Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.190 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reactiesVrijdag 31 augustus

Man grijpt zijn vriendin bij de keel, slaat en bedreigt haar
De politie heeft donderdagavond om 20 uur in zijn woning een 29-jarige Helmonder aangehouden voor huiselijk geweld.
De man zou eerder die middag zijn even oude vriendin mishandeld en bedreigd hebben in hun woning. Het tweetal had ruzie gekregen waarbij hij zijn vriendin bij haar keel gepakt zou hebben en zou hebben geslagen. De vrouw was het huis uit gevlucht en was door familie opgevangen. De politie werd gebeld en de vrouw deed aangifte. De verdachte is later in zijn woning aangehouden en aan het bureau ingesloten.

Donderdag 30 augustus

Auto rijdt fietser aan op de Vossenbeemd
Op de Vossenbeemd vond rond 14.13 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De jongeman die op het fietspad fietste werd vermoedelijk over het hoofd gezien door de bestuurder van een personenauto die vanuit een uitrit de weg op wilde rijden. Het is niet bekend wat voor letsel de fietser heeft. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Woensdag 29 augustus

Archeologisch onderzoek Brandevoort gereed
De afgelopen maanden hebben medewerkers van het Archeologisch Centrum Eindhoven en Helmond en het bureau Archol uit Leiden opgravingen verricht in Brandevoort. De periode van archeologisch onderzoek is bijna afgerond. Dat betekent dat het gebied wordt vrijgegeven voor verder onderzoek. De opgraving mag volgens de gemeente succesvol genoemd worden.
Afgelopen maand is in Kranenbroek een grafveld uit de Romeinse tijd opgegraven. Het grafveld is in mei van dit jaar ontdekt tijdens een verkennend archeologisch onderzoek. Het grafveld bestaat uit tientallen grafstructuren. Inmiddels zijn honderden scherven en voorwerpen van Romeins aardewerk, glas en metaal aangetroffen, evenals de gecremeerde resten van ten minste twintig personen.
In de bronstijd, ijzertijd en Romeinse tijd was het gebruikelijk om overleden medemensen te cremeren en de resten onder grafheuvels te begraven. Rond de begravingen werden greppeltjes gegraven. De uitgegraven grond werd tot een heuveltje opgeworpen. Zo ontstonden geleidelijk groepjes grafheuvels, voor de nabestaanden een plek met speciale betekenis. De doden kregen in de Romeinse tijd vaak drank en voedsel mee om de tocht naar de andere wereld te overbruggen. Grafheuvels bleven eeuwenlang zichtbaar in het landschap en markeerden de voorhistorische begraafplaats.
Bij ontginningen van dit gebied in de late middeleeuwen zijn de grafheuvels afgegraven en omgespit. Tijdens de ruilverkavelingen, enkele jaren geleden, is het perceel geëgaliseerd en geploegd, waardoor herinneringen aan het grafveld steeds verder vervaagden. Het grafveld Kranenbroek bestaat uit ongeveer 45 ronde of rechthoekige kringgreppels. Samen met de crematieresten lagen in Kranenbroek ongeveer 70 begravingen, vaak vergezeld met scherven van vaatwerk. Een lange sloot vormde in de Romeinse tijd de westelijke begrenzing van het grafveld. Uit eerder archeologisch onderzoek blijkt dat er in het gebied tussen Mierlo-Hout, Brandevoort en Mierlo (Luchen) gedurende de late prehistorie al intensief werd ontgonnen, gewoond, gewerkt en begraven.
Het veldwerk, de opgraving is uitgevoerd door medewerkers van het Archeologisch Centrum Eindhoven en Helmond en het bureau Archol uit Leiden. Tijdens het onderzoek zijn verschillende archeologiestudenten van opleidingen in Leuven, Leiden, Amsterdam en Deventer betrokken. Ook hielpen leden van de Archeologische Vereniging Kempen- en Peelland mee.
Op onderstaande foto een opgraving van het Romeins grafveld Kranenbroek. Op de voorgrond liggen kringgreppels: met humeuze grond opgevulde greppels die in de Romeinse tijd rond een crematiegraf zijn gegraven. Achterin de archeologiestudenten die meehelpen in het veldwerk. Deze foto is van Theo de Jong, stadsarcheoloog Helmond.

Op onderstaande foto zijn de eerste werkputten met kringgreppels van het grafveld Kranenbroek te zien. Deze foto is van Lookdown Tilburg.

OnsBrabantNet peilt interesse in Helmond-West en Mierlo-Hout
Glasvezelprovider OnsBrabantNet heeft het initiatief genomen om de interesse van bewoners in glasvezel te peilen. Het gaat om een fase voor een eventuele vraagbundeling en betreft wijken in Helmond-West en Mierlo-Hout.
Enkele jaren geleden heeft dit bedrijf in dezelfde wijken de vraag gebundeld, maar toen werd het benodigde percentage niet behaald. Dat lag toen echter hoger dan de huidige standaard van 30%, zoals Reggefiber die hanteert. De vraagbundeling in Helmond-West leverde destijds een interesse van ongeveer 30% op en zou dus naar de huidige maatstaven wel worden verglaasd. OnsBrabantNet kijkt nu wat er nog van die interesse over is. Het is nog niet duidelijk wat de vervolgstappen zullen zijn.
OnsBrabantNet en enkele andere aanbieders bieden al glasvezelpakketten aan in Brandevoort. Het netwerk in die wijk is van Reggefiber. In de Rijpelberg en Brouwhuis is Breedband Helmond net gestart met de uitrol van een glasvezelnetwerk. Dit bedrijf heeft in die wijken een vraagbundeling achter de rug.

Nog 2 man gepakt voor het in elkaar slaan Helmonder
Dinsdag zijn in Helmond een 18-jarige en een 19-jarige Helmonder aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van een 24-jarige Helmonder zondagochtend.
De man werd op de Kanaaldijk Noord rond 3.30 uur door meerdere personen mishandeld. Diezelfde ochtend werden al een 16-jarige en 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden, proces verbaal is opgemaakt. De 18-jarige en 19-jarige Helmonder zijn ingesloten voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dinsdag 28 augustus

Snoeien Anthoniusbosje in Brandevoort
In de periode van 3 tot en met 14 september, worden door een snoeiploeg van de firma Jos Kanters Groenvoorzieningen uit Boerdonk diverse werkzaamheden uitgevoerd in het Anthoniusbosje in Brandevoort.
De werkzaamheden bestaan uit het rooien van enkele bomen en het verwijderen van het dode hout uit de andere bomen. De werkzaamheden zijn regulier onderhoud en dienen uitgevoerd te worden om het bosje vitaal en veilig te houden.
De werkzaamheden worden met een motorkettingzaag en met behulp van een rijdende hoogwerker en klimmers uitgevoerd. Het bos wordt rondom afgezet door lint om kinderen en andere bezoekers gedurende de week uit het bosje te weren. De werkzaamheden hebben wij helaas niet eerder, zoals bv. in de zomervakantie, kunnen uitvoeren omdat wij ook gehouden zijn aan de Flora en Faunawet.
Er zullen vijf stammen van bomen blijven liggen als spelaanleiding voor de kinderen.

Man in Stiphout aangehouden voor mishandeling
Op de Korte Venstraat in Stiphout is dinsdag rond 11.50 uur een 40-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van 32-jarige man, eveneens uit Helmond, na een onenigheid.
Beiden zijn bekenden van elkaar. Het slachtoffer liep een hoofdwond op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Werknemers Atlant in leeg uitvak Helmond Sport
Het lege uitvak bij de thuiswedstrijd van Helmond Sport zal toch gevuld zijn.  Werknemers van Atlant Groep zullen er vrijdag bij de wedstrijd tegen FC Den Bosch plaatsnemen.
Eigenlijk zou het uitvak van Helmond Sport tegen FC Den Bosch vrijdag leeg blijven. Een straf die de aanklager betaald voetbal van de KNVB de Bossche supporters oplegde vanwege ongeregeldheden bij de wedstrijd Willem II – FC Den Bosch in mei

Maandag 27 augustus

Aangestoken brand woning in aanbouw in Wolfstraat
Om 20:22 uur kwam een melding bij de brandweer dat er brand was in de Wolfstraat. Het zou gaan om de Wolfstraat 99, Stichting De Noodkreet. Deze brand werd door de brandweer na dik 5 minuten al opgeschaald. Waarschijnlijk omdat er gasflessen -branders lagen voor de dakbedekking. Vermoed wordt dat die laatste bewust in brand zijn gestoken door onbekenden. Vanuit de hele stad was een dikke rookwolk te zien.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door respectievelijk Harrie Grijseels,Tim en Jacky Pikaar.

Foto update 23.10 uur: met extra foto’s van Harrie Grijseels.

Veel misstanden bij controle horecagelegenheden
Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft vrijdag 24 augustus een controle gehouden in Helmond. De controle was dit keer gericht op 5 horecagelegenheden en 5 woningen.
Bij de controle zijn de volgende zaken aan het licht gekomen:
– 5 keer milieuovertreding;
– 1 keer opmaak Proces Verbaal categorie 1 milieu overtreding;
– 1 keer verblijfsdocument ingenomen voor verder onderzoek;
– 1 keer aanhouding op grond van Wet Identificatieplicht;
– 5 keer boekhouding niet op orde;
– 3 keer adresfraude;
– 1 keer teveel bewoners, kamerverhuurvergunning nodig;
– 1 keer niet voldaan aan de brandveiligheidseisen, woning direct gesloten;
– 3 keer maatregel opgelegd in verband met de voedselveiligheid;
– 4 keer bijstandsfraude;
– 1 keer leidinggevende niet aanwezig;
– 1 keer geen vergunning voor kansspelautomaten;
– 1 keer geen vergunning, zaak zal worden gesloten;
– 1 keer illegale tewerkstelling vreemdeling;
– 1 keer boeterapport opgemaakt voor roken in horeca.
Daarnaast is er 1 woning gesloten in verband met een brandonveilige situatie en wordt mogelijk een horecagelegenheid gesloten omdat de juiste vergunningen niet konden worden overlegd.
Het Helmond Interventie Team (HIT) bestrijdt overlast op alle fronten. Het team maakt een vuist tegen probleempanden in Helmond, waarbij het zowel om woningen als bedrijven kan gaan. Binnen HIT werken gemeente Helmond, politie, SRE Milieudienst, brandweer, Belastingdienst, arbeidsinspectie, de Voedsel- en Warenautoriteit en vreemdelingenpolitie nauw met elkaar samen. HIT koppelt de informatie van de teamleden en maakt door het combineren van hun bevoegdheden en het gelijktijdig toepassen van diverse rechtsgebieden een complete aanpak van problemen mogelijk. De opdracht van HIT is het opheffen van ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid.

Zondag 26 augustus

2 Jongens (16 en 17) slaan Helmonder (24) in elkaar
Op aanwijzing van getuigen heeft de politie op zondagmorgen om 3.30 uur twee verdachten van een mishandeling aangehouden.
De politie kreeg een melding dat een man door meerdere personen in elkaar geslagen werd op de Kanaaldijk Noord. Ter plaatste bleek inderdaad dat een 24-jarige inwoner uit Helmond in elkaar geslagen was bij het fietsenhok. Meerdere getuigen meldden zich en gaven de namen door van in ieder geval twee mannen die het slachtoffer geslagen en geschopt hadden. Ze zouden op een bromfiets weggereden zijn. Een andere surveillance eenheid zag het tweetal rijden en kon ze, 16 en 17 jaar uit Helmond, aanhouden. Het tweetal is aan het bureau ingesloten. Het slachtoffer is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan om zich aan zijn verwondingen te laten helpen. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Zaterdag 25 augustus

Zolderbrandje in ’t Haagje
Vanmiddag om 14.49 uur werd melding gedaan van zolderbrand in een woonhuis in de Tournooistraat in ’t Haage. Naar verluidt ontstond de brand doordat een televisie in een hoek van de zolderkamer spontaan in brand. Omdat de brandweer snel ter plekke was bleef de schade beperkt. Het brandje trok veel bekijks deze zaterdagmiddag.
Michen maakte de eerste foto.

De 2 onderstaande foto’s maakte Harrie Grijseels.

Vrijdag 24 augustus

Wie kent “Helmond heeft Antwoord” ?
1ste 14 0492 gesprekDe gemeente heeft de bekendheid van de centrale telefoonnummer (14 0492) en het digitale loket onderzocht. Zij hielden daarom een digitale enquête onder de volwassen leden van het Stadspanel en kregen een respons van 55% (729 van de 1.333 leden). Wie ’t naadje van de kous wil weten, leest het gehele rapport (pdf).
Een aantal van de enquêteresultaten:

  • 25% herinnert zich wel iets van de campagne ‘Helmond heeft Antwoord’,
  • 14 0492 (het nieuwe algemene telefoonnummer van de gemeente) is bij 38% bekend; gegeven dat dit nummer pas sinds mei 2009 bestaat, komt dat percentage overeen met de resultaten uit soortgelijke eerdere communicatiecampagnes,
  • 62% van wie dat telefoonnummer kent, maakte er al eens gebruik van,
  • bijna het hele Stadspanel (95%) kent het digitale loket, vergeleken met de uitkomsten van onderzoek uit 2008, is de groep die nog geen weet heeft van dat loket geslonken van 16% in 2008 naar 5% in 2011,
  • het inplannen van een afspraak met de Stadswinkel (80%) en het opzoeken van informatie op de website (72%) worden het meest genoemd als de mogelijkheden van het digitale loket,
  • van alle aanvragen in 2008 en 2011 werd respectievelijk 17% en 30% via het digitale loket afgehandeld.

Weekmarkt Brouwhuis op nieuwe locatie
De weekmarkt in Brouwhuis staat vanaf vrijdag 31 augustus op een nieuwe plek. Vanaf dan is de markt wekelijks op vrijdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur te vinden op de parkeerplaats aan de Amer / Biesbosch.
Wethouder Yvonne van Mierlo van Economische Zaken opent de markt op haar nieuwe plek op vrijdagochtend 31 augustus om 8.30 uur.
De werkzaamheden aan de stadsverwarming (zie ook Q&A Stadsverwarming, zegen of vloek?) bij de Amer / Biesbosch zijn afgerond. Daarom kan de weekmarkt verplaatst worden naar deze plek. Op de nieuwe locatie sluit de markt beter aan bij het winkelcentrum Brouwhorst. Dit winkelcentrum, dat onlangs helemaal is opgeknapt, bestaat 25 jaar. Op zaterdag 1 september wordt dit zilveren jubileum gevierd.

Donderdag 23 augustus

5 Slachtoffers bij groot ongeluk Deurneseweg
Kort voor 5 uur vanmiddag vond er een kop-staartbotsing plaats bij de Henri Dunanttunnel op de Deurneseweg richting Deurne. Bij dat ongeluk waren 3 auto’s betrokken en vielen meerdere slachtoffers. Er staan (op het moment van schrijven om 17.40 uur) 5 ambulances voor evenzoveel gewonden.
De straat is door de politie afgezet en het verkeer wordt omgeleid. Omdat het ongeluk rond de avondspits plaats vond, staat het verkeer al op de Traverse muurvast. Maandag wordt begonnen met het herstellen van de voegen in de Henri Dunanttunnel, zie dit log.
Grote update om 18.20 uur:
– 3 personen werden met onbekend letsel op een wervelplank per ambulance afgevoerd, 2 personen konden ter plekke in de ambulance behandeld worden.
– Het middelste voertuig in de kop-staartbotsing was een Taxxbus-taxi met een aantal oudere mensen aan boord (1 van hen is per ambulance afgevoerd).
– De oorzaak van deze kettingbotsing was volgens omstanders(!) dat de achterste zwarte auto zonder te remmen op de 2 stilstaande voertuigen reed.
– In totaal waren er 2 brandweerwagens en 5 eenheden van de politie aanwezig.
– De Deurneseweg richting Deurne is volledig afgesloten tussen de Burgemeester van Houtlaan en de Lagedijk.

Onderstaande foto’s werden gemaakt door Vico Hoozemans.

Foto-update om 18.50 uur:
Zojuist kregen we de onderstaande foto van Patrick van der Vegt:

Foto-update om 22.55 uur:
Zojuist kregen we de onderstaande 3 foto’s van Jeffrey Vogels in onze mailbox:

Helmonder opgepakt voor 5 overvallen op tankstations
De politie heeft de afgelopen weken een man van 22 jaar uit Helmond en een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden waarmee mogelijk vijf overvallen op tankstations in Nuenen en Eindhoven zijn opgelost.
De overvallen werden gepleegd op benzinestations aan de Sint Bonifaciuslaan in Eindhoven (11 juli), de Europalaan in Nuenen (13 juli), de Smits van Oyenlaan in Nuenen (19 juli), de Collse Hoefdijk in Nuenen (29 juli) en de John F. Kennedylaan in Eindhoven (31 juli).
De politie heeft een rechercheteam gevormd dat de overvallen onderzocht. Dat leverde informatie op die werd doorgespeeld naar alle politiemensen op straat. Op maandag 6 augustus zagen twee surveillerende agenten de Helmonder met hoge snelheid op een scooter door Mierlo rijden. Omdat het signalement van de man overeen kwam met dat van één van de daders van een overval in Nuenen, waren de agenten extra alert. Na een achtervolging konden ze hem aanhouden. De Helmonder wordt verdacht van betrokkenheid bij de vijf overvallen en zit inmiddels in gevangenhouding voor 90 dagen.
De Eindhovenaar werd afgelopen dinsdag 21 augustus aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de laatste twee van de vijf overvallen. Ook hij zit nog vast. De politie zet het onderzoek naar de overvallen voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Helmond Sport krijgt jeugdproduct Barcelona op proef
Helmond Sport heeft deze week de Spanjaard Antonio Martín (19) op proef. De aanvallende middenvelder genoot zijn opleiding bij 
FC Barcelona en kwam afgelopen seizoen uit voor UE Cornella in de Spaanse Segunda División B.
‘Financieel komen we er wel uit, anders begin je er niet aan’, zegt algemeen directeur Mario Captein. ‘We willen graag zien of deze jongen voor ons een versterking is.’ Dat meldde zojuist Voetbal International.
Update om 19.00 uur: Inmiddels heeft Antonio Martín, voormalig jeugdspeler van FC Barcelona, Helmond Sport weer verlaten, zo meldt Helmond Sport zojuist.

Woensdag 22 augustus

Mogelijk 70 fietswrakken bij station Helmond verwijderd
Door de werkzaamheden bij NS-station Helmond (zie de uitgebreide fotoreportage), zijn er tijdelijke fietsenstallingen geplaatst rondom het Stationsplein. In deze stallingen staan diverse fietswrakken die plekken bezet houden, die daardoor niet voor goede fietsen gebruikt kunnen worden. Daarom worden deze fietswrakken verwijderd en afgevoerd.
Medewerkers van Stichting Stadswacht Helmond hebben op donderdag 16 augustus de aanwezige fietswrakken van een label voorzien. In totaal hebben 70 wrakken zo’n label aan het stuur gekregen. Op het label staat aangegeven dat het wrak binnenkort verwijderd wordt. Dit gebeurt op maandag 27 augustus.
De wrakken worden afgevoerd naar het kantoor van Stichting Stadswacht Helmond aan de Weg op den Heuvel 39. Daar worden ze nog voor 14 dagen opgeslagen. Voor 25 euro kan de eigenaar de fiets dan nog ophalen. Als dat na 2 weken niet is gebeurd, gaat het wrak naar de Kringloopwinkel. Daar wordt bekeken of bepaalde onderdelen hergebruikt kunnen worden.

Hennepdag: politie rolt 3 hennepkwekerijen op
Tijdens een hennepdag van de politie in Helmond zijn een aantal hennepkwekerijen opgerold.
Op de Landvoort in Brandevoort werd in een woning een hennepkwekerij van 299 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. Op de 2e Haagstraat vonden agenten een kwekerij met 172 hennepplanten. Daarnaast stonden in de woning nog 2644 stekjes. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. In een woning op de Scheerderhof in de Rijpelberg was een kwekerij met 77 planten. In deze woning werd de bewoonster aangehouden. Bij alle kwekerijen zijn de planten en materialen in beslag genomen, deze zullen worden vernietigd.

Weer een inbreker gepakt door DNA-hit
In zijn woning in Helmond is woensdag rond 8.30 uur een 24-jarige man opgepakt.
Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning in 2006 op de Karel Raijmakersstraat in zijn woonplaats. De politie kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van een DNA-hit. Hij zit vast voor verder onderzoek.
Afgelopen maandag (zie hieronder) een 22-jarige Helmonder aangehouden op verdenking van inbraak. Ook hij kwam in beeld door een DNA-hit.

Bouw Wijkhuis Brede School is gestart
Vanochtend werd het startsein gegeven voor de bouw van het Wijkhuis Brede School in Helmond West. Dit gebouw komt op de hoek Cortenbachstraat / Hornestraat en is eind 2013 klaar. Zie voor meer info ons bericht hieronder vorige week vrijdag.
De kinderen die na de kerstvakantie van 2013 naar het nieuwe Wijkhuis Brede School gaan, speelden een belangrijke rol bij de start van de bouw. Ze droegen letterlijk hun steentje bij aan de bouw van de school, door een schanskorf te vullen met keien. Deze schanskorf komt terug in het gebouw, waarbij een bordje op de korf dit belangrijke moment markeert.
Onderwijswethouder Margreet de Leeuw maakte onderstaande foto:

Verdachte diefstal navigatiesysteem aangehouden
Op de Breedijk is dinsdag rond 17.00 uur een 42-jarige Helmonder aangehouden voor diefstal. Hij wordt er van verdacht een navigatiesysteem uit een auto gestolen te hebben.
Een medewerker van een bedrijf aan de Breedijk zag de man door een openstaand raam het navigatiesysteem uit de auto wegnemen. De man sprak de verdachte daarop aan en alarmeerde de politie. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

Dinsdag 21 augustus

Helmonder bestelde 6 kilo illegaal vuurwerk in Tsjechië
Een 23-jarige man uit Helmond is dinsdagmorgen om 6.30 uur van zijn bed gelicht door de politie.
Hij is aangehouden omdat hij illegaal vuurwerk in het buitenland had besteld en naar zichzelf had laten opsturen. Hij had het vuurwerk, zes kilo in totaal, in de Tsjechische Republiek besteld bij een bedrijf. Via een pakketdienst in Utrecht kwam het Nederland binnen. Medewerkers van de pakketdienst vertrouwden het niet en hebben het pakje geopend. Toen bleek dat er gevaarlijk vuurwerk in zat hebben ze direct de politie gebeld. Het vuurwerk is direct vernietigd. De recherche, het regionaal Milieuteam, is een onderzoek begonnen en kwamen uit bij de verdachte. Het is niet alleen verboden om vuurwerk op deze manier Nederland binnen te halen maar het is ook nog eens levensgevaarlijk voor onder andere de medewerkers van de pakketdienst. De verdachte is naar het bureau gebracht.
Vorig jaar besteedde het tv-programma PowNews in een geruchtmakend item aandacht aan het illegaal bestellen van vuurwerk in het buitenland.

Een compilatie van al hun nieuwsfragmenten over het vervoersbedrijf GLS dat Illegaal vuurwerk vervoerde, kun je hier bekijken.

Helmond Sport – FC Den Bosch met leeg uitvak
Bij de thuiswedstrijd van Helmond Sport tegen FC Den Bosch volgende week vrijdag (31 augustus) zal het uitvak leeg blijven. De Bossche supporters zijn niet welkom in het stadion van Helmond Sport.
Die maatregel legde de aanklager betaald voetbal van de KNVB de club uit de provinciehoofdstad op naar aanleiding van ongeregeldheden bij de wedstrijd Willem II – FC Den Bosch. Tijdens die promotiewedstrijd in mei moest de scheidsrechter de wedstrijd een kwartier stil leggen vanwege ongeregeldheden op de tribune. Supporters van FC Den Bosch zochten de confrontatie met de politie en gooiden stoelen en vuurwerk op het veld. Ook na die wedstrijd waren er ongeregeldheden.
FC Den Bosch laat weten te betreuren dat de goedwillende supporters moeten lijden onder het gedrag van enkele raddraaiers, maar respecteert de beslissing van de KNVB.

Duikers vinden vermiste verwarde man niet
Duikers van de brandweer hebben vannacht zonder resultaat gezocht naar een vermiste man in de vijver in het Hortensiapark in Helmond-Oost.
De man zou maandagavond in verwarde toestand zijn woning hebben verlaten. Toen zijn ouders hem bij de vijver in het Hortensiapark gingen zoeken, dachten zij een plons in de vijver te horen. De gealarmeerde ambulance en maar liefst 4 brandweereenheden rukten om 00.22 uur uit. 2 Duikers zochten in het water en ook op het eilandje in het midden van de vijver. Zonder resultaat, de verwarde man is nog steeds spoorloos, de politie zoekt verder.
Onderstaande foto werd gemaakt door Harrie Grijseels.

Maandag 20 augustus

Vrachtwagen rijdt bij het afslaan fietster aan
Vanmiddag kort na half 4 reed een vrachtwagen een fietser aan. De vrachtwagen heeft bij het afdraaien de overstekende fietser vermoedelijk over het hoofd gezien. De fiets kwam daarbij onder de vrachtwagen te liggen. Dat gebeurde op de kruising Berkveld en Deurneseweg (vlakbij de De Kempel). Het slachtoffer (een meisje) is per ambulance afgevoerd, de ernst van haar verwondingen zijn onbekend.
Vanwege een mogelijke beknelling werd de brandweer opgeroepen. De trauma-helikopter die was opgeroepen werd vrij snel afgezegd.
Onderstaande foto werd gemaakt door Vico Hoozemans.

Update om 16.45 uur:
Martin mailde ons de onderstaande foto van het ongeval: Naar zijn zeggen zag het er niet goed uit voor het meisje.

Op de vrachtwagen van Van Spreuwel Transport staat precies boven de overreden fiets de nu wat onhandige leus “als Uw vervoer net iets beter moet”.

Inbreker na 4 jaar door DNA-hit aangehouden
Maandag rond 7.30 uur is in zijn woning in Helmond-Noord een 22-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak.
Hij wordt er van verdacht ingebroken te hebben bij een sportkantine in Helmond in 2008 en een woning aan de Frans Halslaan in Helmond in februari 2009. De verdachte kwam in beeld door een DNA-hit. Hij heeft inmiddels bekend en is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmonder slaat fles op het hoofd van bekende
In zijn woning in Helmond is zondag rond 16.00 uur een 31-jarige man aangehouden voor mishandeling.
Hij zou op de 1e Haagstraat een 42-jarige plaatsgenoot met een fles op het hoofd geslagen hebben. De twee zijn bekenden van elkaar en hadden eerder al onenigheid met elkaar. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond Sport al 2 jaar onder curatele van de KNVB
Helmond Sport (met FC Dordrecht en NAC Breda) is door de KNVB weer ingedeeld in categorie 1. Zij staan (als de enige 3 van de 36 betaald voetbal clubs) in feite onder curatele van de voetbalbond.
Daarmee gaat Helmond Sport richting de gevarenzone. De club zit sinds oktober 2010 in categorie 1, zo liet de KNVB ons desgevraagd weten. Clubs in deze categorie moeten aan de hand van een plan van aanpak hun financiële positie herstellen en binnen 3 jaar in een veilige categorie staan. Lukt dat niet, dan verliezen zij de licentie.
Vorig jaar rond deze tijd zaten nog liefst 13 clubs in categorie 1. In mei van dit jaar waren dit er nog 6. Van de 36 clubs zitten er nu 9 in categorie 3, zij zijn in financieel opzicht kerngezond. De overige clubs behoren tot categorie 2. Dat liet de afdeling licentiezaken van de KNVB zojuist weten.

2-Richtingen fietspad Oostende – Keizerin Marialaan
Gemeente Helmond rolt de rode loper uit voor fietsers. Dat gebeurt ook aan de Oostende en Keizerin Marialaan bij Helmond-Noord. Daar wordt het eenrichtingsfietspad opgewaardeerd tot een tweerichtingen fietspad. De tegelverharding wordt vervangen door rood asfalt. De werkzaamheden starten op maandag 27 augustus en duren tot half oktober.
Het fietspad naast de Oostende wordt veel gebruikt door scholieren van het ROC Ter Aa en bezoekers van zwembad De Wissen, beide gelegen aan de Keizerin Marialaan. Dit is voor gemeente Helmond reden om het fietspad te verbreden en te verbeteren.
Het verbreden van het fietspad brengt de nodige bijbehorende werkzaamheden met zich mee. Om ruimte te maken voor het fietspad, worden 27 bomen gekapt en worden straatlantaarns verplaatst. Ook zijn er aanpassingen nodig aan de Julianabrug en de oversteekplaatsen bij de Keizerin Marialaan, Kanaaldijk Noordoost en Kanaaldijk Noordwest. Dit geldt ook voor de verkeerslichten die op deze drie kruispunten staan.
Voor verkeer vanaf de Keizerin Marialaan, dat rechtsaf de Oostende wil inslaan richting de Julianabrug, wordt een aparte uitvoegstrook aangelegd. Nu is er nog slechts één voorsorteervak voor alle verkeer dat de Keizerin Marialaan uitkomt. De uitvoegstrook wordt aangelegd om het kruispunt veiliger te maken en te zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer.
Het werk wordt in enkele fasen uitgevoerd, om de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van het fietspad en de parallelweg aan de Oostende, ter hoogte van het tankstation. Voor gemotoriseerd verkeer worden de omleidingen met de gebruikelijke gele borden aangegeven.

Het ontwerp van de nieuwe Carolus in Brandevoort
Het ontwerp van de nieuwe Carolus Borromeus College in Brandevoort is bekend en de vergunning is verleend, dat laat Architektenburo Roos en Ros uit Oud-Beijerland weten, zie hun ontwerpen hieronder:

In dit schoolcomplex gaan de IVO-Mavo en het Carolus samen verder. Het gebouw is geschikt voor 1400 leerlingen en zal vlakbij NS-station Helmond Brandevoort als eerste bouwwerk verrijzen in  de nieuwe wijk De Marke in Brandevoort. Het circa 11.700 m2 tellende complex bestaat uit 2 schoolvleugels, een atrium en 4 sportzalen. “De gevels zijn ontworpen in traditioneel metselwerk met diverse rollagen en versieringen en worden afgewisseld met verticale pannenvlakken en uitkragende goten. Via een sheddakconstructie valt er aan de noordzijde fraai licht in het atrium waarin tevens een vrijhangende collegezaal is opgenomen” aldus het buro.
Op dit moment loopt de Europese Aanbesteding ten einde en in het najaar zal worden gestart met de bouwwerkzaamheden.
Op 1 juli 2010  tekenden de gemeente en OMO (Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, het schoolbestuur van Carolus) voor de verkoop cq. aankoop van de benodigde grond in Brandevoort. De eerdere ontwikkelingen van deze nieuwe locatie bekijken kun je hier bekijken.

Scooterbestuurder gewond bij ongeval Heeklaan
Een scooterbestuurder raakte vanochtend rond 8.45 uur gewond bij een ongeval. Dat ongeval vond plaats op de Heeklaan, ter hoogte van de Houtsdonk. Het slachtoffer werd afgevoerd in 1 van de 2 ambulances die ter plekke waren.
Hoe het ongeval kon ontstaan is onduidelijk. De rijbaan en het fietspad richting Mierlo-Hout werden korte tijd afgesloten.
Onderstaande foto werd gemaakt door Vico Hoozemans. Niet zijn beste foto naar eigen zeggen, “de politie wilde niet dat er gefotografeerd werd. Daarom dit sneaky shot van afstand.”

Zondag 19 augustus

Warmste weekend sinds 1994 op Berkendonk
“Istanbul: 26 graden. Athene: 30 graden. Barcelona: 30 graden. Helmond: 36 graden” wist Baule Bos gistermiddag te melden. “Dat krijg je als alle terugkerende vakantiegangers allemaal een beetje zon mee brengen” liet Ad Spruijt daarop ad rem weten.
Wie in Helmond was, heeft gemerkt dat het warm was dit weeken. Recreatieplas Berkendonk was een veel bezochte plek. Reza Samie Fanny ging er naar toe en maakte onderstaande foto’s.

Koperdiefstal op het spoor tussen Helmond en Deurne
NS-logoOp het traject tussen Helmond en Deurne is vannacht koper gestolen. Daardoor konden er geen treinen rijnden. Dat liet de NS om 06.30 uur vanochtend weten. Een dik half uur later maakte zij bekend dat de schade gerepareerd was en de beperkingen voorbij waren. Dit alles speelde voor het vertrek van de eerste trein naar Deurne. Voor de treinreizigers leidde dat tot enige vertraging. Waar het koper precies gestolen is en hoeveel er is meegenomen, is onbekend.

Zaterdag 18 augustus

Tiener betaalt met vals geld tijdens het stappen
Een 17-jarige jongen uit Helmond is zaterdagochtend rond 2.00 uur op de Steenweg aangehouden. Hij zou kort daarvoor met een vals briefje van 50 euro hebben betaald in een horecagelegenheid.
De gewaarschuwde politie kon de verdachte ter plekke aanhouden. Het valse geld is in beslag genomen voor verder onderzoek en de jongen zit vast op het politiebureau.

Vrijdag 17 augustus

Start bouw Wijkhuis Brede School in Helmond West
Op woensdag 22 augustus vindt de bouwstart plaats van het Wijkhuis Brede School in Helmond West. De kinderen die na de kerstvakantie van 2013 naar deze nieuwe school gaan, spelen hierbij een belangrijke rol.
De start bouwhandeling vindt plaats vanaf 10.00 uur op de toekomstige locatie van het Wijkhuis Brede School: de hoek Cortenbachstraat – Hornestraat. Op deze plek zullen de leerlingen van deze toekomstige school – letterlijk – hun steentje bijdragen aan het nieuwe gebouw. Ook wordt op ludieke wijze (aldus de gemeente) het bouwbord onthuld, waarbij extra spierballen worden ingeschakeld van de leerlingen die na schooltijd judoles krijgen op de huidige basisschool De Troubadour.
Het Wijkhuis Brede School wordt een multifunctioneel gebouw, waarin onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzaal, sport, ondersteuning en ontmoeting bij elkaar komen. Eind 2013 is het gebouw klaar en kunnen diverse functies uit de wijk en de kinderen van de basisschool en kinderopvang naar dit nieuwe gebouw verhuizen. Het Wijkhuis Brede School wordt een duurzaam en kleurrijk gebouw. In de ramen komen alle kleuren uit het logo van Helmond West terug. Verder is het bijzonder dat het gebouw straks via twee verschillende maaiveldhoogtes te bereiken is, door een lichte helling bij de ingang van de school.
In Virtueel Helmond West is het nu al mogelijk om het nieuwe Wijkhuis Brede School te aanschouwen. Je kan er met een luchtballon overheen vliegen of er langs lopen met een avatar (virtueel persoon) en het nieuwe gebouw met een 360-graden filmpje bekijken. Virtueel Helmond West is te bezoeken via www.virtueelhelmond.nl.

Woensdag 15 augustus

Geen doorstart van het failliet verklaarde BanuBad
Het Helmondse bedrijf Banubad werd door de rechtbank in Den Bosch op 5 juni failliet verklaard. Onder leiding van de familie Bazelmans groeide Banubad in haar ruim 20-jarig bestaan uit tot 1 van Nederlands meest succesvolle producenten van badmeubelen en wastafelbladen. Bij het bedrijf aan de Vossenbeemd werkte 24 medewerkers.
Ondanks de moeilijke economische tijd investeerde het bedrijf in 2011 nog uitgebreid in een vernieuwde collectie en showroom. Achteraf bleken die investeringen, een reorganisatie en nieuwe financiële impulsen tevergeefs en  werd Banubad failliet verklaard. Na gesprekken tussen serieuze kandidaten en curator mr. C.W.H.M. Uitdehaag bleek een doorstart er niet in te zitten. De inventaris wordt in opdracht van de curator via een online veiling verkocht.

Dinsdag 14 augustus

Auto in brand gestoken, politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen van brandstichting in een auto aan het Wethouder van Deutekomplein in Helmond West.
Maandagavond kort na 23.15 uur kwam de melding binnen dat een daar geparkeerde Citroen Berlingo in brand stond. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De politie is een onderzoek begonnen en zoekt getuigen van de brandstichting. Zij kunnen zich melden bij de politie in Helmond via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Maandag 13 augustus

Waterleiding gesprongen op het Montgomeryplein
Om 15.55 uur is er een hoofdleiding van het water gesprongen op de kruising Montgomeryplein / Engelseweg. Drinkwaterbedrijf Brabant Water en de brandweer is ter plekke.
Enkele honderden huishoudens en bedrijven zouden enige tijd zonder water hebben gezeten. Vanaf de Atlant Groep (op Montgomeryplein 6) tot aan de kruising met de Engelseweg stond het hele Montgomeryplein blank. Het lek heeft een grote krater geslagen. De gesprongen waterleiding zorgde voor flink wat overlast voor het verkeer.
Inmiddels is het water afgesloten en op dit moment (18.30 uur) zijn ze druk doende om de leiding te repareren. De gemeente is samen met de politie bezig om delen met verkeersborden af te zetten.
Henry Swinkels maakte onderstaande foto’s.

Update om 19.45 uur:
Een half uur geleden maakte Henry Swinkels onderstaande foto’s.

De gemeente waarschuwt voor een tweede acquisitiefraude
De gemeente Helmond waarschuwde vandaag voor de ‘Gouden Gids de industrie Directory’ voor de publicatie van bedrijfsgegevens. Bij hun ‘aanbod’ is het onduidelijk waar de bedrijfsgegevens geplaatst gaan worden.
Het gaat om een registratieaanvraag 2012 / 2014. Daarbij zou de indruk kunnen ontstaan, dat je deze gegevens dient aan- of in te vullen en dat je het formulier per fax moet retourneren. Doe je dat echter, dan ga je een overeenkomst aan voor de duur van 2 jaar. Dit voor de prijs van 79 euro per maand (in totaal dus 1.896 euro) voor een vermelding waarvan niemand weet waar deze geplaatst gaat worden. Zie hier (pdf) het aanbod dat de gemeente kreeg. De gemeente heeft een melding gedaan bij het Steunpunt Acquisitiefraude.
10 Dagen geleden waarschuwde de gemeente ook al voor de spookfacturen die in omloop zijn betreffende de gemeentegids. Ondernemers en organisaties kregen een factuur / herinnering voor het plaatsen van hun bedrijfsgegevens op gemeente-index.nl. De factuur is afkomstig van het bedrijf Media & Advies IT (Evert van de Beekstraat 310, 1118 CX Schiphol). Dit terwijl de gemeente Helmond, voor wat betreft de print- en digitale Stadsgids, alleen zaken doet met Lokaal Totaal uit Eindhoven (onderdeel van De Telefoongids B.V.).

Combicentrum aan de Mierloseweg geheel vernieuwd
Helmond West ondergaat een flinke wijkvernieuwing. Oude huizen worden vervangen door nieuwe, er komt een Wijkhuis Brede School, straten en pleinen worden opgeknapt en aan de rand van de wijk ontstaat het Goorlooppark. Het Combicentrum aan de Mierloseweg krijgt nu ook een kwaliteitsverbetering. De openbare ruimte bij dit winkelcentrum wordt geheel vernieuwd.
De werkzaamheden bij het Combicentrum starten op maandag 20 augustus en duren tot begin november. Het verkeer wordt omgeleid met de gebruikelijke gele borden. De winkels en woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.
De Mierloseweg is nu nog een asfaltweg, waar ook veel doorgaand verkeer gebruik van maakt. De weg blijft liggen, maar ter hoogte van het Combicentrum wordt het asfalt vervangen door gebakken klinkers. Automobilisten hebben hierdoor, zeker omdat ze een drempel oprijden, nog meer het gevoel dat ze door een verblijfsgebied rijden. Bovendien krijgt het winkelcentrum zo een duidelijker begin en eind. De rijbaan wordt ook iets smaller gemaakt. De parallelweg met de parkeerhavens blijft. Er zijn nu zo’n veertig parkeervakken naast de weg. Dit aantal blijft nagenoeg gelijk. Wel wordt het uitzicht vanaf de parkeerhavens verbeterd. Tot slot komen er nieuwe bomen, afvalbakken, fietsenrekken en zitgelegenheden.
De nieuwe inrichting van het Combicentrum is tot stand gekomen in overleg met de ondernemers en bewoners van dit winkelcentrum middels een meedenkgroep. Daarnaast is ook de periode waarin gewerkt wordt met de winkeliers afgestemd; de werkzaamheden zijn voor de drukke decembermaand klaar.
Wil je meer info? Op www.virtueelhelmond.nl is het mogelijk om door het nieuwe Combicentrum te wandelen en de nieuwe inrichting in 3D te bekijken. En op de website www.helmondwest.nl is het nieuwe ontwerp en het inrichtingsplan van het Combicentrum te bekijken.

Zondag 12 augustus

Het uitgaansgeweld van vannacht
Zondagochtend omstreeks 02.00 uur is een 18-jarige Helmonder aangehouden op de Steenweg voor mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot.
De twee kregen onenigheid in een kroeg, omdat ze per ongeluk tegen elkaar aan botsten. De 18-jarige sloeg de ander meerdere malen, mogelijk met een glas, in zijn gezicht, waardoor hij een gescheurde lip en een hoofdwond opliep. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Hij was eerder op de avond al door agenten verzocht het horecagebied te verlaten, omdat hij toen ook al had gevochten.
De Officier van Dienst van de politie meldt verder dat zijn collega’s bij de aanhouding geweld moesten gebruiken. Verder werden er nog 3 aanhoudingen vannacht verricht, die personen zijn met een proces-verbaal naar huis gestuurd.
Update om 15.45 uur:
Inmiddels is duidelijk dat de 18-jarige Helmonder ook ruzie heeft gehad met een andere jongen. Hij doet zelf aangifte tegen die jongen. Een vriend van de 18-jarige jongen zegt van de 20-jarige Helmonder een kopstoot te hebben gehad en doet aangifte tegen hem. “10 Hechtingen, een opgezwollen onderlip en pijn aan mijn tanden” meldt het slachtoffer op Twitter. De politie gaat met alle betrokkenen in gesprek en probeert zo helder te krijgen wat er voorgevallen is.

Zaterdag 11 augustus

Wint Helmonds enige olympiër dadelijk goud of zilver?
Vanavond kan de 23-jarige Bob de Voogd een gouden medaille winnen met het Olympisch Nederlands hockeyteam.
Om 21.00 uur speelt Nederland tegen het altijd lastige Duitsland de finale. Nederland, de kampioen van 1996 en 2000, speelt tegen de regerend kampioen Duitsland. In de halve finale rekende Duitsland koelbloedig af met de wereldkampioen Australië. En ook Nederland deed het niet slecht in de halve finale. Groot-Britannië werd in een historische partij omver geblazen: 9-2.
Bob de Voogd is de enige sporter uit onze stad die deelneemt aan de Olympische Spelen in London. Na de wedstrijd weten we of we goud of zilver hebben.

Bloemendaal is zaterdagmarkt-ondernemer van het kwartaal
Gradie Bloemendaal en zijn vrouw zijn de ondernemers van het kwartaal van de  zaterdagmarkt. In hun drukbezochte kraam op de ´Beste Markt van Nederland 2010’ verkopen deze 2 Helmonders huishoudartikelen en stofzuigerzakken. Vanmiddag werden zij tijdens de zaterdagmarkt gefeliciteerd door wethouder Yvonne van Mierlo.
Piet Ebisch, de marktmeester van Helmond, maakte de onderstaande foto.

Hypermoderne MRI-scanner voor Elkerliek vandaag ingetakeld
Op zaterdag 11 augustus is de nieuwe MRI-scanner het Elkerliek ziekenhuis in Helmond ingetakeld. Het gaat om een zeer moderne, volledig digitale scanner van de allernieuwste generatie medische scanners van Philips. Deze scanner zorgt voor een veel scherpere beeldkwaliteit en stelt artsen in staat sneller te scannen. Ook beschikt de nieuwe scanner over een extra grote opening die comfortabeler is voor patiënten.
De opening is 10 cm. groter dan in het huidige apparaat en er is meer ruimte boven het gezicht. Dit zorgt ervoor dat patiënten minder het gevoel hebben in een nauwe tunnel te liggen. De scanner is daardoor comfortabeler voor iedereen, maar vooral voor kinderen, mensen met angst voor kleine ruimtes (claustrofobie) en patiënten met obesitas. Daarnaast kost het voorbereiden van patiënten veel minder tijd. Hierdoor kunnen tot wel 30% meer patiënten worden geholpen in dezelfde tijd.
MRI (Magnetic Resonance Imaging) wordt toegepast om gedetailleerde beelden te maken van het menselijk lichaam. Artsen maken gebruik van MRI voor onderzoek van gewrichten, bloedvaten, het zenuwstelsel en organen.
“Met de aanschaf van dit nieuwe systeem denken wij beter in te kunnen spelen op de toegenomen vraag naar zorg,” zegt drs. Sander van der Wolk, radioloog van het Elkerliek ziekenhuis. “Het nieuwe MRI-systeem biedt niet alleen een betere beeldkwaliteit, maar zorgt er ook voor dat het voorbereiden van patiënten fors wordt verkort. Het gehele diagnostisch onderzoek met MRI-beeldvorming wordt comfortabeler.”
De nieuwe MRI-scanner wordt naar verwachting op 10 september in gebruik genomen. In de tussenliggende periode vinden de MRI-scans plaats in een mobiele unit op het terrein van het ziekenhuis.

   

Rijgedrag Helmondse vrachtwagenchauffeur veroorzaakt file op A2
Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur is een 25-jarige vrachtwagenbestuurder uit Helmond aangehouden, door een politieagent in privétijd, op de A2 ter hoogte van Boxtel, omdat hij slingerend over de weg reed.
De agent kwam op de A2 in een file terecht, die veroorzaakt bleek te worden door de Helmonder, die met zijn vrachtwagen de hele rijbaan nodig had. Overige automobilisten durfden niet in te halen.
Uiteindelijk lukte het de agent om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Nadat hij zich legitimeerde als agent, lukte het hem samen met andere automobilisten de verdachte onder controle te houden. Andere politieagenten kwamen erbij en konden de Helmonder aanhouden en overbrengen naar het bureau.
De verdachte gedroeg zich opvallend. Gezien zijn rijgedrag en gemoedstoestand werd besloten om ook een onderzoek te verrichten naar het gebruik van drugs door middel van een bloedproef. Tijdens het verhoor gaf de chauffeur aan dat hij erg weinig slaapt en veel op de weg zit. Er wordt door de verkeersongevallenanalyse een nader onderzoek ingesteld naar de tachograaf in verband met de rijtijdenwet.

Man bedreigde zijn vrouw met de dood
Zaterdag omstreeks 04.30 uur is een 42-jarige man uit Helmond in zijn woning aangehouden voor bedreiging met de dood richting zijn vrouw.
Het slachtoffer waarschuwde de politie, die de man overgebracht heeft naar het bureau. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vrijdag 10 augustus

Mannen in Helmond gepakt voor diefstal uit huis in Deurne
Twee mannen zijn donderdag gearresteerd omdat ze diverse spullen uit een leegstaande woning aan de Kuilkensweg in Deurne zouden hebben weggehaald.
Rond 16.15 uur meldde een getuige dat er voor het huis een auto stond waarin koperen leidingen lagen. Toen agenten onderweg waren, zagen ze de wagen rijden. Ze verloren het voertuig uit het oog maar even later zagen andere agenten de auto op de Engelseweg in Helmond rijden en lieten hem stoppen. Er lagen koperen buizen en rolgordijnen in. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het gaat om een 22-jarige man uit Lierop en een 24-jarige Eindhovenaar. Na verhoor zijn ze heengezonden met een proces-verbaal.

Donderdag 9 augustus

Motorrijder zonder licht bij aanrijding gewond
Op de Rijpelbaan langs het nieuwe kanaal kwamen vanavond kort na 21.30 uur een motorrijder en een automobiliste met elkaar in botsing. De motorrijder zou zonder licht hebben gereden en vol geraakt zijn door de auto.
De motorrijder liep daarbij letsel op aan zijn been en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Helmonder 1 van de 3 gewonden bij ernstig ongeluk in Ommel
Woensdagavond rond 23.05 uur zijn bij een verkeersongeluk op de Beekstraat in Ommel (gemeente Asten) een 19-jarige man uit Helmond, een 15-jarig meisje uit ‘s-Hertogenbosch en een 17-jarig meisje uit Oss gewond geraakt.
De drie zaten in een auto die door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en in een sloot terecht kwam. De Astense brandweer is ruim een uur bezig geweest met een persoon uit het voertuig te bevrijden. De andere twee slachtoffers waren reeds uit het voertuig. Een traumahelikopter kwam ter plaatsen en assisteerde de aanwezige ambulancemedewerkers. De drie zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Foto’s van dit ongeval kun je bij SIRIS bekijken.

Woensdag 8 augustus

Dronken Helmondse automobiliste betrapt in Oudenbosch
Een 34-jarige vrouw uit Helmond is rond 02.00 uur vannacht op de Molenstraat in Oudenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij is haar rijbewijs voorlopig kwijt. Oudenbosch is een dorp in het westen van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt niet ver van Etten-Leur en Roosendaal.

Man bedreigd en beroofd op Speelhuisplein, getuigen gezocht
Een 42-jarige man uit Helmond is dinsdagavond rond 18.15 uur het slachtoffer geworden van een beroving op straat. De politie zoekt getuigen.
Op het Speelhuisplein werd de man aangesproken door twee getinte mannen met een smal postuur die hem goederen te koop aanboden. Toen de man aangaf geen interesse te hebben trokken beide mannen een mes, eisten geld en bedreigden het slachtoffer met de dood. Het slachtoffer pakte daarop zijn portemonnee en met een buit van enkele honderden euro’s rende het tweetal weg in de richting van de Watermolenwal. Beiden mannen droegen zwarte kleding. Eén van de verdachten was rond de 30 jaar oud, had opvallend gele tanden en droeg zwarte kleding. Ook de tweede verdachte droeg zwarte kleding en was ongeveer 20 jaar oud. De mannen spraken gebrekkig Engels.
De politie wil graag spreken met getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond op het nummer 0900-8844. Anoniem kan ook: op 0800-7000.

Centrum met 10 QR-tegels klaar voor de smartphone
Het centrum van Helmond is nu van alle kanten digitaal te benaderen. Op alle aanloopstraten liggen nu namelijk QR-codetegels van 60 bij 60 centimeter. Scannen centrumbezoekers die tegels met hun smartphone, dan komen ze de mobiele website van Hello Helmond.
Op die website staat informatie over alle winkels, horecagelegenheden en een groot aantal bedrijven die gevestigd zijn in het Helmondse centrum, de evenementen die er plaatsvinden en routes die door Helmond kunnen worden gelopen. De QR-code is én met een iPhone én een Androidtoestel te scannen.
Zondag 24 juni werd de eerste tegel aan de Steenweg onthuld door wethouder Peter Tielemans, zijn collega-wethouder Jan van den Heuvel en Centrummanager Marlène Drouen. De overige 9 QR-codetegels liggen in de Ameidestraat, Veestraat, De Markt, Oude Aa, Ketsegangske, Havenplein, Smalle Haven, Speelhuisboulevard en de Kerkstraat.
Een maand gelden werd de niet-mobiele site van Hello Helmond nog gehackt.

Helmonder (53) vernielt ruit van woning op Noordende
Gisteravond laat heeft een 53-jarige Helmonder een ruit vernield van een woning op Noordeinde. Zijn actie werd voorafgegaan door het luidruchtig slaan op auto’s die daar geparkeerd stonden. Een weblogbezoeker tipte ons daarover.
De politie liet ons weten dat zij rond 23 uur daarover gewaarschuwd werden en een half uur later de man aanhielden. Na te zijn verhoord, mocht hij met een proces-verbaal het politiebureau weer verlaten. Wat de reden voor zijn vandalisme was, kon de woordvoerder van de politie ons niet zeggen.

Helmonds bedrijf leverancier op de Olympische Spelen
Het Helmondse bedrijf Prokol zorgt voor de naadloze afwerking van de paviljoens van 2 grote sponsors BMW en Coca Cola op de Olympische Spelen in Londen. Dat gebeurt middels een speciale hotspray op het houten geraamte van deze paviljoens die zodoende voorzien worden van een decoratieve naadloze huid. Die naadloze kunststof huid zorgt voor een futuristisch eindresultaat, zie het YouTube-filmpje hieronder van het BMW-paviljoen.
Prokol is een familiebedrijf dat is gevestigd op de Duizeldonksestraat op Industrieterrein Hoogeind. Zij zijn zowel nationaal als internationaal actief als producent en leverancier van vloeibare kunststoffen ten behoeve van de afdichting en bescherming binnen de bouw en industrie.

Dinsdag 7 augustus

Bloembakvernielers vastgelegd op camerabeelden
In het centrum zijn zaterdagnacht diverse planten uit de bloembakken getrokken. Van de daders zijn camerabeelden gemaakt door het daar aanwezige cameratoezicht. De totale schade bedraagt ongeveer 3.000 euro. Namens de gemeente heeft de Stadswacht aangifte gedaan bij de politie.
Die bloembakken staan in de Oude Aa, Veestraat, Kerkstraat en de Ameidestraat. ’s Ochtends is de ravage meteen opgeruimd.

Helmonder stal 30 houten balken in Eindhoven
Voor het stelen van houten balken vanaf een bouwplaats in Eindhoven zijn maandagavond drie mannen opgepakt. Zij zitten vast voor verder onderzoek.
Een alerte melder zette de politie maandagavond rond 23.15 uur op het spoor van drie mannen die worden verdacht van het wegnemen van houten balken vanaf een bouwplaats. Het gaat om een 30-jarige man uit Helmond, een 21-jarige Eindhovenaar en een 18-jarige man waarvan de woonplaats nog onbekend is. De houten balken werden weggenomen bij een viaduct aan de John F. Kennedylaan waaraan werkzaamheden worden verricht. De politie zag een auto met een aanhanger wegrijden die zij kort daarna klem konden rijden. Op de aanhanger lagen dertig balken. De auto, aanhanger en de lading zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Het drietal is ingesloten op het politiebureau.

Maandag 6 augustus

Glass Deco failliet
Het Helmondse bedrijf Glass Deco International BV (handelend onder de naam Glass Deco) is afgelopen vrijdag door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Als curator is mr. R. van den Berg Jeths uit Eindhoven aangesteld.
“Sedert 1978 heeft Glass-Deco, samen met haar klanten uit alle windstreken, reeds veel exotische paden bewandeld. Op zoek naar de perfecte balans tussen vorm en functie overklast Glass-Deco in de uitvoering van luxueuze paleis-inrichtingen, entrées, meubilair, muurdecoraties, zwembaden en kunstwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos, voor zover de fantasie reikt” aldus de website.
Glass Deco was gevestigd aan de Gasthuisstraat in Stiphout. Eerder was dit bedrijf gevestigd aan de Mierloseweg (waar nu wooncomplex Parc Viverre zit).
De voorloper van het huidige Glass Deco ging in 2001 al eens failliet.

67-jarige man aangehouden voor aanranding
De politie heeft zondag rond 18.55 uur een 67-jarige man uit Helmond aangehouden voor aanranding.
Hij zou op de Bindersestraat een Helmondse vrouw die haar hond aan het uitlaten was onzedelijk hebben betast. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

3000 Kuub slip uit de vijver Ganzewinkel
Gemeente Helmond gaat vanaf augustus werkzaamheden uitvoeren bij de vijver in het park Ganzewinkel. Deze vijver ligt bij Houtsdonk, aan de Heeklaan. De vijver wordt uitgebaggerd en een deel van de oeverbeschoeiingen wordt vervangen. In augustus wordt een aantal planten en struiken aan de waterkant gerooid. Vanaf eind september wordt er gebaggerd. De werkzaamheden duren tot eind oktober. Bij te nat weer kan het werk langer duren.
De vijver in park Ganzewinkel is in de loop der jaren steeds ondieper geworden. Om de vijver in stand te houden en de waterkwaliteit te verbeteren, wordt de vijver uitgebaggerd. Overtollige modder en beplanting wordt verwijderd en de vijver wordt schoongemaakt. Dit is nodig om de waterdiepte op peil te houden en een (te) voedselrijke waterbodem te verwijderen. Hierdoor wordt de kans op overmatige algengroei verminderd en ontstaat er een gevarieerdere populatie aan planten en dieren in het water.
Bij het baggeren komt ongeveer 3.000m3 slib vrij. Dit wordt afgevoerd naar een daarvoor aangewezen perceel in Helmond. Om een orde van grootte aan te geven: als men het slib over een voetbalveld zou verdelen, zou het 45 cm hoog liggen. Bij het baggeren wordt zoveel mogelijk geprobeerd om de vissen en andere dieren te ontzien.
Tegelijkertijd met de baggerwerkzaamheden wordt een gedeelte van de oeverbeschoeiing van de vijver vervangen. De huidige beschoeiing is versleten, waardoor de oever van de vijver begint te slijten. De beschoeiing aan de zijde van het park wordt vervangen. Het overige deel wordt niet vervangen. Dit verruigt en wordt daardoor een natuurlijke oever. Een oeverbeschoeiing is een houten constructie aan de rand van de vijver, die voorkomt dat het water de oever in spoelt, waardoor de oever slijt.

Uitbreiding fietsenstallingen stations Brandevoort en ‘t Hout
Er komen meer fietsenstallingen bij de stations Helmond-Brandevoort en Helmond ’t Hout. Bij station Brandevoort komen in totaal 80 plaatsen en bij station ’t Hout komen 8 extra fietskluizen.
Bij station Brandevoort staan nu enkele fietskluizen, waarvan nauwelijks gebruik wordt gemaakt. Daarentegen is er een tekort aan gewone stallingsplaatsen. Daarom worden de fietskluizen vervangen door zogenaamde ‘tulips’ (fietsrekken) voor in totaal 80 plaatsen. Het betreft 48 plaatsen aan de kant van De Veste en 32 plekken aan de andere kant van het station, bij de P+R-parkeerplaats.
Bij station Helmond ’t Hout is juist wel behoefte aan extra fietskluizen. Daarom komen hier 8 extra kluizen. Meer informatie over de huur van een fietskluis is te vinden op www.nsfiets.nl.
De aanleg van de extra fietsrekken begint op donderdag 16 augustus bij station Brandevoort en op dinsdag 21 augustus bij station ’t Hout. Op maandag 3 september is het werk bij beide stations klaar. Gedurende de werkzaamheden kan er sprake zijn van enige overlast voor de bezoekers van de stations.

Zojuist het officiële politiebericht inzake de bommelding in Winkelcentrum De Bus:

3 reacties:

Onderstaand bericht las ik zojuist op Omroep Brabant.

HELMOND – De jongen uit Helmond, die sinds maandagavond werd vermist, is weer terecht. Hij werd dinsdag in de loop van de dag gevonden aan de oever van een vijver aan de Hortensialaan in Helmond.

Eerder die ochtend had de brandweer vergeefs naar hem gezocht in die vijver. De jongen die verward zijn huis had verlaten, is inmiddels weer bij zijn ouders. Meer informatie kon de politie niet geven.

Beantwoorden

1 keer boeterapport opgemaakt voor roken in horeca.
hoeveel cafees hebben jullie bezocht,dit gebeurt toch overal,lijkt wel of ze meer zijn gaan roken.

Beantwoorden

Werknemers Atlant mogen in leeg uitvak Helmond Sport


.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *