Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar đŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties


Zaterdag 30 juni

Aanrander van vrouw in auto Molenstraat snel gepakt
De politie heeft vrijdagavond, mede dankzij de hulp van een oplettende getuige, snel de vermoedelijke dader van een gepleegde aanranding aangehouden. Het gaat daarbij om een 41-jarige inwoner van Beek en Donk, die is ingesloten.
Rond 21.15 uur werd bij de politie melding gedaan vanuit de omgeving van poppodium Lakei (voorheen Plato), dat een vrouw om hulp aan het schreeuwen was. Kort daarna meldde zich een vrouw aan het politiebureau, die vertelde op het parkeerterrein van Lakei aan de Molenstraat in haar auto te zijn aangerand door een voor haar onbekende man. Surveillerende agenten wisten de man snel daarna op basis van zijn signalement in de omgeving aan te houden. De man was de vrouw vanaf de Smalstraat gevolgd, waarna zij via het Kasteel Traverse op het parkeerterrein terecht kwamen. Toen de vrouw in haar auto stapte, ging de man op de passagiersstoel zitten en begon hij aan haar kleren te trekken haar te betasten. De vrouw heeft hard om hulp geschreeuwd en enkele malen geclaxonneerd. Uiteindelijk wist zij van de man weg te komen, waarna hij er vandoor ging.
Aangezien het incident bij daglicht werd gepleegd en het koopavond was, verwacht de politie dat meer mensen iets moeten hebben gezien of gehoord. Deze getuigen worden met klem opgeroepen zich te melden via het landelijk politienummer 0900-8844.

Vrijdag 29 juni

Update luchtbuksincident, verdachte bekent 6 autobranden
De recherche van Helmond denkt met de aanhouding van een man en een vrouw meerdere misdrijven te hebben opgelost.
Dinsdagmorgen rond 0.30 uur zijn een 49-jarige man en een 53-jarige vrouw aangehouden in hun woning in Helmond. De 38-jarige buurvrouw van het stel bracht wilde maandagavond naar bed gaan toen zij buiten harde knallen hoorde. Toen zij naar buiten keek zag ze haar buren die vermoedelijk met een luchtbuks op haar woning schoten. De politie kon het stel direct aanhouden. De recherche is direct een onderzoek gestart waarbij meerdere misdrijven boven kwamen. De man wordt er in ieder geval van verdacht dat hij de afgelopen drie jaar zes auto’s in brand heeft gestoken in Helmond west. Ook zou hij geprobeerd hebben een woning in aanbouw in brand te steken. Het motief van deze misdrijven zou ruzie zijn geweest tussen hem en de eigenaren van de auto’s en woning. De recherche onderzoekt wat de rol van de vrouw is bij deze misdrijven. De vrouw is donderdag in vrijheid gesteld en de man wordt vandaag voor de Rechter Commissaris geleid.

Dronken automobilist ramt 3 auto’s en vlucht
De politie heeft vrijdagmorgen rond 6.10 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de Lucas Gasselstraat.
De politie kreeg wat eerder een melding dat een automobilist daar tegen drie geparkeerde auto’s was gebotst en er vervolgens vandoor was gegaan. Toen agenten de schade opnamen, kwam de automobilist terug en meldde zich bij de agenten. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Daarop is de man aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hij bleek een promillage van ruim 1,3 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man met alarmpistool, patronen en pepperspray opgepakt
De politie heeft vrijdagmorgen rond 10.00 uur een 43-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond.
De politie had informatie dat de man mogelijk een vuurwapen in huis had. Daarom werd vrijdagmorgen een doorzoeking gedaan. In de woning werd een alarmpistool met bijbehorende patronen en een busje pepperspray aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en de man is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Politie zoekt getuigen van brandstichting in de Tulpstraat
De politie zoekt getuigen van een brandstichting aan de Tulpstraat. Rond 4.20 uur werd daar vermoedelijk een fles met een brandbare vloeistof tegen een raamkozijn gegooid.
Het kozijn vatte daarop vlam. De wakker geschrokken bewoners wisten het vuur snel zelf te doven. In de woning lagen 4 personen te slapen. De politie zoekt mogelijke getuigen van dit zeer ernstige incident of mensen die er mogelijk meer van weten. Het behoeft geen verdere uitleg dat dit incident heel anders had kunnen aflopen. Gelukkig raakte nu niemand gewond. Er is geen signalement bekend van een dader of daders. Als je informatie hebt dan kun je contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Elkerliek gaat regionaal samenwerken voor betere patiëntenzorg
In de regio hebben 4 ziekenhuizen waaronder het Elkerliek ziekenhuis, 600 specialisten, 80 apotheken, 400 huisartsen, 2 huisartsenposten, GGzE, GGD en diverse laboratoria en diagnostische centra de handen ineen geslagen en gaan samenwerken op het gebied van het uitwisselen van zorginformatie.
Het Regionaal Zorgcommunicatie Centrum (RZCC), waarin deze zorgorganisaties zich hebben verenigd, richt zich op het verhogen van de kwaliteit van de informatie‐uitwisseling tussen de zorgverleners onderling. Door op dit gebied beter samen te werken, vermindert het aantal fouten. Het doel van het RZCC is het verhogen van de kwaliteit van patiĂ«ntenzorg.
Het RZCC (gevestigd op Landgoed De Grote Beek aan de Boschdijk in Eindhoven) gaat zich richten op het goed ontsluiten van alle medicatiegegevens van patiĂ«nten. Alle zorgverleners in de regio kunnen opvragen welke medicijnen iemand allemaal gebruikt, uiteraard alleen met toestemming van de patiĂ«nt. Hierdoor wordt voorkomen dat verkeerde medicijnen met elkaar gecombineerd worden en er gezondheidsrisico’s ontstaan. Ook de overdracht van zorginformatie richting verzorgings‐ en verpleegtehuizen bij ontslag uit het ziekenhuis is een onderwerp dat door het RZCC wordt opgepakt.

Donderdag 28 juni

Terecht ontslag belastingambtenaar die geheimhoudingsplicht schond
De staatssecretaris van Financiën heeft een vrouw uit Helmond terecht ontslagen na een arbeidsgeschil met de Belastingdienst. Dat oordeelde de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Bosch gisteren.
De staatssecretaris besloot de vrouw in maart 2012 op staande voet te ontslaan bij de Belastingdienst naar aanleiding van onderzoek door de FIOD-ECD. Zij had haar geheimhoudingsplicht geschonden door de inhoud van een interne memo over een onderzoek bij een belastingplichtige per sms door te spelen. Daarnaast heeft ze fiscale werkzaamheden verricht voor familie, vrienden en anderen, zonder dat aan haar werkgever te melden.
De vrouw wraakte op 5 juni de bestuursrechter die de zaak behandelde. Nadat het wrakingsverzoek werd toegewezen, is de inhoudelijke behandeling overgenomen door een andere bestuursrechter.

Buren mishandelen de buurman met een stok
Op woensdagavond zijn rond 18.00 in de Doctor Ledelstraat een 42-jarige vrouw en een 19-jarige man uit Helmond aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht tijdens een burenruzie de 51-jarige buurman te hebben mishandeld. De vrouw wordt ervan verdacht de man met een stok te hebben geslagen. Agenten hebben de man en vrouw aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze in verzekering zijn gesteld. De stok is in beslag genomen.

Burgerjaarverslag 2011 is nu al digitaal te lezen
Het Burgerjaarverslag over 2011 is uitgebracht. Dit is een verantwoording van de burgemeester aan de gemeenteraad en de stad. Het Burgerjaarverslag is hier (pdf) te bekijken of gratis af te halen in de Stadswinkel. In september wordt huis-aan-huis de nieuwe Stadsgids bezorgd. Daarin staat een samenvatting van het Burgerjaarverslag.
Het Burgerjaarverslag gaat over de inbreng van de inwoners van Helmond bij besluitvorming en activiteiten in hun eigen woonomgeving. Verder wordt de gemeentelijke dienstverlening onder de loep genomen. Het verslag geeft ook informatie over de burgemeesterstaken en over de afhandeling van klachten en bezwaarschriften.
Dit verslag is het laatste Burgerjaarverslag van burgemeester Fons Jacobs. Hij maakt daarom van de gelegenheid gebruik om kort terug te blikken op zijn periode in Helmond. Naar aanleiding van de discussie over nut en noodzaak van een Burgerjaarverslag, stelt burgemeester Jacobs: “Het afleggen van verantwoording over voor burgers zo belangrijke aangelegenheden als participatie, dienstverlening en bezwaar- en klachtenprocedures als zodanig mag niet ter discussie staan. De vorm waarin is van ondergeschikt belang. Ik laat het daarom graag aan mijn opvolger over om over dat laatste een besluit te nemen.”
In het Burgerjaarverslag 2011 is er extra aandacht voor het omgaan met klachten en bezwaren. En dan met name het informeel omgaan met klachten en bezwaren.

Woensdag 27 juni

De hennepkwekerij in de Karperlaan is opgerold
In een woning aan de Karperlaan in Mierlo-Hout is woensdagochtend een hennepkwekerij met 210 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld.
De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een 69-jarige vrouw uit Helmond, die in het pand aanwezig was, is door de politie rond 9.45 uur aangehouden. Zij zit vast voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor zware mishandeling in april
Een man uit Helmond is woensdagochtend opgepakt door de politie. Hij wordt verdacht van een zware mishandeling in april van dit jaar. Hierbij raakte een andere Helmonder gewond.
Op het politiebureau aan de Kasteel Traverse in Helmond is woensdagochtend rond 8.50 uur een 42-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wist dat de politie hem zocht en meldde zich zelf op het bureau. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 46-jarige Helmonder in zijn woning op 22 april. De verdachte en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. Het slachtoffer heeft door de mishandeling een hersenschudding, een gebroken neus, gebroken oogkassen en gebroken kaken opgelopen. De politie onderzoekt de toedracht van het gebeurde. De verdachte zit vast.

De hennepkwekerij aan het Binderseind is opgerold
Vandaag trof de politie een hennepkwekerij aan in een woning aan het Binderseind. Daar stonden maar liefst 900 hennepplanten. De plantage is geruimd en de plantjes worden vernietigd. Er werd niemand aangetroffen in de woning en daarom is er (nog) geen verdachte aangehouden.

Dinsdag 26 juni

Puinhoop in de Willem Prinzenstraat na ongeval
Rond 1.45 uur vannacht vond er een ongeval plaats in de Willem Prinzenstraat. Daarbij raakte in totaal 4 auto’s en een lantarenpaal beschadigd. De vermoedelijke bestuurder kon zelf uit de auto komen, een inzittende is gevlucht. Die vermoedelijke bestuurder is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en daarna zonder letsel overgedragen aan de politie. Die nam hem mee voor verder onderzoek.
Hoe het ongeval is ontstaan is niet bekend. Het vermoeden is dat er drank in het spel was. Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Harrie Grijseels.

De buren schoten met luchtbuks op buurvrouw’s huis
De politie heeft dinsdagmorgen rond 0.30 uur een 49-jarige man en een 53-jarige vrouw aangehouden in hun woning in Helmond.
De 38-jarige buurvrouw van het stel bracht wilde maandagavond naar bed gaan toen zij buiten harde knallen hoorde. Toen zij naar buiten keek zag ze haar buren die vermoedelijk met een luchtbuks op haar woning schoten. Niemand raakte daarbij gewond. Er bestaat al langere tijd een conflict tussen de buren. De gealarmeerde politie kon het tweetal even later aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De luchtbuks is in beslag genomen.

Maandag 25 juni

De foto’s van de eerste training van Helmond Sport
Onder leiding van de nieuwe coach Eric Meijers begon vandaag de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Helmond Sport. Die eerste training begon om 14.30 uur bij HVV Helmond op Sportpark Houtsdonk.
De foto’s hieronder werden gemaakt door RenĂ© Smeets van Internetradio Helmond Sport

Zondag 24 juni

Alcoholcontrole op de Traverse
Vanavond is er een alcoholcontrole op de Kasteel Traverse net na de luchtbrug richting politiebureau. Tenminste 1 persoon werd daarbij al aangehouden en afgevoerd. “Zelfs de pizzabezorgers houden zich ineens aan de verkeersregels op de kruising Traverse-Koninginnewal” aldus een ooggetuigen.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Martijn van Stratum.

Man (49) zwaar mishandeld vannacht door 4 Letten
De politie in Helmond is op zoek naar mensen die in de nacht van zaterdag op zondag om twee uur getuigen zijn geweest van het in elkaar slaan van een man op de Marktstraat.
De politie en ambulancedienst kregen een melding dat op de Markstraat een zwaargewonde man zou liggen. Er lag inderdaad een gewonden man op straat, een 49-jarige inwoner uit Helmond. Enkele voorbijgangers hadden hem gevonden. Ze wisten te vertellen dat ze vier mannen hadden zien weglopen. Op aanwijzing van de getuigen konden de mannen even later aangehouden worden. Dat bleken drie mannen uit Duitsland te zijn van 25, 33 en 36 jaar en een 39-jarige inwoner uit Helmond, allen van Letse afkomst. Het slachtoffer is met ernstig hoofd- en hersenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Het viertal is naar het bureau gebracht waar de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek de kleding van de mannen heeft onderzocht op sporen die kunnen dienen als bewijs van dit zware misdrijf. De politie heeft geen idee wat er gebeurd is en wil graag in contact komen met getuigen van deze mishandeling. Deze getuigen worden dringend verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de recherche in Helmond via nummer 0900 – 8844.

Zaterdag 23 juni

Eric Meijers toch de nieuwe trainer van Helmond Sport
Helmond Sport voldoet aan voorwaarden Achilles’29. Het contract van Eric Meijers is ontbonden, dat maakte Achilles’29 zojuist bekend.
Daarmee is trainer Eric Meijers (48) volgend seizoen de nieuwe trainer van Helmond Sport en volgt hij dus Hans de Koning op. De afkoopsom bedroeg 15.000 euro.
Aanvulling van Helmond Sport:
Eric Meijers heeft voor 1 seizoen getekend als nieuwe trainer van Helmond Sport met een optie voor een 2e seizoen. Maandag zal Meijers om 14.30 uur (bij HVV) al de eerste training leiden.
Meijers werd amateurtrainer van het jaar en ontving de Rinus Michels Award. Eric Meijers is bij zijn vorige club Achilles’29 uitermate succesvol geweest. In 2002 startte hij in de Hoofdklasse C, waar de witzwarten zowel in 2006 als 2008 kampioen werden. In de afgelopen jaren bereikte Meijers met zijn team driemaal de achtste finale van de KNVB-Beker en werden ploegen als RKC Waalwijk, Telstar, MVV Maastricht en Heracles Almelo aan de zegekar gebonden. Ook won Achilles’29 in 2011 de landelijke Beker bij de amateurs en veroverde ten koste van IJsselmeervogels de Supercup. Enkele weken geleden zette Meijers samen met Achilles’29 een kroon op zijn werk door kampioen te worden in de Topklasse Zondag. De ploeg pakte tegen Spakenburg ook de algehele titel van het amateurvoetbal in Nederland.

Hennepkwekerij ontdekt na zoektocht naar vuurwapen
De politie heeft vanochtend een hennepkwekerij in een woning in de Hyacintstraat in de Bloemenwijk in Helmond Oost opgerold. In deze hennepkwekerij stonden 187 hennepplanten. De plantjes zijn afgevoerd en worden vernietigd.
De politie ontdekte deze hennepkwekerij nadat zij na een incident gingen zoeken naar een vuurwapen, zo vernamen wij van buurtbrigadier Haci Koklu. In de woning werd geen vuurwapen aangetroffen. Omdat er niemand aanwezig was, is er nog niemand aangehouden.

2 Niet-Helmonders aangehouden in gestolen auto
Oplettende agenten hebben vrijdagmiddag twee mannen, 48 jaar uit Gemert en 23 jaar uit Spijkenisse aangehouden voor diefstal of heling van een gestolen auto.
De agenten zagen de mannen om 17.50 uur de auto met de mannen staan op het Tiendplein. Bij controle bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan. In de auto lagen twee autoradio’s waarvan niet duidelijk was waar ze vandaan kwamen. De twee mannen zijn naar het bureau gebracht. De auto is door een takelbedrijf meegenomen en de autoradio’s zijn inbeslaggenomen. De zaak wordt verder door de recherche onderzocht.

Vrijdag 22 juni

Grote hennepkwekerij met 1480 plantjes opgerold
Bij toeval heeft de politie vandaag een hennepkwekerij aangetroffen op de Bakelsedijk. Daar troffen zij 1480 hennepplanten aan. De plantjes en de bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een man werd door de politie aangehouden. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen we morgen het officiële persbericht van de politie.
Kleine update maandagochtend:
De hennepkwekerij zat in een loods en het betrof ‘slechts’ 1479 plantjes.

Gevonden en verloren voorwerpen voortaan bij Stadswacht
Vanaf 1 juli moet je voor gevonden en verloren voorwerpen bij de Stadswacht zijn. Tot nu toe moest je hiervoor bij de politie wezen.
Gevonden voorwerp kun je afgeven bij het kantoor van de Stadswacht aan de Weg op den Heuvel 39. Dit kantoor bevindt zich naast het Stadskantoor. Het is ook mogelijk om melding van de vondst te maken bij de Stadswacht en het voorwerp thuis te bewaren.
De gevonden voorwerpen worden opgeslagen bij de Stadswacht. Voorwerpen met een waarde van minder dan 450 euro worden 3 maanden bewaard, voorwerpen die meer dan 450 euro waard zijn worden 1 jaar bewaard. De gevonden voorwerpen worden gepubliceerd op www.stadswachthelmond.nl.
Verloren voorwerpen kunnen worden gemeld bij de Stadswacht. Dit kan via het contactformulier op de site of via tel. 0492 – 845970 of op het kantoor van de Stadswacht.
Deze nieuwe werkwijze is er gekomen omdat vanaf 1 juli 2012 niet langer de politie, maar de gemeente verantwoordelijk is voor de registratie en opslag van gevonden en verloren voorwerpen. Door de nieuwe werkwijze, krijgt de politie meer tijd voor toezicht, handhaving en opsporing.

Man uit Bakel geeft zichzelf aan voor zware mishandeling
De politie heeft donderdagavond rond 20.50 uur een 31-jarige man uit Bakel aangehouden op het politiebureau in Helmond.
Wat eerder op de avond kreeg de politie een melding van een incident op de Auerschootseweg in Bakel. Rond 18.30 uur fietste daar een 30-jarige man uit Slowakije toen de 31-jarige verdachte passeerde in een auto. Zij zouden al langere tijd een conflict hebben. De verdachte zou vervolgens met zijn auto tegen de fiets van het slachtoffer hebben gereden waardoor deze ten val kwam. Vervolgens zou de verdachte met de auto zijn ingereden op de 30-jarige man. Deze raakte daarbij licht gewond. De verdachte ging er vervolgens vandoor, maar meldde zichzelf later op de avond op het bureau in Helmond. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Stichting De Noodkreet krijgt 20.000 euro van het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds schenkt 20.000 euro aan het project “gelijke kansen en rechten voor alle kinderen uit gezinnen in de jeugdhulpverlening” van de Helmondse Stichting De Noodkreet.
De Noodkreet fungeert als vangnet voor alle gezinnen die (dreigen) tussen de wal en het schip (te) vallen in de jeugdzorg. Sinds de start van de onafhankelijke bemiddeling van de Noodkreet in 1998 is de vraag naar deze diensten gestegen. Om deze stijgende vraag te kunnen beantwoorden, steunt het Oranje Fonds stichting De Noodkreet met een bedrag van 20.000 euro. Mede dankzij deze gift kan De Noodkreet 2 steunpunten in Brabant opstarten. In de gemeentes Tilburg en ’s-Hertogenbosch zal een steunpunt worden opgestart om dichter bij de gezinnen waar het om gaat, te zitten.
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden.

2 Spoorwegovergangen afgesloten wegens werkzaamheden
In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli zijn in Helmond twee spoorwegovergangen afgesloten wegens onderhoudswerkzaamheden aan het spoor. Het gaat om de overweg Kanaaldijk Noordwest en die bij de Burgemeester Krollaan.
De werkzaamheden beginnen om 23.30 uur en duren tot ongeveer 7.30 uur. Mogelijk kunnen de werkzaamheden wat korter of langer duren.
De afsluiting bij de Kanaaldijk geldt voor alle verkeer, dus ook voor (brom)fietsers. Voor autoverkeer loopt de omleidingsroute via de Heeklaan en de spoorwegovergang bij de Cortenbachstraat. Fietsers en bromfietsers kunnen de Cortenbachstraat via een fietspad bereiken en ook daar het spoor oversteken. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven. Vrachtverkeer en verkeer dat van de A67 komt, kan het beste omrijden via de Rochadeweg. Ook dit wordt met een bord aangegeven.
Verkeer over de Burgemeester Krollaan kan het spoor kruisen via de Hoofdstraat in Mierlo-Hout of de Brandevoortsedreef.

Donderdag 21 juni

Helmondse Porsche 356 met Alfa techniek in de Telegraaf
Louis ten Haaf (60) uit Helmond staat in de Telegraaf. Want hij weet dat hij een doodzonde beging door een klassieke Porsche 356 van Alfa 33-techniek te voorzien. Toch is hij apetrots op zijn Porsche-Romeo waaraan hij 6 jaar sleutelde.

De hennepkwekerij aan het Eymerickhof is opgerold
Vanochtend is er een hennepkwekerij aangetroffen in een ‘leegstaand pand’ aan het Eymerickhof in de Rijpelberg. De 150 plantjes die de politie daar aantrof, zijn  verwijderd zijn en worden vernietigd. Deze hennepkwekerij werd door de politie ontdekt na een melding dat er een poging werd gedaan om in te breken. Dat liet buurtbrigadier Francisca Kamphuis zojuist weten.
Update vrijdagmiddag:
De politie kon later op de dag 2 verdachten uit Eindhoven (22 en 28 jaar oud) aanhouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

Vragen van de SP of [email protected] Ă©cht succesvol is
Hoe succesvol is [email protected] nu eigenlijk echt? Middels 7 schriftelijke vragen over de cijfers wil SP-gemeenteraadslid Ad Spruijt daarover opheldering van het Helmonds college van burgemeester en wethouders. Aanleiding voor deze vragen zijn het persbericht van de gemeente over het succes van [email protected] (zie hieronder op 11 juni).
Mensen die werk zoeken en tot die tijd een bijstandsuitkering willen aanvragen, worden door [email protected] direct intensief begeleid om zo hun kansen op een baan te vergroten. De deelname aan [email protected] is een onderdeel van de aanvraagprocedure.

Woensdag 20 juni

Mogelijk arbitragezaak Meijers inzake Helmond Sport
Helmond Sport ziet in hem de gewenste nieuwe trainer, maar Achilles ’29 wil Eric Meijers niet laten gaan. De succescoach van de Topklasser overweegt nu zelfs een arbitragezaak, zo meldt Voetbal International.
Meijers heeft in Groesbeek nog een contract voor 2 jaar, met daarin een afkoopclausule van 15.000 euro. Omdat Helmond Sport zich in Categorie 1 bevindt, mogen zij geen afkoopsommen betalen. ‘Ik ben zeer teleurgesteld en had op meer medewerking gerekend gezien mijn staat van dienst bij de club’, reageerde Meijers, die het afgelopen jaar 5 hoofdprijzen pakte als trainer van Achilles ’29 waar hij al 10 jaar werkzaam is.
De voorzitter van de Topklasser ‘wij gunnen Eric uiteraard alles en als er morgen een club op de stoep staat die de vastgestelde afkoopsom betaalt, zijn wij de eerste die hem feliciteren, maar wij moeten aan de belangen van Achilles ’29 denken en willen Eric helemaal niet kwijt. Als wij een nieuwe trainer moeten zoeken, kost dat ook geld. Als Eric besluit een arbitragezaak aan te spannen is dat zijn goed recht, want we leven in een vrij land. Wij denken echter dat we sterk staan.’

Helmond gaat door met verkeerssysteem FREILOT
Helmond heeft als eerste stad in Europa besloten ook na de pilotfase door te gaan met het FREILOT project. Dit heeft de gemeente giseren aangekondigd tijdens de workshop “Cooperative Services: Today, Tomorrow and Forever?”, gehouden op de AutomotiveCampusNL in Helmond.
FREILOT heeft tot doel de verkeersdoorstroming in de stad te verbeteren en hiermee het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen te verlagen. Het resultaat van de pilot, die bijna 2 jaar heeft geduurd, is dat 13% brandstof wordt bespaard. FREILOT maakt gebruik van apparaten langs de wegkant en in voertuigen die onderling met elkaar communiceren. Het project is medegefinancierd door de Europese Commissie. Ook de Europese steden Lyon, Bilbao en Krakow hebben aan de pilot deelgenomen.
Op basis van de positieve resultaten van de pilot, zijn de betrokken partners (de brandweer, de gemeente, Van den Broek logistics en Imtech/Peek) in gesprek om het systeem verder te optimaliseren. Deze gesprekken markeren de eindfase van het FREILOT-project, en een begin voor de commerciële exploitatie van coöperatieve mobiliteitsdiensten in Europa. De coöperatieve diensten worden in het dagelijks leven gebruikt door belanghebbenden zoals hulpdiensten en transporteurs.
Karel van Rooij, CEO van Van den Broek Logistics is enthousiast. Hij stelt: “Niet alleen brandstofbesparing, maar met name ook tijdsbesparing, de toename van leverbetrouwbaarheid en voorspelbaarheid vormen de belangrijkste voordelen van FREILOT voor ons bedrijf.”
De workshop “Cooperative Services: Today, Tomorrow and Forever?” gisteren was duidelijk gericht op de praktische aspecten van de implementatie van FREILOT, met een demonstratietour door Helmond met FREILOT uitgeruste voertuigen en een bezoek aan het bezoek van de controlekamer DITCM.

Automobilist opgepakt na veroorzaken verkeersravage
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.15 uur op de Heeklaan een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor zou hij op de Houtsdonk met zijn auto een fietspad op zijn gereden. Een fietser kon de auto ternauwernood ontwijken. Op de Heeklaan raakte de automobilist vervolgens meerdere passerende auto’s en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De verdachte stapte daar uit en vernielde de achterruit van een taxi. Vervolgens is hij over een hek geklommen en konden gewaarschuwde agenten de man onder zwaar verzet aanhouden.
Omdat de verdachte zou hebben geroepen dat er een bom in zijn auto lag, heeft de politie het gebied rond het voertuig van de verdachte afgesloten en ontruimd. Een explosievenverkenner van de politie werd ingezet en korte tijd later werd vastgesteld dat zich in de auto geen explosief bevond. Als gevolg van de afsluiting ontstond er veel verkeersdrukte, onder meer op de Traverse. Rond 20.00 uur werd de weg na onderzoek ter plaatse weer vrijgegeven. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Onder meer wordt onderzocht of de man mogelijk onder invloed was van alcohol of drugs tijdens zijn actie.
Zie hieronder voor de foto’s en aanvullende info van gisteren.

Dinsdag 19 juni

Groot ongeluk op de kruising
Zojuist kort na 16 uur vond er een groot ongeluk plaats op de kruising van de Heeklaan met de Kanaaldijk Zuid West. Dat melden diverse ooggetuigen.
De politie heeft de kruising helemaal afsloten, een zwarte ingreep gezien de drukte van dit kruispunt tijdens de spits. Deze kruising betreft het spoor, het kanaal, en 2 drukke wegen. Het verkeer loopt nu al helemaal vast.
Zodra we meer info hebben, plaatsen we een update.
Onderstaande foto werd gemaakt door Jeffrey van Haaren.

Update om 17.15 uur:
Een ooggetuige meldt dat het ongeluk veroorzaakt werd door een man onder invloed van drugs. Hij was eerst tegen auto’s, hekken en vervolgens tegen die paal gereden.
Meteen daarna is hij uitgestapt en weggerend. Omstanders hebben hem tegen gehouden en overgedragen aan de politie die hem in een busje afgevoerd hebben. Er zijn meerdere ambulances ter plaatse.
Update om 18.01 uur:
Het gerucht gaat dat er een bom in de auto op de foto zou liggen.
Update om 19.05 uur:
De kruising Heeklaan en de Kanaaldijk Zuid West blijft nog een uur afgesloten vanwege het onderzoek naar het verkeersongeval. Er zijn geen gewonden gevallen (eerder was er wel sprake van letsel), er is wel flinke schade, zo laat de politie zojuist weten.
Update om 19.54 uur:
De politie laat weten dat de kruising zojuist weer is vrijgegeven voor het verkeer.
Update om 21.05 uur:
De foto’s die Harrie Grijseels maakte:

Helmonder schopt man die op straat aan het werk was
De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.00 uur op de Mierloseweg een 33-jarige man uit Helmond aangehouden voor mishandeling van een man van 27 uit Eindhoven.
Het slachtoffer voerde op straat werkzaamheden uit en zou de verdachte per ongeluk met een buis geraakt hebben. Die schopte hem daarop tegen de borst waardoor het slachtoffer achterover viel. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Mario Captein algemeen directeur Helmond Sport
Zojuist werd Mario Captein gepresenteerd als de nieuwe algemeen directeur van Helmond Sport. Daarbij werd traditioneel natuurlijk ook de arbeidsovereenkomst getekend. Tevens werd het nieuwe bestuur van de club gepresenteerd, te weten de heren P. van Esch, T. Glaudemans, A. de Kimpe en H. van der Maat.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Internetradio Helmond Sport.
De overgang van trainer Eric Meijers van Achilles ’29 naar Helmond Sport is nog allerminst zeker. Meijers en de Groesbeekse club Achilles ’29 komen er vooralsnog niet uit, zo werd vanmiddag gemeld. Meijers heeft een ontsnappingsclausule in zijn huidige contract, maar daarvoor moet er dan wel een klein bedrag op tafel komen.

Update: Aanvulling met de gesproken teksten:

 

Koppeling GBA met Helmondse woningcorporaties
De woningcorporaties die in Helmond actief zijn, krijgen inzage in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) van gemeente Helmond. Door de uitwisseling van deze gegevens, hoeven huurders geen GBA-uittreksel meer aan te vragen bij de inschrijving voor een huurwoning. Ook zijn zowel de woningcorporatie als de gemeente dan op de hoogte van de juiste en meest actuele gegevens van de huurder.
Gemeente Helmond is de afspraken over de uitwisseling van gegevens uit de GBA half juni in een convenant overeengekomen met de woningcorporaties Woonpartners, Volksbelang, Compaen, woCom en Bergopwaats.
Tot nu toe hadden huurders een uittreksel uit de GBA nodig om zich te kunnen inschrijven bij een woningcorporatie. Dat is nu niet meer nodig. De woningcorporatie kan nu zelf de gegevens van de huurder in de GBA raadplegen. Voor de huurder scheelt dit een bezoek aan de Stadswinkel en er hoeven geen kosten (8,80 euro) voor het aanvragen van het uittreksel te worden betaald.
Het uitwisselen van de gegevens uit de GBA draagt er ook toe bij dat de woningcorporatie op die manier op de hoogte is van de juiste en meest actuele gegevens van de huurder. Ook neemt de kwaliteit van de gegevens in de GBA toe, doordat ook de woningcorporaties verschillen tussen de administraties gaan terugmelden bij de gemeente. Een doel is bovendien om illegale bewoning tegen te gaan.
De privacy van de huurders blijft gewaarborgd. De woningcorporaties krijgen alleen inzage in die gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van de taken van de corporatie. De gegevens bevinden zich in een beveiligde omgeving, waar anderen geen toegang toe hebben.
Mensen die verhuizen, dienen hun adreswijziging binnen vijf dagen na de verhuizing door te geven aan de gemeente. Bij gemeente Helmond is het niet meer nodig om hiervoor naar de Stadswinkel te gaan. Een adreswijziging doorgeven kan namelijk ook online via www.helmond.nl/adreswijziging. Dit is 24 uur per dag en 7 dagen per week mogelijk.

Waterleiding gesprongen
Ergens bij de Hoofdstraat en Mierloseweg is vanochtend vroeg een waterleiding gesprongen en staat de straat blank. Daardoor is de waterlevering aan 50 huishoudens of meer tijdelijk onderbroken.
Brabant Water laat weten er alles aan te doen om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Zij verwachten dat de werkzaamheden om 12.00 uur gereed zijn.

Maandag 18 juni

Weer een ongeluk, beide bestuurders gewond
Op de kruising van de Waterleliesingel en de Venuslaan (in Dierdonk) kwamen vanavond rond 19.50 uur 2 wagens met elkaar in botsing. De bestuurder en bestuurster van allebei de auto’s raakten daarbij gewond.Met een ambulance zijn zij naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van hun letsels is onbekend evenals de oorzaak van het ongeval. De auto’s werden afgevoerd door een bergingsbedrijf. De brandweer moest er aan te pas komen om het vervuilde wegdek te reinigen van de olie.
Harrie Grijseels maakte onderstaande foto’s.

Aanrijding Belgische ijscokar en auto, bestuurster gewond
Op de kruising van de Varenschut en de Hooibeemd op het industrieterrein vond rond 14.15 uur een ongeval plaats. Een Belgische ijskar en een personenwagen reden tegen elkaar. De bestuurster van de personenwagen is per ambulance weggebracht. Haar letsel is onbekend, wel was bekend dat ze in het verleden al eens een whiplash heeft gehad. De ijsverkoper is ter plaatse onderzocht. Hoe het ongeval is ontstaan is onbekend.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

College bezoekt de wijk Brandevoort
Zaterdag 23 juni bezoekt een brede vertegenwoordiging van het Helmondse college van burgemeester en wethouders de wijk Brandevoort. De stichting Wijkraad Brandevoort heeft het college voor dit bezoek uitgenodigd. De Wijkraad heeft een programma opgesteld dat duurt van 10.00 tot 13.00 uur.
Op zaterdag 23 juni start het programma om 10.00 uur in ‘t Brandpunt. Van 10.30 tot 11.45 uur gaat de groep uiteen naar verschillende locaties. Zo worden het sportpark en het winkelgebied bezocht en het openbaar vervoer en de speelmogelijkheden voor de jeugd besproken.
Om 12.00 uur komen alle betrokkenen samen in wijkhuis ’t Brandpunt. Het college vertelt dan hoe zijn het bezoek ervaren hebben. Natuurlijk is er nog alle ruimte voor het stellen van vragen en een informele nazit.
Wethouder Van den Heuvel: “Op 9 juni bezochten we de wijk Brouwhuis om de inwoners daar te ontmoeten. En om te horen welke successen en vraagstukken er in de wijk zijn. Ik verwacht dat het bezoek aan Brandevoort net zo succesvol zal verlopen”.
Het is het tweede wijkbezoek sinds de invoering van Wijkgericht Werken. Het wijkgericht werken kent 3 elementen: de wijktafel, het wijkactieplan en het wijkbezoek. Tijdens de wijktafel spreekt de wijkraad met het college over de ontwikkelingen in de wijk. In het wijkactieplan worden toezeggingen van wijkraad, college en andere partijen beschreven. Het zijn concrete afspraken die binnen 2 jaar worden gerealiseerd en die bijdragen aan een het woon- en leefklimaat in de wijk. Het wijkbezoek is een kennismaking van een brede vertegenwoordiging van het college met de wijk. De wijk zoals die door bewoners, vrijwilligers en professionals uit die wijk gezien wordt. Dit contactmoment biedt het college en geĂŻnteresseerde raadsleden de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze contact te hebben met inwoners. Het wijkbezoek heeft een openbaar karakter. Het college bezoekt elke wijk 1 keer tijdens een collegeperiode.

Zondag 17 juni

Ruim 30.000 bezoekers bij het 112-Spektakel
De 3 hulpdiensten in Zuidoost-Brabant hielden vandaag het 112-Spektakel in de Kasteeltuin en Boscotondo. Mede dankzij het mooie weer wisten duizenden bezoekers hun weg te vinden naar het gratis toegankelijke evenement. Volgens een eerste schatting waren van 11.00 uur tot 18.00 uur tussen de 30- en 35-duizend mensen aanwezig bij de demonstraties en presentaties van brandweer, politie en geneeskundige diensten (GHOR en RAV).
Enkele brandweervoertuigen moesten tijdens het Spektakel het terrein verlaten omdat zij nodig waren bij een grote brand in Nuenen. Vooraf was rekening gehouden met een mogelijke uitruk en dit leverde dan ook geen problemen op.
Harrie Grijseels maakte onderstaande foto’s.

Zaterdag 16 juni

Brand bij De Vries Papierrecycling
Rond 11.20 uur vanochtend brak er brand uit bij De Vries Papierrecycling aan de Vlierdensedijk 6 op Industrieterrein Hoogeind. Die brand ontstond in een papierpers van het bedrijf. De bedrijfshal vulde zich daarbij met rook.
De brandweer rukte meteen uit met groot materiaal, te weten een hoogwerker, 2 tankautospuiten en de officier van dienst. Bij De Vries Papierrecycling worden namelijk enorme hoeveelheid papierafval verwerkt. Met die hoeveelheid samengeperst opgeslagen papier daar zijn alle ingrediënten aanwezig voor een ontzettend grote brand. Dat bleek in 2007 toen er bij dat bedrijf een enorme brand woedde, die pas na 12 uur blussen was gedoofd. Naar later bleek, was die brand ontstaan doordat een 10-jarig jongetje achteloos een smeulend sterretje had weggegooid.
Vandaag had de brandweer de brand al snel onder controle. Hoe de brand kon ontstaan is op dit moment nog niet bekend.
De onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Vrijdag 15 juni

Automobilist gewond na aanrijding in de Rijpelberg
Vanmiddag rond 13.45 uur reed een auto bij een eenzijdig ongeluk tegen een lantaarnpaal. Dat ongeluk vond plaats in de Gooisehof in de Rijpelberg. De bestuurder raakte niet ernstig gewond maar werd wel per ambulance afgevoerd.
Volgens ooggetuigen kwam de auto hard aanrijden (vanuit de richting Rood Wit) om vervolgens tegen de lantaarnpaal te eindigen.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Bauke Bos.

3 Vrouwen mishandelen Helmondse
De politie heeft donderdagavond rond 20.30 uur drie vrouwen uit Helmond aangehouden omdat ze kort daarvoor een 26-jarige plaatsgenote mishandeld zouden hebben.
Eén van de verdachten en het slachtoffer hadden afgesproken elkaar op de Welpenstraat in de binnenstad te ontmoeten om een privékwestie uit te praten. Toen het slachtoffer daar kwam, werd ze door de drie vrouwen (18 (2x) en 19 jaar) geslagen en aan haar haar getrokken. Ook werd haar mobiele telefoon gestolen. Een omstander heeft het slachtoffer geholpen waarna de drie verdachten wegrenden. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Rond 20.30 uur meldden de drie verdachten zichzelf bij het bureau aan de Kasteel Traverse waarna ze werden aangehouden. Ze zijn vrijdagochtend in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Woonfraudes ontdekt bij HIT-controle
Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft op donderdag 14 juni een controle gehouden. De controle was gericht op 5 woningen en een bedrijf, die verspreid over Helmond gelegen zijn. Bij de controle zijn onder meer de volgende zaken aan het licht gekomen: 5 keer adresfraude, 3 keer teveel bewoners, kamerverhuurvergunning ontbrak, illegale bewoning bijgebouwen en 1 keer nam de politie een document in beslag voor verder identiteitsonderzoek.
Het Helmond Interventie Team (HIT) bestrijdt overlast op alle fronten. Het team maakt een vuist tegen probleempanden in Helmond, waarbij het zowel om woningen als bedrijven kan gaan. Binnen HIT werken gemeente Helmond, politie, SRE Milieudienst, brandweer, Belastingdienst, arbeidsinspectie, sociale recherche, team mensenhandel en vreemdelingenpolitie nauw met elkaar samen.

Man bedreigt zijn vluchtende ex met een mes
Een man van 27 jaar uit Helmond is donderdag aangehouden omdat hij zijn ex-partner in hun woning met een mes en de dood bedreigd zou hebben.
De 22-jarige vrouw meldde dat rond 15.30 uur bij de politie. Na de bedreiging is zij het huis uitgevlucht naar een woning in de buurt. De man is daar ook naartoe gegaan. Agenten zijn naar die woning gegaan en hebben de man daar rond 16.15 uur gearresteerd voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Woensdag 13 juni

Geen fietsen meer stallen op Havenplein en omgeving
Het verbod om fietsen te stallen op het Havenplein, de Kasteellaan en bij de Veestraatbrug is uitgebreid. Tot nu toe gold het verbod alleen in de weekenden tussen 22.00 en 04.00 uur. Nu geldt het 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met de uitbreiding van het stallingsverbod moet overlast voor bezoekers, winkeliers en horecaondernemers en hun terrassen richting het kanaal worden voorkomen.
In het centrum kunnen fietsen gratis worden gestald in de bewaakte fietsenstalling Kasteel Traverse onder de Traversebrug of de stalling Steenwegkwartier bij hotel West Ende.
De stadswachten gaan de komende periode eerst waarschuwen. Vanaf maandag 2 juli zal er handhavend worden opgetreden. Fout gestalde fietsen worden dan afgevoerd naar het kantoor van de Stadswacht. Tegen betaling van 30 euro krijg je je fiets weer terug, voor je afgevoerde bromfietsen en scooters betaal je 55 euro. Fietsers die tijdens het fout stallen nog bij hun rijwiel staan, hebben geluk. Zij krijgen een boete van 20 euro (40 euro voor een bromfiets of scooter).

Dinsdag 12 juni

Geen treinverkeer vanavond meer richting Venlo
Vanaf kort voor 23.00 uur is er geen treinverkeer meer mogelijk tussen Helmond en Deurne. De oorzaak is een aanrijding op dat traject, vermoedelijk door een goederentrein. De brandweer werd om 23.24 ingeschakeld om hulp te verlenen.
Een aanwezige treinreiziger op het NS-station Helmond laat weten dat de trein vanaf Venlo niet naar Helmond kan en waarschijnlijk in Deurne stil staat. De trein naar Venlo die op het station in Helmond stond vertrok leeg naar Eindhoven.
De extra reistijd is meer dan 60 minuten. De verstoring is naar verwachting rond 01:00 uur verholpen, laat de NS weten.
Update om 23.35 uur:
Inmiddels weer treinverkeer naar Eindhoven vanuit Helmond, van Helmond naar Venlo nog altijd niet.
Update om 23.54 uur:
Een NS-conducteur laat weten dat er bij de aanrijding op het spoor géén gewonden zijn gevallen. Het gaat dus om een materiële storing.
Update om 00.24 uur:
De NS laat weten dat de beperkingen tussen Helmond en Deurne als gevolg van een aanrijding voorbij zijn. Het treinverkeer wordt geleidelijk hervat. Jeffrey Vogels liet ons ondertussen weten dat er wild was aangereden, waarschijnlijk een ree.
De onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

3 Helmondse bedrijven bij Neerlands beste 72
Driessen HRM Payrol, Kuijpers Installaties en Spirotech behoren tot de 72 ‘Best Managed Companies’ 2012 van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Ondanks de economische tegenwind, laten deze bedrijven prima cijfers en performance zien, aldus Deloitte. Deloite organiseert het Best Managed Companies programma dit jaar voor de vijfde keer in samenwerking met VNO-NCW en TiasNimbas Business School.
Deze 3 Helmondse bedrijven wonnen ook al in eerdere jaargangen. Omdat zij werk hebben gemaakt van de aanbevelingen, zijn zij door de jury als Requalified Winnaar aangemerkt.
De jury concludeert dat het merendeel van de winnende bedrijven innovatie goed ingebed heeft in de bedrijfsvoering. Herman Roose, partner bij Deloitte en projectleider van Best Managed Companies: “Zij passen niet alleen op de winkel maar richten zich nu al op de wereld ná de crisis. Daarmee zijn zij strategisch voorbereid op de toekomst die er fundamenteel anders uit zal zien.”
Jaarlijks gaat Deloitte op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro, waarvan het management ook een aandeel in het bedrijf heeft.

Controle op asbest in de plusminus 40 schoolgebouwen
Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft alle scholen in Nederland opgedragen om te controleren of er asbest aanwezig is in hun gebouwen. Het gaat om scholen die zijn gebouwd tot en met 1993. In Helmond betreft het ongeveer 40 gebouwen of delen daarvan.
De besturen van alle Helmondse scholen hebben de gemeente gevraagd om deze controle voor hen te regelen. De gemeente schakelt daarvoor een gespecialiseerd bedrijf in. Van elk schoolgebouw, dat wordt gecontroleerd, wordt een rapport gemaakt waarin staat of er asbest is gevonden en of er sprake is van een gevaarlijke situatie. Dit moet zijn afgerond voor eind september van dit jaar.
Asbest dat geen gevaar oplevert, wordt opgenomen in een beheerplan zodat bij toekomstige verbouwingen rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van de asbest. Mocht het bureau een situatie aantreffen die mogelijk gevaar oplevert, dan wordt een saneringplan gemaakt. De sanering gebeurt uitsluitend door gespecialiseerde bedrijven en onder de strenge voorwaarden, onder toezicht van instanties als gemeente, arbeidsinspectie, milieu ed.
Asbest is een natuurlijk mineraal wat is opgebouwd uit kleine deeltjes (vezels), die vaak niet met het blote oog te zien zijn. Asbest is vroeger veel gebruikt in de bouw vanwege de brandvertragende en isolerende eigenschappen. Het werd bijvoorbeeld gebruikt bij isolatie in cv ruimtes, in golfplaten en in vloerbedekking. Nadat bekend werd dat asbest ernstige ziekten kan veroorzaken, is het gebruik daarvan wettelijk verboden in 1993.

Maandag 11 juni

Aanrijding scooter en auto tegenover het politiebureau
Vanavond rond 22.30 uur vond er een ongeval plaats tussen een scooter en een auto. Dat ongeval was op de kruising van de Kasteel Traverse en de Zuid Koninginnewal, precies tegenover het politiebureau. De scooterbestuurster is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Of de bestuurder of -ster van de auto ook gewond raakte is onbekend. De auto werd door een agente naar het politiebureau gereden. Hoe het ongeval ontstond is niet bekend. De eerste foto werd gemaakt en gemaild door Geert, de andere 2 foto’s maakte Harrie Grijseels.

Flinke ontwikkeling op AutomotiveCampusNL in Helmond
Op de AutomotiveCampusNL wordt een nieuw gebouw ontwikkeld, waarin het Automotive Facilities Brainport (AFB) en Benteler worden ondergebracht. In het AFB komen verschillende hightech onderzoek- en testfaciliteiten. Daardoor wordt de aantrekkingskracht van de AutomotiveCampusNL vergroot.
Benteler – een belangrijke partij op de AutomotiveCampusNL – verkoopt haar huidige gebouwen en grond op de campus aan Bouwbedrijf Van de Ven in Veghel. Van de Ven bouwt op de AutomotiveCampusNL het nieuwe complex waarin Benteler en AFB worden gevestigd.
Daarnaast komen er in het nieuwe gebouw kantoor- en werkruimtes voor kleinere startende ondernemers. Door de bouw van het Automotive Facilities Brainport wordt de AutomotiveCampusNL toegankelijker voor het midden- en kleinbedrijf en de startende ondernemers. Zij zijn daardoor eenvoudiger in staat gebruik te maken van faciliteiten die de campus biedt.
De investeringen van deze private partijen, dragen bij aan de ontwikkeling van de verdere campus. Belangrijke aspecten bij de verdere ontwikkeling van deze campus zijn: concentratie van diverse automotive-bedrijven in een groene omgeving met plaats voor water en een centraal park en een goede ontsluiting via een nieuwe verbindingsweg met de Europaweg.
Als alles volgens plan verloopt, wordt het gebouw eind 2013 in gebruik genomen.
Op 12 juni wordt deze ontwikkeling behandeld in de commissievergadering Ruimtelijk Fysiek. Op 26 juni wordt het voorgelegd aan de gemeenteraad. De officiële ondertekening van de overeenkomst vindt plaats op 29 juni aanstaande.

Extra ondersteuning bijstandaanvragers succesvol
De pilot waarin mensen die een bijstandsuitkering willen aanvragen intensief worden begeleid bij het vinden van werk, blijkt na ruim een half jaar succesvol. Van de ruim 190 deelnemers stroomde 40% uit naar werk en/of hoefde geen uitkering meer aan te vragen. Van de overige deelnemers bij dit project [email protected] weten begeleiders hen efficiĂ«nter helpen bij het zoeken van werk en/of scholing.
[email protected] is een samenwerkingsverband tussen het Werkplein Regio Helmond en de Atlant Groep. Het streven is om [email protected] op korte termijn voor alle nieuwe aanvragers beschikbaar te stellen.
Uitgangspunt van [email protected] is dat werk boven uitkering gaat. Mensen die werk zoeken en tot die tijd een bijstandsuitkering willen aanvragen, worden door [email protected] direct intensief begeleid om zo hun kansen op een baan te vergroten. De deelname aan [email protected] is een onderdeel van de aanvraagprocedure.
De uitkeringsaanvragers gaan direct aan minimaal 6 weken werken en krijgen daarbij intensieve professionele begeleiding. Door te werken krijgen zij zo de gelegenheid om arbeidsritme en -vaardigheden op te doen. Tevens wordt hun werkervaring getoetst, krijgen ze sollicitatietraining en begeleiding bij bijvoorbeeld het opstellen van hun cv.

Helmond Sport start op 10 augustus uit tegen Telstar
De KNVB maakte het definitieve competitieprogramma van van Helmond Sport in de Jupiler League 2012/2013 bekend. Het definitieve programma is gelijk aan het het conceptprogramma dat we donderdag presenteerde:
vrijdag 10 augustus 2012: Telstar – Helmond Sport
vrijdag 17 augustus 2012: Helmond Sport – Almere City FC
vrijdag 24 augustus 2012: De Graafschap – Helmond Sport
vrijdag 31 augustus 2012: Helmond Sport – FC Den Bosch
vrijdag 14 september 2012: FC Eindhoven – Helmond Sport
vrijdag 21 september 2012: Helmond Sport – Fortuna Sittard
maandag 1 oktober 2012: Helmond Sport – FC Dordrecht
vrijdag 5 oktober 2012: Excelsior – Helmond Sport
vrijdag 19 oktober 2012: Helmond Sport – Go Ahead Eagles
vrijdag 26 oktober 2012: FC Emmen – Helmond Sport
vrijdag 2 november 2012: Helmond Sport – Cambuur Leeuwarden
vrijdag 9 november 2012: Sparta Rotterdam – Helmond Sport
vrijdag 16 november 2012: Helmond Sport – FC Volendam
vrijdag 23 november 2012: AGOVV – Helmond Sport
vrijdag 30 november 2012: Helmond Sport – MVV
vrijdag 7 december 2012: Helmond Sport – FC Oss
vrijdag 14 december 2012: SC Veendam – Helmond Sport
vrijdag 21 december 2012: Helmond Sport – Telstar
vrijdag 18 januari 2013: Almere City FC – Helmond Sport
vrijdag 25 januari 2013: Helmond Sport – De Graafschap
vrijdag 1 februari 2013: Fortuna Sittard – Helmond Sport
vrijdag 8 februari 2013: FC Dordrecht – Helmond Sport
vrijdag 15 februari 2013: Helmond Sport – FC Emmen
vrijdag 22 februari 2013: Go Ahead Eagles – Helmond Sport
vrijdag 1 maart 2013: Helmond Sport – Excelsior
vrijdag 8 maart 2013: MVV – Helmond Sport
vrijdag 15 maart 2013: Cambuur Leeuwarden – Helmond Sport
vrijdag 29 maart 2013: Helmond Sport – FC Eindhoven.
maandag 1 april 2013: FC Den Bosch – Helmond Sport
vrijdag 5 april 2013: Helmond Sport – AGOVV
vrijdag 12 april 2013: FC Volendam – Helmond Sport
vrijdag 19 april 2013: Helmond Sport – Sparta Rotterdam
vrijdag 26 april 2013: FC Oss – Helmond Sport
vrijdag 3 mei 2013: Helmond Sport – SC Veendam
woensdag 8 en zaterdag 11 mei 2013: 1e ronde play-offs promotie/degradatie
donderdag 16 en zondag 19 mei 2013: halve finales play-offs promotie/degradatie
donderdag 23 en zondag 26 mei 2013: finales play-offs promotie/degradatie

Zaterdag 9 juni

De vijfde autosleuteldief is aangehouden
Vrijdagmiddag rond 15.50 uur is een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij enkele tientallen woninginbraken die sinds begin september vorig jaar werden gepleegd in onder meer Helmond Nuenen en Veldhoven.
Op 29 februari werden in dit onderzoek al 4 verdachten aangehouden. Zie ons bericht ‘Dieven van sleutels van kostbare auto’s opgepakt’ op 1 maart. Bij vrijwel alle inbraken werden autosleutels buitgemaakt, waarna de bij de woning geparkeerde auto werd meegenomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Vrijdag 7 juni

Feestende Poolse voetbalsupporters in Helmond
Na de 1-1 tegen de Grieken hadden de Poolse voetbalsupporters vanavond blijkbaar een reden voor een feestje bij Döner King aan de Noord Koninginnewal.
Onderstaande foto werd gemaakt door Stijn Smeulders.

Helmondse (19) gepakt voor harddrugshandel
In een woning aan de Mieke Sandershof in Nuenen zijn vrijdagmiddag twee personen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs.
Het gaat om de 25-jarige bewoner en een 19-jarige vrouw uit Helmond. In de woning vond de politie negen cachetjes met cocaĂŻne, ruim 3000 euro contant geld, een vuurwapen en patronen. In een hok naast de woning werd een hennepkwekerij met 270 planten aangetroffen. De planten en aanwezige kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De vrouw is ingesloten voor verhoor.

Brandende scooter tegenover het kerkhof in Stiphout
Vanmiddag om plusminus 14.45 uur lag er een brandende scooter tegenover het kerkhof op de Dorpsstraat in Stiphout. Daarbij vielen geen gewonden. Volgens een ooggetuigen ontstond die brand spontaan. De brandweer kwam om het vuur te doven.

Helmonder mishandelde ‘zakelijk’ met knuppel en hond
Vier mannen zijn donderdagavond aangehouden bij een bedrijf op Ekkersrijt in Son en Breugel omdat ze daar drie andere personen mishandeld zouden hebben.
Rond 18.45 uur kwam bij de politie de melding binnen van een vechtpartij bij het bedrijf. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleken de vier verdachten het drietal geslagen te hebben vanwege een zakelijk conflict. Daarbij zouden ze onder meer gebruik hebben gemaakt van een knuppel en een hond. Het viertal is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om twee mannen (25 en 50 jaar) uit Eindhoven, een 48-jarige Helmonder en een 48-jarige man uit Neerpelt. De slachtoffers zijn een 45-jarige vrouw uit Kensington, een 33-jarige man uit Breda en een nog onbekende man. Zij hebben zich na de mishandeling onder doktersbehandeling laten stellen.

Scooterrijder ernstig gewond bij valpartij
Bij een ongeval is gisteravond laat is een scooterrijder waarschijnlijk ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer ging kort voor middernacht door nog onbekende oorzaak onderuit op de Pastoor van Leeuwenstraat. Een traumahelikopter moest  ter plekke komen om het ambulancepersoneel met specialistische hulp te ondersteunen. Het slachtoffer is na een eerste stabilisatie ter plekke, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is begonnen met een onderzoek hoe het ongeval kon plaatsvinden. De foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Donderdag 7 juni

2 Helmonders aangehouden voor drugshandel
In het kader van een onderzoek naar handel in softdrugs hield de politie op woensdagmiddag 16.30 uur in een horecapand aan de Wolfstraat een 45-jarige Helmonder aan. Kort erna werd in de Stevensstraat een 24-jarige Helmonder aangehouden.
In het horecapand werd een ruime hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De verdachten werden ingesloten voor verder onderzoek. De aangetroffen softdrug zijn in beslag genomen.

Verdachte van 1 winkelinbraak bekent 17 winkelinbraken
De 32-jarige Zwollenaar die dinsdagmorgen in zijn woonplaats werd aangehouden voor o.a. een winkelinbraak aan het Nieuwveld in Helmond (zie het bericht van dinsdag ‘Inbreker in winkelcentrum De Bus blijkt uit Zwolle te komen’) heeft inmiddels 17 zaken bekend.
Het gaat om 10 winkelinbraken in Zwolle en 7 in Helmond. De inbraken in Helmond pleegde hij in de periode van oktober 2011 t/m 11 mei 2012. Inmiddels zijn alle gedupeerden door de politie op de hoogte gesteld. De verdachte die in verzekering is gesteld, wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Trainingscomplex Vitesse bereikt hoogste punt
Het Helmondse bedrijf Kuijpers Installaties bouwt in opdracht van voetbalclub Vitesse aan een hypermoderne trainingsaccommodatie op Papendal. Eind januari ging de bouw officieel van start. In december wordt het complex opgeleverd en in februari 2013 in gebruik genomen. Inmiddels is het hoogste punt van het gebouw bereikt.
Kuijpers is verantwoordelijk voor de totale engineering van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties van de nieuwe trainingsaccommodatie. Het trainingsonderkomen telt 4 verdiepingen, waarvan 3 boven de grond. Kuijpers is op dit moment bezig met de realisatie van de technische installaties. Ook worden de jeugdvelden achter de trainingsvelden van het eerste elftal onder handen genomen. Hier komt een nieuw natuurgras- en verwarmd kunstgrasveld. De nieuwe accommodatie van Vitesse wordt 1 van de meest moderne van Nederland.

Elkerliek ziekenhuis grijpt net naast de hoofdprijs
logo Elkerliek ziekenhuis HelmondHet Elkerliek ziekenhuis greep vanmiddag net naast de eerste plaats. Zij werden tweede in de verkiezing van de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Ziekenhuizen. Net als het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Ziekenhuis Rivierenland in Tiel kreeg ook het Elkeliek het maximale aantal van 5 sterren. Maar Rotterdam ging er met de hoofdprijs vandoor.
De Gastvrijheidszorg Award is de prijs voor het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland. In 2010 won het Elkerliek die prijs al. Het was dit jaar voor het eerst dat een ziekenhuis dat de prijs al eerder won, weer genomineerd werd.
De verkiezing vond plaats tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 in Ede. In totaal deden er 225 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. Zij werden beoordeeld op de kwaliteit van het eten en drinken, ambiance, service en gastvrijheid. Niet alleen inspecteurs van de organisatie geven hun beoordeling, de beoordeling van de eigen Cliëntenraad telt ook zwaar mee.

De handtekeningen voor Fitland zijn gezet
het contract voor Fitland Helmond is ondertekendGisteren hebben 3 directeuren dan hun handtekening gezet voor de nieuwbouw van leisurecomplex Fitland. Regiodirecteur Raymond Passier van projectontwikkelaar Van Wijnen Zuid, directeur Maarten van Kempen van opdrachtgever Fitland en directeur Aart-Jan Verdoold van investeerder GREEN Real Estate ondertekenden het contract voor de realisatie van Fitland. Op de foto zitten zij van links naar rechts. Deze officiële handeling gisteren vond plaats in Amsterdam op de vastgoedbeurs PROVADA, oftewel de PROfessionele VAstgoed DAgen.
“Met een wellnessresort, een dubbele sporthal met zo’n 1.200 zitplaatsen, 10 bowlingbanen, fitnessfaciliteiten, zalen voor tal van sporten en een viersterren hotel is Helmond straks een indrukwekkend leisurecomplex rijker” aldus de initiatiefnemers. Naar hun verwachting kunnen zaalsportliefhebbers vanaf het seizoen 2013-2014 in het nieuwe complex terecht.

92,5% Slaagde voor het verkeersexamen
Uit groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen namen dit jaar 1250 leerlingen deel aan het verkeersexamen. Van hen is 92,5% geslaagd (vorig jaar 92%).
De kinderen konden vooraf oefenen op 2 vaste oefenroutes, instructiefilms kijken op een speciale website (1164 keer bekeken) en de QR-codes langs de route (200 keer bekeken) gebruiken. Elk jaar wordt een school in het zonnetje gezet, die haar leerlingen extra goed heeft voorbereid op het praktisch verkeersexamen. Deze verkeersschool van het jaar is dit jaar basisschool Salah Eddin El Ayyoubi uit Helmond-Noord.
Dit jaar werden 13 verkeersbonzen benoemd. Zij maakten 0 fouten in zowel het theoretisch als het praktisch examen. Daarom werden zij gistermiddag gehuldigd in het kasteel door verkeerswethouder Peter Tielemans. Deze verkeersbonzen kregen een bijzonder diploma en een mooie medaille van VVN.

Helmond Sport start op 10 augustus uit tegen Telstar
Zojuist om 00.00 uur maakte de KNVB het concept competitieprogramma van de Jupiler League 2012/2013 bekend. Vanmiddag wordt dit concept besproken met de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het definitieve programma wordt maandag gepubliceerd.
Hieronder het conceptprogramma van Helmond Sport:
vrijdag 10 augustus 2012: Telstar – Helmond Sport
vrijdag 17 augustus 2012: Helmond Sport – Almere City FC
vrijdag 24 augustus 2012: De Graafschap – Helmond Sport
vrijdag 31 augustus 2012: Helmond Sport – FC Den Bosch
vrijdag 14 september 2012: FC Eindhoven – Helmond Sport
vrijdag 21 september 2012: Helmond Sport – Fortuna Sittard
maandag 1 oktober 2012: Helmond Sport – FC Dordrecht
vrijdag 5 oktober 2012: Excelsior – Helmond Sport
vrijdag 19 oktober 2012: Helmond Sport – Go Ahead Eagles
vrijdag 26 oktober 2012: FC Emmen – Helmond Sport
vrijdag 2 november 2012: Helmond Sport – Cambuur Leeuwarden
vrijdag 9 november 2012: Sparta Rotterdam – Helmond Sport
vrijdag 16 november 2012: Helmond Sport – FC Volendam
vrijdag 23 november 2012: AGOVV – Helmond Sport
vrijdag 30 november 2012: Helmond Sport – MVV
vrijdag 7 december 2012: Helmond Sport – FC Oss
vrijdag 14 december 2012: SC Veendam – Helmond Sport
vrijdag 21 december 2012: Helmond Sport – Telstar
vrijdag 18 januari 2013: Almere City FC – Helmond Sport
vrijdag 25 januari 2013: Helmond Sport – De Graafschap
vrijdag 1 februari 2013: Fortuna Sittard – Helmond Sport
vrijdag 8 februari 2013: FC Dordrecht – Helmond Sport
vrijdag 15 februari 2013: Helmond Sport – FC Emmen
vrijdag 22 februari 2013: Go Ahead Eagles – Helmond Sport
vrijdag 1 maart 2013: Helmond Sport – Excelsior
vrijdag 8 maart 2013: MVV – Helmond Sport
vrijdag 15 maart 2013: Cambuur Leeuwarden – Helmond Sport
vrijdag 29 maart 2013: Helmond Sport – FC Eindhoven.
maandag 1 april 2013: FC Den Bosch – Helmond Sport
vrijdag 5 april 2013: Helmond Sport – AGOVV
vrijdag 12 april 2013: FC Volendam – Helmond Sport
vrijdag 19 april 2013: Helmond Sport – Sparta Rotterdam
vrijdag 26 april 2013: FC Oss – Helmond Sport
vrijdag 3 mei 2013: Helmond Sport – SC Veendam
woensdag 8 en zaterdag 11 mei 2013: 1e ronde play-offs promotie/degradatie
donderdag 16 en zondag 19 mei 2013: halve finales play-offs promotie/degradatie
donderdag 23 en zondag 26 mei 2013: finales play-offs promotie/degradatie

Woensdag 6 juni

Stakingen dreigen bij Smurfit Kappa in Helmond
Bij het bedrijf Smurfit Kappa Corrugated dreigen acties nu de landelijke cao-onderhandelingen zijn vastgelopen. Smurfit Kappa is 1 van ’s werelds meest toonaangevende producenten van papierverpakkingen en heeft ongeveer 38.000 medewerkers in 30 landen. Met het vroegere Van Dam Golfkarton hebben zij ook een vestiging in Helmond, aan de Sojadijk op het industrieterrein. Naar eigen zeggen de grootse fabriek qua oppervlakte van Helmond.
Gaat de directie niet akkoord met onder meer de looneis van 2 procent, leggen de werknemers in Helmond het werk neer. Het ultimatum aan de directie loopt vrijdag om 24.00 uur af. Volgens vakbonden leveren de werknemers al jaren loon in, terwijl het bedrijf miljardenwinsten maakt. “Een ruime meerderheid van de werknemers wijst het cao-bod van de werkgever af. Mensen zijn boos en teleurgesteld” aldus bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen.

Dinsdag 5 juni

Auto-ongeluk met letsel op de A270
Op de snelweg A270 (tussen Eindhoven en Helmond) vond zojuist rond 17.00 uur een aanrijding met letsel plaats. Tussen de nieuwe afslag Brandevoort en de afslag bij UPC ging een auto over de kop en kwam in een sloot terecht. De bestuurder (die nog bij bewustzijn was) is met onbekend letsel per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nader onderzocht. Er ontstond een file richting Helmond omdat de snelweg tijdelijk was afgezet. De foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

 

Inbreker in winkelcentrum De Bus blijkt uit Zwolle te komen
De politie heeft dinsdagmorgen rond 11.00 uur in Zwolle een 32-jarige man uit die plaats aangehouden voor een winkelinbraak.
Hij wordt ervan verdacht tussen 24 en 26 maart een inbraak te hebben gepleegd bij een winkel in Winkelcentrum De Bus aan het Nieuwveld in Helmond. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Verdachte van poging mishandeling na verkeersruzie opgepakt
Een man uit Helmond is dinsdag aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling op de Molenstraat in zijn woonplaats in mei van dit jaar na een onenigheid in het verkeer.
Een 32-jarige Helmonder reed op zondagmiddag 20 mei met zijn auto over de snelweg A270 van Eindhoven naar Helmond. Hier ontstond irritatie tussen hem en een andere automobilist. Dit resulteerde in wat vervelend rijgedrag zoals rechts inhalen en plots afremmen. Eenmaal in Helmond moesten beide auto’s stoppen voor het stoplicht. De andere automobilist stapte daar uit zijn wagen en daagde de 32-jarige man uit om te vechten. Deze bleef in zijn auto zitten en even later vervolgden beiden hun weg. Uiteindelijk verloren ze elkaar uit het oog. Toen de 32-jarige man wat later op de Molenstraat reed, zag hij dat de andere automobilist hem tegemoet kwam gereden. Deze kwam vanaf de Burgemeester van Houtlaan. Toen beide auto’s elkaar passeerden werd een metalen voorwerp tegen de ruit van de 32-jarige bestuurder gegooid. Daardoor ontstonden twee gaten in zijn voorruit. Gelukkig raakte de bestuurder niet gewond. De verdachte meldde zich dinsdagochtend rond 10.30 uur zelf op het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Uitslaande brand op zolder van woning
Op de zolder van de woning aan de Generaal Snijdersstraat 16 woedde aan het begin van de middag een uitslaande brand. Bij deze brand in Helmond Oost, die vrij korte tijd duurde, raakte niemand gewond. Het vuur is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door een oververhitte wasdroger.
Pim Verkoelen maakte onderstaande foto’s.

Man gearresteerd voor mishandeling vriendin in februari
De politie heeft maandagmorgen om 10:00 uur op het politiebureau in Helmond een 29-jarige man uit die plaats gearresteerd voor het plegen van huiselijk geweld.
De man wordt ervan verdacht zijn 29-jarige vriendin op 6 en 7 februari van dit jaar te hebben mishandeld in zijn woning. De verdachte mocht het bureau na verhoor verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Zondag 3 juni

Koninklijke onderscheiding in Stiphout voor Van Veijfeijken
Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd om de heer J.P.G.M. van Veijfeijken (1951) te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor diverse organisaties en verenigingen in Stiphout, waaronder het Sint Antonius Gilde en buurtvereniging het Stippents Huukske.
Zojuist om 15.30 uur reikte loco-burgemeester Frans Stienen de onderscheiding uit tijdens het Dorpskoning Schieten bij de schietaccommodatie op sportpark Molenven van het Sint Antonius Gilde uit Stiphout. (Foto door Pressvisuals.com)

Man vannacht zwaar verwond door gemaskerde mannen
Onbekende gemaskerde mannen hebben vannacht omstreeks 04.00 uur een man zwaar lichamelijk letsel toegebracht. Deze openlijke geweldpleging vond plaats in de Zeppelinstraat in Helmond Oost. Vermoedelijk hadden de daders hun auto in de buurt geparkeerd. De recherche doet onderzoek. Dat vernamen wij zojuist van wijkagent Jeroen Loohuis.
Heb je iets gehoord of gezien? Bel dan 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.
Aanvullende info maandagochtend:
Er blijkt gisternacht nog een tweede slachtoffer te zijn geweest. Beide slachtoffers moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Het is onbekend hoe het met hen op dit moment is. Tevens werd er een auto vernield. Aanleiding was een incident eerder in de horeca. Er zijn 2 namen van mogelijke verdachten genoemd .

Man aangehouden omdat hij zijn vriendin sloeg
Zaterdag rond 20.30 uur is een 44-jarige man (waarvan de woonplaats onbekend is) aangehouden bij de woning van zijn vriendin in Helmond.
Bij de politie kwam een melding binnen dat er een ruzie gaande was in de woning. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij de man de vrouw slaan. De man werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Zaterdag 2 juni

Eindhovense vrouw krijgt kopstoot van een Helmonder
Een Helmonder en Eindhovenaar zijn zaterdagmiddag op het politiebureau in Eindhoven aangehouden. Zij zouden eerder die middag een vrouw in Eindhoven hebben mishandeld en bedreigd.
Een 21-jarige vrouw uit Eindhoven is zaterdagmiddag rond 14.20 uur op de Tinelstraat bedreigd met de dood door haar 29-jarige ex-partner. Tijdens de onenigheid kreeg de vrouw van een 30-jarige Helmonder een kopstoot en tevens zou hij de vrouw op de grond geduwd hebben. De beide verdachten zijn door de politie uitgenodigd op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Toen zij zich daar rond 15.15 uur meldden zijn ze aangehouden en in de cel gezet voor verder onderzoek.

Vrijdag 1 juni

Man gearresteerd voor schoppen en slaan van zijn vrouw 
In zijn woning in Helmond heeft de politie vrijdagmorgen rond 11.15 uur een 46-jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld.
Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw van 46 jaar donderdagmiddag te hebben geschopt en geslagen. De man is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Brandje op het woonwagenkamp aan de Bakelsedijk
Aan het eind van de ochtend is een garagebox aan Bakelsedijk in brand gegaan. De oorzaak van de brand is niet bekend. Ook is onbekend of er gewonden vielen, wel kwam er met spoed een ambulance aanrijden.
De foto werd gemaakt door Harrie Grijseels.

Man (57) slaat zijn vrouw (29) en is aangehouden
De politie heeft donderdag in zijn woning een 57-jarige man uit Helmond aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld.
Rond 19.15 uur kregen agenten de melding dat hij even daarvoor zijn 29-jarige vrouw zou hebben geslagen in de woning. Toen agenten ter plaatse kwamen was de man nog in het huis aanwezig. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

10 reacties:

Ik heb net ontdekt dat stichting kringloop winkel helmond een nieuwe frisse webpagina heeft dat moest ik toch eens melden aangezien er toch ook mensen zijn die daar intresse in hebben 🙂

http://www.kringloopwinkelhelmond.nl/

Een goede link als je de voorjaarsvergadering van de raad straks om 7 uur live wil bijhouden, maar geen Twitter hebt: http://www.allmytweets.net/#@Hansvdven1965

Die man van die ijskar rijd elke avond rond, en heeft naar mijn weten zijn wagen net een paar maanden.. haha!! Die zal goed balen!

het ongeluk van 18 juni was niet de Rijpelberg maar in Dierdonk

@swanlake op 19 juni 2012 om 00:03:

Je hebt natuurlijk 100% gelijk, bedankt voor je verbetering.
Het is nu aangepast in de tekst.

RT @brigadierHDnrd: Gisteren hele middag bezig geweest met vernieling van de gehele inboedel van de woning van een ex.

Ik weet niet of hij hier goed staat, en dat interesseert me ook niet. Ik las deze RT op Twitter. In Helmond gebeuren toch de raarste dingen. Zo’n brigadier toch.

wat dat ongeluk in de willen prinzenstraat betreft,weet je zeker dat deze foto’s uit Helmond komen??als je de foto’s vergroot staat er bij de toeschouwers niet een blanke tussen.
Enne webblogbeheerder,het reageren op bepaalde zaken is rommelig geworden, je kunt niet reageren op specifiek een onderdeel je moet onderaan de lijst reageren waar tal van zaken staan.

@Geachte reageerder op 27 juni 2012 om 08:03:
(aannemende dat ‘Helmond ????’ niet je naam is maar het onderwerp, want anders kan onze reactie onbedoeld wat rommelig overkomen)
De foto’s komen natuurlijk uit Helmond, anders hadden we ze niet geplaatst.
Wat betreft het rommeliger reageren heb je wel een punt, we gaan kijken hoe dat beter kan.

@Helmond ???? op 27 juni 2012 om 08:03:

Dan moet je toch eens beter kijken.

Beste webblogbeheerder en Noud,wat die foto’s betreft,was ik natuurlijk een beetje sarcastisch,er staan hoofdzakelijk donker getinte figuren te kijken.
En wat die reactie plaatsen betreft,het zou volgens mij prettiger zijn om te reageren als je direct onder het item kunt reageren wat aan de orde is.