Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
621reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over Helmond Ook dit jaar natuurlijk weer Nieuw Helmonds Nieuws op de weblog. Met daarin het nieuws dat we selecteren uit het nieuwsaanbod over Helmond. Nieuws waarvan wij denken dat het nieuwswaardig en weten dat het nog niet bij onze collega’s staat. Omdat nieuws alleen nieuws is als het nieuw is. Kortom: we blijven je als eerste informeren.
Natuurlijk vang je zelf ook wel eens een Helmonds nieuwtje op. Leuk als je dat hieronder plaatst in een reactie. Heb je er een mening over, plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijven nieuws & meningen gescheiden.
Het aankondigen kan zoals altijd in het log Zet je evenement op de agenda.
Voor roddel en niet echt hard nieuws blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

621 reacties:

Man aangehouden voor het slaan van zijn vrouw in het gezicht
In zijn woning in Helmond Oost is woensdag rond 12.15 uur een 49-jarige man aangehouden.
Hij zou eerder die dag zijn 39-jarige vrouw hebben mishandeld bij een ruzie. Hij zou haar in het gezicht geslagen hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Eigenaar houdt fietsendief zelf aan
De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de Hillendonk.
Agenten kregen een melding dat een buurtbewoner, een 45-jarige Helmonder, de man kort daarvoor in zijn tuin had betrapt met zijn fiets. Hij is de verdachte achterna gegaan en kon hem aanhouden op de Hillendonk. Daar droeg hij de man over aan de politie. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Automobilist zonder geldig rijbewijs had nog 14 dagen cel tegoed
De politie heeft woensdagavond rond 21.30 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Astronautenlaan.
Surveillerende agenten zagen de automobilist daar rijden en controleerden hem. Hieruit bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Uit controle bleek dat de man nog 14 dagen gevangenisstraf open had staan. Hij is meegenomen naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man en vrouw stelen voor 1000 euro aan sport/ski-kleding in Schijndel
De politie heeft op dinsdagavond om 21.15 uur en op woensdagmiddag om 15.00 uur een man en vrouw aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
De 23-jarige vrouw werd op dinsdagavond in een woning in Helmond aangehouden en de 22-jarige man kwam zich woensdagmiddag zelf melden op het hoofdbureau van de politie in ‘s-Hertogenbosch.
Het tweetal wordt er van verdacht op dinsdagavond rond 18.00 uur voor circa 1000 euro aan sport/ski-kleding te hebben gestolen bij een winkel aan de Rooiseweg in Schijndel. De man en vrouw waren met een klein kindje. Dankzij camerabeelden in en bij de winkel kon de politie het kenteken van de auto van verdachten achterhalen. Agenten van het korps Brabant Zuid-Oost hebben de vrouw ’s avonds in haar woning in Helmond aangehouden. De man, die thuis bij het kind bleef, is zich een dag later komen melden op het bureau.

Bron: Politie Brabant-Noord

Telefooncentrale gemeente Helmond wint prijs
De telefooncentrale van de gemeente Helmond heeft de gouden Antwoord Award gewonnen. Het zogeheten Klant Contact Centrum van de gemeente is daarmee de beste van 70 gemeenten die volgens “Gemeente heeft Antwoord” werken. Het Klant Contact Centrum krijgen mensen aan de lijn als zij bellen met de gemeente Helmond via het nummer 14 0492.
Deze prijs werd gisteren in Rotterdam in ontvangst genomen door wethouder Jan van den Heuvel (dienstverlening Stadswinkel) en enkele medewerksters van het Klant Contact Centrum.
De telefonische dienstverlening van de gemeente Helmond is de afgelopen jaren sterk veranderd. Vroeger werkte de gemeente met telefonistes. Zij namen de telefoon op en verbonden direct door met een medewerker van een vakafdeling. Dit is inmiddels niet meer zo. De burger belt nu met het nummer 14 0492 en komt dan in contact met het Klant Contact Centrum, dat onderdeel uitmaakt van de Stadswinkel. Bijna de helft van de telefoontjes dat binnen komt, wordt door de medewerkers van het Klant Contact Centrum direct beantwoord. Doorverbinden is dan niet nodig. In de andere gevallen wordt wel nog doorverbonden.
Op onderstaande foto de betreffende medewerksters met de oorkonde van de gouden award en wethouder Jan van den Heuvel (door Jan vd Laar – Fotografie).

Bedreiger van wethouder Frans Stienen langer vast
De rechtbank heeft het voorarrest verlengd van de Helmonder die wethouder Frans Stienen bedreigd zou hebben. Daardoor komt hij op zijn vroegst over een maand vrij.
Hij wordt ervan verdacht Stienen en een aantal medewerkers van de gemeente te hebben bedreigd en beledigd omdat de man vindt dat hij een ongeschikte huurwoning krijgt.
De man is dezelfde man die deze zomer al werd veroordeeld voor het bedreigen van burgemeester Fons Jacobs.

Elkerliek ziekenhuis krijgt Eerste Hart Hulp
Vanaf de zomer van 2011 worden patiënten van het Elkerliek ziekenhuis die zich met acute hartklachten melden niet meer behandeld op de Spoedeisende Hulp. Het ziekenhuis heeft dan de beschikking over een Eerste Hart Hulp (EHH). Dit is een aparte Spoedeisende Hulp die speciaal is ingericht op onderzoek en behandeling van hartpatiënten. Het Elkerliek realiseert de EHH op de derde verdieping bij de afdeling Hartbewaking en concentreert daarmee de zorg voor hartpatiënten op één plaats in het ziekenhuis.
Cardioloog Eric Heijmen: "Patiënten met mogelijk acute hartklachten worden straks direct gezien door zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met hartklachten. De juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats. Dat bespaart tijd en die tijd is heel waardevol bij de behandeling van acute hartproblemen".
Naast de EHH wordt ook een nieuwe hartkatheterisatiekamer gebouwd. In deze speciale kamer met röntgenapparatuur worden hart en bloedvaten onderzocht en worden pacemakerimplantaties verricht. Het ziekenhuis heeft op dit moment de beschikking over 1 hartkatheterisatiekamer op de afdeling Radiologie. De extra kamer bij de EHH wordt voorzien van de nieuwste apparatuur en zorgt ervoor dat de onderzoeken en behandeling van hartpatiënten sneller plaats kunnen vinden.
Voor de opening van de nieuwe EHH een feit is, vindt een grote verbouwing plaats op de derde verdieping die maandag start. De EHH wordt gerealiseerd binnen de ruimte van de bestaande afdeling Hartbewaking die niet te sluiten tijdens de verbouwing. De verbouwing vindt overdag plaats en geeft de nodige overlast. Dit betekent vooral geluidsoverlast op en rondom de huidige hartbewaking.

Man bedreigt zowel buurman als agenten met de dood
De politie heeft vrijdagochtend rond 2.00 uur een 40-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Hij zou kort daarvoor geluidsoverlast hebben veroorzaakt en daarna zijn 36-jarige buurman met de dood hebben bedreigd. Vervolgens is hij weer naar huis gegaan. Gewaarschuwde agenten hebben hem daar aangehouden, waarbij hij zich verzette en ook de politiemensen met de dood bedreigde. De verdachte is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

CZ: "Uitstekende zorg voor borstkankerpatiënten in Elkerliek ziekenhuis"
Het Elkerliek ziekenhuis behoort tot de categorie 1 ziekenhuizen, de categorie die de beste zorg voor borstkankerpatiënten leveren. Dat stelt de Tilburgse zorgverzekeraar CZ aldus het Elkerliek in een persbericht vanmiddag.
Het CZ mag vanaf 15 oktober de scores van ziekenhuizen op het gebied van borstkankerzorg gaan publiceren. Dat besloot de rechter in Breda gisteren. Volgens CZ is de borstkankerzorg in 6 Nederlandse ziekenhuizen onvoldoende. Daarom wil de zorgverzekeraar daar vanaf volgend jaar geen contract meer mee afsluiten.
Patiënten beoordeelden het Elkerliek met een 8,3 en de betrokken chirurgen met een 8,9. Daarnaast is het Elkerliek in het bezit van het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Dit lintje wordt toegekend aan ziekenhuizen die voldoen aan de criteria voor goede borstkankerzorg zoals de BVN deze heeft opgesteld.

Agenten houden 2 Helmonders aan voor het slaan van een vrouw
De politie heeft vrijdagochtend rond 5.15 uur twee 27-jarige mannen uit Helmond aangehouden op de Insulindelaan in Eindhoven. Surveillerende agenten hoorden dat daar een vrouw om hulp aan het schreeuwen was. Toen ze ter plaatse kwamen, zagen ze dat één van de verdachten een 36-jarige Eindhovense vrouw aan het slaan was. De andere man stond erbij. De agenten hebben het tweetal aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze zijn na onderzoek en verhoor heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor mishandeling vrouwelijke stadswacht
Een 37-jarige Helmonder is zaterdag rond 16.45 uur aangehouden op de Molenstraat. Hij wordt er van verdacht een 45-jarige vrouwelijke stadswacht te hebben mishandeld.
De vrouw wilde de man bekeuren omdat hij geen parkeerbonnetje had. De twee kregen daarover onenigheid en de man trapte de stadswacht in de buik. De vrouw kwam daardoor ten val. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Belg aangehouden na aanrijding
Op het Overspoor is zaterdag rond 20.15 uur een 24-jarige man uit West Ende (B) aangehouden.
Hij was eerder die dag betrokken bij een aanrijding op de Jan van Brabantlaan. Hij reed daar over de rijbaan voor verkeer dat linksaf gaat. Plotseling veranderde hij echter van rijbaan en botste op de rijbaan voor rechtdoorgaand verkeer tegen de auto van een 79-jarige man uit Helmond. Daarna ging de Belg er vandoor, hij zou daarbij ook door rood licht zijn gereden. De man is na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Dat proces-verbaal zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Jongen van 16 aangehouden voor inbraak woning
De politie heeft maandagmorgen omstreeks 2.50 uur op de Helmondseweg in Aarle-Rixtel twee 16-jarige jongens aangehouden; een woonachtig in Helmond, de ander in Deurne. De politie was even daarvoor gewaarschuwd door een 37-jarige man, die vertelde dat er zojuist in zijn woning aan de Helmondseweg was ingebroken. Weggenomen waren onder andere drie mobiele telefoons. Kort na de inbraak zagen agenten twee fietsers over de Helmondseweg rijden. Ze werden staande gehouden. Toen de agenten vroegen waar ze vandaan kwamen en waar ze naar toe wilden rijden, hoorden de agenten een warrig verhaal aan. Vervolgens werd hen gevraagd of de politie hen mocht fouilleren. De jongens stemden daarmee in. Tijdens de fouillering kwamen drie mobiele telefoons tevoorschijn. Het bleek te gaan om de weggenomen telefoons. Daarop werden de twee minderjarigen aangehouden en op het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. De bewoner deed aangifte van de inbraak.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man verlaat de woning van zijn ex pas na ingrijpen van de politie
Een 30-jarige Helmonder is zondagavond vlak voor middernacht door de politie aangehouden in de schuur van de woning van zijn 38-jarige ex in Helmond West.
De man kwam in de middag bij haar op visite. In de avond weigerde hij te vertrekken, terwijl de vrouw daar wel om gevraagd had. De man kroop vervolgens in haar bed. Tijdens de ruzie liep de man vervolgens naar zolder. De deur naar de zolder werd afgesloten omdat zij en haar dochter bang waren geworden. Direct daarop belde de vrouw de politie. Toen de agenten arriveerden bevond de man zich in de schuur achter de woning. Hij had de deur naar de zolder opengetrapt en een paar andere vernielingen aangericht. De vrouw vluchtte het huis uit om zich te verstoppen voor hem. De man weigerde uit de schuur te komen en is daarop aangehouden door de agenten. Hij is ingesloten voor verder onderzoek en wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder rijdt motorrijder aan in file op de A-27
De politie behandelde zondagavond 10 oktober 2010 een verkeersongeval op de autosnelweg A-27 in Hank. Bij het ongeluk raakte een 28-jarige motorrijder uit Hulst gewond. Het ongeluk gebeurde omstreeks 19.45 uur. Op dat moment was er sprake van filevorming op de A-27 in de rijrichting Gorinchem. De 28-jarige motorrijder uit Hulst reed op zijn motor tussen de file door. Op datzelfde moment wisselde een 30-jarige automobilist uit Helmond van rijstrook. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De motorrijder viel en had last van zijn nek. Bij de afhandeling van het ongeval is de bewuste rijstrook afgezet door Rijkswaterstaat.

Bron: Politie Midden en West Brabant

De hennepkwekerij op de Willem Prinzenstraat is opgerold
In een woning aan de Willem Prinzenstraat vond de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij.
Op de 1e etage van de woning stonden 256 hennepplanten. De planten en benodigde apparatuur voor de kwekerij zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoner een 39-jarige man is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Per fiets vluchtende koperdief (46) aangehouden
Op de Van Hoeckstraat is dinsdag rond 18.50 uur een 46-jarige Helmonder aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat er koper werd gestolen vanuit een slooppand daar.
Toen agenten bij het slooppand aankwamen zagen zij de verdachte over een hek klimmen, hij had koperdraad/elektriciteitsdraad bij zich. Hij ging er op een fiets vandoor. De agenten stapten in de auto bij een burger en zetten de achtervolging in. Even verderop viel de fietser en konden de agenten hem aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Politie houdt Helmonder aan voor bedreiging Valkenwaardse vriendin
Bij de woning van zijn vriendin in Valkenswaard is dinsdag rond 15.55 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou zijn 35-jarige vriendin al enige tijd bedreigen. Hij zou haar ook bedreigd hebben met een mes. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Inbreker op de koelcel aangetroffen
Op de Burgemeester van Houtlaan is woensdag rond 3.25 uur een 37-jarige Helmonder aangehouden.
Bij de politie kwam de melding binnen dat daar zou worden ingebroken bij een horecagelegenheid. Toen de agenten samen met de eigenaar bij het pand aankwamen zagen zij dat een ruitje verwijderd was. Binnen op de koelcel vonden agenten de Helmonder. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt mannen aan met gestolen kabels
Bij een bedrijf op de Deurneseweg zijn woensdag rond 11.00 uur een 20-jarige man uit Bakel en een 21-jarige man uit Helmond aangehouden.
De twee boden daar kabels aan die eerder waren weggenomen bij een bedrijf uit Deurne. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Laatste kans opruimen zinkassen
Helmonders kunnen nog tot 1 januari 2011 zinkassen oftewel sintels laten opruimen. Zo'n 80% van de verwijderingskosten wordt vergoed.
Zinkassen werden vroeger vaak gebruikt als funderingsmateriaal. Een bijkomend voordeel was dat er geen onkruid op groeide. Reden genoeg voor particulieren en gemeenten om deze sintels te gebruiken voor de fundering van wegen, paden en erven. Pas later werd duidelijk dat het wegblijven van onkruid ook een tegenkant had. Zinkassen veroorzaken zware bodemverontreiniging en kunnen de gezondheid van mensen aantasten.
Dit project wordt uitgevoerd door de gemeente Helmond samen met Actief Bodembeheer de Kempen (ABdK). Het verwijderen van de sintels en het schoonmaken van de omliggende grond is één van de maatregelen in het milieuprogramma van Actief Bodembeheer de Kempen.
Een aanvraagformulier voor een gratis bodemonderzoek is te downloaden via http://www.abdk.nl. Om in aanmerking te komen voor dit gratis bodemonderzoek of een bijdrage in de verwijderingskosten dient men zich voor 1 januari 2011 aan te melden bij ABdK. (tel. 040-232 92 92)
Bij particulieren betaalt ABdK de volledige kosten van een bodemonderzoek. Wanneer de zinkassen ook worden opgeruimd betaalt ABdK 60% van de kosten. De gemeente Helmond betaalt aanvullend nog eens 20% van de kosten. De financiële ruimte bij dit project is beperkt, hierbij geldt ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’

Bron: gemeente Helmond

Nina van Meer wint songfestival
Nina van Meer uit Helmond won vanavond de landelijke talentenjacht ‘X-Factor voor blinden’. Zij zong het lied ‘What you’re made of’ van Lucie Silvas en werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. Met haar overwinning verwierf de 21 jarige Helmondse een plaats bij het artiestenbureau All the Way Music. Na 2 halve finale rondes in september was Nina van Meer vanavond 1 van de 8 finalisten.
Dit songfestival voor blinden en slechtzienden, ‘Kijk op Talent’ genaamd, werd georganiseerd door de vereniging Bartiméus Sonneheerdt. In de grote zaal van Theater De Flint in Amersfoort vond de finale plaats. De presentatie was in handen van televisiepresentator Bert van Leeuwen.

In aanvulling op bovenstaand bericht, deze foto’s met Bert van Leeuwen, winnares Nina van Meer en de andere finalisten.

3 Vrouwen aangehouden voor zware mishandeling Helmonder
De politie hield dinsdagmorgen omstreeks 7.00 uur buiten heterdaad een 23-jarige vrouw aan. De aanhouding vond plaats in haar woning in Eindhoven in het stadsdeel Stratum. Twee uur later werd een 23-jarige vrouw uit Geldrop op het politiebureau Helmond-Centrum buiten heterdaad aangehouden. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek. Zij worden verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder diefstal, afpersing, vrijheidsberoving en zware mishandeling. Vorige week woensdag werd al een medeverdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Bergeijk. Zij werd direct daarop ingesloten voor verder onderzoek. De drie verdachten kennen elkaar en hun slachtoffer is een 29-jarige Helmonder. Hij zou in zijn woning in Helmond-West door de verdachten zijn mishandeld. De man liep brandwonden op in het gezicht en bovenlichaam doordat hij was overgoten met chloor. Ook vertoont hij lichte verwondingen op benen en armen. De man maakt het naar omstandigheden redelijk en is thuis. De zaak begon te rollen toen een week eerder, om precies te zijn op maandag 4 oktober, het slachtoffer aangifte deed.

De hennepkwekerij aan de Vlietstraat is opgerold
De politie heeft vrijdagochtend rond 9.30 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Vlietstraat. In drie ruimten stonden in totaal ruim 2500 hennepstekjes en ruim 150 hennepplanten. Alle planten en de aangetroffen kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De bewoners van de woning zijn gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zwaar dronken automobilist gepakt na tip van oplettende burger
Op aangeven van een getuige kon de politie vrijdagavond omstreeks 21.20 uur, ter hoogte van zijn woning in Helmond centrum, een 49-jarige automobilist aanhouden.
De getuige die omstreeks 21.10 uur over de Aarle-Rixtelseweg reed, zag voor hem een auto slingeren. Daarbij raakte dat voertuig diverse malen het trottoir en overschreed meerdere malen de middenstreep, waardoor tegenliggers in gevaar werden gebracht. De getuige wist het kenteken door te geven. Toen de politie aan de hand van het kenteken het adres van de eigenaar bezocht, kwam deze net aanrijden. Toen hij uitstapte werd hem gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hier stemde hij mee in. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen voor een ademanalyse. Op het politiebureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 2,4. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Aangehouden winkeldief vocht met beveiliger en bedreigde hem
De politie hield vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur op de Azalealaan, ter hoogte van een winkel, een 48-jarige man uit Zwolle aan.
Een kleine tien minuten daarvoor vroeg een 42-jarige beveiliger van de winkel of de man het pand wilde verlaten. Reden hiervoor was dat de man in de ochtend betrapt was op het wegnemen van goederen. De man duwde daarop de beveiliger weg. Er ontstond een worsteling tussen de twee waarbij de beveiliger ook een trap in de maagstreek zou hebben gekregen. Desondanks zag de beveiliger kans de agressieve man onder controle te krijgen. De man bedreigde de beveiliger diverse malen met de dood. Hij deed hiervan aangifte. De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man knijpt ineens de keel van een vrouw dicht
De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur een 44-jarige man in zijn woning in Helmond centrum aangehouden.
Even daarvoor zou hij een 45-jarige vrouw – ze zijn bekenden van elkaar – in haar woning in Helmond centrum zonder enige aanleiding hebben mishandeld door haar keel dicht te knijpen. Door van zich af te slaan staakte de man de mishandeling en verliet haar woning. Direct daarop waarschuwde zij de politie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Uitgaansgeweld: 3 aanhoudingen na vechtpartij in café aan Havenplein
Vanwege vechten in een café aan de Havenweg heeft de politie kort na het gevecht drie aanhoudingen verricht. Het gaat om drie Helmonders in de leeftijd van 19, 28 en 40 jaar.
Twee personeelsleden zouden tijdens de vechtpartij geschopt en geslagen zijn. De drie werden ingesloten voor verder onderzoek en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vrouw overlijdt in ziekenhuis na verkeersongeval
Zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur vond op de Kasteel Traverse een aanrijding plaats tussen een 82-jarige voetgangster uit Helmond en een auto, bestuurd door een 20-jarige automobilist uit Beverwijk.
Hij reed over de Kasteel Traverse, komende vanuit de richting Eindhoven. Komende vanuit de Kerkstraat-Zuid kwam de vrouw over het trottoir aanlopen. Volgens ooggetuigen zou ze bij de voetgangersoversteekplaats plotseling de weg zijn over gestoken. De automobilist kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer werd buiten kennis overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is zij later op de avond aan haar verwondingen overleden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zoon (22) bedreigt zijn moeder met de dood
Een 22-jarige Helmonder is zondagmorgen omstreeks 5.50 uur op het politiebureau aan de Mathildelaan aangehouden. Hij kwam zichzelf aanmelden voor een incident dat omstreeks 4.30 uur plaatsvond in de woning van zijn 42-jarige moeder in Helmond Oost.
Hier zou hij zijn moeder hebben bedreigd met de dood. Hierna verliet hij haar woning. Van de bedreiging deed de vrouw aangifte. De man werd ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie met vuurwapen kan man uiteindelijk aanhouden
De politie heeft zaterdagavond even na achten een 34-jarige man voor zijn woning in Helmond centrum aangehouden. Kort daarvoor kreeg hij ruzie met zijn 30-jarige vriendin in hun woning. Dat ontaarde in een handgemeen. Hij zou haar hebben geduwd, aan haar haren hebben getrokken en met de dood hebben bedreigd.
De ruzie zette zich op een gegeven moment voort op straat. Toen de agenten arriveerde, liepen ze naar de vrouw die buiten stond. Op dat moment kwam er uit een woning een man dreigend op haar af lopen. De politie vroeg hem rustig te blijven en probeerde hem tot bedaren te brengen. Hij dreigde niet allen zijn vriendin maar ook de agenten met de dood. De agenten besloten daarop de man aan te houden. Maar hij liet dit niet toe en bedreigde ze wederom met de dood. Omdat het dreigde te escaleren werd hij met pepperspray in zijn gelaat gespoten. Dat deerde hem nauwelijks. Hij liep vervolgens zijn woning in en kwam vervolgens naar buiten stormen. Daarop trok een van de agenten het vuurwapen. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden en is hij overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten voor verder onderzoek. Zijn vriendin deed aangifte van mishandeling en bedreiging.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder aangehouden voor heling fiets
De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden op het Stationsplein in Eindhoven. Kort daarvoor hadden medewerkers van Stadstoezicht de man met een fiets staande gehouden. De fiets was namelijk van diefstal afkomstig. Vervolgens droegen zij de verdachte over aan de politie. De fiets is in beslag genomen en tegen de fietsheler is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren
De politie heeft zondagavond rond 23.45 uur een 57-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Kanaaldijk Noord Oost.
Bij een alcoholcontrole bleek dat de Helmonder teveel had gedronken. Op het bureau blies hij een promillage van ruim 1,30. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder 1 van de 6 opgepakte vechtersbazen in Middelburg
Zondag tussen 04.30 en 05.00 uur vond op de Markt in Middelburg een vechtpartij plaats waarbij enkele tientallen jongeren betrokken waren.
Onduidelijk is hoe en waarom de vechtpartij is ontstaan. Er werden in totaal 6 manspersonen aangehouden. Het betreffen een 22-jarige Helmonder, een 21-jarige Amsterdammer, twee mannen uit de gemeente Veere van 26 en 21 jaar en een 21-jarige inwoner van Utrecht. Ze zijn inmiddels allemaal weer, met een bekeuring voor vechten op straat, in vrijheid gesteld

Bron: Politie Zeeland

Zoon aangehouden voor mishandeling van zijn ouders
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.45 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden op de Europalaan.
Hij zou kort daarvoor zijn 51-jarige vader en zijn moeder (gegevens onbekend) mishandeld hebben in hun woning in Helmond West. Hierna is de verdachte vertrokken. Hij kon kort daarna aangehouden worden op de Europalaan. De Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder aangehouden na ontdekking hennepkwekerij in Venray
De politie heeft maandagavond in het kader van het Groene Goud-Project een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Mambostraat.
Toen de politie de woning wilde betreden renden er twee personen, een 34-jarige man uit Deurne en een 28-jarige man uit Helmond, via de achterkant van de woning weg. Even later zijn de twee mannen in de tuin van een andere woning aangehouden. Later werd door de politie een derde verdachte aangehouden, een 28-jarige vrouw uit Deurne. In de woning bevond zich een hennepkwekerij op de eerste verdieping, bestaande uit ruim 350 planten. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een anonieme tip. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bron: Politie Limburg-Noord

Politie houdt man aan met 30 bolletjes cocaïne
De politie heeft woensdagmiddag rond 12.45 uur een 35-jarige man uit Breda aangehouden op de Engelseweg.
Agenten zagen de man daar fietsen. Uit onderzoek is gebleken dat hij vermoedelijk in het bezit zou zijn van harddrugs. Toen agenten hem controleerden, troffen zij 30 bolletjes cocaïne bij hem aan. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt 2 inbrekers aan
Op aangeven van een omwonende, die door een harde knal wakker was geworden, kon de politie donderdagochtend omstreeks 5.15 uur twee Helmonders van 19 en 20 aanhouden. De 20-jarige werd op de Hemelrijksdijkje aangehouden; de 19-jarige kon op de Noord Koninginnewal worden aangehouden.
De gealarmeerde politie reed naar de Hemelrijksdijkje. Op een gegeven moment zagen de agenten twee personen hard wegrennen in de richting van de Noord Koninginnewal. Kort hierna konden ze in de kraag worden gegrepen. Na onderzoek bleek het te gaan om een woninginbraak, gepleegd in een woning aan de Hemelrijksdijkje. De woning vertoonde aan de deur en een raam braakschade. De bewoners waren niet thuis. In de onmiddellijke omgeving werden goederen aangetroffen, waaronder een laptoptas, die vermoedelijk zijn weggenomen uit de woning. Ook is er inbrekersgereedschap aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten omdat de politie nog bezig is met het onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken Helmonder in Deurne moet rijbewijs inleveren
De politie vorderde donderdagmorgen omstreeks 0.40 uur het rijbewijs in van een 43-jarige automobilist uit Helmond.
De man werd kort daarvoor gecontroleerd op de Heitrak in Deurne. Een blaasproef gaf aan dat hij gedronken had. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage van ruim 1,5 aan. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Onopvallende videosurveillance vordert rijbewijs in van roekloze beginnend bestuurder
De politie heeft met behulp van de onopvallende videosurveillance op woensdagavond omstreeks 19.00 uur het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Helmond ingevorderd. Dat gebeurde nadat de bestuurder enkele malen achter elkaar een verkeersovertreding beging.
Over de A270 te Nuenen negeerde hij een rood kruis boven een baanvak. Even later reed hij met een gemiddelde snelheid (gecorrigeerd) van 94 km/u, terwijl hier slechts 70 is toegestaan. Vervolgens kleefde hij lange tijd achter zijn voorganger met een onderlinge afstand van minder dan vier meter. Tot slot reed hij aan de linkerzijde van de vluchtheuvel een rij stilstaande auto’s voorbij en negeerde daarbij een rood licht. Hij werd op de Hoofdstraat aan de kant van de weg gezet en aangehouden. Naast de invordering van het rijbewijs wordt tegen de roekeloze beginnend bestuurder een proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt door de politie doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vervanging oeverbeschoeiingen en bomen Venuslaan
De gemeente Helmond gaat vanaf maandag 25 oktober de oeverbeschoeiingen van de vijvers aan de Venuslaan in Helmond-Noord vervangen. Aan dezelfde straat worden ook bomen vervangen, omdat de huidige boomsoort voor deze windgevoelige locatie niet geschikt is. De werkzaamheden duren tot eind december. Bij te nat weer of vorst kan dit langer duren.
De huidige oeverbeschoeiingen van de vijvers aan de Venuslaan zijn versleten. Hierdoor beginnen de oevers van de vijver af te kalven. De oever aan de zijde van het kanaal wordt omgevormd tot een natuurlijke oever. Het talud wordt veranderd, waardoor oeverplanten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Een oeverbeschoeiing is een houten constructie aan de rand van de vijver, die voorkomt dat het water de oever in spoelt en de oever afkalft.
Nadat de beschoeiing is vervangen, worden aan één zijde zogenaamde aqua-flora rollen aangebracht. Dit wordt gedaan om de oevers een natuurlijker beeld te geven en om de waterkwaliteit te verbeteren. Voor de nieuwe beschoeiing worden in het water een rij ronde houten palen geplaatst. De ruimte tussen de beschoeiing en deze palen wordt eerst gevuld met gedroogde wilgentenen. Op deze wilgentenen worden kokosvormige rollen geplaatst, met daarin oeverplanten. Een voorbeeld van de toepassing van aqua-flora rollen is te zien bij de Oude Aa in de Kasteeltuin.
Langs de Venuslaan, tussen de James Ensorlaan en het kanaal, zijn de afgelopen jaren enkele bomen weggehaald, wegens scheefstand of stabiliteitsproblemen. Ook van de bomen die er nog wel staan, hebben er een aantal met deze problemen te kampen. Uit onderzoek is gebleken dat deze boomsoort, de smalbladige es, op deze windgevoelige locatie niet geschikt is. Daarom worden de bomen gekapt en vervangen door zomereiken. Deze boomsoort is wel geschikt voor deze locatie en past in het overgangsgebied van het stedelijke gebied naar het buitengebied. De Venuslaan ligt precies op zo'n locatie.
De bermen tussen de fietspaden en de weg zijn erg smal. Hierdoor krijgen de bomen te weinig ondergrondse groeiruimte voor de wortels. Daarom worden er in deze berm geen nieuwe bomen geplant. In plaats daarvan komt er een veldesdoornhaag.
Tijdens het kappen van de bomen is het noodzakelijk dat de Venuslaan tussen de James Ensorlaan en de Waterleliesingel afgesloten wordt op woensdag 3 november van 9.00 en 16.00 uur.

Bron: gemeente Helmond

Snelle automobilist (20) met ploertendoder aangehouden
De politie heeft vrijdagavond om 20.15 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden op de Mierloseweg.
De man viel surveillerende agenten op omdat hij met hoge snelheid in zijn personenwagen over die weg reed. Daarop gaven ze de man een stopteken. Bij de controle zagen de agenten dat de man een zogenoemde ploertendoder in zijn dashboardkastje had liggen. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is na verhoor proces-verbaal tegen hem opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het slagwapen is in beslag genomen en de man is heengezonden.

2 Jonge fietsendieven (14 en 16) aangehouden
De politie heeft vrijdagavond om 22.45 uur twee jongens uit Helmond (14 en 16) aangehouden op het Stationsplein.
Een getuige zag dat de jongens, samen met een andere jongen, een fiets weghaalden uit de stallingen daar en er vandoor gingen. De getuige alarmeerde de politie. Die kon de twee jongens, die inmiddels terug waren bij de fietsenstalling, aan de hand van hun signalement aanhouden. Zij waren in het bezit van een fiets waarvan het slot open was, maar de sleutel ontbrak. Het tweetal is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Stelende man slaat Kiosk-medewerkster op het station
De politie heeft zaterdagmiddag om 15.15 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Stationsplein.
De man zou bij een winkel op het station snoep gepakt hebben zonder dat af te rekenen. Toen een medewerkster daar iets van zei, kreeg ze een klap. De gealarmeerde politie kon de man even later voor het station aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken Pool gearresteerd na diverse aanrijdingen
De politie heeft zondagmiddag rond 14.45 uur een man van 24 jaar uit Polen aangehouden op het Kardinaalspad.
De man zou kort daarvoor met zijn auto tegen een aantal andere geparkeerde en rijdende wagens zijn gereden. Ook zou hij tegen een lantaarnpaal zijn gebotst en zijn doorgereden. Een politieman buiten diensttijd had dat gezien. Hij is achter de man aangereden en heeft hem op het Kardinaalspad uit diens auto gehaald. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Van de man is bloed afgenomen om het alcoholpromillage te kunnen bepalen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Diverse wegwerkzaamheden Burgemeester van Houtlaan
Gemeente Helmond start op maandag 1 november met het uitvoeren van diverse wegwerkzaamheden aan de Burgemeester van Houtlaan. Deze doorgaande weg is hierdoor in twee gedeelten afgesloten tussen de Azalealaan en de Bakelsedijk van 1 november tot en met 3 december.
De Burgemeester van Houtlaan is afgesloten tussen Azalealaan en Margrietlaan van 1 tot en met 15 november. Van 15 november tot en met 3 december is het gedeelte tussen de Margrietlaan en de Bakelsedijk afgesloten. Het kruispunt Burgemeester van Houtlaan – Azalealaan blijft, op twee dagen na, open voor het verkeer. De omleidingen worden aangegeven met de gebruikelijke gele borden.
De Burgemeester van Houtlaan wordt opnieuw geasfalteerd. Ook worden de verkeerslichten op het kruispunt met de Margrietlaan vervangen. Enkele parkeervakken worden opgeheven. Er komt nieuwe straatverlichting en het groen wordt vernieuwd. Verder vinden er enkele werkzaamhedenplaats aan de kruispunten. Aan de voetpaden, fietspaden en overige parkeervakken vinden geen werkzaamheden plaats.
De weersomstandigheden kunnen – zeker in deze periode van het jaar – van invloed zijn op de duur van de werkzaamheden. Bij te nat weer en vorst kunnen de werkzaamheden langer duren.

Bron: gemeente Helmond

Zojuist berichtte de gemeente ons dat er in hun persbericht (en dus in dit bericht) een fout staat.
“Er worden aan de Burgemeester van Houtlaan geen parkeervakken opgeheven. Wel vinden er kleinschalige werkzaamheden plaats aan de markering van deze parkeervakken. Met deze markering wordt het parkeervak aangegeven.” aldus de woordvoerder van de gemeente om 14:35 uur.

Helmond genomineerd voor de OVL-awards
De gemeente Helmond is samen met Assen, Groningen, Stadskanaal en Heerenveen en de Provincie Gelderland genomineerd voor de OVL-Awards 2010. Dat maakte de projectgroep Openbare Verlichting (OVL) van de Taskforce Verlichting vandaag bekend. De OVL-Awards 2010 worden tijdens het Klimaatcongres op 17 november 2010 in de Fabrique in Utrecht uitgereikt.
De OVL-Awards zijn ingesteld door de Taskforce Verlichtingvoor de meest ambitieuze en/of inspirerende gemeenten en provincies op het gebied van energiebesparing in de openbare verlichting. Uit de aanmeldingen heeft de Taskforce Verlichting 5 gemeenten en 1 provincie geselecteerd.
Rob Metz, voorzitter van de projectgroep Openbare Verlichting, licht toe: "De gemeenten Assen, Heerenveen, Stadskanaal en Helmond dingen mee naar de awards op basis van hun ambitieuze en doortimmerde plannen en gerealiseerde resultaten."
Een deskundige jury zal de genomineerden beoordelen en de uiteindelijke winnaars selecteren. Naast juryvoorzitter, Rob Metz, zijn dit: Wouter de Jong, gedeputeerde van de provincie Utrecht en lid van de Taskforce Verlichting, Mariëtte van Empel, directeur Klimaat- en Luchtkwaliteit van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Sandra Korthuis, directielid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Man aangehouden voor kweken van hennep
De politie heeft maandagochtend rond 11.40 uur een 30-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond West.
In de schuur van de man troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 150 hennepplanten. Dit en de benodigde kweekapparatuur is in beslag genomen. Het zal worden vernietigd. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Rijbewijs van dronken automobilist ingevorderd
De politie heeft maandagochtend rond 2.30 uur op de Nachtegaallaan het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Helmond.
Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de weg rijden en hebben hem vervolgens gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en had een alcoholpromillage van ruim 2.00 in zijn bloed. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek tijdens de controle dat zijn auto niet APK gekeurd was. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor verkrachting
De politie heeft dinsdagavond omstreeks 18.00 uur in zijn woning in Helmond West een 30-jarige man aangehouden.
De politie was door een vrouw (exacte leeftijd nog niet bekend) uit Nijmegen gebeld die vertelde dat ze door de bewoner gedwongen zou zijn tot seks. Ze zou ook door hem bedreigd zijn. De man en de vrouw zijn bekenden van elkaar. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De vrouw gaat aangifte doen.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

2 Mannen aangehouden met 42 kilo henneptoppen in bigshopper-tassen
De politie heeft woensdagochtend omstreeks 9.40 uur op de Bosselaan twee mannen aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man uit Helmond en een 37-jarige Eindhovenaar.
De politieagenten zagen de twee mannen bij een aldaar geparkeerde auto staan en hadden bigshopper tassen bij zich. In de tassen zaten gedroogde henneptoppen. Het gezamenlijke gewicht bedraagt meer dan 42 kg. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van straatroof
De politie is op zoek naar ooggetuigen van een straatroof die dinsdagavond tussen 19.20 en 19.33 uur plaatsvond bij het treinstation Mierlo-Hout aan het Meester Stikkerplein. Twee vriendjes van 13 jaar – een uit Eindhoven en de ander woonachtig in Helmond – stonden hier met een crossfiets op de trein naar Eindhoven te wachten.
Op een gegeven moment liepen drie oudere jongens naar de 13-jarige die op de crossfiets zat. Een van de voor hun onbekende jongens eiste de fiets op. Een andere jongen trok aan de fiets, waardoor de 13-jarige viel. Hierna sprong een van hen op de fiets en reed weg. De andere twee medeplichtigen van de straatroof renden achter hem aan en verdwenen uit het zicht. Van de daders is het volgende signalement bekend. Dader 1 heeft een getint uiterlijk, is ongeveer 1,70 m en heeft een breed postuur. Hij is ongeveer 16 jaar. Hij droeg een donker vest en had een rood Nike-petje op. Verder droeg hij rood met witte Nike Air Max schoenen. Dader twee, een donker uiterlijk, sprong op de fiets en reed hiermee weg. Hij is ongeveer 19 jaar, 1,90 m lang, had een baard, dik postuur en droeg een witte jas. Hij had een geel petje op. Dader drie heeft een getint uiterlijk, is ongeveer 16 jaar en heeft een lengte van ongeveer 1,65 m. Hij heeft een dun postuur. Hij droeg een bruine Nickelson jas, droeg een zwarte Ralph Lauren petje en zwarte met gouden Bocelli Limited schoenen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie. Telefoonnummer: 0900-8844. Anoniem kan ook, telefoonnummer: 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Het is toch niet normaal meer dat je nergens meer veilig bent.
Zijn het niet de oudere dan zijn het wel jongere die niet meer veilig over straat kunnen.Waar moet dat naartoe met deze maatschappij….
9 van de 10 x gaat het over jongere met een Getint Uiterlijk…..die de daders zijn.
Ik wil niet rasistisch overkomen,maar kijk eens maar eers een keer naar Opsporing Verzocht.Hoevaak zijn dan de daders met een licht of donker getint uiterlijk.

@anoniem.
je komt niet rasistisch over je hebt gewoon gelijk.en daarbij zijn het nog grote lafaarden ook om een jongen van 13 jaar zijn fiets af te nemen met 3 man.

2 Leefbaarheidprojecten in de Leonardusbuurt
Naast de nieuwe buurten Vossenberg, Zonnekwartier en Weverspoort behoort ook de Leonardusbuurt tot de binnenstad van Helmond. Deze buurt, die vooralsnog buiten de herstructurering valt, krijgt de komende jaren extra aandacht. Dit gebeurd door twee nieuwe projecten. De projecten "Aanpak achter de voordeur" en "Bijzondere verhuring".
De projecten zijn ontstaan als antwoord op een initiatief vanuit de bewonersgroep Leefbaar Leonardus. Deze bewonersgroep heeft zowel bij de gemeente als bij de woningbouwvereniging Volksbelang laten weten dat er iets gedaan moest worden aan de leefbaarheid in de Leonardusbuurt.
De gemeente en Volksbelang richten zich op de kansen en mogelijkheden die aanwezig zijn in de buurt. Daarbij maken zij zoveel mogelijk gebruik van al bestaande initiatieven. Daarnaast wordt via twee pilotprojecten de leefbaarheid aangepakt.
Een van de projecten uit het plan van aanpak is het project "Aanpak achter de voordeur". Het uitgangspunt van dit project is dat huisbezoekers bij bewoners een open gesprek voeren over de buurt. Hierdoor kunnen zij zich een beeld vormen van de situatie van de bewoners. Na het eerste jaar zal het project "aanpak achter de voordeur" geëvalueerd worden en waar nodig worden bijgesteld.
Via bijzondere verhuring kan de woningbouwvereniging eisen stellen aan nieuwe bewoners. Het idee is om vrijkomende huurwoningen alleen nog toe te wijzen aan huurders die voldoen aan bepaalde criteria, zoals bijvoorbeeld het hebben van een dagbesteding. Dit project moet nog juridisch goedgekeurd worden. Ook dit project zal eerst als pilot van één jaar gestart worden.

Bron: gemeente Helmond

Gestolen bronzen beeld Bureau Brabant
In Bureau Brabant wordt maandagavond aandacht besteed aan een gestolen bronzen beeld in Helmond. ‘Liggend naakt’ van de Nederlandse kunstenaar Harry van de Boel heeft jarenlang in het Ketsegangske in Helmond gestaan heeft.
Van donderdag 9 op vrijdag 10 september 2010 is het beeld van zijn sokkel gehaald. De politie is op zoek naar getuigen die het beeld na deze datum nog gezien hebben of mogelijk weten waar het te koop aangeboden is. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 1 november 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 2 november 2010 om 16.55 uur.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Inzittenden vluchten na eenzijdig ongeval in de Rijpelberg
Op de Weg door de Rijpel in Helmond is donderdagnacht een eenzijdig ongeval gebeurd. Rond 00.30 uur verloor een automobilist de controle over het stuur van een opvallende mintgroene Volkswagen Golf en botste tegen een boom. De hulpdiensten waren snel ter plekke troffen bij de auto geen inzittenden meer aan, die waren toen al gevlucht. De boom waartegen de auto botste bezweek en kwam op een geparkeerde bestelwagen terecht.
Er lekte olie uit de auto Golf die werd opgeruimd en de boom werd omgezaagd. Agenten zijn nog op zoek naar beide gevluchte mannen, waarom ze zijn gevlucht is dan ook nog niet duidelijk.

Zie ook deze foto’s.

Bron: 112 Brabant

Stomdronken automobilist moet rijbewijs inleveren
De politie heeft donderdagavond rond 21.30 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op het Baroniehof.
Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor daar rijden. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij een promillage van bijna 2,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Een dronken en gewonde man aangehouden voor verlaten plaats ongeval
De politie heeft donderdag rond 1.15 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de Kasteel Traverse. Een 30-jarige Helmonder werd omstreeks 2.00 uur aangehouden in zijn woning in Helmond Oost.
Beiden zouden rond middernacht betrokken zijn geweest bij een eenzijdige aanrijding op de Weg Door de Rijpel ter hoogte van de kruising met het Betuwehof. Daar zou een auto in een bocht tegen een boom zijn gereden, waarna deze boom was omgevallen op een geparkeerde auto. De twee verdachten hebben vervolgens hun auto en de plaats van het ongeval verlaten. Alerte agenten stelden een onderzoek in en controleerden rond 1.15 uur een auto op de Kasteel Traverse. Daarin zat de 29-jarige Helmonder als bijrijder. Hij was op weg naar het ziekenhuis omdat hij verwondingen had in zijn gelaat. Hij werd vervolgens aangehouden voor betrokkenheid bij de aanrijding. Kort daarna werd de 30-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning. Uit onderzoek bleek dat hij de auto had bestuurd waarmee de aanrijding was veroorzaakt. Hij blies op het bureau een promillage van ruim 1,15. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zie ook het bericht van vannacht (om 02:20 uur) 2 reacties hierboven.

2 Ontsnapte jonge mannen toch nog aangehouden
Op de Gravenstraat is donderdagavond rond 19.00 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden. Ook werd op het politiebureau aan de Kasteel Traverse rond 16.30 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden.
Eerder die middag controleerde de politie een groep personen op de Gravenstraat op het bij zich hebben van drugs. De 25-jarige man legitimeerde zich door zijn paspoort te overhandigen aan de agenten maar verzette zich tijdens de controle. Toen bij de 20-jarige verdachte een blokje hennep werd aangetroffen en hij aangehouden werd, verzette deze zich hiertegen en ontstond er een worsteling. De 25-jarige verdachte mengde zich hier ook in, waarop de politie hem in de kraag greep. Er ontstond een dreigende sfeer door aanwezige omstanders die zich bemoeiden met de werkzaamheden van de politie. De agenten gebruikten pepperspray bij de aanhoudingen. Echter beide verdachten zagen kans om te ontkomen. De 25-jarige man werd alsnog aangehouden toen hij zich op het politiebureau meldde om zijn paspoort op te komen halen. Hij mocht na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. De tweede verdachte werd ’s avonds op dezelfde straat aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Jonge dronken automobilist met ongeldig verklaard rijbewijs weer gepakt
De politie heeft zaterdagochtend rond 0.45 uur een man van 22 jaar uit Helmond aangehouden op het Havenplein.
Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Kanaaldijk Noord-West in een auto wegrijden met piepende banden en een hoge snelheid. Op het Havenplein lieten ze hem stoppen. Uit onderzoek bleek dat hij een ongeldig verklaard rijbewijs heeft omdat hij mei werd betrapt met teveel drank op achter het stuur. Ook nu bleek de man teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,40. Zijn (ongeldig) rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmondse en haar moeder aangereden in Nuenen
De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.45 uur een man van 29 jaar uit Nuenen aangehouden op de Collse Hoefdijk in Nuenen. Hij was daar kort daarvoor op de kruising met de oprit naar de A270 met zijn auto tegen een andere wagen gereden. Die auto werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Helmond. Haar 67-jarige moeder, die ook in de wagen zat, is door de ambulance ter controle naar een ziekenhuis gebracht. De man uit Nuenen bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,65. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Televisiedief aangehouden
De politie heeft maandagmorgen om 10.45 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Kasteel Traverse.
De man wordt ervan verdacht dat hij op 28 oktober een televisie heeft weggenomen uit de woning van een bekende van hem aan de Saffierstraat. Hij kon maandagmorgen aan de hand van zijn signalement worden aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

3 Inbrekers opgepakt
De politie heeft maandagmiddag rond 13.45 uur drie Helmonders (20,22 en 30) aangehouden. Een buurtbewoner belde de politie toen hij zag dat er kort daarvoor door de drie werd ingebroken aan de voorkant van een woning op de Van der Foelartstraat. Bij het zien van de agenten, gingen de mannen er vandoor. Na een korte achtervolging konden ze aangehouden worden op de Wolfstraat en de Pastoor van Leeuwenstraat. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Paul Smeulders voorgedragen als lijsttrekker GroenLinks Brabant
Onze voormalige columnist Paul Smeulders is voorgedragen als lijsttrekker voor GroenLinks bij de Statenverkiezingen in Noord-Brabant.
Als de leden van GroenLinks in Brabant het advies van de kandidatencommissie overnemen tijdens de provinciale ledenvergadering van 27 november is hij hun lijsttrekker.
“Voor sommigen komt mijn voordracht als lijsttrekker misschien als verassing. Voor mezelf niet helemaal. Toen ik op de lijst van de Tweede Kamerverkiezingen stond, is me vaak gevraagd waarom ik zelf had aangegeven niet voor een verkiesbare plek te gaan? Nou, hierom!” aldus de 23-jarige Helmonder. Het ziet er naar uit dat Paul de jongste lijsttrekker ooit bij Statenverkiezingen is.

29 Bekeuringen bij spoorwegovergang bij de Vlisco
Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 2 november 2010 29 personen bekeurd voor het negeren van het rode licht bij de overweg van de Verlengde Stationsstraat nabij het station Helmond.
In vrij korte tijd trad de Spoorwegpolitie repressief op tegen 29 overtreders die de spoorwegovergang overstaken bij het rode licht bij overwegsluiting danwel nadat een trein was gepasseerd was.
Deze controle is een signaal naar de studenten, veelal de overtreders, van de in de nabijheid gelegen scholengemeenschap en zal in de toekomst vaker plaats vinden.
Jaarlijks zijn er landelijk gemiddeld 18 doden te betreuren bij het negeren van de signalen bij spoorwegovergangen.

Bron: KLPD

Taxi toegestaan op de Markt en op de Plaetse
Helmondse taxi-ondernemers mogen voortaan ook op de Markt in het centrum en op de Plaetse in Brandevoort gaan staan. In eerste instantie als een proef van een jaar. Slaagt de proef dan kan dat gecontinueerd worden.
Er zijn met de betrokken ondernemers (Cibatax, Martax en Van der Zanden) afspraken gemaakt wie er wanneer op welke plekken mogen staan. Het toelaten van taxi's kan op een eenvoudige manier. Door middel van een centraal camerasysteem kan de beheerder in Boscotondo beoordelen of die taxi daar mag gaan staan en laat de beheerder het pollerpaaltje vanuit Boscotondo zakken. Passystemen en bijbehorende administratie zijn daarmee overbodig geworden.

De volgende 17 bushaltes in Helmond worden aangepast
Gemeente Helmond gaat vanaf maandag 8 november nog eens zeventien bushaltes aanpassen. Eerder al werden op diverse plekken in de stad de bushaltes verhoogd, zodat de lijnbussen beter toegankelijk worden. De komende weken gebeurt dat met name in de wijken Mierlo-Hout en Helmond-Noord.
De haltes worden verhoogd, zodat ouderen en minder validen, maar ook mensen met een kinderwagen of veel bagage, gemakkelijker toegang krijgen tot de bus. De nieuwste lijnbussen zijn inmiddels door busmaatschappij Hermes zo ingericht dat ze precies afgestemd zijn op de verhoogde haltes. Hierdoor is het mogelijk om gelijkvloers in te stappen.
Het aanpassen van zoveel mogelijk haltes in Helmond wordt verspreid over drie jaar uitgevoerd. Dit najaar is fase vier aan de beurt, waarin zeventien haltes worden aangepast. In Mierlo-Hout worden aan de Heeklaan de bushaltes aangepast ter hoogte van de volgende straten: De Bergen (twee haltes), Wilgehoutstraat (twee haltes) en Snoekstraat (twee haltes). Ook aan de Geldropseweg worden twee haltes aangepast. In Helmond-Noord gebeurt dat aan de Harmoniestraat ter hoogte van de volgende straten: Klarinetstraat, Saxofoonstraat en Triangelpad, alsook een halte aan de Melis Stokelaan.
Andere bushaltes die toegankelijk worden gemaakt zijn de bushalte aan de Dorpsstraat ter hoogte van de Hortsedijk, de Boerhaavelaan (twee haltes) en Kasteel Traverse (twee haltes).

Bron: gemeente Helmond

2 Helmonders aangehouden voor inbraak in Deurnese woning
De politie heeft dinsdagavond rond 22.35 uur twee mannen van 22- en 24 jaar uit Helmond aangehouden op de Rijpelbaan in Helmond.
Het tweetal wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Maassingel in Deurne. Een oplettende getuige meldde een verdachte situatie waarbij een auto betrokken was bij de politie. Na onderzoek bleek dat er bij een woning was ingebroken. Gewaarschuwde agenten zagen de auto rijden op de Rijpelbaan en hielden de inzittenden aan. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld. De auto waarin zij reden is in beslag genomen. De politie doet nog verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Henry van Asten is de rijkste Helmonder
Henry van Asten is de vermogendste inwoner van Helmond. Dat blijkt uit de vandaag uitgekomen Quote 500 die zijn vermogen op 16 tot 20 miljoen euro schat.
Deze Helmonder dankt zijn vermogen aan zijn bedrijf Van Asten Fokvarkens aan de Nuenensedijk. Een echte familieonderneming waarin ook zijn vrouw en hun 3 kinderen werken. Zijn bedrijf heeft in Nederland en Duitsland enorme varkenshouderijen.
Hieronder Henry van Asten toen hij de EuroTier Pig Farmer 2008 Award won.

Dronken automobilist en lastige bijrijder gearresteerd
De politie heeft donderdagochtend rond 3.00 uur op de Anemonestraat in Eindhoven twee mannen (36 en 37 jaar) uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen hen kort daarvoor op de Stratumsedijk in een auto rijden. Toen ze de wagen lieten stoppen en de 37-jarige bestuurder controleerden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Toen ze hem daarvoor wilden aanhouden, probeerde de bijrijder dat te belemmeren. Hij verzette zich hevig waardoor de agenten pepperspray moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Dat lukte uiteindelijk, waarna ook hij aangehouden werd. Op het bureau blies de bestuurder een alcoholpromillage van 1,70. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Bewoner vastgebonden bij gewapende overval
De politie zoekt mogelijke getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Markiesstraat op woensdagavond rond 21.00 uur.
Op dat tijdstip werd aangebeld bij de woning. Toen de 49-jarige bewoner open deed drongen twee mannen de woning binnen. Eén van hen bedreigde de bewoner daarbij met een wapen. Het slachtoffer werd vervolgens vastgebonden en de twee daders doorzochten de woning. Daarna zijn zij er met een nog onbekende buit vandoor gegaan. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de overval of iets hebben gezien dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

JOVD Helmond opgericht
Gisteravond is in café ’t Pakhuis de Jongeren Organisatie voor Vrijheid en Democratie afdeling Helmond opgericht. De JOVD is beter bekend als de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD.
De initiatiefnemers willen jongeren in de regio Helmond bij de politiek betrekken via laagdrempelige activiteiten. Deze activiteiten zijn onder andere informele borrels en discussies met bekende politici uit de regio- en uit de landelijke politiek.
Het gebied van JOVD Helmond beslaat de gemeenten Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel, Someren, Asten, Deurne en de plaats Mierlo.
Jasper de Groot, 18 jaar uit Mierlo, werd door de leden gekozen als voorzitter. Daan Verhofstad, 19 jaar uit Helmond, en Gijs Vereijken, 18 jaar uit Lieshout, werden gekozen tot als penningmeester en secretaris.


v.l.n.r. Gijs Vereijken, Jasper de Groot en Daan Verhofstad

Politie houdt drie Helmonders aan na softdrugonderzoek
De politie heeft donderdagmiddag twee mannen (27 en 48 jaar) en een 44-jarige vrouw uit Helmond aangehouden na een onderzoek naar softdrugs.
In de woning van de 27-jarige man in Helmond-Centrum vonden agenten rond 14.30 uur een zak met ongeveer 360 gram hennep, waarop de man werd aangehouden. In een kliko bij de woning van de 48-jarige man in Helmond-Centrum vonden agenten rond 15.00 uur een hoeveelheid hennepresten, waarna ook hij werd opgepakt. Zijn 44-jarige echtgenote werd rond 13.45 uur aangehouden op de Wolfsputter Baan omdat ze bij een controle geen legitimatiebewijs bij zich had. Het drietal is door de politie gehoord. Tegen hen zijn processen-verbaal opgemaakt die worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt 2 mannen op voor autodiefstal en tanken zonder betalen
De politie heeft deze week twee mannen (40 en 60 jaar) uit Helmond aangehouden omdat ze op 27 oktober een auto gestolen zouden hebben. De eigenaresse van de auto had die dag haar autosleutel verloren in een winkel aan de 2e Haagstraat. Toen ze later met haar reservesleutel terugkwam bij de plek waar ze haar auto had geparkeerd, bleek deze weg te zijn. Uit onderzoek bleek dat twee mannen de autosleutel in de winkel hadden gevonden. Het vermoeden bestond dat ze vervolgens de auto hadden weggenomen. Op 29 oktober werd bij de politie aangifte gedaan van tanken zonder betalen bij een benzinepomp aan de Europaweg. Daarbij was gebruik gemaakt van de gestolen auto. Woensdagochtend 3 november rond 2.30 uur meldde de 40-jarige man zichzelf bij de politie. Hij had meer informatie over het weghalen van de auto. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Op basis daarvan kon vrijdagochtend rond 10.00 uur de 60-jarige verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De auto is donderdag teruggevonden in Helmond-West en zal worden teruggegeven aan de eigenaresse.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Rochadeweg weer open voor alle verkeer
De nieuwe rotonde op het kruispunt Rochadeweg-Maïsdijk is klaar. Sinds gisteren is de Rochadeweg daarom weer open voor alle verkeer. De omleidingsroutes zijn hiermee opgeheven.
Op de Rochadeweg is – ter hoogte van de nieuwe rotonde – een extra rijstrook aangelegd voor het verkeer richting de Kanaaldijk. Dit zorgt, samen met de rotonde, voor een veiligere verkeerssituatie en een betere doorstroming van het (vracht)verkeer.
Het kruispunt Rochadeweg – Maïsdijk was voorheen een onveilig punt. Zeker voor het vrachtverkeer dat daar vanuit bedrijventerrein BZOB de Rochadeweg – een 80km/h-weg – op reed. Ook waren er op het kruispunt vaak lange wachttijden. Om deze problemen op te lossen, is er een rotonde en een extra rijbaan aangelegd.
Eerder dit jaar werd de scherpe bocht, vlakbij de aansluiting op de Kanaaldijk, al aangepast. Deze bocht is nu minder haaks. Door deze aanpassing en de aanleg van de nieuwe rotonde, kan het verkeer nu veiliger en vloeiender over de Rochadeweg rijden.
Het fietspad langs de Rochadeweg is vernieuwd tussen de Kanaaldijk en de Verbindingsweg bij Brouwhuis. Het fietspad heeft een nieuwe, rode asfaltlaag gekregen.

Bron: gemeente Helmond

Politie houdt buiten heterdaad verdachte aan voor doodsbedreiging
De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur een 29-jarige man uit Roermond buiten heterdaad aangehouden op de Europaweg. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het bedreigen met de dood van een 38-jarige man uit Helmond. Dat zou hebben plaats gevonden op donderdag 11 februari in Helmond. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De aanleiding is een ruzie binnen de relationele sfeer. Een tweede verdachte, een 33-jarige man, is reeds in maart op Curaà§ao aangehouden.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Snelweg A270 uren afgesloten na ongeval, Helmondse gewond
Op de A270 in Nuenen is zaterdagochtend rond 1.30 uur een 32-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren ter hoogte van een wegversmalling. Hij reed vanuit Eindhoven in de richting van Helmond. De auto kwam in de tijdelijk aangebrachte vangrail tot stilstand.
Toen de politie arriveerde was de bestuurder niet meer ter plaatse. Een 25-jarige vrouw uit Helmond die in de auto zat, raakte gewond aan haar arm en is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto meldde zich een tijd later op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven, waar hij werd verhoord. De man moest zijn rijbewijs inleveren bij de agenten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. De A270 is in beide richtingen ettelijke uren afgesloten geweest voor het verkeer.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man opgepakt na doorrijden na aanrijding in eenrichtingsstraat
Op de Molenstraat is zaterdag rond 14.45 uur een 22-jarige automobilist uit Ommel aangehouden, nadat een 35-jarige vrouw uit Helmond de man had klemgereden en de politie had gewaarschuwd.
De vrouw werd kort voor de aanhouding door de verdachte automobilist op de Wolfstraat aangereden. De man reed toen met zijn auto tegen het verkeer in op deze eenrichtingsstraat, botste tegen de auto van de vrouw en reed door. De vrouw stond nog met een aantal getuigen na te praten toen ze opeens de bestuurder over de Molenstraat zagen rijden, waarop de vrouw de man met haar auto heeft klemgereden. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Man verdacht van het slaan van zijn vrouw
In zijn woning in het centrum van Helmond is zaterdag rond 11.00 uur een 50-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die ochtend zijn 35-jarige vrouw in hun woning hebben geslagen.
De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden na het plakken van sticker op politiewagen
Op de Veestraatbrug is zondagochtend rond 2.30 uur na diverse waarschuwingen een 29-jarige Astenaar opgepakt. De man had een sticker op een politieauto geplakt. De agenten zagen dit en gaven aan dat hij de sticker van het voertuig moest halen. Dit weigerde de man. Vervolgens kon hij zich niet legitimeren en gaf hij een valse naam op. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

ga boeven vangen

Grensrechter gearresteerd voor het slaan met zijn vlaggenstok
De politie heeft zondagmiddag rond 16.45 uur een man van 43 jaar uit Helmond aangehouden op de Goorloopweg.
Hij was daar als grensrechter actief geweest bij een voetbalwedstrijd op het sportpark van voetbalvereniging PVV. Na afloop van de wedstrijd zou hij tijdens een vechtpartij een 53-jarige vrouw uit Venray met zijn vlaggenstok op haar rug hebben geslagen. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is tegen hem proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Stomdronken automobilist rijdt slingerend te hard
De politie heeft maandagochtend rond 3.15 uur een man van 35 jaar uit Helmond aangehouden op de Dijksestraat.
Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor in een auto op de Willem Prinzenstraat rijden. Hij reed de Dijksestraat in en reed daarbij de stoep op. Vervolgens ging hij met hoge snelheid verder. De agenten zijn achter de auto aangegaan, die slingerend rakelings langs geparkeerde wagens reed. Verderop stopte de bestuurder, waarna de agenten hem konden controleren. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van ruim 2,40. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man bedreigt zijn ex-vriendin en haar moeder met de dood
De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur een man van 25 jaar uit Helmond aangehouden in een woning in Helmond-Centrum.
Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor telefonisch zijn 20-jarige ex-vriendin en haar 43-jarige moeder met de dood heeft bedreigd. De Helmondse vrouwen hebben dat bij de politie gemeld, waarna agenten op zoek zijn gegaan naar de verdachte. Ze troffen hem aan in de woning van zijn moeder waar hij werd opgepakt. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Derde verdachte aangehouden van woninginbraak in Deurne
De politie heeft maandagochtend rond 6.15 uur een man van 24 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning aan de Maassingel in Deurne. Vorige week werden daarvoor al twee verdachten aangehouden (zie dit politiebericht). De man die maandag is opgepakt, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Geluidsoverlast leidt tot arrestatie van de veroorzaker
De politie heeft maandagochtend rond 5.45 uur een man van 22 jaar aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum.
Bij de politie was een melding van geluidsoverlast binnengekomen. Toen agenten in de woning kwamen, stond de muziek hard aan. De bewoner stond hard te schreeuwen en wilde de muziek niet uitzetten. Toen hij ook nog een agent wegduwde, is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie waarschuwt voor een vet en daardoor glad wegdek
De politie waarschuwt weggebruikers in Eindhoven, Helmond en Deurne voor een extreem glad wegdek.
Op de weg ligt een spoor van (mogelijk dierlijk) vet. Dat spoor begint in Eindhoven op de Onze Lieve Vrouwestraat en loopt via de Berenkuil naar de Eisenhowerlaan en van daaruit via de A270 richting Helmond. Daar gaat het over de Europaweg en de Kasteel Traverse via de Deurneseweg en de Helmondsingel richting Deurne. De politie adviseert automobilisten om deze route zoveel mogelijk te vermijden op dit moment. Het wegdek wordt zo snel mogelijk schoon gemaakt, met mogelijke verkeershinder tot gevolg. Wat de oorzaak is van de vervuiling is nog niet bekend.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Overvaller tankstation gearresteerd met hulp van burger
De politie heeft maandagmiddag rond 16.00 uur een 19-jarige man uit Deurne aangehouden op de Mierloseweg. Hij zou kort daarvoor daar een overval gepleegd hebben op een tankstation.
De man bedreigde een 58-jarige pompstationhouder met een mes. Een motoragent reed op dat moment voorbij het tankstation en zag dat er wat gaande was. Toen hij zijn motor keerde, werd hij door verschillende getuigen geattendeerd op de overval. De verdachte liep vervolgens naar buiten en rende weg. De motoragent rende achter de man aan. Een oplettende automobilist verleende hulp en reed met zijn auto achter de overvaller aan. Op het grasveld vlakbij het tankstation kon de man aangehouden worden. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Jongens van 14 en 16 gepakt op gestolen scooter
De politie heeft maandagmiddag rond 15.00 uur twee jongens uit Helmond (14 en 16) aangehouden op de Dierdonklaan. Een agent zag de twee daar kort daarvoor op een bromfiets rijden.
De 14-jarige bijrijder droeg geen helm. Toen de agent het stel wilde controleren, werd de bromfiets op de grond gegooid en gingen de jongens er vandoor. Een politieman in vrije tijd zag de jongens rennen en kon de 16-jarige verdachte aanhouden. Een oplettende wijkbewoner leverde vervolgens de 14-jarige jongen bij de agent af. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt verstuurd naar het Openbaar Ministerie.

Na achtervolging verdachte op gestolen snorfiets aangehouden
De politie heeft maandagavond rond 23.15 uur een 26-jarige snorfietser uit Helmond aangehouden op het Zonnehof.
Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor over het Binderseind rijden. De man negeerde een rood verkeerslicht en reed met hoge snelheid verder. Na een korte achtervolging konden de agenten de man aanhouden. Bij controle bleek dat de snorfiets op 15 mei gestolen was op het Ridderplein in Gemert. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Politie arresteert jonge woninginbrekers
De politie heeft dinsdagochtend rond 7.45 uur twee Helmonders van 17 en 19 buiten heterdaad aangehouden in hun woningen in het centrum.
Zij worden ervan verdacht op 1 november ingebroken te hebben in een woning aan het Tubapad. Uit de woning werden laptops weggenomen. Na onderzoek konden de twee aangehouden worden. Het stel is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Dronken automobiliste veroorzaakt weer een ongeval
De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur een 33-jarige automobiliste uit Helmond op de Kasteeltraverse aangehouden. Aanleiding hiervoor is dat zij even daarvoor op de Kasteeltraverse achterop een auto voor haar botste.
Het bleef beperkt tot materiële schade. Toen de politie arriveerde en haar controleerde bleek ze gedronken te hebben. Op het politiebureau blies zij een alcoholpromillage van ruim 2. Uit onderzoek blijkt dat zij eerder dit jaar ook met teveel drank op betroken was bij een verkeersongeval. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Winkels en woningen in Stiphout ipv De Greef Textiel
De Greef Textiel BV – nu gevestigd aan de Dorpsstraat in Stiphout – en de gemeente Helmond hebben overeenstemming bereikt over de verplaatsing van De Greef naar Bedrijventerrein Hoogeind. Op de hoek van de Churchilllaan en de Engelseweg zal het bestemmingsplan worden gewijzigd om de vestiging en nieuwbouw van De Greef mogelijk te maken.
Adriaans Projectontwikkeling en woningbouwvereniging Bergopwaarts hebben op hun beurt de handen ineen geslagen en gaan op de huidige locatie van De Greef in Stiphout een hoogwaardige woon- en winkellocatie ontwikkelen. De langverwachte en veelbesproken realisatie van het centrumplan Stiphout is door deze principeovereenstemming een flinke stap dichterbij gekomen.
Centrumontwikkeling Stiphout
Wethouder Frans Stienen is zeer verheugd over dit resultaat en de aanpak van alle betrokken partijen: "Vanaf januari dit jaar zijn wij met De Greef, Adriaans Projectontwikkeling en Bergopwaarts in gesprek om de verplaatsing van De Greef alsnog te doen slagen. De doorbraak die nu is bereikt geeft een kwaliteitsimpuls aan bedrijventerrein Hoogeind en geeft tegelijkertijd mogelijkheden om in Stiphout eindelijk de centrumontwikkeling op te pakken. In nauw overleg met partijen gaan we nu voortvarend aan de slag om beide plannen te kunnen realiseren. Dit betekent dat we nu aan de slag gaan met het tekenen van de bouwplannen."

Bron: gemeente Helmond

Gewelddadige straatroof op de Mierloseweg vanmiddag
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een straatroof op vrijdagmiddag rond 12.30 uur op de Mierloseweg. Een 19-jarige man uit Geldrop fietste daar op dat moment in de richting van Mierlo. Even voorbij de begraafplaats hoorde man achter hem iemand roepen. Daarop kwamen twee jongens naast hem fietsen en die trokken aan het stuur van het slachtoffer waardoor deze ten val kwam. Terwijl hij op de grond lag is de man nog een aantal maal geschopt en uiteindelijk pakten de daders zijn mobiele telefoon af en gingen er vandoor. Een signalement van het tweetal:
Dader 1: Blank, kort, blond haar, ongeveer 1.85-1.90 meter lang en een stevig postuur. De jongen droeg een pet, een zwart glimmend jack met een bontkraag, een spijkerbroek en witte schoenen.
Dader 2: Blank, kort, bruin haar, sproeten, ongeveer 1.75-1.80 meter lang en een stevig postuur. De jongen droeg een pet en witte schoenen.
De politie is op zoek naar mensen die de straatroof hebben gezien of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van openlijke geweldpleging en beroving

Verplaatst naar de voorpagina, zie http://www.deweblogvanhelmond.nl/2010/11/2-vrouwen-en-2-mannen-mishandeld-en-beroofd-helmond/

3 Mannen in Helmond aangehouden voor mishandeling en bedreiging met mes
De politie heeft zaterdagochtend rond 5.50 uur twee mannen van 19 jaar uit IJsselstijn (U) en een man van 24 jaar uit Tull en ’t Waal (U) aangehouden op de Wolfsputterbaan in Helmond. Het drietal zou kort daarvoor op de Handelseweg in Handel twee mannen (22 jaar uit Amsterdam en 21 jaar uit Almkerk) hebben mishandeld en gedreigd hebben met een mes.
Surveillerende agenten werden in de buurt door de 22-jarige man aangesproken. Deze zou na een woordenwisseling zijn bedreigd met een mes en in zijn gezicht geslagen. Hij viel hierdoor op de grond, waarna de verdachten vervolgens zijn 21-jarige vriend bedreigden, in zijn gezicht sloegen en hem trapten. Vervolgens zijn de verdachten er in een auto vandoor gegaan. Zij konden op de Wolfsputterbaan in Helmond worden aangehouden. In de auto werden twee ingeklapte messen aangetroffen. Deze zijn door de politie in beslag genomen. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau. De 24-jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De twee andere verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De slachtoffers liepen verwondingen op in het gezicht. Zij hoefden op dat moment niet naar het ziekenhuis voor behandeling.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder steelt in Cuijk kassalade van cafetaria
Zaterdagavond rond 21.30 uur zijn drie mannen aangehouden (een 16-jarige en 17-jarige uit Cuijk en een 18-jarige uit Helmond) in verband met een diefstal van een kassalade uit een cafetaria aan de Wilhelminastraat in Cuijk. Terwijl de eigenaren achter in de zaak waren, heeft vermoedelijk een van de verdachten de kassalade weggenomen. De technische recherche kwam ter plaatse en er is een buurtonderzoek ingesteld.
De politie ontving rond middernacht een melding van een auto aan de Robijnlaan met vier inzittenden, die er al even stond. De inzittenden gingen er bij het zien van de agenten vandoor, maar drie van hen konden in de nabije omgeving aangehouden worden. Bij enkelen van hen trof men tijdens de fouillering een geldbedrag aan. Tevens lag de betreffende kassalade in de auto. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant-Noord

Werkeloosheid in Helmond stijgt met 24%
Het aantal niet-werkende werkzoekenden in Helmond was eind 2009 24% hoger dan eind 2008. In Helmond waren er op 31-12-2009 4.366 (843 meer dan een jaar eerder) niet-werkende werkzoekenden van 15 t/m 64 jaar. Dat is 11,1% van de feitelijke beroepsbevolking. Dat blijkt uit de rapportage 'Werkloosheid in Helmond 2010' van de gemeente Helmond.
De economische recessie heeft haar weerslag op de lokale Helmondse economie. Het is dan ook niet verassend dat er in 2009 in Helmond meer ww-uitkeringen zijn verschaft. Vergeleken met de 4 grootste Brabantse steden en de regio Zuidoost-Brabant is de stijging in aantal werklozen in Helmond in 2009 relatief laag. Het stijgingspercentage ligt echter wel boven het landelijk gemiddelde.
Helmondse werklozen zijn vooral te vinden in de oudere wijken (Helmond-West, de Binnenstad en Helmond-Oost), onder ouderen, mannen en allochtonen. In 2009 is de werkloosheid relatief sterk gestegen bij mannen, inwoners jonger dan 40 jaar en middelbaar en hoger opgeleiden.
Vanaf februari 2010 daalt de werkloosheid in Helmond weer, waardoor het werkloosheidspercentage augustus 2010 op 9,7% uitkomt. De arbeidsmarkt lijkt dus voorzichtige tekenen van herstel te laten zien.
Eind 2009 werkt of wil ongeveer tweederde van de totale Helmondse bevolking van 15 t/m 64 jaar werken. De groep Helmonders die kan en wil werken is vergeleken met 5 jaar geleden met ongeveer 1.000 personen gestegen naar ruim 39.000.

Astenaren geven zich in Helmond aan voor openlijke geweldpleging
De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur twee 21-jarige inwoners uit Asten aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse in Helmond. De twee hebben zich daar vrijwillig op het bureau gemeld.
Zij worden ervan verdacht op zondag vroeg in de ochtend een 23-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Dit gebeurde in een woning in Asten waar een feestje gaande was. Het slachtoffer werd geslagen en in zijn gezicht geschopt. Hij is later in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmond armste gemeente van Noord-Brabant
In de provincie Noord-Brabant is Helmond de gemeente met gemiddeld het laagste inkomen per inwoner. In 2008 bedroeg het gemiddelde inkomen in Nederland per inwoner 24,6 duizend euro. De inkomens in Helmond lagen 7,1% onder dit landelijk gemiddelde. Helmond bezet daarmee plaats 364 op de landelijke lijst van alle 431 Nederlandse gemeenten. Dat blijkt uit een publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.
Ter vergelijking, de inkomens in Bloemendaal en Wassenaar lagen 65% boven het landelijk gemiddelde en zijn daarmee de 2 rijkste gemeenten van Nederland. De inkomens in Deurne en Eindhoven en Tilburg liggen met respectievelijk 1,6 en 2,4 en 6,7% ook lager dan het landelijk gemiddelde.

Bron: Afwijking inkomensniveau per gemeente tov het landelijk gemiddelde, 2008

2 Jongens aangehouden voor bedreigen met mes van jongen van 15
De politie heeft maandagavond rond 21.10 uur twee Helmonders (17 en 19 jaar oud) aangehouden op de Wethouder van Ebbenlaan. De 17-jarige jongen zou daar wat eerder een 15-jarige jongen uit Mierlo met een mes hebben bedreigd.
De dader en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De 19-jarige Helmonder zou vervolgens het mes hebben overgenomen en verborgen. Beide konden door de gealarmeerde politie worden aangehouden en zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Gewapende overval in of bij het NS-station
In of bij het NS-station Helmond heeft vanmiddag een gewapende overval plaats gevonden.
De politie is op zoek naar een man van ongeveer 30 jaar, 1,70 to 1,80 meter, snaml postuur, pokdalkig gezicht, draagt/droeg een muts en sjaal en een grote rugzak. Heb je tips: 0900 – 8844

Hennepstekkerij met 3000 hennepstekjes opgerold
De politie heeft woensdagmorgen rond 7.20 uur een zogenoemde hennepstekkerij aangetroffen in een woning aan de Rijnstraat.
De politie had informatie dat in de woning mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Daarop werd woensdagmorgen een inval gedaan. In de woning werden 154 volwassen hennepplanten aangetroffen en ruim 3000 hennepstekjes. Deze zijn, evenals de kweekmaterialen, in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoners van de woning, een 35-jarige vrouw en een 38-jarige man, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zandwinning op Berkendonk gaat stoppen
De zandwinning in het waterrecreatiegebied Berkendonk wordt uiterlijk 31 december 2012 beëindigd. Dat zijn de gemeente Helmond en het bedrijf Smals Berkendonk B.V. met elkaar overeengekomen.
Sinds begin 1982 mocht Smals Berkendonk B.V. contractueel het zand winnen op Berkendonk. De laatste jaren waren er tussen de gemeente en het bedrijf onenigheden. De gemeente wilde de zandwinning stoppen ter voorbereiding op de Groene Peelvallei en het mogelijke nieuwe stadion van Helmond Sport. Smals Berkendonk B.V. was daar niet blij mee. Dat verschil van mening mondde uit in gerechtelijke procedures over een nieuwe ontgrondingvergunning en de huurovereenkomst voor het zanddepot.
Verder is er nu afgesproken is dat het bedrijf het zanddepot uiterlijk 31-12-2015 ontruimd oplevert. De gemeente zal desgewenst voor de zandopslag uit Berkendonk meewerken aan een tijdelijk zanddepot aan de Nuenense dijk in Brandevoort. Smals Berkendonk B.V. zal ook dit mogelijke depot uiterlijk 31-12-2015 ontruimd opleveren.

Automobilist rijdt 43 kilometer te hard
Donderdag rond 9.50 uur is op de Rijpelbaan het rijbewijs van een 25-jarige man uit Reek ingevorderd.
Hij reed daar in een personenauto met een snelheid van 123 kilometer per uur. Op de Rijpelbaan mag maximaal 80 kilometer per uur gereden worden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt schennispleger op
De politie heeft vrijdagmiddag rond 12.00 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden bij zijn woning in Helmond Centrum.
De man wordt ervan verdacht kort daarvoor daar schennis te hebben gepleegd. Een getuige waarschuwde de politie. Agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Vervanging van 2 bruggen over het Eindhovens Kanaal
Op maandag 29 november start de gemeente Eindhoven met het vervangen van twee bruggen over het Eindhovens Kanaal. Het betreft de bruggen aan de Goorsedijk en Oudvensestraat. Beide bruggen bevinden zich op de gemeentegrens van Helmond en Geldrop-Mierlo. Tijdens de werkzaamheden, die duren tot medio april 2011, zijn de bruggen volledig afgesloten.
De bruggen zijn al enkele jaren afgesloten voor het autoverkeer. Alleen fietsers mogen over de bruggen rijden. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers niet over de bruggen rijden. De omleidingsroutes worden aangegeven met de bekende gele borden.
De bruggen worden vervangen. De uitstraling van de nieuwe bruggen is gelijk aan de huidige bruggen.
Het Eindhovens Kanaal en de bruggen zijn eigendom van de gemeente Eindhoven. Het kanaal vormt immers de verbinding tussen Eindhoven en de Zuid-Willemsvaart. Vandaar dat gemeente Eindhoven de werkzaamheden laat uitvoeren. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeenten Helmond en Geldrop-Mierlo. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden langer duren.

Bron: gemeente Helmond

Helmonder aangehouden in onderzoek naar autodiefstallen
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft maandagochtend opnieuw drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar autodiefstallen en de handel in verdovende middelen. Het gaat om een 43-jarige en een 44-jarige man uit Geldrop en een 31-jarige man uit Helmond. Er werden ook zoekingen gedaan in hun woningen in Geldrop en Helmond. Bij de doorzoekingen werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen (amfetamine, cocaïne, hash en xtc-tabletten). Verder werden er een vuurwapen, patronen en gestolen goederen gevonden in de woningen. Op 27 oktober werden al zeven (zes mannen en een vrouw) verdachten aangehouden in dit onderzoek. Maandag 15 november werden nog eens vier verdachten (vier mannen) aangehouden. Bij de invallen maandagochtend werd door de BRZN samengewerkt met de politieafdelingen Helmond en Geldrop-Mierlo-Nuenen. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.
De auto’s die gestolen werden waren voornamelijk van het merk Volkswagen en de diefstallen vonden veelal plaats in de regio Brabant Zuid-Oost Midden en West Brabant en Limburg Noord en Limburg Zuid.
Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio's in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Burgers in Blauw van start in Helmond
Met het bezoek van raadslid Mirjam van der Pijl aan de afdeling Helmond Centrum is het project Burgers in Blauw maandag 22 november van start gegaan. De komende weken bezoeken nog vijf raadsleden van CDA en PvdA de Helmondse afdelingen.
Bij het project Burgers in Blauw zoekt de politie nadrukkelijk contact met inwoners van Helmond. Door de burger zélf een dienst mee te laten draaien neemt het begrip voor het politiewerk enorm toe. En door wederzijds begrip wordt de beeldvorming over de politie positief beïnvloed en versterkt. Twee jaar geleden werd in Helmond ook al met veel succes het project Burgers in Blauw gedraaid.
Net als toen is er nu voor gekozen om in de eerste ronde gemeenteraadsleden uit te nodigen om een dag met ons mee te gaan. We willen de raadsleden graag kennis laten maken met onze rol en onze manier van werken in de Helmondse integrale veiligheidsaanpak. In de loop van 2011 zullen ‘gewone’ burgers worden uitgenodigd voor een dagje met de politie.
In Helmond Centrum was het op maandag 22 november dus de beurt aan het raadslid Mirjam van der Pijl van de PvdA. Rond 8.30 uur begon zij met het bijwonen van een briefing en daarna volgde een rondleiding door het bureau en een kennismaking en gesprek met de afdelingsleiding. Daarna ging ze op pad met buurtbrigadier Maikel van Dijk in zijn wijk Helmond Noord.
Eerst naar het wijkcentrum De Boerderij. Een verzamelgebouw met onder andere de LEV-groep en SWH. Uiteraard werd op de fiets de buurt verkend en ook een bezoek gebracht aan een particulier opvanghuis. Een vol programma dus waarin het raadslid veel indrukken op deed.
Het raadslid zelf daarover: ‘Het was een echte inkijk in het politiewerk. Niet de spannende dingen zoals een heterdaad of een inval, maar juist de kleine dingen. Samenwerking tussen buurtbrigadiers, de snelheid waarmee geschakeld wordt en de kennis van een wijk. Dat heeft echt indruk op me gemaakt.’
Een succesvolle dag in Helmond Centrum dus. Op 23 en 26 november en 1 december volgen nog soortgelijke dagen in Helmond Centrum, Helmond Oost en Helmond West.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt man aan voor bedreigen van zijn ex-vriendin
Agenten hielden maandagmiddag omstreeks 16.00 uur buiten heterdaad een 40-jarige Helmonder aan in de woning van zijn 25-jarige ex-vriendin in Helmond-Centrum.
Hij zou haar afgelopen vrijdagochtend in haar woning met de dood hebben bedreigd. Hiervan deed zij aangifte. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Samenwerkingsovereenkomst gemeente en Woonpartners inzake Centrumplan
Al enige tijd is bekend dat de gemeente het centrum van de stad wil herontwikkelen, zodat het centrum volwaardig deel blijft uitmaken van de snelgroeiende stad. Inmiddels hebben Gemeente Helmond en Woonpartners overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van een deelplan van het centrumplan, de zogenoemde Noordrand. Dat is het gebied grofweg genomen vanaf de Torenstraat tot aan de Matthijs Vermeulenstraat.
Vandaag wordt de samenwerkingsovereenkomst tussen de twee partijen ondertekend. In de overeenkomst zijn onder meer de uitgangspunten voor de herontwikkeling, de taakverdeling tussen de gemeente en Woonpartners en de financiële afspraken vastgelegd. Voor de herontwikkeling van het centrum is het nodig dat verschillende woningen in het plangebied gesloopt worden, zodat er ruimte ontstaat voor de nieuwe plannen.
De verwachting is dat pas over enkele jaren gestart wordt met de sloop van de eerste woningen. Zodra de gemeente bekend maakt wanneer zij de woningen beschikbaar wil hebben voor sloop, krijgen de betrokken bewoners uiteraard officieel bericht van de gemeente of van Woonpartners.

Bron: gemeente Helmond

Bredanaar geeft zich in Helmond aan voor huiselijk geweld in Veldhoven
De politie heeft dinsdagmiddag om 14.45 uur een 29-jarige man uit Breda aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse in Helmond. De man wordt ervan verdacht dat hij op 18 november de keel van zijn ex-vriendin bij een ruzie hebben dicht geknepen in haar woning in Veldhoven. De man meldde zich na uitgebreid onderzoek van de politie dinsdagmiddag zelf op het politiebureau in Helmond. Daar is hij aangehouden voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Rijksgeld voor archeologisch onderzoek in Helmond
Het komende jaar trekt de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), € 900.000,- uit voor het verwerken van archeologische projecten uit de vorige eeuw.
Twee voorstellen voor archeologisch onderzoek in Helmond zijn gehonoreerd. Elk onderzoek krijgt een bedrag van € 50.000,-, dat besteed gaat worden aan het ontsluiten van oude opgravingen.
Het eerste onderzoek is een wetenschappelijke samenvatting van de geschiedenis van Helmond in de periode tussen ongeveer 1000 tot 1500 na Christus. In die periode werd in het Hertogdom Brabant de stad Helmond gesticht vlakbij het al bestaande kasteel van 'Het Oude Huys', dat tussen 1980-1984 gedeeltelijk is opgegraven. De stadsstichting vond omstreeks 1225 plaats, nadat het gebied in het bezit kwam van de Hertog van Brabant.
Een tweede onderzoeksvoorstel is een Romeinse grafveld dat in 1992-1993 is opgegraven op de Ashorst in Mierlo-Hout. Dit grafveld wordt samen met twee andere grafvelden, in Oss en Geleen, verwerkt tot een publicatie en publiekspresentatie. Dit project wordt door de Universiteit van Leiden en Archol (Leiden) uitgevoerd.
Tussen 1980 en 2000 zijn er in de oude Helmondse binnenstad veel opgravingen uitgevoerd, waarover rapporten, artikelen en publicaties zijn verschenen. Daarnaast investeert de gemeente Helmond fors in het verwerken van oud archeologisch onderzoek. Dit is volgens de huidige monumentenwet verplicht. Met deze bijdrage van de rijksoverheid wordt het archeologisch onderzoek in Helmond gestimuleerd en naar een hoger kennisniveau gebracht.
Met het Rijksgeld wordt het mogelijk om verder te gaan dan alleen een beschrijving van de vondstgegevens van afzonderlijke opgravingen. Het op toegankelijke wijze presenteren van de resultaten wordt met deze financiële hulp mogelijk gemaakt. Het onderzoek is gestart op 1 november 2010 en wordt na een jaar afgerond.

Bron: gemeente Helmond

Drugsdealer aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 17.55 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de 2e Haagstraat.
Hij wordt er van verdacht vanuit zijn woning, elders in Helmond West, te handelen in drugs. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Kerstmarkt blijft op de Markt en ijsbaan bij het Kasteel
Het voorstel van Helder Helmond om de Kerstmarkt en Helmond Winterstad (de ijsbaan) qua locatie te laten ruilen wordt door het college van burgemeester en wethouders niet ingewilligd. Helmond Winterstad komt zoals gepland op het voorterrein van het Kasteel en de Kerstmarkt in de aanloopstraten van het centrum en op een deel van de Markt.
De belangrijkste reden daarvan is dat het evenement Helmond Winterstad ongeveer 6 weken duurt. De weekmarkten op woensdag en zaterdag zouden daardoor in die 6 weken niet op de Markt kunnen staan. Verder is de Markt te klein voor Helmond Winterstad omdat dat evenement te veel ruimte in beslag neemt.

Maximum tarieven voor paspoort en idendetiteitskaart in Helmond
Een nieuw paspoort gaat in 2011 52,10 euro kosten (nu is dat 50,90 euro). Een Nederlandse Identiteitskaart voor personen van 14 jaar en ouder kost dan 43,80 euro (nu 42,80 euro)
De gemeente Helmond volgt de door de ministerraad vastgestelde nieuwe maximumtarieven voor reisdocumenten. De reden daarvan is dat het niveau van volledige kostendekking nog niet bereikt is.
Overigens loopt momenteel een rechtszaak tegen een gemeente over de rechtmatigheid van de leges voor de Nederlandse Indentiteitskaart, die ook voor Helmond gevolgen kan hebben. Er is daarom sprake van een zeker financieel risico, “maar de uitkomst van het hoger beroep in deze zaak laat waarschijnlijk nog een flinke tijd op zich wachten” aldus de gemeente Helmond.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld tegen zijn vrouw
Woensdag rond 12.40 uur heeft de politie in zijn woning in Helmond Centrum een 41-jarige man aangehouden.
Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij zou zijn 38-jarige vrouw eind oktober hebben mishandeld en bedreigd. Hij gooide de vrouw tegen de grond en trapte haar. Hij zou haar al vaker mishandeld hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Zwaar ongeluk in het centrum
In de ochtendspits vanochtend vond een zwaar ongeluk plaats in de Zuid Koninginnewal, precies tegenover het politiebureau.
Een getuige wist te melden dat een auto op de Kasteel Traverse rechtsaf sloeg om de Zuid Koninginnewal in te rijden. Daarbij schepte die auto een brommer die op de Traverse rechtdoor reed. De jongen op de brommer vloog daarbij door de lucht en het zag er niet goed uit voor hem.
Door de wegafzettingen ontstond er in het centrum veel extra file.

VastNed verkoopt panden aan PRO Helmond V&G

Vorige week dinsdag 16 november 2010 is tussen Vastned Retail en PRO Helmond V&G BV overeenstemming bereikt over de aankoop van de panden op de hoek van de Markt 15, 17, 19, 21, 23 en 25 / Veestraat 2a in Helmond.

PRO Helmond V&G BV is een samenwerking tussen Vast & Goed (M. Goossens) en WPM Pro BV. Zij zijn voornemens de panden te herontwikkelen en er 8 appartementen en ca. 1.000 m² winkelruimte te creëren in de kelder, begane grond en op verdieping. Momenteel zijn Score en Rest-0-Ricus gevestigd in deze panden. In het nieuwe plan is nog winkelruimte te huur.

Jongen (17) die over auto loopt opgepakt
De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur op de Straakvense Bosdijk een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden.
Een getuige had gezien dat hij kort daarvoor op de Kortenaerstraat over een auto had gelopen. De getuige is achter de jongen aangegaan en heeft de politie gewaarschuwd. Op de Straakvense Bosdijk kon hij worden aangehouden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

2 Jongens (14 en 15) met gestolen kentekenplaat aangehouden
De politie heeft woensdagavond kort na 18.00 uur twee jongens (14 en 15 jaar) uit Helmond aangehouden op de Zuidende.
Surveillerende agenten zagen hen daar met een brommer lopen. De kentekenplaat die er op zat, bleek van diefstal afkomstig te zijn. De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden met een proces-verbaal dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Werknemer steelt langere tijd geld uit de kassa
De politie heeft donderdagavond een 18-jarige Helmonder gearresteerd op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De man wordt ervan verdacht dat hij al langere tijd geld wegnam uit de kassa van het bedrijf in Helmond Oost waar hij werkte. De eigenaar van dat bedrijf kwam donderdag naar het bureau om aangifte te doen, in gezelschap van de verdachte. Deze is verhoord en daarna heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Politie houdt hardrijdende dronken automobilist aan
De politie heeft vrijdagmorgen om 5.15 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden op de Doctor Klompelaan. De man viel surveillerende agenten op toen hij met zijn personenwagen met hoge snelheid over de Europaweg en de Mierloseweg reed. Op de Doctor Klompelaan stopte hij zijn voertuig. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had en de man is daarop aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een promillage van bijna 1,5 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Stadswacht Helmond gaat weer fietswrakken verwijderen
Medewerkers van Stadswacht Helmond gaan op donderdag 2 december fietswrakken verwijderen bij NS-station Helmond en NS-station Helmond-Brandevoort. Deze week zijn alle aanwezige fietswrakken al voorzien van een waarschuwing, waarop vermeld staat dat de betreffende tweewieler verwijderd gaat worden.
Bij de twee station zijn veel fietsenrekken bezet door fietswrakken. Dit zijn fietsen die zichtbaar al langere tijd niet meer gebruikt zijn. Dat kan blijken uit lekken banden, opgehoopt vuil rond de banden en het ontbreken van bijvoorbeeld een zadel, stuur, remmen of wielen. Sommige rijwielen zijn er zo slecht aan toe, dat ze nauwelijks nog fiets genoemd kunnen worden.
met de extra stallingen die gemeente Helmond vorig jaar geplaatst heeft, leiden tot minder fietsparkeerproblemen bij de stations. Bij eerdere acties werden ongeveer zestig fietswrakken verwijderd.
Van de verwijderde fietsen wordt een foto gemaakt en wordt nagekeken of ze zijn gestolen. De betreffende tweewielers worden voor twee weken op de gemeentewerf van gemeente Helmond gestald en zijn te zien op de website van de Stadswacht: http://www.stadswacht-helmond.nl. Mensen die hun fietswrak terug willen hebben, kunnen contact opnemen met de Stadswacht, tel. 0492 – 845970. Tegen betaling van € 25, – kunnen zij de fiets weer meenemen. Als de rechtmatige eigenaar zich binnen twee weken niet meldt, gaat de fiets naar de Kringloopwinkel, waar bekeken wordt of bepaalde onderdelen hergebruikt kunnen worden.

Bron: gemeente Helmond

Buurman slaat buurvrouw bij burenruzie
Vrijdag rond 17.00 uur is bij zijn woning in Helmond West een 20-jarige man aangehouden.
Hij wordt er van verdacht een 38-jarige buurvrouw te hebben mishandeld. Hij zou haar geslagen hebben bij een burenruzie. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man knijpt keel van zijn echtgenote dicht
Bij zijn woning in Helmond Centrum is zaterdag rond 3.30 uur een 40-jarige man aangehouden.
Hij wordt er van verdacht zijn 37-jarige echtgenote in de woning te hebben mishandeld. Hij zou haar de keel hebben dichtgeknepen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Paul Smeulders lijsttrekker GroenLinks Brabant
Onze voormalige columnist Paul Smeulders is zojuist gekozen als lijsttrekker voor GroenLinks bij de Statenverkiezingen in Noord-Brabant.
Paul is daarmee de jongste lijsttrekker ooit voor Provinciale Staten.
Plaats van handeling was de algemene ledenvergadering van GroenLinks in Tilburg in de Theaterzaal van Natuurmuseum Brabant.

Grote ontploffing in appartementencomplex Suytkade, 1 zwaargewonde
Een bewoner van een appartementencomplex aan de Arcadestraat in de wijk Suytkade is vannacht ernstig gewond geraakt bij een zware explosie. Hij is met een traumahelikopter overgebracht naar een brandwondencentrum.
Om 2.40 uur kwam bij de brandweer de melding binnen. Het vuur dat door de explosie ontstond was door de brandweer snel geblust.
De voorpui van zijn appartement op de benedenverdieping van het appartementencomplex De Wentelaar werd volledig weggeslagen. De pui van de rest van het complex en het trappenhuis werden zwaar beschadigd en ontzet. Plusminus 14 appartementen moesten worden ontruimd vanwege mogelijk instortingsgevaar. De betreffende bewoners worden opgevangen in de nabij gelegen Groene Campus. Slachtofferhulp is ingeschakeld. Burgemeester Fons Jacobs kwam hen een hart onder de riem steken.

Passagier bedreigt agent bij arrestatie dronken automobilist
De politie heeft maandagochtend kort na middernacht een man van 29 jaar uit Son aangehouden op de Watermolenwal.
Surveillerende agenten zagen hem op de Kanaaldijk met vier andere mannen in een auto stappen en wegrijden. De bestuurder reed over een stoeprand en reed hard door. De agenten hebben de wagen laten stoppen en de bestuurder uit Son gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,90. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Een 48-jarige man uit Son, die in de wagen zat, werd door de politie aangehouden omdat hij zich met de arrestatie van zijn plaatsgenoot bemoeide. Daarbij bedreigde hij één van de agenten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Hieronder een foto die vanochtend door DeltaBlast werd gemaakt van de ontstane ravage na de ontploffing op Suytkade.

Overvaller meldt zichzelf bij politie
De politie heeft zaterdagmiddag om 16.55 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in het centrum. De man had even daarvoor de politie gebeld en aangegeven dat hij verantwoordelijk zou zijn voor twee gewapende overvallen. De man wilde zichzelf aangeven uit wroeging over zijn daden. De man is daarop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Tijdens het verhoor bekende hij de overval op een winkel aan het Stationsplein in Helmond op 16 november om 15.55 uur. Een man probeerde toen de kassa van de winkel mee te nemen. Hij was daarbij niet gewapend en de dader ging er uiteindelijk ook onverrichter zaken vandoor. De nu aangehouden verdachte bekende ook een overval op een tankstation in Papendrecht. Onderzocht wordt nog waar en wanneer dat precies was. De 38-jarige Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

De hennepkwekerij aan het Overspoor is opgerold
De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.30 uur een hennepkwekerij opgerold in een woning aan het Overspoor.
De politie had informatie dat in het huis wellicht een kwekerij aanwezig was. Na verder onderzoek werd dinsdagmiddag een inval gedaan. Daarbij werd inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij met 329 planten aangetroffen. Die zijn, samen met de kweekapparatuur, in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er was tijdens de inval niemand in de woning aanwezig.

Helmondse gewond bij eenzijdige aanrijding in Heeze
Bij een eenzijdige aanrijding op de Heezerenbosch in Heeze is dinsdagmorgen rond 10.00 uur een 67-jarige vrouw uit Helmond gewond geraakt. De vrouw zat als bijrijdster in een personenwagen die vermoedelijk door de gladheid van de weg is gegleden en in de sloot terecht kwam. De vrouw is door de brandweer uit de wagen bevrijd en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 61-jarige bestuurder uit Helmond bleef ongedeerd.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost