Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.462 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
434reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over Helmond

Dit log is de opvolger van het log Nieuw Helmonds Nieuws. Met 502 reacties (berichten) in 370 dagen zit dat log zo vol dat het voortaan te langzaam laadt. Vandaar dat we de reacties van dat vorige log afsloten en deze opvolger openen.
Ook hier weer de persberichten die wij ontvangen over wat er in de gemeente Helmond gaat gebeuren of gebeurd is. En ook nu weer met als doel je als eerste te informeren over het Helmonds nieuws dat ons ter ore komt. Nieuws is immers alleen nieuws als het nieuw is.
Vang jij zelf ergens een bericht op dat én de moeite én feitelijk Helmonds nieuws is, leuk als je dat hier zelf plaatst. Plaats dat nieuws dan zonder je eigen mening in de reactie. Heb je er een mening over, dan plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijft nieuws & mening gescheiden.
Berichten over aankomende evenementen plaats je zoals anders nog steeds in het log Zet je evenement op de agenda. Betreft het roddel en niet echt hard nieuws dan blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

434 reacties:

Het is zo te zien weer een druk dagje voor de politie

Beantwoorden

Man mishandelt, bedreigt en steelt van zijn 17-jarige ex
Dinsdagmorgen heeft de politie rond 9.15 uur in zijn woning in Helmond Oost een 22-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 17-jarige ex-vriendin uit Helmond bedreigd te hebben. Ook zou hij haar mishandeld hebben en geld van haar gestolen hebben. Dit gebeurde tussen vrijdag 18 september en zaterdag 19 september op de Berkendonk in Helmond. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij voor onderzoek in verzekering is gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Opknapbeurt kasteeltuin voltooid
De nieuwe toegangspoort aan de kanaalzijde is al een tijdje klaar en ook de verharde lopers richting het centrum liggen er al weer een poosje. De kasteeltuin heeft de afgelopen periode een heuse metamorfose doorgemaakt. En nu heeft de hovenier de finishing touch aangebracht. Met het plaatsen van de nieuwe bloem- en plantperken rond enkele bomen is het laatste hoofdstuk van de opknapbeurt van de kasteeltuin voltooid. Het kasteel heeft met deze parkachtige inrichting het kleurrijke decor dat het verdient. Een groene oase midden in het hart van Helmond.
Doel van de opknapbeurt is om de kasteeltuin meer bij het centrum te betrekken. Ook moet de tuin een fleurige en klassieke uitstraling krijgen. De kasteeltuin moet een soort park worden waar mensen vanuit het centrum naar toe kunnen lopen om even lekker uit de drukte te zijn. De gemeente Helmond heeft om dit te bewerkstelligen verharde lopers, speelse wandelpaden, een klassieke poort, zitbanken en beplanting aangelegd.
In de perken onder de bomen zijn zowel bloembollen als vaste planten geplant. Hierdoor is er nu al een groen geheel dat in de lente en de zomer samen met de bloeiende bloemen zal uitgroeien tot een mooi kleurrijk geheel. Per boomsoort zijn andere plantencombinaties gekozen, waarbij rekening is gehouden met de eigenschappen van de betreffende boom.
Met het project Kwaliteitsimpuls Traverse krijgt zowel de Kasteel-Traverse als de kasteeltuin een fikse opknapbeurt. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Doel is om het centrum van Helmond nog aantrekkelijker te maken.
Het project kent in totaal drie fasen:
1. Het eerste onderdeel om de onderkant te verbeteren, is nu geheel afgerond. De onderkant van de Traverse is lichter en opener geworden.
2. Het opnieuw inrichten van de kasteeltuin is ook klaar.
3. Als laatste ondergaat de bovenkant van de Traverse een flinke verbeterslag. Deze fase wordt in 2010 afgerond.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Viertal voor straatroof gearresteerd
De politie heeft woensdag een man van 23 en twee vrouwen (18 en 25 jaar) uit Helmond aangehouden in hun woningen. Ook werd een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het viertal wordt ervan verdacht dat zij zondagmorgen 27 september rond 6.00 uur een straatroof hebben gepleegd op de Arbergstraat in Helmond. Twee mannen uit Tiel (22 en 23 jaar oud), een 20-jarige man uit Veenendaal en een 22-jarige man uit Ochten werden daar overvallen door meerdere personen. De daders bedreigden de slachtoffer met diverse wapens. De slachtoffers moesten hun geld, sieraden en GSM’s afgeven. Uitgebreid onderzoek van de politie leidde uiteindelijk tot de aanhoudingen van woensdag. Bij een zoeking in het huis van de 23-jarige Helmonder werd een vuurwapen aangetroffen en 70 gram cocaïne. Die zijn in beslag genomen. Daarop is ook zijn 20-jarige huisgenote aangehouden. Zij wordt niet verdacht van de straatroof. Alle vijf de verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Ruim 100 fietsers bekeurd voor fietsen in het voetgangersgebied
Op woensdag 14 oktober hebben medewerkers van Stichting Stadswacht Helmond in het centrum van Helmond meer dan honderd fietsers bekeurd voor fietsen in het voetgangersgebied. Ook werden bekeuringen uitgedeeld aan mensen die hun fiets in dit gebied parkeerden, wat ook niet is toegestaan. De boetes bedragen 35 euro voor fietsen en 20 euro voor stallen in het voetgangersgebied. Een duur grapje dus.
De medewerkers van de Stadswacht zijn drie keer gedurende een uur het centrum in gegaan. Maar liefst 104 fietsers werden betrapt op fietsen in het voetgangersgebied (boete 35 euro). Dit gold ook voor drie snorfietsers (boete 40 euro), drie bromfietsers (boete 60 euro) en één motorrijder (boete 90 euro).
Naast een fietsverbod geldt er tijdens winkeltijden ook een fietsparkeerverbod in het voetgangersgebied. Tien fietsers werden op 14 oktober betrapt op stallen in dit gebied (boete 20 euro). Eén gestalde fiets waar geen berijder meer bij te bekennen was, is afgesleept. Dit rijwiel is terug te vinden op de website van de Stadswacht, http://www.stadswacht-helmond.nl en is – tegen betaling van 25 euro – weer op te halen bij het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Op het Havenplein en de Kasteellaan geldt overigens een fietsparkeerverbod op vrijdag- en zaterdagavond van 22.00 tot 4.00 uur.
Het is nadrukkelijk verboden voor fietsers om tijdens de winkeltijden in het voetgangersgebied te rijden, behalve als de fiets aan de hand wordt meegenomen. Dit geldt ook voor snor- en bromfietsers en al helemaal voor motorrijders. Voor zowel de winkeliers als het winkelend publiek zijn de rijdende fietsers een doorn in het oog.
De gemeente wil graag dat mensen met de fiets náár het Helmondse winkelhart komen. Zij kunnen hun fiets veilig, droog én gratis stallen in een van de vier bewaakte fietsenstallingen aan de rand van het winkelcentrum: Speelhuis, Doorneind, Kasteel Traverse en Steenwegkwartier. Van daaruit is het winkelcentrum te voet prima te bereiken. Fietsen in het voetgangersgebied is dus ook helemaal niet nodig.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Pool voor heling 8 fietsen aangehouden
De politie heeft donderdag rond 14.00 uur een 44-jarige man uit Polen aangehouden in een woning aan de Vossenstraat.
In de schuur van de woning troffen agenten acht fietsen aan die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. De sloten van de fietsen waren opengebroken. De bewoner van het huis was niet aanwezig. De 44-jarige Pool is door de politie verhoord en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De acht fietsen zijn in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Wisseltruc helpt dronken bestuurder niet
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.10 uur een 32-jarige man uit Helmond aangehouden op het Fon Groffenplein. Surveillerende agenten zagen de man op de Hoofdstraat in een personenauto rijden. Toen de agenten de auto aan de kant hadden gezet voor een controle, zagen zij dat de bestuurder van plek wisselde met zijn bijrijdster. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij blies ruim 1,45 promille. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder had zijn rijbewijs niet bij zich. Dit rijbewijs komt de man vandaag inleveren bij de politie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zakelijk conflict leidt tot mishandeling
De politie heeft vrijdag om 11.15 uur een 25-jarige man uit Echt en een man (leeftijd onbekend) uit Roermond aangehouden bij een bedrijf aan de Achterdijk.
De twee zouden daar een 27-jarige man uit Helmond, eigenaar van het bedrijf, die ochtend hebben bedreigd en mishandeld met een stok. De verdachten hadden een zakelijk conflict met het slachtoffer. Ze zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

13 Blijkt ongeluksgetal voor Helmondse dief in Veghel
Donderdagmiddag werd in een supermarkt in de Stationsstraat een 34-jarige inwoner van Helmond aangehouden omdat hij had geprobeerd 13 pakken koffie te stelen. De man werd door personeel in de kraag gegrepen. Na zijn verhoor op het politiebureau werd hij weer vrijgelaten

Bron: Politie Brabant-Noord

Beantwoorden

Ongewenst vreemdeling gooit ruit in bij zijn ex
De politie heeft vrijdagavond rond 20.00 uur op de Nachtegaallaan een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij zou eerder die avond een ruit van de woning van zijn 42-jarige ex-vriendin elders in Helmond hebben vernield. De vrouw alarmeerde de politie en agenten konden hem even later aanhouden. Op het bureau bleek de man geregistreerd te staan als ongewenst vreemdeling. Hij is daarom overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en ingesloten.

Man met gestolen fiets aangehouden
Vrijdagavond rond 21.10 uur is op de Veestraat een 44-jarige man uit Helmond aangehouden. Agenten troffen de man aan met een fiets waarvan ze het vermoeden hadden dat die gestolen was. De fiets bleek op 11 augustus gestolen te zijn bij het station in Helmond Centrum. De fiets is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Man bedreigt zijn vriendin met mes
Bij de woning van zijn vriendin in Helmond Centrum is zaterdagochtend rond 11.30 uur een 39-jarige Helmonder aangehouden.
Hij zou zijn 45-jarige vriendin eerder die nacht hebben bedreigd en mishandeld. Hij bedreigde haar met een mes en sloeg haar meerdere malen tegen het hoofd. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie neemt auto in beslag na rijden zonder rijbewijs
Op de Heistraat is zaterdagochtend rond 3.15 uur een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen hem in een auto rijden over het Binderseind. De man is een bekende van de politie en reed eerder ook al zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij heeft daar al vaker een proces-verbaal voor gekregen. Daarom werd de auto waarin hij reed in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Automobilist met geweld bestolen op parkeerplaats
Zaterdagmiddag rond 16.30 uur heeft de politie in zijn woning in Helmond West een 37-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die middag een 57-jarige automobilist uit Geldrop te hebben overvallen. De automobilist stond met zijn auto op parkeerplaats Vaarle aan de A270 toen hij werd overvallen. Hij werd door de verdachte diverse malen geslagen met een ijzeren voorwerp en raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De verdachte ging er met zijn horloge vandoor in een auto. Het slachtoffer ging met hoge snelheid achter de man aan en alarmeerde de politie. Agenten konden de verdachte aan de hand van het kenteken en signalement even later aanhouden bij zijn woning. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij kunnen contact opnemen met de Gezamenlijke recherche in Valkenswaard op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Snorfietser en fietsster gewond bij ongeval
Zaterdagochtend tussen 0.30 en 1.15 uur zijn op de Havenweg in Aarle Rixtel een 53-jarige snorfietser uit Helmond en een 63-jarige fietsster uit Aarle Rixtel gewond geraakt. De snorfietser kwam vanuit Aarle Rixtel de Havenweg oprijden. Vanuit Helmond kwamen twee fietsers. Door nog onbekende oorzaak kwam de snorfietser op de verkeerde weghelft terecht en reed tegen de 63-jarige vrouw op de fiets aan. Zij kwamen beiden ten val. Zij zijn allebei aan onbekende verwondingen behandeld in het ziekenhuis. De man is opgenomen in het ziekenhuis, de vrouw kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Samenwerking brede basisschool De Bundertjes
De besturen van de gemeente Helmond, de Stichting Woonpartners, Spring Kinderopvang en de Stichting OBS Helmond ondertekenen op woensdag 21 oktober in de Groene Campus (Suytkade) een samenwerkingsovereenkomst voor het realiseren van een z.g. brede basisschool in/bij openbare basisschool De Bundertjes.
Korte omschrijving van het project:
Woonpartners bouwt de uitbreiding van dit centrum aan de Harmoniestraat, recht tegenover de school. In de nieuwbouw worden zes leslokalen, vier werkruimten en een aantal ruimten voor de buitenschoolse opvang gerealiseerd.
Gelijktijdig investeert het bestuur van de Stichting OBS Helmond in het bestaande schoolgebouw. Tijdens een grote opknapbeurt zullen twee lokalen worden verbouwd voor de kinderopvang en de peutergroep. Verder krijgt de school er meerdere multifunctionele ruimten bij, waarbij uitgangspunt is dat het kindcentrum straks voor alle gebruikers optimale gebruiksmogelijkheden zal bieden. Na realisatie van de nieuwbouw en de verbouwing zullen de noodlokalen van De Bundertjes definitief verdwijnen. Deze nieuwe brede basisschool voor Helmond -Noord zal in het nieuwe schooljaar 2010 – 2011 van start gaan.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Gemeentesecretaris Helmond vertrekt
Vanmiddag werd bekend dat mr. A.C.J.M. de Kroon (58), gemeentesecretaris van Helmond, uiterlijk per 1 februari 2010 vertrekt.
Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg heeft vandaag besloten hem te benoemen in de functie van secretaris/algemeen directeur van de Provincie Limburg. Hij is benoemd in de vacature die ontstond bij het vertrek van Wim Weijnen.
Ad de Kroon is sinds 1995 werkzaam in de functie van gemeentesecretaris in de gemeente Helmond. Eerder was hij in diezelfde functie werkzaam in de gemeenten Tubbergen en Veldhoven.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Helmondse motorrijder gewond bij verkeersongeval
Dinsdagmiddag heeft omstreeks 17.30 uur op de Kempenbaan in Veldhoven een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een motor. Een 34-jarige automobiliste uit Waalre reed vanuit de Meerveldhovenseweg een kruising op en sloeg hier linksaf richting de Onze Lieve Vrouwendijk. Een 27-jarige Helmondse bestuurder van een motor reed op de kruising rechtdoor. Hij reed vanuit de Locht richting de Meerveldhovenseweg. Op de kruising ontstond een aanrijding tussen de voertuigen. De Helmonder is met vermoedelijk een sleutelbeenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Nuenen: Helmondse bromfietster gewond door Helmondse automobiliste
Woensdagochtend is omstreeks 9.30 uur op de Bart de Ligtstraat een 16-jarige Helmondse bestuurster van een bromfiets gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 33-jarige automobiliste uit Helmond reed op de Bart de Ligtstraat richting de Vincent van Goghlaan. Het meisje reed over het fietspad richting het centrum, toen er een aanrijding tussen beiden ontstond. Het meisje raakte de linkerzijde van de auto en kwam met haar helm op de voorruit terecht. Ze is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Renovatie Uilenburcht gestart
De renovatie van de Uilenburcht in de Helmondse Binnenstad is gestart. Vanaf nu tot januari 2010 worden de bouwplannen verder uitgewerkt en vinden er sloopwerkzaamheden plaats. Vervolgens start in februari de verbouwing en naar verwachting wordt de voormalige meisjesschool medio 2010 opgeleverd.
In 2005 heeft de gemeente De Uilenburcht aangekocht en toegevoegd aan het plan Vossenberg.
De Uilenburcht (1930) is ontworpen door architect De Vries en vormt een onderdeel van de historische kern van de Binnenstad. Deze kern bestaat uit de St. Jozefkerk, de pastorie en het voormalige nonnenklooster en is destijds ontwikkeld vanuit de Rooms-katholieke wijkgedachte. Zowel de pastorie als de St. Jozefkerk zijn gerestaureerd, net als de monumentale kloostermuur naast de school en de voormalige droogloop van de zusters. De bijbehorende Jongensschool is enkele jaren geleden gerestaureerd en huisvest nu de Stadshobbywerkplaats.
Culturele bestemming
Na de oplevering gaan de kunstenaars uit de Cacaofabriek, nu tijdelijk in de Molenstraat gehuisvest, zich vestigen in het gebouw. Aan deze kunstenaars is na de brand in de cacaofabriek de bestuurlijke toezegging gedaan dat de gemeente zich zou inspannen voor het vinden van alternatieve huisvesting. Daarnaast gaat ook Variétéshow Jacona, nu nog in de Van Speijklaan gevestigd, vanaf 2010 ruimtes huren in de Uilenburcht.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Geluidsoverlast veroorzakende man met veel moeite gearresteerd
De politie heeft vrijdagmorgen rond 3.30 uur een 32-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in het centrum. De politie ging daar kijken na een melding van geluidsoverlast. De man bleek inderdaad erg harde muziek te draaien in zijn woning. Die werd echter zachter gezet op verzoek van de agenten. Die bleven nog even in de buurt om te luisteren of de muziek niet opnieuw omhoog werd gedraaid en dat gebeurde enkele minuten later inderdaad. De agenten belden opnieuw aan en maanden de man de muziek uit te zetten. Ook werd een proces-verbaal uitgeschreven. Daarop werd de man agressief en beledigde, bedreigde en duwde de agenten. Toen de agenten de man wilden aanhouden probeerde hij hen te slaan. Nadat de man was aangehouden werd in de woning een droogrek met henneptoppen aangetroffen. Die zijn in beslag genomen. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Singaporees bedrijf investeert 3 miljoen in onderzoeksprogramma in Helmond
Het Singaporeese bedrijf Hyflux gaat samenwerken met STW op het gebied van membraan- en scheidingstechnologie.
In totaal zal 3 miljoen euro worden geïnvesteerd in het onderzoeksprogramma, dat haar thuisbasis zal hebben in Helmond en acht onderzoeksplaatsen oplevert.
Dat heeft minister Van der Hoeven van Economische Zaken laten weten na een bezoek aan de ontziltingsinstallatie van Hyflux in Singapore. Tijdens haar bezoek werden de ‘confirmation letters’ tussen Hyflux en STW getekend. Van der Hoeven brengt dezer dagen samen met het Innovatieplatform en premier Balkenende een bezoek aan Singapore om de ervaringen uit te wisselen op het gebied van innovatie, waarbij de watersector één van de aandachtsgebieden is.
Hyflux is een beursgenoteerde Singaporeese onderneming die waterbehandelingssystemen verkoopt in Azië. Technologiestichting STW realiseert kennisoverdracht tussen technische wetenschappen en gebruikers. Daartoe brengt STW onderzoekers en potentiële gebruikers bij elkaar en financiert ze hoogwaardig technisch-wetenschappelijk onderzoek.
De samenwerking richt zich op onderzoek naar een technologische doorbraak in membraan scheidingstechnologieën voor toepassingen onder hoge pH waarden, temperatuur en druk. Minister van der Hoeven is enthousiast over het gezamenlijke onderzoeksprogramma: “Er is momenteel een grote behoefte aan membraan scheidingstechnologieën die de kostbare en energievretende traditionele ontziltingsprocessen kunnen vervangen. Als die alternatieven breed toepasbaar worden gemaakt, ligt er een hele grote markt open. Het feit dat de basis in Nederland komt te liggen geeft de vooraanstaande positie van ons land op deze technologie weer eens aan en opent nieuwe mogelijkheden voor de toekomst”, aldus de minister.

Bron: Ministerie van Economische Zaken

Beantwoorden

Vluchtende bestuurder van onverzekerde crossmotor aangehouden
De politie heeft vrijdagmiddag rond 12.45 uur een man van 23 jaar uit Helmond betrapt op het rijden zonder juist rijbewijs. Surveillerende agenten zagen hem op de Dennerode op een crossmotor zonder kentekenplaat rijden. Toen ze hem wilden laten stoppen, ging hij er vandoor. Op een bospaadje ging hij met de motor onderuit, waarna de agenten hem konden aanhouden. Uit onderzoek bleek dat hij geen juist rijbewijs had en dat de motor niet was verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden. De motor is in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

12 en 14 jarigen stelen koper uit slooppanden
De politie heeft zondagmiddag rond 17.10 uur op de Van Den Dungenstraat drie Helmondse jongens van 14 (2x) en één van 12 aangehouden.
Dit gebeurde nadat een getuige hier drie jongens betrapten toen zij enkele slooppanden binnen gingen. De politie trof even later de drie jongens in de leegstaande huizen aan. Zij probeerden daar koperen leidingen weg te halen. Ze zijn naar het politiebureau gebracht, na verhoor mochten de drie jongens naar huis.

Politie pakt 1 vluchtende winkelinbreker
De politie heeft maandag rond 4.15 uur op de Bruinvisstraat een 21-jarige Utrechtenaar aangehouden.
Dit gebeurde nadat de politie een melding kreeg van een inbraakalarm aan de Walvisstraat. Ter plaatse zagen surveillerende agenten twee mannen van het dak springen waarop beiden de benen namen. Eén van hen, de 21-jarige verdachte kon in de directe nabijheid aangehouden worden. In de buurt van de winkel werd door de politie een bivakmuts aangetroffen die is veilig gesteld voor verder onderzoek. De andere verdachte wist te ontkomen. De man uit Utrecht is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmondse in Eindhoven aangehouden voor vernieling autoruit van ex
De politie heeft zondag rond 15.20 uur op de Vivaldistraat in Eindhoven een 20-jarige Helmondse gehouden. Rond die tijd belde een 28-jarige Helmonder naar de politie omdat zijn ex-vriendin die middag zijn autoruit vernield zou hebben. Dit zou zijn gebeurd tijdens een autorit waarbij de twee onenigheid hadden gekregen. De vrouw is vervolgens aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld, tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Derde fietsendief gepakt
De politie heeft maandag rond 10.10 uur op de Tournooistraat een 20-jarige Helmonder buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van fietsendiefstal op 20 juli aan de Hoofdstraat in Helmond. Eerder, op 21 en 22 oktober werden voor dit feit al een 19 en een 24-jarige Helmonder aangehouden. De 20-jarige verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie vordert rijbewijs in van automobilist
De politie heeft zondag rond 21.00 uur op de Honoriusstraat een 27-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. Surveillerende agenten zagen daar de bestuurder rijden waarop hij gecontroleerd werd. Het bleek dat de man alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 3,0. Het rijbewijs van de verdachte is om die reden ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Man slaat ouders van zijn ex na binnendringen woning
De politie heeft maandagavond omstreeks 19.45 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 22-jarige Helmonder aangehouden.
De man meldde zichzelf op het bureau op verzoek van de politie. Even daarvoor stond de man aan de voordeur van zijn 20-jarige ex-vriendin in Helmond Centrum. Haar 36-jarige stiefvader deed de deur open en vertelde hem te vertrekken. Hierop vernielde de verdachte een ruit van de deur en drong de woning binnen. Hij sloeg de man meerdere malen. De 44-jarige moeder van het meisje kwam kijken en ook zij werd geslagen door de verdachte. Vervolgens ging hij ervandoor. Nadat de politie contact op had genomen met de verdachte, meldde hij zichzelf op het bureau. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder dankzij DNA gearresteerd voor inbraken en vernielingen
Maandagmiddag heeft de politie rond 16.15 uur op de Vestdijk in Eindhoven een 37-jarige Helmonder aangehouden. De man stond in een portiek waarop de politie hem controleerde. Hij bleek gezocht te worden door de politie voor meerdere bedrijfsinbraken en een vernieling in Eindhoven en Best. Deze werden gepleegd tussen maart 2006 en januari 2008. Door DNA kwam de politie de verdachte op het spoor. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar hij voor onderzoek in verzekering is gesteld.

2 Helmonders gearresteerd voor molesteren voetbaltoeschouwer
De politie heeft maandagmorgen rond 9.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 25-jarige man aangehouden. Dinsdagmorgen werd rond 9.00 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 25-jarige Helmonder aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een mishandeling van een 18-jarige man uit Ommel die 11 oktober plaatsvond aan de Kluisstraat.
De 18-jarige man werd tijdens een voetbalwedstrijd rond 13.30 uur op een terrein aan de Kluisstraat meerdere malen geslagen. De man uit Ommel zat daar als toeschouwer op de tribune, de verdachte (woonplaats onbekend) die eerder op dezelfde dag werd aangehouden speelde op dat moment een wedstrijd. Tijdens een onderbreking van de wedstrijd, na een overtreding, kwam de voetballer op het slachtoffer af waarna de mishandeling plaats vond.
Het nu aangehouden Helmondse tweetal is voor onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Automobilist gearresteerd voor bezit pepperspray
De politie heeft dinsdagochtend rond 11.00 uur op de Kortenaerstraat een 52-jarige automobilist uit Kerkdriel aangehouden.
Tijdens een controle kon de bestuurder zich niet legitimeren. In het voertuig werd een busje pepperspray aangetroffen. De man is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De pepperspray is in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

2 Man aangehouden voor afsteken van vuurwerk in De Braak
De politie heeft dinsdagavond rond 21.30 uur een 19-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 18-jarige man uit Alblasserdam aangehouden bij het voetbalstadion van Helmond Sport aan de Bakelsedijk. De twee mannen hadden tijdens een voetbalwedstrijd in het stadion vuurwerk afgestoken. Medewerkers van de voetbalclub waarschuwden de politie. Die heeft de mannen aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder (17) voor overval Somerense juwelier aangehouden
De politie heeft dinsdagavond drie verdachten van de overval op een juwelier in Someren aangehouden. Dinsdagochtend rond 10.15 uur vond een gewapende overval plaats bij een juwelier aan de Kanaalstraat. Drie mannen drongen de zaak binnen en bedreigden de eigenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De daders gingen er met een onbekend aantal sieraden vandoor.
Het gaat om een 19-jarige man uit het Belgische Bree, een 17-jarige jongen uit Helmond en een man van 19 jaar uit Weert. Ze werden rond 19.15 uur opgepakt op de Middelstestraat in Weert. De recherche kwam de verdachten op het spoor dankzij informatie van getuigen en informatie van de politie Limburg-Noord. Toen de mannen werden opgepakt, hadden ze een deel van de buit van de overval bij zich. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden. Het was de tweede keer in korte tijd dat de juwelier in Someren werd overvallen. Het ziet er naar uit dat de twee overvallen niets met elkaar te maken hebben.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

De politie heeft woensdagavond een man aangehouden na de vondst van een dode in een woning in Helmond. De politie kreeg rond kwart voor acht een melding dat iemand in een woning aan de Dasstraat van de trap was gevallen. Bij aankomst ontdekte de politie de dode onderaan de trap.

De politie gaat uit van een misdrijf. Het slachtoffer was volgens een politiewoordvoerster in ieder geval mishandeld, al staat nog niet vast dat dat de doodsoorzaak is. Over de identiteit van het slachtoffer en de arrestant kon de politie nog niks zeggen.

Beantwoorden

Formulierenbrigade Helmond gaat van start
Formulierenbrigade Helmond helpt mensen beter op weg naar regelingen waar ze recht op hebben.
De Formulierenbrigade gaat maandag 2 november officieel van start in wijkhuis 't Patronaat aan de 2e Haagstraat in Helmond. Tevens gaat dan de website 'Berekenuwrecht' online. Wethouder Yeyden opent de informatieve en interactieve bijeenkomst die van 15.00 tot 17.00 uur duurt. Tijdens de middag vindt ook de convenantondertekening plaats tussen de betrokken partijen.
Via de Formulierenbrigade krijgen inwoners in Helmond ondersteuning bij het invullen van hun formulieren en thuisadministratie. En dat kan burgers allerlei voordelen opleveren. In de praktijk blijkt dat nog te veel mensen de weg niet vinden naar regelingen en voorzieningen waar ze wel recht op hebben. De Formulierenbrigade is een samenwerkingsverband van de LEV groep, Stichting Welzijn Ouderen Helmond, Stichting Welzijn Helmond, ROC ter AA en Gemeente Helmond.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Eerste deelauto in Helmond
Autodelen kan veel euro's schelen… Onder dit motto gaat op maandag 2 november aanstaande in Helmond een nieuw fenomeen van start op gebied van verkeer en vervoer. Mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de gemeente, woningcorporatie en Greenwheels.
Om 13.00 uur klinkt feestelijk het officiële startschot voor de eerste zogenaamde deelauto in Helmond. Wethouder T. Houthooft-Stockx en G. de Wilde, directeur van Woonpartners, geven dit startschot. De eerste klant rijdt vervolgens weg in deze eerste Helmondse deelauto. Deze gebeurtenis vindt plaats voor het kantoor van Woonpartners aan de Kasteel Traverse 1. Daar is ook de vaste standplaats van deze deelauto.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Ruim 30 autoruitspiegels door 3 jongens vernield
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 1.45 uur drie jongens (17 en 18 (2x) jaar oud) uit Helmond aangehouden op de Overloop. De drie jongens zouden op hun fiets diverse spiegels van geparkeerde personenauto’s hebben vernield. Dit zou gebeurd zijn op de Rivierensingel. Getuigen zagen dit en waarschuwden de politie. Aan de hand van de doorgegeven signalementen kon de politie de drie jongens opsporen. Zij stonden met hun fiets op het fietspad van de Overloop. De drie verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In totaal zouden ruim dertig personenauto’s zijn vernield. De politie sluit meerdere aangiften niet uit.

Jongen (17) verzet zich hevig bij aanhouding voor brandstichting
De politie heeft donderdagavond rond 22.00 uur een 17-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden op het Stationsplein. De jongen had brand gesticht in het toilet van een trein en had geen geldig vervoersbewijs bij zich. Hierop is de jongen in het station aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en beledigde de agenten. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Jongen (15) mishandelt leeftijdsgenoot
De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.00 uur een 15-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Overloop. De jongen zou even daarvoor een andere 15-jarige jongen uit Helmond hebben geslagen. Op aanwijzingen van getuigen kon de gealarmeerde politie de dader snel aanhouden. Eenmaal op het politiebureau kwam een 14-jarige vriend van het slachtoffer informeren naar zijn situatie. Uit frustratie dat het politiebureau gesloten was sloeg hij vervolgens een ruit stuk. Daarop is ook hij aangehouden. Beide jongens zijn uiteindelijk met een proces-verbaal heengezonden.

Politie arresteert dronken bestuurder
De politie heeft zaterdagmorgen om 6.45 uur een 25-jarige man uit Weert aangehouden op de Wolfsputterbaan. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden in een personenauto. Bij een alcoholcontrole bleek hij teveel gedronken te hebben. Daarop is de man meegenomen naar het bureau voor een nadere ademanalyse. Daar bleek hij een promillage van 1,4 te hebben. Zonder rijbewijs, maar met een proces-verbaal is de man naar huis gestuurd.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Identiteit dode man Dasstraat bekend
De identiteit van de man die woensdagavond dood werd aangetroffen in een woning aan de Dasstraat is bekend. Het gaat om een 48-jarige Helmonder. De 47-jarige Helmonder die diezelfde avond bij de woning werd aangehouden is vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris en in bewaring gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek naar wat er die avond is gebeurd in de woning.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Inzake dode man Spoorstraat: man aangehouden die het incident meldde
Zondagmorgen rond 8.30 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Spoorstraat een incident had plaats gevonden.
Ter plaatse troffen de agenten een dode man in de woning. De politie gaat uit van een misdrijf. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie doet onderzoek naar wat zich in de woning heeft afgespeeld. De persoon die het incident op het politiebureau in Helmond meldde betrof een 27-jarige Helmonder zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

2 Mannen bedreigen slachtoffer 2 keer op 1 dag
De politie heeft zaterdagavond rond 23.15 uur een 25-jarige man uit Helmond en een 27-jarige man uit Geldrop aangehouden bij een woning in Helmond Centrum.
De mannen zouden daar wat eerder op de dag bij een bekende van hen, een 34-jarige Helmonder, met wie ze een conflict hadden aan de deur zijn geweest. Daarbij ontstond een ruzie en daarbij werden ook bedreigingen geuit. Uiteindelijk vertrokken de verdachten weer. Rond 23.00 uur ’s avonds stonden beide mannen opnieuw voor de deur en opnieuw bedreigden ze het slachtoffer. Die waarschuwde de politie en die kon de beide verdachten snel aanhouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Vluchtende Helmonder gearresteerd voor vernielen auto ex-schoonvader
De politie heeft rond middernacht een 23-jarige Helmonder aangehouden op de Brouwhuisweg in Vlierden. Wat eerder kreeg de politie een melding dat een man voor een huis in Asten de auto van zijn ex-schoonvader had vernield. Vervolgens was hij er vandoor gegaan in een personenwagen. Aan de hand van het signalement zagen agenten de man later rijden op de Titanusstraat in Asten. Hij gaf echter geen gehoor aan de stoptekens die de agenten gaven. Daarop ontstond een achtervolging. Die leidde uiteindelijk naar de Brouwhuisweg waar de verdachte werd klem gereden en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmonder opgepakt voor bedreiging na verzoek tot snelheidsmatiging
De politie heeft zaterdagavond om 18.10 uur een 21-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteeltraverse. Rond 19.25 uur werd een 23-jarige man aangehouden in zijn woning in Nuenen. Eerder op de dag zouden zij een 48-jarige man in Nuenen hebben bedreigd voor zijn woning. De man was daar aan het werk in de tuin. Toen een auto met hoge snelheid voorbij reed gebaarde de man dat zij rustig moesten rijden. Daarop stopte de auto en stapten twee mannen uit en bedreigden de man verbaal. Daarna stapten ze in en reden weer weg. De politie kon ze later na onderzoek aanhouden. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder rijdt 80 km te hard in Nuenen
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 5.00 uur op de Gerwenseweg in Nuenen het rijbewijs ingenomen van een 29-jarige man uit Helmond. Surveillerende agenten zagen de man op deze weg met hoge snelheid in een personenauto rijden. Daarbij werden snelheden van 130 km/u gehaald. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Slingerende dronken automobilist verliest rijbewijs
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 3.15 uur een 44-jarige man uit Helmond aangehouden op de Europaweg.
Een politieman zag de man in een personenauto slingerend over deze weg rijden. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,90 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Identiteit dode man Spoorstraat bekend
De identiteit van de man die zondagmorgen dood werd aangetroffen in een woning aan de Spoorstraat is bekend.
Het gaat om de 28-jarige bewoner. De politie gaat verder met het onderzoek naar wat er in de woning is gebeurd. Er werken momenteel zo’n 20 rechercheurs aan de zaak.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Fietsendief/veelpleger opgepakt
De politie heeft maandag rond 20.30 uur in het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven een 29-jarige Helmonder aangehouden.
Dit gebeurde nadat een getuige op de Tournooistraat in Helmond een man had gezien die vermoedelijk een gestolen fiets bij zich had. Ter plaatse controleerden agenten vervolgens de man met de fiets. Hij kon zich niet legitimeren waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar bleek uit onderzoek dat de fiets van diefstal afkomstig was waarna hij aangehouden werd. De verdachte is een bekende veelpleger. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De fiets was eerder die dag weggehaald bij het station, deze is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Politie treft hennepkwekerijen aan in vrachtwagens
De politie heeft maandagmiddag rond 13.45 uur in vier vrachtwagens hennepkwekerijen aangetroffen. De wagens werden door de politie in een hal aan de Zuiddijk opgemerkt. De stroom die nodig was voor de hennepkwekerij was illegaal afgetapt van het pand. In totaal zijn in alle auto’s ruim 500 hennepplanten aangetroffen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Nieuwe bomen op de Noord- en Zuid-Koninginnewal
Op maandag 9 en dinsdag 10 november start de gemeente met het aanplanten van nieuwe bomen op de Noord- en Zuid-Koninginnewal. Dit werk volgt op de werkzaamheden die eerder dit jaar zijn uitgevoerd.
In de groenstroken worden in totaal 28 nieuwe bomen (platanen) geplant. De bomen zijn bij aanplant circa 8 meter hoog. Een week later worden de groenblijvende hagen (hulsten) geplant. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de weg op 8 en 9 november wordt afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Aanpassen bushaltes: tweede fase van start
De gemeente Helmond gaat vanaf maandag 9 november weer een aantal bushaltes aanpassen. De haltes worden verhoogd, zodat ouderen en minder validen, maar ook mensen met kinderwagens of veel bagage, een betere toegang krijgen tot de stads- en streekbussen. De modernste lijnbussen zijn inmiddels – door busmaatschappij Hermes – zo ingericht dat ze precies afgestemd zijn op de verhoogde haltes. Zo wordt gelijkvloers instappen mogelijk.
Het aanpassen van de bushaltes in Helmond wordt verspreid over drie jaar uitgevoerd. Dit najaar is de tweede fase aan de beurt. De volgende haltes worden verhoogd: Oostende, ter hoogte van het ROC Ter Aa, (1 halte), President Rooseveltlaan, tegenover het Elkerliek Ziekenhuis (halte wordt verplaatst richting Warandelaan), Binderseind, ter hoogte van huisnummer 29 (1), Rembrandtlaan (2), Zeppelinstraat, nabij Straakvense Bosdijk (2), Burgemeester van Houtlaan, ter hoogte van huisnummer 99 en 110 (2), Azalealaan (5), Piet Heijnstraat, ter hoogte van huisnummer 31 (1), Trompstraat, ter hoogte van huisnummer 12 (1) en Van Speijklaan ter hoogte van huisnummer 1 en 61 (4).
Voor het aanpassen van de halte aan Oostende, ter hoogte van het ROC Ter Aa, wordt de parallelweg afgesloten. Voor de verhoging van de overige bushaltes is het afsluiten van wegen niet noodzakelijk.
In het voorjaar heeft de gemeente Helmond al een aantal bushaltes in Helmond aangepast, onder anderen aan de Hoofdstraat (2), bij het Elkerliek Ziekenhuis, Kasteel Traverse (2) en de Dorpsstraat.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Zinkassen in de tuin of op het erf: laat ze nu opruimen
Voor particulieren is het nu de kans om zinkassen, ook wel sintels genoemd, te laten opruimen. Helmonders kunnen namelijk 80% van de verwijderingskosten van zinkassen op het eigen perceel terug krijgen. Dit maakt onderdeel uit van een project dat de gemeente Helmond samen met Actief Bodembeheer de Kempen (ABdK) uitvoert. Een aanvraagformulier voor een gratis bodemonderzoek is te downloaden via http://www.abdk.nl.
Mensen kunnen zelf nagaan of er een vergrootte kans is dat er zinkassen op het perceel liggen. Zinkassen werden tot circa 1975 veelvuldig gebruikt als verharding en zijn vaak nog zichtbaar langs wegen en op opritten van (voormalige) boerderijen. Ze zijn bruin / zwart van kleur en hebben een brokkelige structuur. Ook kunnen zinkassen in verpulverde vorm in de bodem voorkomen. Foto's van zinkassen zijn te vinden op http://www.abdk.nl.
Zinkerts werd tot halverwege de jaren 1970 verhit tot 1200 á 1400 graden om het zink van het erts te scheiden. Na de verbranding bleven er assen over, ook wel slakken of sintels genoemd. Deze zinkassen hadden een stevige structuur en werden gebruikt als funderingsmateriaal. Ze konden gratis worden afgehaald bij zinkfabrieken in Budel en in België in onder andere in Balen/Lommel, Overpelt en Olen. Stevig, gratis en nog een bijkomend voordeel: er groeide geen onkruid op. Reden genoeg voor particulieren en gemeenten om de zinkassen te gebruiken voor de fundering van wegen, paden en erven.
Pas in de jaren 1980 werd duidelijk dat het wegblijven van onkruid op de zinkassen ook een tegenkant had: zinkassen hebben een zwaar verontreinigd effect. Er zitten zware metalen in zoals cadmium, zink, koper, arseen en lood. Deze metalen tasten de groei aan van bomen en struiken, ze worden opgenomen door de gewassen die erop worden geteeld, ze veroorzaken groeistoornissen bij micro-organismes en ze kunnen bij veelvuldige opname in het menselijk lichaam de gezondheid aantasten. Bovendien komen de zware metalen in het grondwater terecht waardoor ze het drinkwater van de toekomst aantasten.
Het verwijderen van deze schadelijke zinkassen -en het schoonmaken van de omliggende grond- is één van de maatregelen in het milieuprogramma Actief Bodembeheer de Kempen. Dit programma pakt op verschillende fronten de, door de voormalige zinkindustrie veroorzaakte, bodemverontreiniging aan in Zuidoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg.
Bij particulieren betaalt ABdK eerst de volledige kosten van een bodemonderzoek. Mocht blijken dat er zinkassen in de grond zitten, dan neemt ABdK 60% van de kosten voor haar rekening. De gemeente Helmond heeft besloten om aanvullend nog eens 20% van de kosten te betalen. Voor particuliere eigenaren bedragen de verwijderingskosten daardoor slechts 20% van het totaal.
Mensen kunnen de informatiestand bezoeken die van 4 november tot 15 december van dit jaar in de Stadswinkel staat. Hier zijn onder andere foto's en voorbeelden van zinkassen te zien. Bij het vermoeden dat er zinkassen op eigen terrein liggen of hebben gelegen, kunnen Helmonders zich rechtstreeks aanmelden voor het uitvoeren van een gratis bodemonderzoek bij ABdK via het aanmeldformulier op http://www.abdk.nlBron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Taxbuscontract met Cibatax voor 1 jaar verlengd
Het SRE heeft samen met de 15 deelnemende gemeenten in Taxbus besloten om de sinds april lopende Europese aanbesteding voor een nieuw contract stop te zetten. Inmiddels zijn met Cibatax afspraken gemaakt om het huidige contract nog een jaar extra voort te zetten. Dit betekent dat de klant in ieder geval tot het einde van 2010 nog door Cibatax zal worden vervoerd. Op korte termijn wordt een nieuwe aanbesteding opgestart om het vervoer ook vanaf 2011 zeker te stellen.
Taxbus is een vorm van vervoer van deur tot deur voor gehandicapten en senioren. De opdrachtgever voor Taxbus is een samenwerking tussen de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel – De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.
In april 2009 is een aanbesteding Taxbus gestart en eind juni hebben verschillende partijen een aanbieding ingediend. De deelnemende partijen in Taxbus hebben nu na uitvoerig overleg besloten om niet tot gunning over te gaan. Enerzijds omdat de kosten van het vervoer op basis van de aanbiedingen boven de beschikbare budgetten liggen. En deze gemeentebudgetten staan ook nog onder druk vanwege recente rijksbezuinigingen. Maar ook is gebleken dat in het bestek op een aantal punten te hoge eisen zijn gesteld. Dit heeft niet alleen een prijsopdrijvend effect gehad, maar heeft er ook toe geleid dat verschillende partijen daar niet aan konden voldoen en hebben afgezien van inschrijving.
De aanbestedende partijen hebben uiteindelijk besloten de opdracht niet te gunnen, de aanbesteding in te trekken en op korte termijn over te gaan tot heraanbesteding. Daarin zullen de eisen in het bestek zodanig worden aangepast dat het vervoer voordeliger en efficiënter kan worden uitgevoerd, natuurlijk zonder dat dit ten koste zal gaan van de kwaliteit en vervoerbeleving van de klant.
Ook na de nieuwe aanbesteding per 1 januari 2011 zal voor de reiziger Taxbus niet veel veranderen. De aanbesteding kan leiden tot een andere vervoerder, maar het systeem zoals dat nu is, zal blijven bestaan en praktische zaken zoals telefoonnummers en bereik zullen hetzelfde blijven. Als een andere vervoerder de beste aanbieding (prijs en kwaliteit) heeft, zal er alles aan gedaan worden om de overgang zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Een goed implementatieplan is dan ook onderdeel van de beoordeling in de aanbesteding. Wanneer een nieuwe vervoerder de aanbesteding wint, zal deze verplicht zijn om een groot deel van het huidige personeel van Cibatax over te nemen, dit is zo geregeld in de CAO taxi.

Bron: Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE)

Beantwoorden

Man keelt medewerkster in bijzijn van politie
De politie heeft woensdagmiddag rond 15.25 uur een 38-jarige man uit Helmond aangehouden bij een bedrijf aan de Churchilllaan. De politie kreeg een melding dat er een ruzie was ontstaan bij dit bedrijf. Toen agenten ter plaatse waren gekomen en het verhaal aanhoorden, greep de 38-jarige man een medewerkster van het bedrijf bij haar keel. De twee hadden een zakelijk conflict. De man bleek ook ruim 34 gram hennep bij zich te hebben. De man is na verhoor en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

5 Helmonders bij overval op woning Piuslaan in Eindhoven betrokken
Met de aanhouding van in totaal zeven verdachten denkt de politie de overval op een flatwoning aan de Piuslaan opgelost te hebben.
Zondagavond 30 augustus rond 23.30 uur drongen drie mannen de woning binnen en bedreigden de 64-jarige bewoner met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man bood echter flink weerstand, waarbij één van de overvallers gewond raakte. Ze zijn er vandoor gegaan en namen op hun vlucht een ketting van de man mee.
Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer een week eerder in contact is gekomen met enkele vrouwen uit Helmond en Eindhoven. Eén van hen heeft ervoor gezorgd dat het slachtoffer op 30 augustus de deur van zijn woning opende, waardoor de drie mannen het huis binnen konden gaan.
De zeven verdachten zijn de afgelopen twee weken door de politie aangehouden. Het gaat om twee vrouwen (20 en 22 jaar) uit Helmond, twee vrouwen (33 en 38 jaar) uit Eindhoven en drie mannen (21, 23 en 29 jaar) uit Helmond.
De 23-jarige Helmonder wordt ook verdacht van het mede-plegen van een straatroof in Helmond op zondag 27 september op vier mannen. Hij en drie andere verdachten van die straatroof werden daarvoor op 14 oktober aangehouden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Ex opgepakt voor inbraak
De politie heeft donderdagavond een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden voor een woning in het centrum. De man zou daar op de ruiten en deuren hebben geslagen omdat zijn ex-vrouw in die woning verbleef. Eerder op de middag had de man al ingebroken in haar woning elders in het centrum. De gealarmeerde politie kon de man even later aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Dronken bestuurder aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen rond 0.30 uur een 55-jarige man uit Breugel aangehouden op de Hoofdstraat. De man werd daar door surveillerende agenten in zijn personenwagen aan de kant van de weg gezet en aan een blaastest onderworpen. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man is aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een promillage van ruim 1,35 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Auto-inbreker 4 maanden later in Eindhoven aangehouden
Een 26-jarige Helmonder is zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur op de Castilielaan in Eindhoven buiten heterdaad door agenten aangehouden.
Hij wordt verdacht van een inbraakpoging in een auto. Dat incident vond op 11 juli plaats in de Nassaustraat in Helmond. Hij werd in zijn werk mogelijk gestoord door een getuige. In elk geval sloeg een getuige alarm en kon hij van de man een goed signalement doorgeven aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Ex-vriend voor mishandeling aangehouden
De politie heeft zaterdag omstreeks 11.50 uur een 26-jarige man in zijn woning Helmond centrum aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin kort voor zijn aanhouding in hun woning mishandeld te hebben. Hij zou haar o.a. tijdens de ruzie aan haar haren getrokken hebben. Hij is meegenomen naar het bureau en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Lastige dronken automobilist ramt verkeerspaal
De politie heeft maandag rond 1.40 uur op de Wethouder van Wellaan een 40-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen daar rond die tijd een auto met schade tegen een verkeerspaal staan. In de directe nabijheid, in een groenstrook, ontdekte de politie een man, hij bleek de bestuurder van de auto. Hij was onder invloed van alcohol. Bij zijn aanhouding werd de verdachte agressief en pleegde verzet. Hij raakte hierbij licht gewond. Op het politiebureau weigerde hij vervolgens te blazen op het ademanalyseapparaat. Daarna werd de verdachte door de politie overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling aan zijn lichte verwondingen. Tijdens deze rit werd hij weer lastig en wilde hij één van de agenten te lijf gaan. Hierop werd hij opnieuw aangehouden, ditmaal voor bedreiging. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De Helmonder krijgt in ieder geval een proces-verbaal voor rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Steekpartij leidt naar hennepkwekerij
De politie hield zondagavond omstreeks 22.15 uur een 37-jarige Helmonder in zijn woning in Helmond West aan. Hij zou eerder op de avond, omstreeks 21.15 uur op de Heistraat ruzie hebben gekregen met een 37-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou de man met een steekwapen verwond hebben. Het slachtoffer moest met diverse verwondingen aan arm, schouder en rug worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en heeft aangifte gedaan. In de woning van de verdachte trof de politie een hennepkwekerij aan met 150 planten. Het slachtoffer en de verdachte kennen elkaar en de ruzie die zij hadden ligt in de relationele sfeer. Het steekwapen is nog niet terecht. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en de in beslag genomen hennep zal worden vernietigd.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Meisje (13) gewond door dronken automobilist
De politie heeft maandagavond rond 22.45 uur op de Lucas Gasselstraat een 24-jarige automobilist uit Helmond aangehouden.
Even daarvoor had hier een ongeval plaatsgevonden waarbij drie auto’s betrokken waren. De Helmonder reed over de over de Lucas Gasselstraat richting de Rembrandtlaan. Hij reed tegen een stilstaande auto en kwam daarna in botsing tegen een andere geparkeerd staande auto. Een 13-jarig inzittend meisje van de stilstaande auto is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de verdachte is bloed afgenomen om te kijken of hij onder invloed van drugs was. Ook is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Zoon (23) bedreigt zijn ouders en slaat zijn moeder (60)
Maandagavond heeft de politie rond 19.30 uur in zijn ouderlijke woning in Helmond West een 23-jarige man aangehouden. De man bedreigde eerder op de avond zijn ouders. Ook zou hij zijn 60-jarige moeder op haar hoofd hebben geslagen hebben. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

1 Van 2 jongens aangehouden voor poging diefstal bromfiets
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 3.45 uur op de Dasstraat een 17-jarige Helmonder aangehouden.
De politie kreeg de melding dat twee jongens op de Vossenstraat probeerden een bromfiets te stelen. Hier aangekomen zag de politie een jongen wegrennen en op de Dasstraat kon hij worden aangehouden. De jongen droeg een tas bij zich met inbrekerswerktuig. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. De politie heeft de tweede verdachte niet meer aangetroffen. Het inbrekerswerktuig is in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zoals aangekondigd heeft de gemeente vandaag en gisteren nieuwe bomen geplant op de Noord- en Zuid-Koninginnewal.
Hieronder de foto’s die onze fotograaf zojuist maakte.

Beantwoorden

De Raad Nederlandse Detailhandel daagt zeven gemeenten, waaronder Uden en Helmond, voor de rechter omdat zij reclameheffing aan winkeliers opleggen. Winkeliers in Uden en Helmond zijn kwaad over de heffing omdat niet is gekeken of er genoeg draagvlak is bij de ondernemers.

Volgens de Raad loopt de reclametaks in sommige gemeenten op tot meer dan 5000 euro per winkel. De wet zegt dat er reclamebelasting geheven kan worden als een meerderheid van de winkeliers dit ondersteunt. In Helmond haalden de ondernemers uit protest al zoveel mogelijk reclames en vlaggen van de gevels. Al veertig gemeenten hebben eenzelfde reclamebelasting ingevoerd, nog eens twintig gemeenten zijn het van plan. De opbrengst wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het onderhoud in een winkelgebied of verlichting in de winkelstraten rond de feestdagen.

Ook Goes, Doetinchem, Horst aan de Maas, Maastricht en Veendam moeten voor de rechter verschijnen vanwege de reclameheffing.

Bron: Omroep brabant.

Beantwoorden

Jongen met vuurwerk gearresteerd
De politie heeft woensdagavond rond 21.00 uur op de Vossenbeemd een 17-jarige Helmonder aangehouden.
Tijdens een controle werd onder het zadel van zijn scooter een ‘sierpot’, een stuk vuurwerk, aangetroffen. Dit is in beslag genomen door de politie. Tegen de jongen is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak of heling: man aangehouden
De politie heeft woensdagavond rond 22.30 uur op de Jan Stevensstraat een 33-jarige Helmonder aangehouden.
De politie kreeg de melding van getuigen dat hier in een woning was ingebroken en dat de verdachten vervolgens met de buit, een laptop en een plasma scherm, een aantal woningen verder naar binnen gingen. De politie trof één van de verdachten aan bij de woning waar was ingebroken. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten.

Politie houdt jongen aan voor heling
Woensdagavond heeft de politie rond 21.00 uur op de Vossenbeemd een 17-jarige Helmonder aangehouden.
De jongen stond hier met een scooter zonder kentekenplaat. Hij kon niet verklaren hoe hij aan de scooter kwam. Hierop is hij aangehouden en op verdenking van heling. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten.

Man mishandelt zijn vriendin
Woensdagavond heeft de politie omstreeks 22.45 uur bij zijn woning in Helmond Centrum een 46-jarige man aangehouden.
Hij wordt ervan verdacht even daarvoor zijn 43-jarige vriendin mishandeld te hebben in hun woning. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten.

Man opgepakt voor vernielen ruit op de Steenweg
Donderdagochtend heeft de politie rond 5.00 uur op de Zuid Koninginnewal een 23-jarige Helmonder aangehouden.
De politie kreeg de melding dat de verdachte zojuist een ruit vernield had van een horecagelegenheid op de Steenweg. De politie trof, naar aanleiding van het signalement, de verdachte aan als passagier in een auto. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Vrouw pleegt voor 58.000 euro uitkeringsfraude
Door de sociale recherche regio Helmond is tegen een 39 jarige inwoonster van Gemeente Helmond proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat zij in de periode van 2003 tot en met 2009 niet woonachtig was op het opgegeven adres. Door de gemeente wordt de ten onrechte uitkering van 58.000,- euro teruggevorderd.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Helmonder betrokken bij vechtpartij op Stratumseind
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.30 uur vier mannen aangehouden op de Kanaaldijk Noord in Eindhoven. Het gaat om een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 20-jarige man uit Helmond en twee mannen (19 en 20 jaar oud) uit Eindhoven. De vier worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij die rond 3.00 uur plaatsvond bij een café aan het Stratumseind. Agenten zagen de vier mannen rond 3.30 uur in een personenauto over de Kanaaldijk Noord rijden. Bij een controle bleek één van de inzittenden verwondingen te hebben. Ook konden twee inzittenden zich niet legitimeren. Hierop zijn de vier verdachten aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

2 Helmonders in Nuenen aangehouden voor afsteken vuurwerk
De politie heeft donderdag rond 16.00 uur twee mannen (21 en 22 jaar oud) uit Helmond aangehouden op de Grensdijk in Nuenen. In het bosgebied aan de Grensdijk waren diverse knallen te horen. Agenten zagen de twee mannen het bos uit komen lopen. De twee gaven direct toe dat zij vuurwerk hadden afgestoken. Hierop zijn de twee aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn na verhoor en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Het vuurwerk wat de mannen bij zich hadden, is door de politie in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Sloop van woningen aan Marterstraat 27 en 28
Graag willen wij u informeren over de sloop van de woningen Marterstraat 27 en 28. Op 7 oktober 2009 heeft de WijkOntwikkelingsMaatschappij ons verzocht om in afwijking van het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan (ROP) Weverspoort d.d. 28 mei 2009 akkoord te gaan met de sloop van Marterstraat 27 en 28. In het ROP Weverspoort is dit pand weliswaar aangegeven als een te handhaven pand, maar het betreft geen monument. De twee woningen zijn zeer moeilijk in te passen in de gewenste nieuwbouw, omdat op deze locatie de zorgwoningen (PG-groepswoningen) zijn gepland. Voor deze zorgwoningen is een hoge woontechnische kwaliteit noodzakelijk. Ook na een ingrijpende renovatie zijn de woningen Marterstraat 27 en 28 niet geschikt om als zorgwoning te dienen.
Versnelling van de sloop is noodzakelijk, omdat ter plaatse van de overbouwing van Marterstraat 27 en 28 op dit moment veel overlast is.
Wij zijn dan ook op 15 oktober 2009 akkoord gegaan met het voorstel van de WijkOntwikkelingsMaatschappij om in afwijking van het ROP Weverspoort de panden Marterstraat 27 en 28 te slopen.

Bron: Raadsinformatiebrief van de burgemeester en wethouders van Helmond

Beantwoorden

Helmondse fietser dood door ongeluk in Beek en Donk
Vrijdagavond rond 19.35 uur is een 70-jarige man uit Helmond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising van de Lieshoutseweg en de Orchideestraat in Beek en Donk. De man fietste over de Orchideestraat en wilde de Lieshoutseweg oversteken. Een 41-jarige automobilist uit Beek en Donk die vanuit Lieshout over de Lieshoutseweg reed kwam in botsing met de fietser. De Helmonder is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De automobilist raakte lichtgewond bij het ongeval.

Vrouw met 3 messen en 2 bolletjes cocaïne aangehouden
Zaterdagochtend rond 0.35 uur zagen agenten op de Tournooistraat/Gravenstraat drie personen staan. Zij hadden het vermoeden dat er gehandeld werd in drugs. Een hen, een 32-jarige Helmondse vrouw, hielden zij staande op de Eikendreef. Bij haar werden twee bolletjes cocaïne aangetroffen. In de tas van de vrouw vonden de agenten drie messen. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De drugs en messen zijn in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Dronken man zonder geldig rijbewijs moet zijn auto inleveren
Op de Cortenbachtstraat is zaterdagavond rond 20.50 uur een 42-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen hem in een auto rijden terwijl hij gedronken had. Hij blies een promillage van ruim 1,40. Verder reed hij met een ongeldig rijbewijs en zou hij eerder die middag enkele jongeren op de Dijksestraat hebben bedreigd. De man is meegenomen naar het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Man voor bedreiging met mes en mishandeling ex-vriendin aangehouden
Bij de woning van zijn ex-vriendin in Helmond Centrum heeft de politie zondagmiddag rond 12.45 uur een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
De man zou de 47-jarige vrouw mishandeld en bedreigd hebben. Hij trok aan haar haren en sloeg haar. Hij zou haar ook met een mes bedreigd hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Foto van de te slopen poortwoning
Hieronder een foto van de 2 te slopen poortwoningen. Zie dit bericht van afgelopen vrijdag.

Beantwoorden

Man met mes bedreigd bij de AH aan Dijksestraat
De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur een 39-jarige man uit Helmond aangehouden op de Wethouder Ebbenlaan.
De man zou bij de Albert Heijn supermarkt aan de Dijksestraat een 18-jarige Helmonder hebben bedreigd met een mes. Het slachtoffer waarschuwde de politie. Die kon de man aan de hand van het doorgegeven signalement aanhouden op de Wethouder Ebbenlaan. Bij zijn fouillering bleek hij een mes bij zich te hebben. De verdachte is na verhoor en met proces-verbaal in vrijheid gesteld. Het mes is in beslag genomen.

Man bedreigt zijn ex-vriendin sinds juli
De politie heeft dinsdagochtend om 5.45 uur een 37-jarige man uit Helmond aangehouden op het Nemerlaerhof.
De man zou zijn 35-jarige ex-vrouw uit Helmond sinds juli van dit jaar meerdere malen hebben bedreigd. De ex-vrouw deed hiervan aangifte. Agenten zagen de man in zijn personenauto over de Weg door de Rijpel rijden, lieten de auto stoppen en hielden hem aan. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Vrouw beroofd van zojuist gepind geld
De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal die op vrijdag 13 november 2009 plaats vond op de Weg op den Heuvel.
Een 44-jarige vrouw uit Helmond had rond 10.00 uur geld opgenomen bij een bank aan de Kasteel Traverse. Toen ze terugliep naar haar geparkeerde auto, werd het opgenomen geld uit haar handen getrokken door twee jongens op een (vermoedelijk) zwarte bromfiets. Omdat het slachtoffer een capuchon op had, heeft zij weinig van de twee daders kunnen zien. Het zou gaan om twee jongens. De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.

Man gearresteerd voor schoppen en slaan van bekende in Deurne
De politie heeft maandagavond rond 21.30 uur een 21-jarige man uit Helmond Centrum aangehouden voor zijn woning.
Even daarvoor zou de man op de Dunantweg in Deurne een 21-jarige bekende uit Helmond hebben geslagen. De verdachte zou het slachtoffer enkele malen in het gezicht hebben geslagen, waardoor hij op de grond viel. Daarna zou het slachtoffer nog geschopt zijn. Agenten zijn naar de woning van de verdachte gegaan, waar hij is aangehouden. De man zit vast voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

De hennepkwekerij aan de Moerdonksvoort opgerold
De politie heeft dinsdagmiddag tussen 15.20 uur en 15.45 uur in hun een woning op de Moerdonksvoort een 29-jarige vrouw en een 29-jarige man aangehouden. In de woning werd een geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Alle apparatuur is in beslag genomen. Het tweetal is meegenomen naar het bureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. De man is voor onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Preventie blauwalg Berkendonk
Op 11 augustus heeft de Provincie een algeheel zwemverbod afgekondigd voor de recreatieplas Berkendonk. Middels deze informatiebrief willen wij u informeren over de verantwoordelijkheden en verdere initiatieven om blauwalg te bestrijden dan wel te voorkomen.
Organisatie en verantwoordelijkheden:
– De Provincie is bevoegd tav het zwemmen via artikel 11 WHVBZ ( wet hygiëne veiligheid bad- en zweminrichtingen.
– Het Waterschap bewaakt en beoordeelt de waterkwaliteit. Voor blauwalg doet ze dat door middel van microbiologische watermetingen. Zij adviseert de gemeente over te nemen maatregelen.
– De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van maatregelen. Ook zij doet controle en visuele waarnemingen.
Onder normale omstandigheden is er altijd overleg. Het is niet zo dat pas naar aanleiding van een calamiteit er onderling overleg plaats vindt. Minimaal 1 keer per 2 weken doet het Waterschap metingen. Minimaal 1 keer per jaar doet de inspecteur van de Provincie een plaatselijke controle met eventuele aanbevelingen. Dagelijks doet de gemeentelijk beheerder een visuele controle. Over alle bevindingen hebben gemeentelijk beheerder, waterschap en provincie onderling overleg voor zover het onder hun verantwoordelijkheden ligt.

Nog in oktober zal de provincie het initiatief nemen om met de waterschappen en de beheerders van vijvers/plassen aan tafel te gaan met als doel de verdere toename van blauwalg te bestrijden en/of te voorkomen. Ook de gemeente Helmond zal hier aan deelnemen.
Op dit moment zijn er in de omgeving al diverse experimenten gaande. Ook doen universiteiten onderzoek:
– Fosfaat binden aan de kleilaag op de bodem;
– Toevoeging waterstofperoxide;
– Beluchten;
– Doorstroming en toevoeging grondwater;
– Opheffen waterpeilverlaging (veroorzaakt door aanhoudende droogte of water/zandwinning)
– Balans vinden tussen voedselrijk water (natuur) en voedselarm water (recreatie).

Voor de gemeente Helmond is het doel om een op maat gesneden advies te krijgen in samenwerking met provincie en waterschap, met een zo groot mogelijke slagingskans. Dit advies zal bestaan uit maatregelen die specifiek voor Berkendonk gelden nadat alle mogelijkheden zijn onderzocht. Indien hier kosten voor moeten worden gemaakt dan zullen deze apart worden aangegeven. Het is vervolgens aan de gemeente zelf of zij het advies wil /kan opvolgen.
Afhankelijk van de mogelijkheden is het streven om de noodzakelijke maatregelen te treffen voor aanvang van het nieuwe zwemseizoen.

De gemeentelijk beheerder heeft intensief overleg met het waterschap en de provincie. Omdat de temperatuur lager wordt is het de verwachting dat de blauwalg op korte termijn vanzelf weg gaat. Op iets langere termijn zal het waterpeil weer gaan stijgen waardoor ondiepte afneemt. Blauwalg houdt hier niet van. Tot het moment dat de Provincie de plas weer vrij geeft om te zwemmen hebben de verenigingen vrijwillig besloten om ook niet te surfen en te zeilen. Formeel valt dit nl. niet onder het provinciaal zwemverbod. Verenigingen en vrije recreanten zouden dus kunnen surfen en zeilen, maar doen dat dan niet zonder risico voor de volksgezondheid. Toch zeilen of surfen doet men dan uitdrukkelijk op eigen risico. In het land wordt hier verschillend mee om gegaan. Meestal krijgen zij advies om niet te surfen en zeilen en wordt dat ook opgevolgd. In een enkel geval kondigt de gemeente een verbod af omdat de volksgezondheid in het geding is. (huidirritaties, rode vlekken door contact met water).

De cyanobacterie breidt zich de laatste jaren in den lande steeds verder uit. Of de komende jaren dit verder zal toenemen kan (nog) niemand zeggen. Bij deskundigen is er wel optimisme tav het voorkomen en bestrijden, gezien de resultaten van diverse experimenten en onderzoeken. Daarom zal het advies voor de gemeente Helmond bestaan uit maatregelen met de hoogste resultaatskans, maar 100% garantie zal niemand op dit moment kunnen geven.

Bron: Raadsinformatiebrief van de burgemeester en wethouders van Helmond

Beantwoorden

Meisje (14) slachtoffer zedenmisdrijf
De politie is op zoek naar getuigen van een zedenmisdrijf dat maandagmiddag 9 november rond 15.30 uur heeft plaatsgevonden in de omgeving van het Sjef de Kimpepad. Een 14-jarig meisje werd daarvan het slachtoffer. Uit het onderzoek dat de politie heeft ingesteld is gebleken dat er mogelijk meerdere meisjes en/of vrouwen door dezelfde dader zijn aangesproken of lastig gevallen. Het gaat om een man met een getinte huidskleur die tussen de 30 en 40 jaar oud is. Getuigen van het zedenmisdrijf van 9 november en eventuele andere slachtoffers van de man kunnen zich melden bij de recherche in Helmond via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Bijstandsfraude van € 38.252,22
Door het Team Juridische Zaken & Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 36-jarige inwoner van Gemeente Helmond. Deze persoon wordt ervan verdacht in de periode 3 mei 2007 t/m 13 oktober 2009 een bijstandsuitkering te hebben ontvangen, terwijl zijn partner een uitzendbureau had.
De gemeente is hierdoor benadeeld voor een bedrag van € 38.252,22. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Ook Helmonder verdacht van Eindhovense straatroof
De politie heeft vrijdagochtend rond 10.00 uur een 18-jarige man uit Helmond aangehouden in een woning in Eindhoven-Stratum.
Hij wordt ervan verdacht dat hij zondagochtend 1 november rond 1.00 uur betrokken is geweest bij een straatroof op de Leenderweg. Vier jongeren liep daar op dat moment terug naar huis na een avond stappen. Aan het begin van de Leenderweg werden ze aangesproken door twee jongemannen. Eén van hen haalde een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn. Daarmee bedreigde hij de slachtoffers. Zij werden gedwongen om geld en goederen (mobieltjes e.d.) af te staan. Vervolgens gingen de daders er vandoor. Eén van de slachtoffers trachtte nog een overvaller vast te grijpen, maar dat leverde hem een klap op. De gealarmeerde politie kon aan de hand van het signalement rond 1.40 uur op de Jan van Schoonvorststraat een 15-jarige jongen uit Den Haag aanhouden. Bij hem werd een deel van de buit en een nepvuurwapen aangetroffen. Die jongen is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De Helmonder die vrijdagochtend werd aangehouden is na onderzoek door de recherche aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Jongen (16) met speed gearresteerd
De politie heeft vrijdagochtend rond 8.15 uur een 16-jarige jongen uit Mierlo aangehouden op de Groenewoud. Politiemensen die bezig waren met een verkeerscontrole zagen dat hij op zijn fiets door het rood reed. Toen ze hem controleerden, bleek hij enkele zakjes met in totaal ruim 3 gram speed bij zich te hebben. Hij is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De speed is in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Emilie ambassadeur van de handhaving in Nederland
Emilie Kuipers de Vries, (inmiddels ex-) deelnemer van het HIT-team van Gemeente Helmond (een vast team van tien mannen van verschillende diensten als de politie, de Belastingdienst en de milieudienst) is gisteren handhaver van het jaar geworden. Uit alle inzendingen waren 4 genomineerden geselecteerd. Gisteren was de uitreiking op het congres van het LOM (Landelijk Overleg Milieuhandhaving) dat werd opgezet door VROM. De handhaver van vorig jaar benoemde haar tot nieuwe handhaver van het jaar. Het betekent dat Emilie ambassadeur van de handhaving in Nederland wordt het komende jaar.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Conducteurs door Helmonder bedreigd
Vrijdag rond 17.15 uur is op het Stationsplein een 18-jarige Helmonder aangehouden. De man zat eerder die dag in de trein van Helmond naar Eindhoven. Toen een conducteur zijn kaartje wilde controleren bleek hij niet in het bezit van een geldig plaatsbewijs. De man begon te schreeuwen en bedreigde de conducteur. Toen de gealarmeerde politie op het perron aankwam bedreigde de agressieve man enkele conducteurs en duwde hen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, maar hij bleef agressief naar de agenten. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

2 Inbrekers aangehouden
Bij een parkeergarage aan de Doorneind is zaterdag rond 0.00 uur een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. Agenten in burger zagen de man zich verdacht ophouden in de garage. Er bleek ingebroken te zijn bij een kantoor in de parkeergarage. Twee andere verdachten zagen zij wegvluchten. Rond 0.10 uur werd op de Zuideinde een tweede verdachte aangehouden, een 22-jarige man uit Tilburg. De twee zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Politie vordert rijbewijs in
Bij een alcoholcontrole op de Geldropseweg is vrijdagavond een 48-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De vrouw reed in een auto terwijl zij gedronken had. Zij blies een promillage van ruim 1,55. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Dronken Helmonder voor rammen van 4 auto’s aangehouden
Een 31-jarige man uit Helmond en een 47-jarige man uit Mierlo zijn zondag rond 1.10 uur aangehouden op de Wilhelminastraat in Mierlo. Bij de politie kwam de melding binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Wilhelminastraat. De twee mannen reden in hun bestelauto tegen vier geparkeerde auto’s aan en kwamen tot stilstand in een tuin. Er raakte niemand gewond. De twee bleken gedronken te hebben en bliezen een promillage van 1,85 en 2,90. Onduidelijk was wie de auto bestuurd had. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. De bestelauto is in beslag genomen.

Agressieve Helmonder 2 keer aangehouden
Een 19-jarige Helmonder is zaterdagavond rond 22.45 uur aangehouden bij zijn woning in Helmond Centrum. Zijn moeder deed aangifte tegen hem omdat hij in de woning vernielingen had aangericht. Hij werd meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor werd de man heengezonden. Rond 4.30 uur zondag werd hij opnieuw aangehouden bij de woning. Deze keer zou hij zijn broer hebben bedreigd. Ook tegen de agenten die hem aanhielden was hij agressief. Hij is wederom meegenomen naar het politiebureau.

Verwarde man vernield ruiten buren
Op de Zeeltstraat is zondag rond 3.50 uur een 50-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht ruiten vernield te hebben bij een van zijn buren elders in Helmond West. Agenten die ter plaatse gingen naar aanleiding van de vernieling hoorden luide muziek uit zijn woning komen en de woning was niet afgesloten, maar ze troffen de man niet thuis aan. Hij werd in verwarde toestand teruggevonden op de Zeeltstraat.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Nieuwe foto reportage van helmond bij nacht.
Te zien op sateeman.punt.nl

Beantwoorden

Helmonds stel opgepakt na diefstal en vernieling
De politie heeft maandag rond middernacht op de Willemstraat in Beek en Donk een 25-jarige vrouw en een 34-jarige man, beiden uit Helmond, aangehouden. Het stel was eerder die avond bij een uitgaansgelegenheid buiten gezet. Dit zou zijn gebeurd omdat de 34-jarige verdachte daar een sieraad van iemand weggenomen zou hebben. Later was door getuigen gezien dat het tweetal een ruit van een geparkeerde auto bij die uitgaansgelegenheid ingeslagen had. De gewaarschuwde politie kon het stel aanhouden waarop beiden ingesloten zijn voor nader onderzoek.

Helmonde automobilist verwondt fietser bij aanrijding
Op de kruising Provincialeweg – Kempenweg in Someren is zondag rond 12.55 uur een 78-jarige fietser uit Lierop gewond geraakt bij een aanrijding. De man zou over de Provincialeweg hebben gefietst, in dezelfde richting als de auto van een 58-jarige bestuurder uit Helmond reed. Plotseling stak de man de Provincialeweg over richting Kempenweg. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en schepte hem. De man is met onder meer verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Veldhoven.

Politie houdt verdachte van mishandeling ex-vriendin aan
De politie heeft zondagavond rond 18.00 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 44-jarige Helmonder aangehouden. Dit gebeurde nadat zijn 42-jarige Helmondse ex-vriendin melding maakte bij de politie van mishandeling. Zij zou rond die tijd in hun woning in Helmond-Centrum door hem geslagen zijn met een voorwerp. Hierdoor had zij lichte verwondingen opgelopen aan haar borst. De politie kon even later de 44-jarige man in zijn woning aanhouden waarna hij in verzekering gesteld is voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Verwarde man voor vernielen ruiten en spiegels opgepakt
De politie heeft maandagavond rond 22.45 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Burgemeester van Houtlaan. Bij de politie kwam de melding binnen dat hij daar een ruit van een woning van een bekende aan het vernielen was. Agenten troffen de verdachte aan met een stuk hout in zijn hand waarmee hij tegen de ruit aan het slaan was. De man is aangehouden. Op het bureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, waarna de man is heengezonden. De man wordt er tevens van verdacht een raam bij de nabij gelegen Super de Boer supermarkt op de Azalealaan en spiegels van een scooter te hebben vernield.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

2 Mesincidenten vandaag in Helmond

Meisje (16) met een mes bedreigd en beroofd
De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 16-jarig meisje uit Deurne. Toen ze dinsdagmiddag rond 12.30 uur op ’t Cour liep, werd ze door een man met een mes bedreigd. Ze gaf hem haar portemonnee, die hij leeghaalde en op de grond gooide. Vervolgens ging hij er te voet vandoor in de richting van de Kasteel Traverse. Het gaat om een man van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1,70 meter lang en met een dun postuur. Hij droeg zwarte kleren en een zwarte bivakmuts. Getuigen van de beroving of mensen die weten wie en/of waar de dader is, kunnen zich melden bij de politie in Helmond-Centrum via 0900-8844.

Man met mes gestoken
De politie heeft dinsdag omstreeks 11.50 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden op de Heistraat. De verdachte zou kort daarvoor een 40-jarige man uit Helmond hebben gestoken met een mes. Agenten zagen het slachtoffer lopen op de Kasteel Traverse en zagen tevens dat hij gewond was aan zijn pols. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. De verdachte kon niet veel later worden aangehouden door een andere agent op basis van het signalement. Het mes is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor de verwonding aan zijn pols.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Man voor doorrijden na ongeval aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 21.00 uur een 29-jarige man uit Helmond aangehouden in het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De man had de auto van een vriend geleend en had hiermee rond 19.25 uur een aanrijding veroorzaakt op de Nachtegaallaan. Daar was hij tegen de auto van een 30-jarige man uit Helmond gebotst en zonder zijn gegevens achter te laten doorgereden. De 30-jarige man waarschuwde de politie. Hij raakte door de botsing lichtgewond aan zijn nek. De 29-jarige man meldde zich even later op het politiebureau. Hij is na verhoor en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Dronken bestuurster snorfiets moet rijbewijs inleveren
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 3.00 uur een 51-jarige vrouw uit Helmond aangehouden op de Noord Koninginnewal. Agenten zagen de vrouw op een snorfiets op de Zuid Koninginnewal door rood rijden. Bij een controle op de Noord Koninginnewal bleek de vrouw te hebben gedronken. Ze blies ruim 1,60 promille. De politie heeft haar rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft dinsdag rond 16.15 uur een 30-jarige man uit Helmond aangehouden op de Deurneseweg. Agenten zagen de man in een personenauto over deze weg rijden. Bij een controle bleek de man geen rijbewijs te hebben. Ook kon de man zich niet legitimeren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de man na verhoor in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Buurtpreventieproject Doliwood wint Buurtpreventieprijs 2009
Buurtpreventie Doliwood is verkozen tot het beste Helmondse buurtpreventieproject van 2009. Dat gebeurde tijdens de vierde stadsbrede buurtpreventiebijeenkomst op maandag 23 november. Doliwood – actief in de wijk Rijpelberg – kreeg de meeste stemmen en won daarmee de Buurtpreventieprijs 2009. Apostelwijk eindigde als tweede.
Doliwood en Apostelwijk presenteerden de activiteiten en de organisatie van hun project. Na de presentaties volgde de verkiezing. Doliwood won met 28 stemmen en Apostelwijk eindigde vlak daarachter met 26 stemmen. Burgemeester Fons Jacobs reikte een oorkonde en bloemen uit aan de winnaar. Apostelwijk kreeg ook bloemen en nog enkele cadeautjes voor de buurt- en straatcoördinatoren.
De gemeente organiseert sinds 2003 tweejaarlijks een stadsbijeenkomst. Dit jaar kreeg buurtbemiddeling extra aandacht. Deze aanpak heeft tot doel te bemiddelen in conflicten tussen buren om zo escalatie en inschakeling van professionele instanties te voorkomen. Kernwoorden zijn luisteren naar elkaar, wederzijds respect en samen oplossingen zoeken. De buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door teams van telkens twee opgeleide vrijwilligers.
De Helmondse aanpak draait ruim een half jaar. Er zijn tachtig zaken aangedragen en al 25 vrijwillige bemiddelaars actief. Mevrouw R. Obers is coördinator bij de Stichting Welzijn voor buurtbemiddeling. Zij liet tijdens de bijeenkomst met vier vrijwilligers in sketches zien hoe buurtbemiddeling in de praktijk werkt.
Buurtpreventieprojecten zijn oorspronkelijk door de politie bevorderd om bewoners in te schakelen om criminaliteit te helpen verlagen. Politie Helmond vindt de buurtpreventieprojecten nog steeds belangrijk. Buurtbewoners die initiatieven nemen, vormen samen met de buurt brigadiers een goed team. Andere instanties zoals woningcorporaties, gemeente en Stadswacht ondersteunen deze projecten. Zo voorziet de gemeente nieuwe projecten van startsubsidies. Gaandeweg is de doelstelling van de projecten verbreed naar het bevorderen van veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Bewoners vormen samen ogen en oren van de buurt.

Bron: gemeente Helmond

Op de foto hieronder van links naar rechts: Mevrouw José Bokschoten en de heer Charles van de Waarsenburg (Doliwood), burgemeester Fons Jacobs en de heer Berry Smits (Apostelwijk).

Beantwoorden

Vrouw gooit mes naar haar vriend
De politie heeft dinsdagavond rond 22.00 uur een 39-jarige vrouw uit Bakel aangehouden in de woning van haar vriend in Helmond Centrum.
De vrouw zou maandagavond haar 50-jarige vriend in zijn woning hebben geslagen en een mes naar hem hebben gegooid. Dat gebeurde tijdens een ruzie. De man deed hier op dinsdagavond aangifte van, nadat een ruzie opnieuw uit de hand dreigde te lopen. De vrouw is verhoord en inmiddels in vrijheid gesteld. Ook heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Diefstal diesel uit vrachtwagens
De politie heeft woensdag rond 21.15 uur op de Lagedijk twee Helmonders van 21 en 24 jaar oud aangehouden.
Kort daarvoor kreeg de politie melding van diefstal van diesel uit vrachtwagens aan de Vlierdensedijk. Bij de diefstal was door oplettende getuigen een auto gezien en werd het kenteken doorgegeven aan de politie. Tijdens de rit naar het incident zagen agenten de auto rijden over de Lagedijk. Bij controle van de auto troffen agenten drie jerrycans aan gevuld met diesel. De inzittenden, de 21 en 24-jarige Helmonders, zijn aangehouden. De spullen zijn door de politie in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw voor heling aangehouden
De politie heeft woensdag rond 19.55 uur in haar woning in Helmond Centrum een 27-jarige vrouw aangehouden.
Dit gebeurde nadat bij de vrouw in haar woning bij een huiszoeking gestolen spullen waaronder een LCD-televisie en munitie werden aangetroffen. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau als verdacht van heling van de goederen. Zij is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie arresteert man voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft woensdag rond 16.10 uur op de 3e Haagstraat een 32-jarige man uit Ulft aangehouden.
Agenten zagen daar een automobilist in zijn auto rijden terwijl hij geen gordel droeg. Bij controle van de man bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Daarna is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man uit Ulft wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Deurnenaar voor mishandeling ex en vernieling aangehouden
De politie heeft donderdag rond 7.45 uur een 43-jarige man uit Deurne aangehouden in zijn woning. De man zou op dinsdag 17 november zijn 29-jarige ex-vriendin uit Helmond hebben mishandeld in haar woning in Helmond Oost. Ook zou hij deuren in de woning hebben vernield. De mishandeling vond plaats na een ruzie over de telefoon. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zuid Willemsvaart krijgt 260 meter natuurvriendelijke oever
De Zuid Willemsvaart in Helmond – ter hoogte van Kanoclub de Helmvaarders aan de Kanaaldijk Zuidoost – krijgt een natuurvriendelijke oever. Het aanbrengen van deze oever start op dinsdag 1 december en is voor de Kerst gereed.
Over een lengte van circa 260 meter wordt een natuurvriendelijk oever aangebracht. Deze oever bestaat uit een dam van stortsteen. Achter deze dam ontstaat een zogenaamde plas-dras-zone. Deze zone versterkt de groene kwaliteit van de oever en zal daarmee dienen als een leefgebied en broedplaats van diverse diersoorten (vogels).
Begin 2010 wordt de damwand bij de kanoclub vervangen. Op deze plek wordt ook het kanaal uitgediept. Iets verderop in de insteekhaven worden de remmingwerken van de ophaalbrug Churchilllaan en aanlegsteiger vervangen. De remmingwerken zijn de houten palen met dwarsbalken, die voorkomen dat een boot tegen de brug vaart. De huidige materialen zijn verouderd en daarom aan vervanging toe.
Voor de werkzaamheden hoeven geen (vaar)wegen te worden afgesloten. Ook de kanoclub zal geen overlast ondervinden. De club is al geïnformeerd over de werkzaamheden.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

De gestolen fiets is na 6 weken in Son opgespoord
De politie heeft donderdag rond 14.00 uur een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de Heistraat in Son. De politie kreeg van twee buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente een melding dat zij een mannen hadden aangehouden. Deze man had een fiets bij zich. Uit onderzoek van de opsporingsambtenaren bleek dat deze fiets op 14 oktober van dit jaar was gestolen in Helmond. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Die heeft de verdachte verhoord en proces-verbaal opgemaakt. Hierna is hij in vrijheid gesteld. De fiets is in beslag genomen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Vader en 2 zoons voor vechten tijdens voetbalwedstrijd aangehouden
De politie heeft vrijdagavond rond 20.30 uur een 50-jarige man uit Rosmalen en zijn zoons van 24 en 17 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Tijdens de voetbalwedstrijd Helmond Sport – FC Den Bosch ontstond op één van de tribunes een vechtpartij tussen een groepje supporters van beide partijen. Stewards probeerden de onruststokers uit elkaar te halen. De 17-jarige jongen was aan het trekken en duwen richting de stewards en sloeg een steward in het gezicht. De 24-jarige broer richtte zich ook tegen de stewards en twee agenten in burger en sloeg om zich heen. Beiden zijn onder verzet aangehouden. De vader zag dat zijn zoons verwikkeld waren in een ruzie en begon ook te slaan richting de agenten in burger en stewards. De 50-jarige man en zijn twee zoons zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vrouw voor bedreiging van ex en vernieling aangehouden
De politie heeft vrijdag rond 18.00 uur een 25-jarige vrouw uit Helmond aangehouden bij de woning van haar ex-man in Helmond West. De vrouw bedreigde haar 31-jarige ex-partner en vernielde tevens een raam van de woning. Hiervan kwam een melding binnen bij de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de verdachte nog bij de woning. De vrouw is meegenomen naar het bureau waar ze na het opmaken van een proces-verbaal is heengezonden.

Helmonder gearresteerd voor heling/diefstal bromfiets en winkeldiefstal
De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.15 uur een 45-jarige man uit Helmond gearresteerd op de Helmondseweg in Deurne. Surveillerende agenten controleerden de man die reed op een bromfiets. Hij kon zijn kentekenbewijs niet tonen. Na controle van het kenteken bleek dat het voertuig gestolen was. De bromfiets is in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De man wordt tevens verdacht van winkeldiefstal bij een winkel in Deurne en is inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Binnen 15 minuten je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart
Vanaf dinsdag 1 december hebben inwoners van Helmond de mogelijkheid om bij de gemeente een afspraak te maken voor het aanvragen en afhalen van een paspoort, rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart. Burgers hoeven zo in de Stadswinkel niet meer te wachten tot ze aan de beurt zijn, maar worden direct geholpen. Binnen het kwartier staan ze weer buiten.
De dienstverlening op afspraak geldt in het begin alleen voor een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Dit betreft 60% van de zaken die in de Stadswinkel worden afgehandeld. In de toekomst wordt het maken van een afspraak voor steeds meer zaken mogelijk.
Op drukke momenten – met name tijdens de avondopenstelling op de maandag – kan de wachttijd in de Stadswinkel wel eens oplopen tot meer dan een half uur. Met de nieuwe afspraakservice is de burger direct aan de beurt. De afhandeling duurt meestal slechts een kwartier en zo staat de burger binnen 15 minuten weer buiten.
Een afspraak maken is heel eenvoudig. Dit kan op de website van de gemeente Helmond via http://www.helmond.nl/afspraak. Telefonisch is dit ook mogelijk via telefoonnummer 14 0492. Op het internet is echter erg gemakkelijk: dit kan wanneer de burger dat wil, ook 's avonds en in het weekend. Het is sowieso handig om eerst even op de site te kijken, want daarop is allerlei informatie te vinden over het aanvragen of verlengen en afhalen van een rijbewijs of reisdocument.
Voor heel veel zaken hoeven Helmonders trouwens helemaal niet naar de Stadswinkel te komen. Veel dingen zijn online te regelen via het Digitaal Loket op helmond.nl. Enkele voorbeelden zijn een inritvergunning, kapontheffing of een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Op het Digitaal Loket kan dit 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het Digitaal Loket is te bereiken via http://www.helmond.nl/digitaalloket.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Rijbewijs van automobilist ingenomen
De politie heeft maandag rond 1.30 uur op de Prins Hendriklaan een rijbewijs ingenomen. Daar werd een 37-jarige Helmonder betrapt toen hij in zijn auto reed terwijl hij alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,50. Zijn rijbewijs is om die reden ingevorderd.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Binnen 15 minuten je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart:
Dat is handig (als het ook echt werkt) om zo’n afspraak via internet te maken. Goede actie van de gemeente.

Beantwoorden

Dronken bestuurder duikt in de laadruimte
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 3.00 uur een 45-jarige man uit Helmond aangehouden op de Lagedijk.
Agenten zagen de man in een bestelauto slingerend over de weg rijden. Ook reed hij door rood. Toen de agenten de man aan de kant hadden gezet, dook hij vanaf de bestuurdersstoel in de laadruimte van de bestelauto. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies ruim 1,55 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Bijna-dief aangehouden
De politie heeft dinsdagavond rond 21.45 uur een 52-jarige man uit Den Bosch aangehouden op de Binnendoor in Helmond. De man hield zich verdacht op bij een woning op de Van Houtlaan en scheen met een lampje naar binnen. De bewoner sprak de man aan en belde vervolgens de politie, omdat hij het gedrag van de man niet vertrouwde. Een agent in burger fietste in de buurt en zag de man staan op de Binnendoor bij een woning met een lampje in zijn hand. Hij is aangehouden omdat hij inbreekgereedschap bij zich had en zich niet kon legitimeren. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

4 Jongens (16 & 17) vernielen met vuurwerk prullenbak
De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.30 uur vier jongens uit Helmond (twee van 16 en twee jongens van 17 jaar) aangehouden op de Peelhof. Het groepje wordt verdacht betrokken te zijn bij het vernielen van een prullenbak met vuurwerk. Een getuige belde de politie. Agenten gingen ter plaatse en hielden vervolgens de vier jongeren aan. Eén van de jongens gaf aan thuis wat vuurwerk te bewaren. Agenten hebben dit vuurwerk bij hem thuis in beslag genomen. Alle vier zijn na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden. De vuurwerkcampagne is gisteren gestart en loopt tot 15 januari 2010.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Man met gestolen kentekenplaten aangehouden
De politie heeft woensdagavond rond 19.45 uur een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Rembrandtlaan. Agenten zagen de man op deze straat in een personenauto rijden. De auto had aan de achterzijde een valse kentekenplaat, aan de voorzijde was geen kentekenplaat bevestigd. In de kofferbak van de auto vonden de agenten nog een andere kentekenplaat. Beide kentekenplaten zijn vermoedelijk onlangs gestolen bij een inbraak in een bedrijf in Handel. De verdachte is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

'Santa Claus is coming to town'
Vanaf maandag 7 december wordt het Helmondse winkelgebied in een gezellige kerstsfeer gehuld. Gemeente Helmond, het Centrummanagement en Stichting Carat hebben zich samen sterk gemaakt om meer kerstsfeer in het stadshart te brengen. Wethouder Seyit Yeyden en centrummanager Peter Tielemans geven gezamenlijk de kerstsfeer een officiële start om 17.15 uur op de Markt.
De insteek van dit project is promotie van het winkelgebied. In huidige tijden van recessie is dit zeker van belang voor de ondernemers in het centrum. In de winkelstraten wordt overal dezelfde witte sfeerverlichting aangebracht. Daarnaast zijn er diverse kerstbomen geplaatst, waarvan drie grote, verlichte bomen in de Veestraat, op de Markt en op het Ameideplein.
"Sfeer creëer je ook door het publiek iets bijzonders te bieden" aldus wethouder Yeyden. Speciaal daarvoor staan twee chalets op de kop van de Markt. Bij de ene chalet worden aankopen gratis in cadeaupapier verpakt. En bij het andere kan men zich opwarmen aan een glühwein en lekkernij. En het geheel wordt compleet gemaakt door optredens van muziekgezelschappen tijdens weekenden en koopavonden.
De bedoeling is dat de speciale decemberaankleding het begin is van een volwaardig jaarlijks kerstevenement. Dit jaar vormt de aftrap naar iets groters waar meerdere partijen in kunnen participeren. Gaandeweg kunnen zich nieuwe partners bij de kerstpromotie aansluiten, bijvoorbeeld de centrumondernemers. Eigenlijk is dit project een uitnodiging om mee te doen, zodat het centrum van Helmond in december jaarlijks tot een ware trekpleister uitgroeit.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Na het schietincident contact met fietsers en scooterrijder gezocht
De politie wil graag in contact komen met fietsers en een scooterrijder die woensdagmiddag tussen 15.45 en 16.15 uur het woonwagenkamp aan de Bakelsedijk zijn gepasseerd. Uit onderzoek is informatie naar boven gekomen dat rond dit tijdstip diverse fietsers en een scootterrijder over het fietspad reden dat langs het woonwagenkamp loopt. Woensdagmiddag werden vijf mannen uit Helmond aangehouden in verband met dit onderzoek (zie 1e persbericht van donderdag 3 december). Eén van de 50-jarige verdachten werd woensdag na verhoor naar huis gestuurd. De andere vier zijn in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De fietsers en de scootterrijder kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Ook eventuele andere getuigen worden verzocht om te reageren mochten zij over informatie beschikken die relevant kan zijn voor deze zaak.

Rijbewijs van dronken hardrijdende automobilist ingenomen
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.15 uur een 36-jarige man uit Helmond aangehouden op de Watermolenwal. Surveillerende agenten werden door de bestuurder met hoge snelheid ingehaald op de President Rooseveltlaan. Ze zijn de auto achterna gegaan en hebben de bestuurder kunnen laten stoppen op de Watermolenwal. De bestuurder is gecontroleerd en bleek teveel te hebben gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij is na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

Politie houdt man aan voor heling/diefstal fiets
De politie heeft donderdagavond rond 19.00 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden op de 1e Haagstraat. Surveillerende agenten controleerden een auto en zagen de 19-jarige man als passagier in de auto zitten. De man wordt verdacht van diefstal/heling van een fiets op 26 november jl vanaf de Koninginnewal. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Super Sociaal meest inspirerend project armoedebestrijding
In Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de prijs voor 'Meest inspirerende project op het gebied van Armoedebestrijding' vanmiddag uitgereikt aan Gemeente Helmond. De gemeente krijgt deze prijs voor de manier waarop de Stichting Super Sociaal in Helmond functioneert. Wethouder Yeyden en bestuursvoorzitter Jurgen Feuerriegel, beiden aanwezig bij de prijsuitreiking, toonden zich bijzonder verheugd met de landelijke erkenning. "Het doel van de Super Sociaal is om mensen weer onafhankelijk en zelfstandig te maken. Juist dat aspect heeft de jury aangesproken", aldus wethouder Yeyden.
De Stichting Super Sociaal ontstond afgelopen zomer na aanhoudende problemen met de Voedselbank. Samen met de Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond e.o., de Atlant Groep en het ROC Ter AA is toen gekozen voor een andere opzet. In die opzet staat de eigen verantwoordelijkheid van de klanten centraal. Daarom werkt Super Sociaal ook nauw samen met organisaties die hulp aanbieden met betrekking tot wonen, inkomstenbeheer, schuldsanering, opleiding, werk en sociale activering.
In de winkel aan de Nieuwe Industrieweg 7 kunnen klanten, die aantoonbaar over te weinig inkomen beschikken, gratis winkelen. De overige klanten van Super Sociaal leveren een bescheiden bijdrage voor de levensmiddelen. Klanten kunnen zelf kiezen uit de aangeboden producten. Die producten worden gratis geleverd door leveranciers en winkels. Alleen inwoners van de gemeente Helmond en van de gemeente Gemert-Bakel kunnen klant worden bij de Super Sociaal.
De prijs voor het 'Meest inspirerende project op het gebied van Armoedebestrijding' is een initiatief van de 32 grootste gemeenten van Nederland, de G 32. Van 15 voorbeeldprojecten werden korte films gemaakt. Uit deze films werden vier films, waaronder die uit Helmond, genomineerd voor de prijs.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Rijbewijs van dronken automobilist ingenomen
De politie vorderde zaterdagmorgen omstreeks 2.00 uur het rijbewijs in van een 33-jarige automobilist uit Helmond. Dat gebeurde tijdens een alcoholcontrole op de Kanaaldijk Noord Oost. Een ademanalyse gaf aan dat hij teveel alcohol op had. Hij blies een alcoholpromillage van 1,3. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Eerste 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s in Helmond
Burgemeester Jacobs geeft op dinsdag 8 december om 16.15 uur het startsein voor de eerste twee elektrische oplaadpunten in Helmond. De opening van de oplaadpalen (voor elektrische auto's ) vindt plaats op het terrein van de High Tech Automotive Campus (HTAC) en maakt onderdeel uit van de speciale week rondom ‘automotive’ van 8 t/m 15 december. In de week worden allerlei activiteiten georganiseerd voor genodigden. Op 12 december kan het publiek een kijkje nemen in de keuken van de hoogwaardige technologische ontwikkelingen op het vlak van intelligente voertuigen.
Elektrisch rijden is een duurzaam alternatief voor het rijden op benzine. Binnen nu en drie jaar worden naar schatting tienduizend oplaadpunten gerealiseerd en rijden er over tien jaar (naar schatting) 1 miljoen elektrische auto's rond in Nederland. Meer informatie over elektrisch rijden is te vinden op http://www.e-laad.nl.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Scooterdieven rijden op politie in
De politie heeft maandag rond 1.40 uur twee Helmonders aangehouden van 21 en 25 jaar oud. De 25-jarige werd op de Anjerstraat opgepakt, de 21-jarige man werd even daarna op de Straakvense Dijk aangehouden. Kort daarvoor betrapten twee politiemensen op een fiets de mannen toen zij op de Karusstraat een scooter trachtten weg te nemen. Toen één van de agenten één van de verdachten te pakken had, reed de andere verdachte met een auto op de agent in. Hij belandde samen met de verdachte op de motorkap van de auto. De politieman raakte daarbij licht gewond. De verdachte die in de auto reed werd kort daarna in de directe omgeving aangehouden. Het bleek dat hij geen rijbewijs had. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmondse bijrijdster gewond bij eenzijdig ongeval
Bij een eenzijdig ongeval is maandag rond 4.25 uur op de Geldropseweg in Eindhoven een 30-jarige Helmondse gewond geraakt. De 28-jarige bestuurder van de auto uit Aarle Rixtel, raakte daar rond die tijd om nog onbekende reden van de weg waarna hij tegen een lantaarnpaal reed. Ook hij raakte licht gewond en werd eveneens als de Helmondse voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Het bleek dat hij alcohol gedronken had. De vrouw is opgenomen met rugletsel. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

3 Helmonders gingen stelen
Maandagmiddag zijn op de A67 een 44-jarige man, een 44-jarige vrouw en een 26-jarige vrouw uit Helmond aangehouden op verdenking van diefstal. De twee vrouwen werden die middag in een drogisterij aan de Kloosterstraat in Blerick herkend als eerdere winkeldieven en een medewerkster wist het tweetal de winkel uit te werken. De twee vrouwen stapten vervolgens in een gereedstaande auto en reden ervandoor. Niet veel later merkte een patrouille de auto op en wist deze tot stilstand te brengen op de A67. Toen agenten in de auto keken, lag deze vol met onder andere gestolen cosmetica en een geprepareerde tas. De drie verdachten zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de twee geen diefstal hebben gepleegd bij de drogisterij op de Kloosterstraat. Er wordt onderzocht van welke diefstal de goederen wel afkomstig zijn.

Bron: Politie Limburg-Noord

Beantwoorden

Nieuwe gemeentesecretaris Helmond
Het College van B&W Helmond heeft na een unaniem advies van de selectie – en adviescommissie de heer A.A.M. Marneffe (Ad) RA per 1 februari 2010 benoemd tot Algemeen Directeur/gemeentesecretaris van Helmond. Hij volgt per die datum mr. A.C.J.M. de Kroon op die dan Algemeen Directeur/Secretaris van de provincie Limburg wordt.
De heer Marneffe werkt sinds 1999 voor Gemeente Helmond. Eerst als Hoofd hoofdafdeling financiën en facilitaire zaken en daarna als directeur van de dienst Middelen en Ondersteuning en Concerncontroller. Daarvoor was hij van vanaf 1976 in dienst van Deloitte in diverse accountantsfuncties in de controle – en adviespraktijk, met name bij overheid, non-profit organisaties en organisaties op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven.
Hij is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Helmond.
Gekozen is voor een ervaren kandidaat, die zeer bekend is met Gemeente Helmond en de gemeentelijke organisatie. Met de benoeming van de heer Marneffe is tevens de adviesrol naar het college en de continuïteit in het Managementteam gewaarborgd. De mutaties in het Managementteam enerzijds en de uitdagingen, die de komende jaren anderzijds op de gemeente afkomen, vragen hier eens temeer om.
Het college heeft het volste vertrouwen dat de heer Marneffe in staat zal zijn om als gemeentesecretaris en algemeen directeur in samenwerking met het management enthousiast en doeltreffend leiding te geven aan de organisatie.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Bestelauto van dronken bestuurder zonder rijbewijs in beslag genomen
De politie heeft woensdag rond 10.00 uur een 58-jarige man uit Helmond aangehouden op de Engelseweg.
Agenten zagen de man op deze weg rijden in een bestelauto. Bij een controle bleek hij geen rijbewijs te hebben. Ook bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 0,75 promille. Daarvoor heeft de politie de man een rijverbod opgelegd. De bestelauto van de verdachte is door de politie in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Politieagent bedreigd met stofzuigerbuis
De politie heeft donderdag rond 8.00 uur een 22-jarige man uit Helmond aangehouden bij zijn woning in Helmond Oost. Een agent wilde zijn 16-jarige broer op het Frieslandpad bekeuren voor fietsen zonder licht. De 16-jarige jongen kon zich niet legitimeren en de agent ging met de jongen mee naar zijn woning om zijn identiteitsbewijs op te halen. Bij de woning schold de 22-jarige man de agent meerdere malen uit. Daarna dreigde hij de agent te gaan slaan met een stofzuigerbuis. Even later kon de man met behulp van assisterende politieagenten voor de woning worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Tanken zonder betalen
De politie heeft donderdag rond 11.00 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden in de woning van zijn ouders in Helmond Centrum. De politie kreeg rond 10.45 uur een melding dat een man zonder te betalen had getankt bij een tankstation aan de Deurneseweg. Op zijn personenauto zaten twee verschillende kentekenplaten, waarvan er één niet op dit voertuig thuis hoorde. Aan de hand van het doorgegeven kentekens konden agenten de identiteit van de verdachte vaststellen. Hij bleek in de woning van zijn ouders te verblijven. Daar hield de politie de man even later aan. De valse kentekenplaat zat niet meer op de auto. De verdachte bekende de kentekenplaat weggegooid te hebben, maar die is niet meer gevonden. De kentekenplaat werd donderdagochtend gestolen vanaf een personenauto die geparkeerd stond bij sportpark De Braak. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

2 Jongens (17) op heterdaad betrapt bij fietsendiefstal
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee 17-jarige jongens uit Eindhoven aangehouden op de Kasteel Traverse. Surveillerende agenten zagen de twee jongens rommelen aan het slot van een fiets. Op het moment dat de jongens de agenten zagen, renden ze weg. De agenten konden de jongens na een achtervolging aanhouden. De twee jongens zijn na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

Politie houdt 2 mannen aan voor inbraak woning
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee verdachten aangehouden in verband met een woninginbraak op de Marktstraat. Rond 01.40 uur hield de politie in de achtertuin van de woning een 31-jarige Helmonder aan. Ongeveer een uur later werd een 28-jarige man uit Helmond aangehouden in een woning in Helmond Centrum.
De politie werd gealarmeerd door de bewoner die hoorde dat er inbrekers bezig waren. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij inmiddels in verzekering zijn gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Rijbewijs van beginnend en dronken bestuurder ingevorderd
Op de Mierloseweg is zaterdag rond 2.30 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen hem in een auto rijden terwijl hij gedronken had. Hij blies een promillage van 1,05. Hij is een beginnend bestuurder en daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

3 Drugsverdachten aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 16.20 uur twee mannen uit Amsterdam (20 en 37 jaar oud) en een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden op de Wilgehoutstraat. De drie mannen reden in een personenauto over deze straat en werden gecontroleerd door de politie. De 20-jarige man bleek twee zakjes hasj bij zich te hebben. In de auto trof de politie een zak met 31 witte bolletjes aan, vermoedelijk cocaïne. De 22-jarige man uit Den Haag gaf bij de politie een valse naam op. Hierop zijn de drie verdachten aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De auto en de bolletjes zijn in beslag genomen.

Man voor bedreiging met mes aangehouden
De politie heeft maandag rond 20.15 een 40-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De man zou eerder op de dag een 42-jarige man uit Helmond voor zijn woning hebben bedreigd met een mes. De twee zijn bekenden van elkaar en hebben een conflict. De 40-jarige verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zijn die drie drugsverdachten vorige week aangehouden, en is dat nu pas bekend gemaakt, of weet de politie nu al dat ze vanmiddag om 16:20 uur deze mensen aan gaan houden?

Beantwoorden

@Noud:
De politievoorlichter kon wel lachen met jouw tweede verklaring. Er had maandag, gisteren, dus, moeten staan.

Beantwoorden

Helmonder liet vrachtauto achter in Deventer
Deventer – De chauffeur van een vrachtauto die nabij de controle 'Ochtendgloren' was achtergebleven is door de recherche van IJsselland achterhaald. De 38-jarige man uit Helmond had de vrachtauto vrijdag 11 december 2009 ter hoogte van Deventer op de vluchtstrook gezet. Het voertuig blijkt voor een deel van diefstal afkomstig. Het voertuig is in beslag genomen en zal nader door het Permanent Auto Team worden onderzocht.
In het zicht van de controle van donderdag op vrijdag nacht stond deze vrachtauto op de vluchstrook. Nu blijkt dat de chauffeur die nooit in het bezit van een rijbewijs is geweest hevig was geschrokken toen hij de controleplaats van Ochtendgloren aan de andere kant passeerde. Hij parkeerde zijn voertuig en is vervolgens over een afrastering geklommen, waarbij hij zijn benen behoorlijk heeft opengehaald. Het achterlaten van de vrachtauto is bewust buiten de eerdere berichtgeving gehouden om het onderzoek niet te verstoren.

Bron: Korps landelijke politiediensten (KLPD)

Beantwoorden

Ruim 1 miljoen rijkssubsidie voor bouwprojecten
In het kader van het pakket stimuleringsmaatregelen voor woningbouwprojecten heeft minister Van der Laan 164 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van ruim 23.000 koop- en duurdere huurwoningen. Helmond krijgt ruim een miljoen euro voor de bouw van 159 woningen.
Het betreft woningen in de projecten, Suurhofstraat (24 stuks), De Koning (48 stuks), Brandevoort, De Veste, blok 7 (28 stuks), Suytkade (35 stuks), Vossenberg, blok 8 (24 stuks)
Gemeenten konden in het kader van de stimuleringsregeling woningbouw voor bouwprojecten die door de economische crisis stil zijn gevallen of niet starten, subsidie aanvragen.
Door deze subsidie kan de bouw van ruim 23.000 woningen voor 1 juli 2010 alsnog starten. De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en terugval van werkgelegenheid door de economische crisis te beperken.
Anders dan in de eerste ronde, waarbij het criterium het aangevraagde bedrag per woning was, is er nu bij de selectie van subsidieaanvragen allereerst gekeken naar de kans dat een project ook daadwerkelijk van start gaat. De status van de bouwvergunning is daarbij als uitgangspunt gebruikt. Alle aanvragen met een verleende bouwvergunning en een deel van de aanvragen waar de bouwvergunning voor 25 maart 2009 is aangevraagd, ontvangen een bijdrage.
De tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 is een onderdeel van het pakket crisismaatregelen van het Rijk. In het eerste kwartaal van 2010 beslist het kabinet over de inzet van het laatste deel (circa 100 mln.) van het stimuleringsbudget. De eerste ronde is afgelopen zomer uitgevoerd.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Camerabeelden wijzen naar verdachte van insluiping in bedrijf
De politie heeft woensdag rond 11.00 uur een 44-jarige man uit Helmond aangehouden in de woning van zijn zus in Helmond Centrum. De man wordt verdacht van een insluiping in een bedrijfspand aan de Lagedijk. Dat zou gebeurd zijn op zondag 6 december van dit jaar, rond 15.00 uur. De man is vermoedelijk via een openstaande deur het bedrijf ingeslopen. Uit het kantoor waren twee geldkistjes (zonder inhoud) en een digitale fotocamera gestolen. Ook waren enkele ladekasten vernield. Aan de hand van camerabeelden kon de politie de verdachte opsporen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

De wedstrijd Helmond Sport – Veendam van vanavond is afgelast.
In verband met de sneeuwval is het veld onbespeelbaar.

Bron: Helmond Sport

Beantwoorden

Stedenband met Zielona Gora krijgt voortgang
In de zomer van dit jaar zijn er publicaties geweest in de media over onze jumelage met de gemeente Zielona Gora in Polen. Tevens zijn er door de fractie Helmonds Aktief vragen gesteld, die op 31 juli 2009 zijn beantwoord.
Over onze band met Zielona Gora heeft de burgmeester op vrijdag 4 december 2009 een gesprek gevoerd met zijn Poolse ambtscollega de heer Kubicki.
Op 11 december 2009 heeft de burgemeester de Ambassadeurs uit uw raad, de commissie buitenland, ingelicht over de resultaten van het gesprek in Zielona Gora.
De burgemeester van Zielona Gora heeft onomwonden aangegeven het contact met Helmond van groot belang te vinden, wil daarop investeren en heeft besloten om de regie in onze relatie zelf ter hand te nemen samen met onze burgemeester.
Afgesproken is in het voorjaar de samenwerking een impuls te geven door het opstellen van een (sociaal-economische) driepuntenplan, dat ook in 2010 wordt uitgevoerd. Daartoe zal de heer Kubicki Helmond in april 2010 bezoeken.
De Ambassadeurs hebben hun waardering uitgesproken over het behaalde resultaat. Ze hebben het voornemen uitgesproken om een werkbezoek te gaan afleggen in Zielona Gora om het bestuurlijk belang van de jumelage te onderstrepen. Op die wijze willen ze actief meewerken aan het tot stand komen en het uitvoeren van de plannen.

Bron: Raadsinformatiebrief van de burgemeester en wethouders van Helmond

Beantwoorden

Geweigerde horecaklant met verzet aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen omstreeks 2.20 uur op de Havenweg, ter hoogte van een horecapand, een 21-jarige Helmonder aangehouden.
De gewaarschuwde politie kreeg van het horecapersoneel te horen dat de man vervelend aan het doen was bij de ingang omdat hem de toegang tot de zaak werd geweigerd. Toen de agenten de man herhaaldelijk vroegen dat hij moest vertrekken, weigerde hij te gaan. Daarop werd hij aangehouden. In de politieauto begon hij zich te verzetten en bedreigde hij een van de agenten met de dood. De agent doet daarvan aangifte. Hij is daarop ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

2 Agressieve Helmonders vechten op straat in Eindhoven
De politie heeft vrijdagmorgen omstreeks 4.15 uur op de Vestdijk in Eindhoven twee mannen aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige Helmonders. Ze waren betrokken bij een vechtpartij op straat. Toen de politie de partijen wist te scheiden, bleven de twee verdachten lastig en daagden de politieagenten uit. Een van hen maakte een beweging alsof hij een mes in zijn handen had. De politie wist de man onder controle te krijgen en bij fouillering bleek hij inderdaad een mes bij zich te dragen. De andere verdachte probeerde de aanhouding van zijn metgezel te beletten en weigerde te vertrekken. Bij zijn aanhouding moest de politie pepperspray inzetten. De twee agressieve mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Politie houdt verdachten van openlijke geweldpleging aan
De politie hield vrijdagavond rond 23.00 uur in hun woning in het centrum van Helmond een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw aan. Zij worden verdacht van het mishandelen van de 49-jarige stiefvader van de 34-jarige verdachte, na een onenigheid eerder die avond. De 34-jarige verdachte zou eerder die avond de voordeur van de woning van zijn moeder en stiefvader, eveneens in het centrum van Helmond, hebben ingetrapt en vervolgens in een worsteling verwikkeld zijn geraakt met het 49-jarige slachtoffer. De 32-jarige vrouw bemoeide zich vervolgens ook met de mishandeling waarbij de man aan de haren werd getrokken en geslagen. De vrouw mocht na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 34-jarige man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmonder gesnapt bij alcoholcontrole in Gemert-Bakel
De politie hield tussen vrijdagavond 20.30 uur en zaterdagochtend 2.00 uur een alcoholcontrole op vijf plaatsen in Gemert-Bakel, waaronder op het parkeerterrein De Kanthoeve, op de Gemertseweg, op het Nuijneneind, op de Helmonseweg en op rotonde van de N277 / Ripsestraat. In totaal werden 424 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen bleken met te veel drank op achter het stuur te zitten. Het gaat om een 45-jarige man uit Helmond, waarbij een alcoholpromillage van ruim 1,15 werd vastgesteld en een 36-jarige vrouw uit Bakel. Bij haar werd een promillage van bijna 0,85 geconstateerd. Tegen beide bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder gearresteerd na mishandeling in café in Oisterwijk
De politie heeft vannacht omstreeks 02.40 uur voor een café aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk een 23-jarige Helmonder aangehouden die een medewerker van de horecazaak aldaar mishandeld zou hebben.
Het slachtoffer, een 22-jarige Oisterwijker, vertelde dat de verdachte zich in de zaak vervelend gedroeg. Zo zou hij andere klanten lastig hebben gevallen door hun glazen bier leeg te drinken. De aangever besloot om samen met een collega de verdachte buiten te zetten. Op dat moment kneep de verdachte een glas wat hij in zijn handen had kapot en sloeg de aangever met gebalde vuist tegen zijn linkeroor aan dat begon te bloeden. De verdachte ontkende de medewerker geslagen te hebben. Ook was hij naar eigen zeggen in het geheel niet lastig geweest in de zaak. Hij accepteerde wel het toegangsverbod van een jaar tot die zaak dat hem uitgereikt werd.

Bron: Politie Midden en West Brabant

Beantwoorden

De 3 genomineerden voor Helmonder van het jaar 2009
Alweer voor de vijftiende keer wordt er een Helmonder van het jaar benoemd. Het gaat om een persoon of instelling die zich op cultureel, sociaal of maatschappelijk gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad. Ook dit jaar kreeg de jury vele kandidaten voorgedragen. Uit deze voordrachten heeft de jury uiteindelijk 3 kandidaten genomineerd.
Drie verenigingen / stichtingen prijken op de lijst met genomineerden voor de titel Helmonder van het jaar 2009. De Helmondse Liedertafel 't Akkoordje, kamermuziekcyclus Theo Driessen en popkoor Kolok.
De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 4 januari 2010 om 18.00uur voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het Kasteel van Helmond. Alle drie de genomineerden ontvangen een sculptuur en oorkonde. De winnaar ontvangt een bedrag van 4000 euro. De beide "verliezers" ontvangen ieder 1000 euro. Zowel de organisatie als de geldprijzen worden beschikbaar gesteld door de Rabobank Helmond.
Vorig jaar werd sportman Pieter Gruijters benoemd tot Helmonder van het Jaar 2008. Eerdere winnaars waren stichting Truckersday, de heer Bernard van Lieshout KBO Helmond, de centrummanagers Thieu de Wit en Jan Verspaget, Scouting Leonardus, Kitty van Bussel-van Duijnhoven oprichtster Stichting Vluchteling als Naaste, Paul Smits van Kindervarieté Jacona, Carnavalsvereniging De Keiebijters, mede-oprichter Cor Tilburgs van de Rimbo Band, toneelvereniging St. Genesius, voorzitter Afra Claassen van de Gehandicapten Sportvereniging Gewest Helmond, pedagogische hogeschool De Kempel, de Algemene Hulpdienst en zuster Liesbeth van der Meijden van de stichting Mensen voor Mensen.

Bron: Rabobank Helmond

Beantwoorden

€8.200 uitkeringsfraude vanwege overleden moeder
Door de Sociale Recherche van de gemeente Helmond en de Sociale Verzekeringsbank is proces-verbaal opgemaakt tegen een 52-jarige inwoner van Helmond en zijn echtgenote. Zij worden ervan verdacht over de periode 6 september 2005 tot 1 september 2007 de bijstandsuitkering en AOW-uitkering van de overleden moeder te hebben geïncasseerd.
In het totaal werd voor een bedrag € 8200,- te veel aan uitkering uitbetaald.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Agressieve winkeldief bij supermarkt Plus
Agenten hielden maandagmiddag omstreeks 15.20 uur op de Matthijs Vermeulenstraat een winkeldief aan. Kort daarvoor was hij door de 50-jarige manager uit Eindhoven van een winkel aan het Gerardusplein betrapt op het wegnemen van flessen drank. De manager vroeg hem mee te lopen naar zijn kantoor. De dief weigerde en mishandelde daarop de manager met onder andere vuistslagen. Een vrouwelijke klant kwam tussenbeide waardoor de agressieve winkeldief enigszins bedaarde. Vervolgens rende hij via de achteruitgang de winkel uit. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de agressieve dief even later aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De manager deed aangifte van de mishandeling.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder in Valkenswaard mishandelt met stroomstootwapen
De politie heeft dinsdagochtend rond 7.00 uur een 23-jarige man uit Valkenswaard buiten heterdaad aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht een 27-jarige man uit Helmond te hebben mishandeld met een stroomstootwapen. Dit is gebeurd op 6 december in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.45 uur op de Markt in Valkenswaard. Het slachtoffer werd aangesproken door de verdachte en werd door het stroomstootwapen op zijn lichaam geraakt. Op basis van onderzoek is de verdachte nu buiten heterdaad aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Werkzaamheden Heistraat en Lithoyenseweg
Vanaf 4 januari 2010 gaan de nutsbedrijven werkzaamheden verrichten aan hun kabel- en leidingennet in de Heistraat tussen de Sjef van Schaijkstraat en de Lithoyenseweg. De nutsbedrijven zullen hun kabel- en leidingennet vernieuwen en daar waar nodig verleggen. Als gevolg hiervan zal de Heistraat tussen de Sjef van Schaijkstraat en de Lithoyenseweg gedurende enige tijd afgesloten zijn of ingesteld worden voor eenrichtingsverkeer. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 26 weken gaan duren. Medio 2010 starten vervolgens de reconstructiewerkzaamheden van de bestrating.

De fasering en planning van de Heistraat ziet er als volgt uit:
Fase1:
Afsluiting van de Heistraat tussen Sjef van Schaijkstraat en de Lithoyenseweg voor autoverkeer gedurende 3 weken.
Fase 2:
Heistraat opengesteld voor eenrichtingsverkeer, gedurende 6 weken. De nutsbedrijven zijn dan bezig met werkzaamheden aan de zijde van de Heistraat met de even huisnummers.
Fase 3:
Afsluiting van de Heistraat tussen Sjef van Schaijkstraat en de Lithoyenseweg voor autoverkeer gedurende 4 weken.
Fase 4:
Heistraat opengesteld voor eenrichtingsverkeer, gedurende 13 weken. De nutsbedrijven zijn dan bezig met hun werkzaamheden aan de zijde van de Heistraat met de oneven huisnummers.

De instelling van het eenrichtingsverkeer zal zo zijn dat het verkeer komende vanuit Binderseind het gedeelte van de Heistraat, gelegen tussen de Lithoyenseweg en de Sjef van Schaijkstraat, in kan rijden.

De werkzaamheden aan Lithoyenseweg bestaan uit opnieuw bestraten van de weg en het aanpassen van het speeltuintje. Het duurt ongeveer 7 weken voordat het straatwerk gereed is. Deze werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Hieronder staat aangegeven welke faseringen we onderscheiden:
Fase 1: Heistraat tot P.M. Dillenstraat (duur ca. 2,5 weken)
Fase 2: Dillenstraat t/m Lithoyenseweg nr. 36 (duur ca. 1,5 weken)
Fase 3: Lithoyenseweg nr. 36 tot Bindersestraat (duur ca. 3 weken)

Het verkeer wordt omgeleid middels de gebruikelijke gele omleidingborden. De start en de duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

“Afspraakservice binnen 3 weken al groot succes”
De nieuwe afspraakservice van de gemeente Helmond is een groot succes, aldus de gemeente. Inwoners van Helmond maken sinds 1 december massaal gebruik van de mogelijkheid om een afspraak te maken voor het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Wegens dit grote succes wordt de afspraakservice per 1 januari 2010 uitgebreid met extra capaciteit. Zo kunnen nog meer mensen op nog meer momenten in de week een afspraak maken met de gemeente.
De afspraakmogelijkheid geldt per 1 januari ook voor het doorgeven van een verhuizing en het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag. Later in januari wordt het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een aangifte geboorte, aangifte erkenning en de aangifte huwelijk/ partnerschap. In de toekomst wordt het mogelijk om voor nog meer zaken een afspraak te maken.
Inmiddels weten veel inwoners van Helmond de weg naar de afspraakservice te vinden. Zo'n 30 burgers komen per dag op afspraak voor een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Dit is zo'n 20 % van de totale contacten aan de balies in de Stadswinkel.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

De gemeente is wel heel erg snel met het succesvol verklaren van hun eigen afspraakservice.

Beantwoorden

Verdachte verduistering gehuurde aanhangwagen na 3 maanden gepakt
De politie heeft dinsdag rond 16.10 uur een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Roggedijk. De man zou op 15 september van dit jaar een aanhangwagen hebben gehuurd bij een bedrijf aan de Industrieweg in Mierlo. De aanhangwagen werd hierna niet meer teruggebracht. De man werd tot gisteren gezocht door de politie maar zijn woonplaats was onbekend. Ook de aanhangwagen is nog niet terecht. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Nieuw postkantoor in Mierlo-Hout
De Helmondse wijk Mierlo-Hout krijgt weer een TNT-postkantoor. Sinds maart 2008 had deze wijk geen postagentschap meer. Dit nieuwe postkantoor wordt toegevoegd aan de 9 TNT Postkantoren en het Business Point die Helmond op dit moment heeft.
Door intensieve samenwerking tussen de gemeente Helmond, Jumbo supermarkten en TNT-Post is het mogelijk geworden om weer een nieuw TNT-Postkantoor in de wijk Mierlo-Hout te vestigen. De bouwvergunning is inmiddels verleend. Naar verwachting zal in de eerste maanden van 2010 de uitbouw van de Jumbo supermarkt plaatsvinden en daarin zal dan het nieuwe TNT-Postkantoor worden geopend. Klanten kunnen straks voor het kopen van post- en pakketzegels, het wereldwijd versturen van brieven, pakketten en aangetekende post ook terecht in de Jumbo aan de Hoofdstraat.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

Payday in Helmond West: € 2.230
De politie heeft dinsdag 22 december in Helmond West een zogenoemde ‘payday’ gehouden. Dat betekent dat op één dag een bezoek werd gebracht aan alle inwoners van Helmond West die nog een onbetaalde boete hebben open staan. De burger kan kiezen: of de boete wordt betaald, of er volgt een aanhouding. In totaal werden dinsdag in Helmond West 15 adressen bezocht. Negen personen werden ook thuis aangetroffen. Zij betaalden allemaal direct de boete. In totaal leverde de dag 2230 euro op.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder mishandelt restaurantmanager in Eindhoven
De politie heeft woensdagavond rond 23.45 uur vier mannen (22 (2x) en 24 (2x) jaar oud) uit Aarle-Rixtel en een 25-jarige man uit Helmond aangehouden op het Catharinaplein. De vijf mannen zouden even daarvoor de 26-jarige manager van een restaurant aan de Markt hebben mishandeld. Eerder op de avond gedroegen de vijf mannen zich in het restaurant erg vervelend. Toen de manager hen aansprak op hun gedrag, ontstond een ruzie. Voor de ingang van het restaurant kwam het tot een handgemeen, waarbij de manager werd mishandeld. Hij waarschuwde hierop de politie. Agenten konden de vijf verdachten direct op het Catharinaplein aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 1.30 uur een 46-jarige man uit Helmond aangehouden op de Wethouder Ebbenlaan. Agenten waren op die straat bezig met de afhandeling van een melding, toen de 46-jarige man in zijn personenauto aan kwam rijden. Toen hij uitstapte, zagen de agenten dat de man onvast ter been was. Bij een controle bleek de bestuurder gedronken te hebben. Hij blies ruim 1,30 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Bestuurder rijdt 57 km te hard over de Gerwenseweg
De politie heeft donderdag rond 9.20 uur op de Gerwenseweg het rijbewijs ingenomen van een 50-jarige man uit Son. Agenten zagen de man op deze straat in een personenauto met 117 km/u rijden. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 60 km/u. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Dronken beginnend bestuurster rijdt tegen verkeer in: rijbewijs inleveren
Een 21-jarige automobiliste uit Helmond is vrijdagmorgen omstreeks 1.45 uur op de Nachtegaallaan in Eindhoven door de politie aangehouden omdat ze hier tegen het verkeer in reed. Bij verdere controle bleek dat ze beginnend bestuurder is en alcohol had gedronken. Een ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,0 aan. Haar rijbewijs is daarop ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Eigenaar ziet jongen (15) op zijn gestolen scooter rijden
De politie heeft zondagavond rond 23.00 uur een 15-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Kasteel Traverse. De rechtmatige eigenaar van een gestolen scooter, een 50-jarige man uit Helmond, had de jongen op de Kasteel Traverse op deze scooter zien rijden en waarschuwde de politie. De scooter werd op 10 november van dit jaar uit de schuur van zijn woning, ook aan de Kasteel Traverse, gestolen. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De scooter is door de politie in beslag genomen en wordt teruggeven aan de eigenaar.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Vrouw in scootmobiel verweert zich goed bij beroving
De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op het Sjef de Kimpepad. Maandagmiddag rond 13.30 uur probeerden daar twee daders de tas te stelen van een 46-jarige vrouw uit Helmond. Zij reed op dat moment in haar scootmobiel. De twee daders eisten haar tas en probeerden deze uit haar handen te trekken. Dit lukte niet en kort daarna reed er een toeterende auto voorbij. Vermoedelijk zijn de daders hiervan geschrokken en op de vlucht geslagen.
Dader 1 is een blanke man, blond haar, piercing in zijn lip, droeg een blauwe spijkerbroek en een zwart jack. Leeftijd ongeveer 18 jaar oud.
Dader 2 heeft een getint uiterlijk, kort zwart haar, kleine sik, droeg een blauw met grijze pet, zwarte trainingsbroek met witte streep, zwart lederen jack, witte sportschoenen, leeftijd tussen 16 en 17 jaar oud.
Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Helmonder in Eindhoven aangehouden voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 0.00 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden op de Johannes van der Waalsweg in Eindhoven. Agenten reden over de Boschdiijk in een onopvallende politieauto en de 25-jarige man probeerde hen in te halen door over het verdrijvingsvlak te rijden. Op de Marconilaan lukte dit even later wel. Hierna zetten de agenten de man aan de kant. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Ook kon hij zich niet legitimeren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man en hem daarna in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Man voor een kopstoot aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 8.30 uur een 40-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond West. De man zou op 22 november van dit jaar een 54-jarige man uit Helmond hebben mishandeld. Dat gebeurde op De Burght. De twee mannen kwamen elkaar daar tegen toen zij beiden hun hond uitlieten. Er ontstond een conflict en de 40-jarige man gaf de 54-jarige man een kopstoot. Door de kopstoot raakte de bril en het gebit van het 54-jarige slachtoffer beschadigd. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zwaar gewonde bij ongeluk op snelweg tussen Helmond en Eindhoven
De ambulancedienst en de brandweer van Helmond, Nuenen en Eindhoven zijn zojuist om 13.38 uur gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling tegenover de parkeerplaats Vaarle op de snelweg A270 bij Nuenen. Om 13.46 uur werd de Trauma Helikopter gealarmeerd. Het betreft een auto die tegen een boom is gereden op de rijbaan richting Eindhoven. 1 slachtoffer zwaargewond.
Om 14:39 was de brandweer nog steeds bezig met bevrijding.

Bron: 112

Beantwoorden

“Ik heb deze auto gevonden.”
Agenten hebben donderdagmorgen omstreeks 3.30 uur op de 3e Haagstraat een 39-jarige autodief uit Roermond aangehouden.
Even daarvoor hoorden de surveillerende agenten in burger een harde knal. Daar waar de knal vandaan kwam zagen ze een man zitten in een auto. Om hem heen lag inbrekerswerktuig. Toen ze vroegen van wie de auto is, vertelde de man dat hij de auto gevonden had. Toen de agenten naar zijn identiteit vroegen en vervolgens zijn naam controleerden, bleek de man geen rijbewijs te bezitten. Hij bekende vervolgens de auto te hebben weggehaald. De auto – afkomstig van een garage aan de Europaweg – is in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Zoon steelt & verkoopt moeder’s sieraad
De politie heeft woensdag omstreeks 15.10 uur buiten heterdaad in een woning in Helmond Centrum een 21-jarige Helmonder buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een sieraad van zijn 55-jarige moeder en deze te hebben verkocht. Hij zou dat gedaan hebben zonder medeweten van zijn moeder. Zij deed hiervan begin november aangifte. Het sieraad is terecht en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte van heling van bromscooter aangehouden
De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.20 uur op de Sjef de Kimpepad een 22-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag hem ter hoogte van geparkeerde auto’s aan de kruising Dinkelstraat en Griftstraat wegduiken. Voor de agenten een reden om te controleren waarom hij dat deed. Toen de politie hem naderde, rende de jongen hard weg. Vlak in zijn buurt zag de politie een bromscooter liggen. Het bleek dat het voertuig van diefstal afkomstig is. Deze was zondagmiddag 6 december vanaf de Zuidende weggenomen. De 58-jarige eigenaar uit Helmond had hier aangifte van gedaan. Even later zag de politie de verdachte lopen over Sjef de Kimpepad en konden zij hem aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De bromscooter zal aan de rechtmatige eigenaar worden terug gegeven.

7 Jongeren aangehouden voor afsteken vuurwerk en vernieling
De politie heeft woensdagmiddag rond 15.00 uur zeven jongeren aangehouden op de Mahoniehoutstraat. De jongens zijn in de leeftijd van 15 (3x), 16 (1x), 17 (1x) en 18 (2x) en komen allen uit Helmond. Door agenten in burger werd de groep jongeren betrapt op het afsteken van vuurwerk. Hierbij is een prullenbak beschadigd. Agenten controleerden de jongens en troffen twee zakken aan met hierin een hoeveelheid vuurwerk. De jongens zijn aangehouden vanwege vernieling en het te vroeg afsteken van vuurwerk. Op het politiebureau hebben twee jongens (16 en 15 jaar) bekend samen vuurwerk te hebben afgestoken. Voor hen wordt bepaald of zij een HALT-straf aangeboden krijgen. De zak met vuurwerk van deze jongens is in beslag genomen. De zak vuurwerk van de andere jongen (15 jaar) is teruggegeven aan zijn ouders, omdat hij geen vuurwerk heeft afgestoken. De minderjarigen zijn allen opgehaald door hun ouders.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Onthoofde katten gevonden in Helmond
Uitgegeven: 17 augustus 2010 10:04
Laatst gewijzigd: 17 augustus 2010 10:04 (bron http://www.nu.nl)

HELMOND – In Helmond hebben voorbijgangers maandag voor de tweede keer binnen korte tijd de kop van een kat gevonden. In beide gevallen is er geen lichaam gevonden.
© NU.nl/Chris HeijmansMedewerkers van de Dierenambulance gaan er vanuit dat de dieren zijn onthoofd.

De vindplaatsen liggen ver uit elkaar. De eerste vondst op 22 juli was in het oosten van Helmond op de Rijpelberg. De vondst van maandag was aan de Europaweg aan de andere kant van de stad.

Beantwoorden

@Linda,

Je bijdrage staat in de verkeerde rubriek. Je moet het nieuws van 2010 hebben.

Maar het is natuurlijk net zo erg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *