 koop- en duurdere huurwoningen. Helmond krijgt ruim een miljoen euro voor de bouw van 159 woningen.
Het betreft woningen in de projecten, Suurhofstraat (24 stuks), De Koning (48 stuks), Brandevoort, De Veste, blok 7 (28 stuks), Suytkade (35 stuks), Vossenberg, blok 8 (24 stuks)
Gemeenten konden in het kader van de stimuleringsregeling woningbouw voor bouwprojecten die door de economische crisis stil zijn gevallen of niet starten, subsidie aanvragen.
Door deze subsidie kan de bouw van ruim 23.000 woningen voor 1 juli 2010 alsnog starten. De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en terugval van werkgelegenheid door de economische crisis te beperken.
Anders dan in de eerste ronde, waarbij het criterium het aangevraagde bedrag per woning was, is er nu bij de selectie van subsidieaanvragen allereerst gekeken naar de kans dat een project ook daadwerkelijk van start gaat. De status van de bouwvergunning is daarbij als uitgangspunt gebruikt. Alle aanvragen met een verleende bouwvergunning en een deel van de aanvragen waar de bouwvergunning voor 25 maart 2009 is aangevraagd, ontvangen een bijdrage.
De tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 is een onderdeel van het pakket crisismaatregelen van het Rijk. In het eerste kwartaal van 2010 beslist het kabinet over de inzet van het laatste deel (circa 100 mln.) van het stimuleringsbudget. De eerste ronde is afgelopen zomer uitgevoerd.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Camerabeelden wijzen naar verdachte van insluiping in bedrijf
De politie heeft woensdag rond 11.00 uur een 44-jarige man uit Helmond aangehouden in de woning van zijn zus in Helmond Centrum. De man wordt verdacht van een insluiping in een bedrijfspand aan de Lagedijk. Dat zou gebeurd zijn op zondag 6 december van dit jaar, rond 15.00 uur. De man is vermoedelijk via een openstaande deur het bedrijf ingeslopen. Uit het kantoor waren twee geldkistjes (zonder inhoud) en een digitale fotocamera gestolen. Ook waren enkele ladekasten vernield. Aan de hand van camerabeelden kon de politie de verdachte opsporen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

De wedstrijd Helmond Sport – Veendam van vanavond is afgelast.
In verband met de sneeuwval is het veld onbespeelbaar.

Bron: Helmond Sport

Beantwoorden

Stedenband met Zielona Gora krijgt voortgang
In de zomer van dit jaar zijn er publicaties geweest in de media over onze jumelage met de gemeente Zielona Gora in Polen. Tevens zijn er door de fractie Helmonds Aktief vragen gesteld, die op 31 juli 2009 zijn beantwoord.
Over onze band met Zielona Gora heeft de burgmeester op vrijdag 4 december 2009 een gesprek gevoerd met zijn Poolse ambtscollega de heer Kubicki.
Op 11 december 2009 heeft de burgemeester de Ambassadeurs uit uw raad, de commissie buitenland, ingelicht over de resultaten van het gesprek in Zielona Gora.
De burgemeester van Zielona Gora heeft onomwonden aangegeven het contact met Helmond van groot belang te vinden, wil daarop investeren en heeft besloten om de regie in onze relatie zelf ter hand te nemen samen met onze burgemeester.
Afgesproken is in het voorjaar de samenwerking een impuls te geven door het opstellen van een (sociaal-economische) driepuntenplan, dat ook in 2010 wordt uitgevoerd. Daartoe zal de heer Kubicki Helmond in april 2010 bezoeken.
De Ambassadeurs hebben hun waardering uitgesproken over het behaalde resultaat. Ze hebben het voornemen uitgesproken om een werkbezoek te gaan afleggen in Zielona Gora om het bestuurlijk belang van de jumelage te onderstrepen. Op die wijze willen ze actief meewerken aan het tot stand komen en het uitvoeren van de plannen.

Bron: Raadsinformatiebrief van de burgemeester en wethouders van Helmond

Beantwoorden

Geweigerde horecaklant met verzet aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen omstreeks 2.20 uur op de Havenweg, ter hoogte van een horecapand, een 21-jarige Helmonder aangehouden.
De gewaarschuwde politie kreeg van het horecapersoneel te horen dat de man vervelend aan het doen was bij de ingang omdat hem de toegang tot de zaak werd geweigerd. Toen de agenten de man herhaaldelijk vroegen dat hij moest vertrekken, weigerde hij te gaan. Daarop werd hij aangehouden. In de politieauto begon hij zich te verzetten en bedreigde hij een van de agenten met de dood. De agent doet daarvan aangifte. Hij is daarop ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

2 Agressieve Helmonders vechten op straat in Eindhoven
De politie heeft vrijdagmorgen omstreeks 4.15 uur op de Vestdijk in Eindhoven twee mannen aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige Helmonders. Ze waren betrokken bij een vechtpartij op straat. Toen de politie de partijen wist te scheiden, bleven de twee verdachten lastig en daagden de politieagenten uit. Een van hen maakte een beweging alsof hij een mes in zijn handen had. De politie wist de man onder controle te krijgen en bij fouillering bleek hij inderdaad een mes bij zich te dragen. De andere verdachte probeerde de aanhouding van zijn metgezel te beletten en weigerde te vertrekken. Bij zijn aanhouding moest de politie pepperspray inzetten. De twee agressieve mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Politie houdt verdachten van openlijke geweldpleging aan
De politie hield vrijdagavond rond 23.00 uur in hun woning in het centrum van Helmond een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw aan. Zij worden verdacht van het mishandelen van de 49-jarige stiefvader van de 34-jarige verdachte, na een onenigheid eerder die avond. De 34-jarige verdachte zou eerder die avond de voordeur van de woning van zijn moeder en stiefvader, eveneens in het centrum van Helmond, hebben ingetrapt en vervolgens in een worsteling verwikkeld zijn geraakt met het 49-jarige slachtoffer. De 32-jarige vrouw bemoeide zich vervolgens ook met de mishandeling waarbij de man aan de haren werd getrokken en geslagen. De vrouw mocht na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 34-jarige man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmonder gesnapt bij alcoholcontrole in Gemert-Bakel
De politie hield tussen vrijdagavond 20.30 uur en zaterdagochtend 2.00 uur een alcoholcontrole op vijf plaatsen in Gemert-Bakel, waaronder op het parkeerterrein De Kanthoeve, op de Gemertseweg, op het Nuijneneind, op de Helmonseweg en op rotonde van de N277 / Ripsestraat. In totaal werden 424 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen bleken met te veel drank op achter het stuur te zitten. Het gaat om een 45-jarige man uit Helmond, waarbij een alcoholpromillage van ruim 1,15 werd vastgesteld en een 36-jarige vrouw uit Bakel. Bij haar werd een promillage van bijna 0,85 geconstateerd. Tegen beide bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder gearresteerd na mishandeling in café in Oisterwijk
De politie heeft vannacht omstreeks 02.40 uur voor een café aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk een 23-jarige Helmonder aangehouden die een medewerker van de horecazaak aldaar mishandeld zou hebben.
Het slachtoffer, een 22-jarige Oisterwijker, vertelde dat de verdachte zich in de zaak vervelend gedroeg. Zo zou hij andere klanten lastig hebben gevallen door hun glazen bier leeg te drinken. De aangever besloot om samen met een collega de verdachte buiten te zetten. Op dat moment kneep de verdachte een glas wat hij in zijn handen had kapot en sloeg de aangever met gebalde vuist tegen zijn linkeroor aan dat begon te bloeden. De verdachte ontkende de medewerker geslagen te hebben. Ook was hij naar eigen zeggen in het geheel niet lastig geweest in de zaak. Hij accepteerde wel het toegangsverbod van een jaar tot die zaak dat hem uitgereikt werd.

Bron: Politie Midden en West Brabant

Beantwoorden

De 3 genomineerden voor Helmonder van het jaar 2009
Alweer voor de vijftiende keer wordt er een Helmonder van het jaar benoemd. Het gaat om een persoon of instelling die zich op cultureel, sociaal of maatschappelijk gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad. Ook dit jaar kreeg de jury vele kandidaten voorgedragen. Uit deze voordrachten heeft de jury uiteindelijk 3 kandidaten genomineerd.
Drie verenigingen / stichtingen prijken op de lijst met genomineerden voor de titel Helmonder van het jaar 2009. De Helmondse Liedertafel 't Akkoordje, kamermuziekcyclus Theo Driessen en popkoor Kolok.
De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 4 januari 2010 om 18.00uur voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het Kasteel van Helmond. Alle drie de genomineerden ontvangen een sculptuur en oorkonde. De winnaar ontvangt een bedrag van 4000 euro. De beide "verliezers" ontvangen ieder 1000 euro. Zowel de organisatie als de geldprijzen worden beschikbaar gesteld door de Rabobank Helmond.
Vorig jaar werd sportman Pieter Gruijters benoemd tot Helmonder van het Jaar 2008. Eerdere winnaars waren stichting Truckersday, de heer Bernard van Lieshout KBO Helmond, de centrummanagers Thieu de Wit en Jan Verspaget, Scouting Leonardus, Kitty van Bussel-van Duijnhoven oprichtster Stichting Vluchteling als Naaste, Paul Smits van Kindervarieté Jacona, Carnavalsvereniging De Keiebijters, mede-oprichter Cor Tilburgs van de Rimbo Band, toneelvereniging St. Genesius, voorzitter Afra Claassen van de Gehandicapten Sportvereniging Gewest Helmond, pedagogische hogeschool De Kempel, de Algemene Hulpdienst en zuster Liesbeth van der Meijden van de stichting Mensen voor Mensen.

Bron: Rabobank Helmond

Beantwoorden

€8.200 uitkeringsfraude vanwege overleden moeder
Door de Sociale Recherche van de gemeente Helmond en de Sociale Verzekeringsbank is proces-verbaal opgemaakt tegen een 52-jarige inwoner van Helmond en zijn echtgenote. Zij worden ervan verdacht over de periode 6 september 2005 tot 1 september 2007 de bijstandsuitkering en AOW-uitkering van de overleden moeder te hebben geïncasseerd.
In het totaal werd voor een bedrag € 8200,- te veel aan uitkering uitbetaald.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Agressieve winkeldief bij supermarkt Plus
Agenten hielden maandagmiddag omstreeks 15.20 uur op de Matthijs Vermeulenstraat een winkeldief aan. Kort daarvoor was hij door de 50-jarige manager uit Eindhoven van een winkel aan het Gerardusplein betrapt op het wegnemen van flessen drank. De manager vroeg hem mee te lopen naar zijn kantoor. De dief weigerde en mishandelde daarop de manager met onder andere vuistslagen. Een vrouwelijke klant kwam tussenbeide waardoor de agressieve winkeldief enigszins bedaarde. Vervolgens rende hij via de achteruitgang de winkel uit. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de agressieve dief even later aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De manager deed aangifte van de mishandeling.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder in Valkenswaard mishandelt met stroomstootwapen
De politie heeft dinsdagochtend rond 7.00 uur een 23-jarige man uit Valkenswaard buiten heterdaad aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht een 27-jarige man uit Helmond te hebben mishandeld met een stroomstootwapen. Dit is gebeurd op 6 december in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.45 uur op de Markt in Valkenswaard. Het slachtoffer werd aangesproken door de verdachte en werd door het stroomstootwapen op zijn lichaam geraakt. Op basis van onderzoek is de verdachte nu buiten heterdaad aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Werkzaamheden Heistraat en Lithoyenseweg
Vanaf 4 januari 2010 gaan de nutsbedrijven werkzaamheden verrichten aan hun kabel- en leidingennet in de Heistraat tussen de Sjef van Schaijkstraat en de Lithoyenseweg. De nutsbedrijven zullen hun kabel- en leidingennet vernieuwen en daar waar nodig verleggen. Als gevolg hiervan zal de Heistraat tussen de Sjef van Schaijkstraat en de Lithoyenseweg gedurende enige tijd afgesloten zijn of ingesteld worden voor eenrichtingsverkeer. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 26 weken gaan duren. Medio 2010 starten vervolgens de reconstructiewerkzaamheden van de bestrating.

De fasering en planning van de Heistraat ziet er als volgt uit:
Fase1:
Afsluiting van de Heistraat tussen Sjef van Schaijkstraat en de Lithoyenseweg voor autoverkeer gedurende 3 weken.
Fase 2:
Heistraat opengesteld voor eenrichtingsverkeer, gedurende 6 weken. De nutsbedrijven zijn dan bezig met werkzaamheden aan de zijde van de Heistraat met de even huisnummers.
Fase 3:
Afsluiting van de Heistraat tussen Sjef van Schaijkstraat en de Lithoyenseweg voor autoverkeer gedurende 4 weken.
Fase 4:
Heistraat opengesteld voor eenrichtingsverkeer, gedurende 13 weken. De nutsbedrijven zijn dan bezig met hun werkzaamheden aan de zijde van de Heistraat met de oneven huisnummers.

De instelling van het eenrichtingsverkeer zal zo zijn dat het verkeer komende vanuit Binderseind het gedeelte van de Heistraat, gelegen tussen de Lithoyenseweg en de Sjef van Schaijkstraat, in kan rijden.

De werkzaamheden aan Lithoyenseweg bestaan uit opnieuw bestraten van de weg en het aanpassen van het speeltuintje. Het duurt ongeveer 7 weken voordat het straatwerk gereed is. Deze werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Hieronder staat aangegeven welke faseringen we onderscheiden:
Fase 1: Heistraat tot P.M. Dillenstraat (duur ca. 2,5 weken)
Fase 2: Dillenstraat t/m Lithoyenseweg nr. 36 (duur ca. 1,5 weken)
Fase 3: Lithoyenseweg nr. 36 tot Bindersestraat (duur ca. 3 weken)

Het verkeer wordt omgeleid middels de gebruikelijke gele omleidingborden. De start en de duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

“Afspraakservice binnen 3 weken al groot succes”
De nieuwe afspraakservice van de gemeente Helmond is een groot succes, aldus de gemeente. Inwoners van Helmond maken sinds 1 december massaal gebruik van de mogelijkheid om een afspraak te maken voor het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Wegens dit grote succes wordt de afspraakservice per 1 januari 2010 uitgebreid met extra capaciteit. Zo kunnen nog meer mensen op nog meer momenten in de week een afspraak maken met de gemeente.
De afspraakmogelijkheid geldt per 1 januari ook voor het doorgeven van een verhuizing en het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag. Later in januari wordt het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een aangifte geboorte, aangifte erkenning en de aangifte huwelijk/ partnerschap. In de toekomst wordt het mogelijk om voor nog meer zaken een afspraak te maken.
Inmiddels weten veel inwoners van Helmond de weg naar de afspraakservice te vinden. Zo'n 30 burgers komen per dag op afspraak voor een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Dit is zo'n 20 % van de totale contacten aan de balies in de Stadswinkel.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

De gemeente is wel heel erg snel met het succesvol verklaren van hun eigen afspraakservice.

Beantwoorden

Verdachte verduistering gehuurde aanhangwagen na 3 maanden gepakt
De politie heeft dinsdag rond 16.10 uur een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Roggedijk. De man zou op 15 september van dit jaar een aanhangwagen hebben gehuurd bij een bedrijf aan de Industrieweg in Mierlo. De aanhangwagen werd hierna niet meer teruggebracht. De man werd tot gisteren gezocht door de politie maar zijn woonplaats was onbekend. Ook de aanhangwagen is nog niet terecht. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Nieuw postkantoor in Mierlo-Hout
De Helmondse wijk Mierlo-Hout krijgt weer een TNT-postkantoor. Sinds maart 2008 had deze wijk geen postagentschap meer. Dit nieuwe postkantoor wordt toegevoegd aan de 9 TNT Postkantoren en het Business Point die Helmond op dit moment heeft.
Door intensieve samenwerking tussen de gemeente Helmond, Jumbo supermarkten en TNT-Post is het mogelijk geworden om weer een nieuw TNT-Postkantoor in de wijk Mierlo-Hout te vestigen. De bouwvergunning is inmiddels verleend. Naar verwachting zal in de eerste maanden van 2010 de uitbouw van de Jumbo supermarkt plaatsvinden en daarin zal dan het nieuwe TNT-Postkantoor worden geopend. Klanten kunnen straks voor het kopen van post- en pakketzegels, het wereldwijd versturen van brieven, pakketten en aangetekende post ook terecht in de Jumbo aan de Hoofdstraat.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Payday in Helmond West: € 2.230
De politie heeft dinsdag 22 december in Helmond West een zogenoemde ‘payday’ gehouden. Dat betekent dat op één dag een bezoek werd gebracht aan alle inwoners van Helmond West die nog een onbetaalde boete hebben open staan. De burger kan kiezen: of de boete wordt betaald, of er volgt een aanhouding. In totaal werden dinsdag in Helmond West 15 adressen bezocht. Negen personen werden ook thuis aangetroffen. Zij betaalden allemaal direct de boete. In totaal leverde de dag 2230 euro op.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder mishandelt restaurantmanager in Eindhoven
De politie heeft woensdagavond rond 23.45 uur vier mannen (22 (2x) en 24 (2x) jaar oud) uit Aarle-Rixtel en een 25-jarige man uit Helmond aangehouden op het Catharinaplein. De vijf mannen zouden even daarvoor de 26-jarige manager van een restaurant aan de Markt hebben mishandeld. Eerder op de avond gedroegen de vijf mannen zich in het restaurant erg vervelend. Toen de manager hen aansprak op hun gedrag, ontstond een ruzie. Voor de ingang van het restaurant kwam het tot een handgemeen, waarbij de manager werd mishandeld. Hij waarschuwde hierop de politie. Agenten konden de vijf verdachten direct op het Catharinaplein aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 1.30 uur een 46-jarige man uit Helmond aangehouden op de Wethouder Ebbenlaan. Agenten waren op die straat bezig met de afhandeling van een melding, toen de 46-jarige man in zijn personenauto aan kwam rijden. Toen hij uitstapte, zagen de agenten dat de man onvast ter been was. Bij een controle bleek de bestuurder gedronken te hebben. Hij blies ruim 1,30 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Bestuurder rijdt 57 km te hard over de Gerwenseweg
De politie heeft donderdag rond 9.20 uur op de Gerwenseweg het rijbewijs ingenomen van een 50-jarige man uit Son. Agenten zagen de man op deze straat in een personenauto met 117 km/u rijden. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 60 km/u. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Dronken beginnend bestuurster rijdt tegen verkeer in: rijbewijs inleveren
Een 21-jarige automobiliste uit Helmond is vrijdagmorgen omstreeks 1.45 uur op de Nachtegaallaan in Eindhoven door de politie aangehouden omdat ze hier tegen het verkeer in reed. Bij verdere controle bleek dat ze beginnend bestuurder is en alcohol had gedronken. Een ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,0 aan. Haar rijbewijs is daarop ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Eigenaar ziet jongen (15) op zijn gestolen scooter rijden
De politie heeft zondagavond rond 23.00 uur een 15-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Kasteel Traverse. De rechtmatige eigenaar van een gestolen scooter, een 50-jarige man uit Helmond, had de jongen op de Kasteel Traverse op deze scooter zien rijden en waarschuwde de politie. De scooter werd op 10 november van dit jaar uit de schuur van zijn woning, ook aan de Kasteel Traverse, gestolen. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De scooter is door de politie in beslag genomen en wordt teruggeven aan de eigenaar.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Vrouw in scootmobiel verweert zich goed bij beroving
De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op het Sjef de Kimpepad. Maandagmiddag rond 13.30 uur probeerden daar twee daders de tas te stelen van een 46-jarige vrouw uit Helmond. Zij reed op dat moment in haar scootmobiel. De twee daders eisten haar tas en probeerden deze uit haar handen te trekken. Dit lukte niet en kort daarna reed er een toeterende auto voorbij. Vermoedelijk zijn de daders hiervan geschrokken en op de vlucht geslagen.
Dader 1 is een blanke man, blond haar, piercing in zijn lip, droeg een blauwe spijkerbroek en een zwart jack. Leeftijd ongeveer 18 jaar oud.
Dader 2 heeft een getint uiterlijk, kort zwart haar, kleine sik, droeg een blauw met grijze pet, zwarte trainingsbroek met witte streep, zwart lederen jack, witte sportschoenen, leeftijd tussen 16 en 17 jaar oud.
Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder in Eindhoven aangehouden voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 0.00 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden op de Johannes van der Waalsweg in Eindhoven. Agenten reden over de Boschdiijk in een onopvallende politieauto en de 25-jarige man probeerde hen in te halen door over het verdrijvingsvlak te rijden. Op de Marconilaan lukte dit even later wel. Hierna zetten de agenten de man aan de kant. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Ook kon hij zich niet legitimeren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man en hem daarna in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Man voor een kopstoot aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 8.30 uur een 40-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond West. De man zou op 22 november van dit jaar een 54-jarige man uit Helmond hebben mishandeld. Dat gebeurde op De Burght. De twee mannen kwamen elkaar daar tegen toen zij beiden hun hond uitlieten. Er ontstond een conflict en de 40-jarige man gaf de 54-jarige man een kopstoot. Door de kopstoot raakte de bril en het gebit van het 54-jarige slachtoffer beschadigd. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zwaar gewonde bij ongeluk op snelweg tussen Helmond en Eindhoven
De ambulancedienst en de brandweer van Helmond, Nuenen en Eindhoven zijn zojuist om 13.38 uur gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling tegenover de parkeerplaats Vaarle op de snelweg A270 bij Nuenen. Om 13.46 uur werd de Trauma Helikopter gealarmeerd. Het betreft een auto die tegen een boom is gereden op de rijbaan richting Eindhoven. 1 slachtoffer zwaargewond.
Om 14:39 was de brandweer nog steeds bezig met bevrijding.

Bron: 112

Beantwoorden

“Ik heb deze auto gevonden.”
Agenten hebben donderdagmorgen omstreeks 3.30 uur op de 3e Haagstraat een 39-jarige autodief uit Roermond aangehouden.
Even daarvoor hoorden de surveillerende agenten in burger een harde knal. Daar waar de knal vandaan kwam zagen ze een man zitten in een auto. Om hem heen lag inbrekerswerktuig. Toen ze vroegen van wie de auto is, vertelde de man dat hij de auto gevonden had. Toen de agenten naar zijn identiteit vroegen en vervolgens zijn naam controleerden, bleek de man geen rijbewijs te bezitten. Hij bekende vervolgens de auto te hebben weggehaald. De auto – afkomstig van een garage aan de Europaweg – is in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zoon steelt & verkoopt moeder’s sieraad
De politie heeft woensdag omstreeks 15.10 uur buiten heterdaad in een woning in Helmond Centrum een 21-jarige Helmonder buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een sieraad van zijn 55-jarige moeder en deze te hebben verkocht. Hij zou dat gedaan hebben zonder medeweten van zijn moeder. Zij deed hiervan begin november aangifte. Het sieraad is terecht en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte van heling van bromscooter aangehouden
De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.20 uur op de Sjef de Kimpepad een 22-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag hem ter hoogte van geparkeerde auto’s aan de kruising Dinkelstraat en Griftstraat wegduiken. Voor de agenten een reden om te controleren waarom hij dat deed. Toen de politie hem naderde, rende de jongen hard weg. Vlak in zijn buurt zag de politie een bromscooter liggen. Het bleek dat het voertuig van diefstal afkomstig is. Deze was zondagmiddag 6 december vanaf de Zuidende weggenomen. De 58-jarige eigenaar uit Helmond had hier aangifte van gedaan. Even later zag de politie de verdachte lopen over Sjef de Kimpepad en konden zij hem aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De bromscooter zal aan de rechtmatige eigenaar worden terug gegeven.

7 Jongeren aangehouden voor afsteken vuurwerk en vernieling
De politie heeft woensdagmiddag rond 15.00 uur zeven jongeren aangehouden op de Mahoniehoutstraat. De jongens zijn in de leeftijd van 15 (3x), 16 (1x), 17 (1x) en 18 (2x) en komen allen uit Helmond. Door agenten in burger werd de groep jongeren betrapt op het afsteken van vuurwerk. Hierbij is een prullenbak beschadigd. Agenten controleerden de jongens en troffen twee zakken aan met hierin een hoeveelheid vuurwerk. De jongens zijn aangehouden vanwege vernieling en het te vroeg afsteken van vuurwerk. Op het politiebureau hebben twee jongens (16 en 15 jaar) bekend samen vuurwerk te hebben afgestoken. Voor hen wordt bepaald of zij een HALT-straf aangeboden krijgen. De zak met vuurwerk van deze jongens is in beslag genomen. De zak vuurwerk van de andere jongen (15 jaar) is teruggegeven aan zijn ouders, omdat hij geen vuurwerk heeft afgestoken. De minderjarigen zijn allen opgehaald door hun ouders.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Onthoofde katten gevonden in Helmond
Uitgegeven: 17 augustus 2010 10:04
Laatst gewijzigd: 17 augustus 2010 10:04 (bron http://www.nu.nl)

HELMOND – In Helmond hebben voorbijgangers maandag voor de tweede keer binnen korte tijd de kop van een kat gevonden. In beide gevallen is er geen lichaam gevonden.
© NU.nl/Chris HeijmansMedewerkers van de Dierenambulance gaan er vanuit dat de dieren zijn onthoofd.

De vindplaatsen liggen ver uit elkaar. De eerste vondst op 22 juli was in het oosten van Helmond op de Rijpelberg. De vondst van maandag was aan de Europaweg aan de andere kant van de stad.

Beantwoorden

@Linda,

Je bijdrage staat in de verkeerde rubriek. Je moet het nieuws van 2010 hebben.

Maar het is natuurlijk net zo erg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *