Buiten is het 17 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
503reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over HelmondRegelmatig ontvangen wij persberichten over wat er in de gemeente Helmond te gebeuren staat of gebeurd is. Veel van die berichten zijn (in onze ogen) niet bruikbaar voor een nieuw log omdat we denken dat ze weinig of geen Helmondse tongen zullen losmaken. Dergelijke berichten lieten we daarom altijd ongebruikt. Maar vaak betreft het wel nieuws dat later die dag (of de dag erna) bij Omroep Brabant en/of het Eindhovens Dagblad verschijnt omdat zij dezelfde persberichten krijgen.
Vanaf vandaag gaan we daarom die berichten in de reacties onder dit log plaatsen. Zeker niet met het idee dat we je daarmee een volledig overzicht van het Helmonds nieuws bieden, maar meer vanuit de gedachte ‘waarom niet delen wat wij al weten’.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij ergens een bericht opvangt dat én de moeite én feitelijk Helmonds nieuws is. Hieronder is daarvoor de plek. Plaats dat nieuws dan zonder je eigen mening in de reactie. Heb je er een mening over, dan plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijft nieuws & mening gescheiden.
Berichten over aankomende evenementen plaats je (zoals altijd) nog steeds in het log Zet je evenement op de agenda. Betreft het roddel en niet echt hard nieuws dan blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

Omdat we zojuist weer nieuw Helmonds nieuws binnenkregen, kunnen we dat al meteen als eerste plaatsen.

503 reacties:

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
De politie heeft zaterdagavond rond 23.30 uur een 22-jarige man uit Weert aangehouden op de Johannes Vermeerlaan. De man zou zijn 21-jarige vriendin hebben mishandeld. Dit zou hij op de Dr. Ledelstraat gedaan hebben, samen met twee andere nog onbekende vrouwen. De zus van de 21-jarige vrouw waarschuwde de politie. Toen deze ter plaatse kwam, was de man er niet meer. Toen de agenten even later wilden vertrekken, kregen zij de melding dat de verdachte voor de woning van het slachtoffer stond te schreeuwen. Hier is de man even later aangehouden. Naar de rol van de twee onbekende vrouwen wordt onderzoek gedaan. Bij zijn aanhouding reageerde man erg agressief. De man is ingesloten voor onderzoek.

DNA-plichtige man op onverzekerde bromfiets aangehouden
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 2.30 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden op de Kasteel Traverse. Agenten op mountainbikes zagen de man op een bromfiets zonder helm rijden op de Veestraat. De man reed daarna met hoge snelheid over de kruising van de Smalle Haven met de Kasteellaan. Toen hij de agenten in het oog kreeg, probeerde hij te vluchten. Hierdoor ontstond een korte achtervolging. Met assistentie van twee andere agenten in een surveillanceauto kon de man worden aangehouden op de Kasteel Traverselaan. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. De man werd door de politie al gezocht omdat hij verplicht DNA-materiaal moest afstaan. De man is de volgende ochtend heengezonden.

Beantwoorden

Twee mannen aangehouden na vechtpartij met riek, steen en kopstoot
De politie heeft zondagmiddag rond 14.00 uur twee mannen (40 en 46 jaar oud) aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de Jacob Marisstraat. Daarbij zou de 46-jarige man de 40-jarige man hebben geslagen en met een riek hebben mishandeld. De 40-jarige man zou de 46-jarige man op zijn beurt hebben bedreigd en een kopstoot hebben gegeven. Ook zou hij een steen tegen het hoofd van de man hebben gegooid. Beide mannen moesten zich aan hun verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis en zijn later ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij.

Beantwoorden

Agressieve jongen (17) aangehouden bij alcoholcontrole
De politie heeft zondagavond om 20.25 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Beukehoutstraat. De jongen passeerde samen met een vriend op een scooter een alcoholcontrole van de politie op de Beukehoutstraat. De agenten wilden daarop een blaastest afnemen bij de jongen. Omdat de Helmonder het allemaal te lang vond duren, wilde hij weg rijden. Hierop ontstond een worsteling met de agenten, die de man probeerden onder controle te krijgen. Ook achterin de politieauto en op het politiebureau bleef hij zich erg agressief gedragen. De man is ingesloten.

Politie houdt dronken man (21) op snorfiets aan
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 1.30 uur een 21-jarige man uit Waalre aangehouden op de Europaweg. Agenten zagen de man met een ander persoon op een snorfiets vanaf de Steenovenweg de Europaweg op rijden. Omdat het voor snorfietsen niet is toegestaan om daar op de weg te rijden, hielden de agenten de 21-jarige bestuurder aan. De man bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Clemensstraat eenrichtingsstraat; parallelweg Mierloseweg afgesloten
Verkeer kan dadelijk alleen nog maar vanuit de Troelstrastraat de Clemensstraat inrijden. Door het inrichten van deze straat als eenrichtingsstraat kunnen voortaan aan twee zijdes van de weg auto's geparkeerd worden. Tussen 30 september en 4 oktober gaat de gemeente de benodigde werkzaamheden hiervoor uitvoeren.
Tegelijkertijd met deze werkzaamheden wordt ook de parallelweg tussen de Clemensstraat en de Mierloseweg, gelegen achter de huisnummers Mierloseweg 201 tot en met 265, definitief afgesloten voor doorgaand verkeer. De reden hiervoor is dat deze achterdoorgang vaak als sluiproute wordt gebruikt, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan.

Beantwoorden

2 Meisjes vermist in Mierlo-Hout
In Mierlo-Hout zijn 2 meisjes (14 jaar en 160-165 groot) vermist. Zij werden voor het laatst gezien om 9.30 uur in Mierlo-Hout.
Meisje 1: Rossig lang haar, donkere spijkerbroek en grijs vest en zwarte mouwen.
Meisje 2: lang blond haar, bruine leren jas met capuchon met bont en grijze broek.

Beantwoorden

Overval cafetaria, politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen in verband met een gewapende overval op een cafetaria aan de Burg. van Houtlaan. Dinsdagavond omstreeks 22.00 uur bedreigde de verdachte een medewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat hij geld uit de kassalade mee had genomen, ging hij ervandoor.
De verdachte is een blanke man tussen de 1.70m en de 1.75m lang. Hij heeft een tenger postuur, droeg een bivakmuts en gebreide donkere handschoenen.
De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie Helmond op 0900-8844. Anoniem contact opnemen is mogelijk via 0800-7000.

Politie pakt Helmonder op na inbraak
De politie heeft dinsdag rond 14.15 uur in een woning in Helmond Centrum een 37-jarige Helmonder aangehouden. Een getuige waarschuwde de politie dat er ingebroken zou worden in de woning. De achterdeur van de woning bleek vernield te zijn. De Helmonder is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld. De man bleek de zoon van de bewoonster te zijn. Voor zover bekend is er niks weggenomen.

Beantwoorden

Controle verzuimregistratie scholen succes
Direct na de zomervakantie hebben leerplichtambtenaren van de gemeente Helmond steekproefsgewijze op vier scholen de leerlingenregistratie gecontroleerd op de aan of afwezigheid van leerlingen. Bij de registratie van tien leerlingen was de situatie niet duidelijk.
De controles zijn uitgevoerd bij de basisscholen 'De Vuurvogel', 't Hout', 'De Zevensprong' en de Montessorischool Helmond. Gekeken is waarom leerlingen niet aanwezig waren. Hierbij kwamen een aantal redenen naar voren, zoals leerlingen die te laat terugkeren van vakantie en leerlingen die zijn achtergebleven in het land van herkomst en nog niet waren uitgeschreven bij de gemeente. De directies van de scholen waren allemaal enthousiast over deze controleactie van de gemeente. Bezien wordt of dit soort controles vaker uitgevoerd zullen worden na andere vakanties zoals de 'Krokusvakantie'.

Beantwoorden

In aanvulling op het bericht gisteravond om 22:06 uur (2 meisjes vermist in Mierlo-Hout) kwam zojuist het goede bericht binnen dat ze inmiddels weer thuis zijn.

Beantwoorden

Man opgepakt voor mishandeling, bedreiging en vernieling
De politie heeft woensdagmiddag rond 15.45 uur in zijn woning in Helmond Oost een 22-jarige man aangehouden. De verdachte zou zijn 20-jarige vriendin mishandeld en bedreigd hebben. Tevens vernielde hij goederen in de woning. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Beantwoorden

Man aangehouden na bedreigen met de dood van ex-vriendin
In zijn woning in Helmond Centrum is zaterdag rond 9.30 uur een 37-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het lastig vallen en bedreigen met de dood van zijn 40-jarige Helmondse ex-vriendin sinds anderhalf jaar. Afgelopen zondag werd de vrouw rond 19.30 uur ’s avonds voor haar woning in Helmond Oost bedreigd met de dood. De vrouw zag kans om te vluchtten en een buurtbewoner te waarschuwen. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Politie houdt man aan na vernielen ruit woning
Op de Pastoor van Leeuwenstraat is zaterdag rond 2.20 uur een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het ingooien van een ruit van een woning aan de eerdergenoemde straat. De verdachte zou ruzie hebben met zijn vriendin en willekeurig een ruit hebben vernield. De man maakte een dronken indruk. Hij is verhoord en mocht hierna naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Grote brand nu op scheepstal,je ziet geen meter zicht meer van de rookwolken,in noordhelmond, om half 12 rook je het al in de stad.

Beantwoorden

Politie verricht aanhoudingen tijdens Impact
De politie heeft zondagavond rond 19.00 uur drie Helmonders (16 en 18 (2x) jaar) aangehouden op de Markt. Ze zouden daar tijdens een evenement een 19-jarige man uit Helmond hebben mishandeld door hem te slaan en te schoppen. Het slachtoffer meldde zich bij de politie en de beveiligingsdienst, waarna het drietal werd opgepakt. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Tijdens hetzelfde evenement werd een 21-jarige Helmonder door de politie aangehouden omdat hij zich niet wilde laten fouilleren door de beveiligingsdienst. Toen agenten dat wel deden, bleek hij een mes bij zich te hebben. Dat is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt jongen aan voor gooien van vuurwerk
De politie heeft zondagavond rond 23.45 uur op de Steenovenweg een 16-jarige Helmonder aangehouden. De jongen was kort daarvoor door een beveiligingsbeambte in de kraag gevat vanwege het gooien van vuurwerk over de slagbomen van een bedrijfsterrein. De beveiliger schakelde vervolgens de politie in. Agenten hebben de jongen voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Politie pakt lastige man op
De politie heeft zondagavond rond 22.10 uur op de Kegelbaan een 23-jarige Helmonder aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond die tijd dat een persoon in het uitgaansgebied een glas kapot gooide tegen een muur. Hierna wilde de man bij mensen in een auto stappen. Toen de politie daarop de man aansprak bleek dat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. Vervolgens keerde de verdachte zich van de agenten af en wilde weg lopen. Toen hij daarop door politiemensen op bike’s werd aangesproken werd de Helmonder agressief en haalde uit naar de agenten. De man verzette zich hevig toen hij aangehouden werd. De man bleek onder invloed van alcohol. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Gemeente Helmond koopt Obragasgebouw en -terrein
RWE Energy Nederland en de gemeente Helmond hebben een akkoord bereikt over de verkoop van het terrein inclusief gebouwen aan de Havenweg in Helmond. Daarmee is weer een stap gezet met betrekking tot de uitbreiding van het centrum van Helmond.

Beantwoorden

Man voor stalking aangehouden
De politie heeft maandag om 21.00 uur een 38-jarige man uit Helmond aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De man zou zijn 33-jarige ex-vriendin sinds eind augustus hebben lastig gevallen en haar personenauto meerdere malen hebben vernield. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Huldiging Pieter Gruijters
Het zal niemand zijn ontgaan dat onze stadgenoot Pieter Gruijters een gouden medaille heeft behaald tijdens de Paralympische Spelen te Beijing.
De burgemeester gaat Pieter Gruijters officieel huldigen op zaterdag 20 september aanstaande om ongeveer 16.00 uur in de raadzaal van het kasteel. De bijeenkomst zal tot uiterlijk 18.00 uur duren.

Beantwoorden

Politie pakt man op voor mishandeling
Dinsdagavond heeft de politie rond 18.30 uur op de Lagedijk een 27-jarige Helmonder aangehouden. Even daarvoor ontstond op de Engelseweg een aanrijding tussen de automobilist en een 24-jarige bestuurder uit Helmond. De verdachte reed de automobilist daarna van de weg en mishandelde hem. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Zwemmen in recreatieplas Berkendonk tijdelijk verboden
Vanaf vrijdag 19 september aanstaande is het verboden om in recreatieplas Berkendonk te zwemmen. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft hiertoe uit veiligheidsoverwegingen besloten. Het besluit houdt verband met de zandwinning die op bovengenoemde datum wordt hervat. Door het winnen van zand wordt het water in de recreatieplas troebel. Het gevolg is dat het water niet meer voldoet aan de normen die worden gesteld aan zwemwater. Het oostelijk deel van de plas is het werkterrein van Smals Berkendonk BV en tot 15 maart 2009 verboden terrein voor alle recreatieve activiteiten.
Voor het westelijk deel van de plas zijn enkele activiteiten uitgezonderd die wel onder voorwaarden mogen plaatsvinden. Zo kan de geplande nieuwjaarsduik op 1 januari 2009 doorgang vinden. Het zeilen en het surfen op de recreatieplas is in verenigingsverband toegestaan tot en met het weekend van 4 / 5 oktober 2008.

Beantwoorden

Politie houdt verdachte harddrugs aan.
De politie heeft dinsdagavond rond 23.15 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het politiebureau van Helmond Centrum. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in harddrugs. In dezelfde zaak werden op 19 en 20 februari van dit jaar al vier Helmonders aangehouden en op 7 april een vrouw uit Helmond. De gisteren aangehouden verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Grote controle-actie HIT-Team op industrieterrein Hoogeind
Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft vandaag tijdens een grootschalige controle op industrieterrein Hoogeind ruim 50 panden bezocht. Hierbij werden meerdere misstanden geconstateerd, zoals brandonveilige situaties, een hennepkwekerij, een illegale SM-seksinrichting, illegale bewoning, een illegale growshop én bedrijven en personen die niet over de vereiste papieren beschikten. Tegen alle overtredingen is actief opgetreden.
Het HIT-team heeft het gebied, dat begrensd wordt door de Lage Dijk, Middendijk, Duizeldonksestraat en de Vlierdensedijk, in zijn geheel afgesloten tussen 9.00 en 16.00 uur. Politie en Douane controleerden alle voertuigen bij de toegangswegen. Bij ruim 50 panden, is het multidisciplinaire HIT-Team met assistentie van een drugshond binnengegaan om controles uit te voeren. Hierbij waren 70 medewerkers actief van de verschillende instanties die bij HIT aangesloten zijn.
Volgens de HIT-teamleider is het gebied doelbewust uitgekozen. 'Het is vergelijkbaar met industrieterrein Hoogeind West, waar in oktober 2007 een vergelijkbare controle is uitgevoerd. Na deze succesvolle actie is besloten om de aanpak op vergelijkbare terreinen in Helmond toe te gaan passen. HIT heeft nu voor dit deel gekozen omdat het een gebied is waar veel onduidelijkheid over is; er zijn veel bedrijfsverhuizingen geweest. Niet alle bedrijven hebben het even nauw genomen met de meldingsplicht en het aanvragen van de vereiste vergunningen. Dat bleek uit het feit dat de bedrijfsbestanden van de verschillende HIT-instanties niet met elkaar overeenkwamen. Uit de adresgegevens blijkt ook dat verschillende panden gesplits of samengevoegd zijn, zonder dat daar benodigde bouwvergunningen voor verleend zijn. Dergelijk gebruik van panden kan een gevaar voor de veiligheid met zich meebrengen. Op het terrein liggen bovendien verschillende autobedrijven. Voor deze branche gelden veel regels voor milieu, veiligheid en belasting. Genoeg reden om het gebied eens goed door te lichten.'
De volgende overtredingen zijn geconstateerd:
* Een hennepkwekerij (2 verdiepingen) van ca. 1200 planten achter een gemetselde muur in een bedrijfspand aan de Binnendijk. Eigenaar van het bedrijf is bij controle aangehouden. Tevens is illegale aftap van stroom geconstateerd.
* Een SM-studio annex illegale seksinrichting.
* Een illegale growshop.
* Illegale kamerverhuur.
* Meerdere illegale werknemers.
* Illegale bewoning.
* 22 bedrijven die zich niet hadden gemeld bij de Milieudienst. Hiermee ontrokken zij zich aan controles op het gebied van milieuwetgeving.
* 8 ernstige milieuovertredingen en 27 kleine milieuovertredingen.
* Verder is bekeken of de panden voldeden aan eisen uit het bestemmingsplan, bouwvoorschriften, brandveiligheid, milieu- en arbowetgeving. Bij sommige panden vindt nog nader onderzoek plaats.
* De namen van alle aangetroffen personen en werknemers zijn genoteerd. Zij worden de komende tijd gescreend in diverse overheidssystemen. Dit om te kijken of er illegale arbeidsomstandigheden zijn, er nog boetes open staan en of er sprake is van onterecht verkregen uitkeringen.
* Veel panden zijn illegaal samengevoegd of gesplitst, wat gevolgen heeft voor de brandveiligheid.
* Bij de toegangen tot het gebied zijn alle voertuigen gecontroleerd op onder meer 'rode' diesel en de inhoud van de kofferbak. Er zijn 1 maal rode diesel, 1 maal diesel met onbekende toevoeging en 1 Nederlander met auto met buitenlands kenteken aangetroffen. Vier automobilisten konden geen rijbewijs tonen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Politie ontdekt hennepkwekerij in loods achter woning
De politie heeft woensdag rond 16.25 uur in zijn woning in Helmond West een 48-jarige man aangehouden. De politie had informatie dat in een loods achter de woning van de verdachte een hennepkwekerij aanwezig was. In totaal werden 2621 hennepplanten aangetroffen. De verdachte was gebruiker van de loods. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Wat een waslijst aan zaken die het HIT-team heeft aangetroffen. Ik ben er gewoon even stil van….

Beantwoorden

En die ondernemers maar roepen dat ze aan ‘parkmanagement’ gaan doen. Het is ook nodig ook!

Beantwoorden

Politie houdt agressieve mannen aan

De politie heeft vrijdagavond rond 19.20 uur drie Helmonders van 36, 63 en 33 jaar oud aangehouden op de Hortensialaan. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat de 36-jarige man op weg was naar de woning van de man van 63. Die laatste zou eerder op de dag een conflict hebben gehad met twee dochters van de 36-jarige man. Toen de gealarmeerde agenten op de Hortensialaan kwamen stond de 63-jarige man hen al op te wachten. Vrijwel tegelijkertijd kwam de 36-jarige man met zijn auto aan en reed op de ander in. Die wist net op tijd opzij te springen. Daarop ontstond een vechtpartij tussen de twee, die doorging terwijl de agenten hen wilden aanhouden. Toen de twee mannen uiteindelijk onder controle waren gebracht kwam de 33-jarige man aangefietst. Hij bedreigde de 63-jarige man verbaal. Omdat hij na diverse vorderingen van de agenten niet wilde vertrekken, is ook hij aangehouden. Alle drie werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau. De man van 63 en 36 jaar zijn ingesloten voor verder onderzoek. De man van 33 mocht met een proces-verbaal naar huis.

Beantwoorden

Van bovenstaande heb ik niets meegekregen. Op dat moment was ik naar Pink Floyd aan het luisteren. Vind ik stukken leuker dan een (buren)ruzie.

Beantwoorden

Bij grote alcoholcontrole 2 rijbewijzen ingevorderd
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op de doorgaande wegen in Helmond. In totaal werden 603 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Daarvan bleken er 9 gedronken te hebben en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Van 2 automobilisten werd na een ademanalyse het rijbewijs ingevorderd. Rond 2.55 uur werd op de Geldropseweg een 26-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had een promillage van 1,3. Om 3.05 uur werd een 21-jarige man uit Milheeze aangehouden op de Deurneseweg. Hij had een promillage van 0,95. Het betrof een beginnend bestuurder. Er werd tijdens de controle ook een boete uitgedeeld voor rijden over een doorgetrokken streep.

Beantwoorden

Politie arresteert man op verdenking van diefstal bromfiets
De politie heeft maandagavond rond 19.10 uur op de Kasteel Traverse een 34-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen rond die tijd de man rijden op een bromfiets waar een gestolen kentekenplaat op zat. Deze was op 3 september tussen 17.45 en 19.30 uur op de Pastoor van Leeuwenstraat in Helmond weggenomen. Toen de politie de man controleerde werd hij lastig. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De bromfiets is in beslag genomen voor verder onderzoek. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Broer aangehouden na mishandeling zus
De politie heeft woensdag rond 17.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 34-jarige man aangehouden. Even daarvoor belde zijn 28-jarige zus uit Helmond naar de politie. Zij vertelde dat zij die middag bij haar moeder in Helmond Centrum op bezoek was. Ook haar 34-jarige broer was aanwezig. Vervolgens ontstond in het pand een ruzie tussen broer en zus waarbij zij door hem geslagen werd. Ook werd ze bij haar keel gegrepen. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling waarna de man even later in zijn woning door de politie aangehouden kon worden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Jongetje gewond geraakt bij aanrijding
Een zesjarige Helmondse jongen is woensdag rond 19.25 uur op de kruising Wethouder van Wellaan met de Rembrandtlaan gewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op zijn fiets de kruising overstak en een 23-jarige automobilist uit Helmond die voor hem van rechts kwam geen voorrang verleende. De jongen viel en raakte licht gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij schaafwonden en een hersenschudding bleek te hebben.

Politie pakt inzittenden van een auto op
De politie heeft woensdag rond 14.55 uur op de Deurneseweg een 23-jarige man uit Veldhoven en een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee werden kort daarvoor gezien door surveillerende agenten toen zij in een auto reden over de Deurneseweg. De 23-jarige bestuurder en zijn 26-jarige bijrijder droegen op dat moment geen gordel waarna zij door de agenten gecontroleerd zijn. Bij die controle gaf de bestuurder een valse naam op en bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn bijrijder kon geen legitimatiebewijs tonen waarna zij aangehouden zijn. Bij onderzoek aan de auto werden onder andere nog een stanleymes, een kniptang en twee gebroken stoeptegels aangetroffen. De auto en de spullen zijn door de politie in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen van gewapende overval
De politie is op naar getuigen van een gewapende overval op woensdag rond 19.45 uur op een tankstation aan de Zuidende. Op dat tijdstip drong een man met een bivakmuts de winkel van het tankstation binnen. Hij richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de 22-jarige medewerker achter de kassa en eiste geld. Een 61-jarige medewerker gooide echter een blikje frisdrank naar de overvaller en de man achter de kassa pakte een knuppel. Daarop is de dader onverrichter zaken de winkel weer uitgevlucht. Het signalement van de dader: mager, 1.87 meter, donkere ogen en een licht getinte huidskleur. De man droeg een bruin met groene camouflagebroek, grijs/groene jas met capuchon, gymschoenen en een waarschijnlijk grijze bivakmuts. De politie in Helmond is op zoek naar mensen die de overval gezien hebben of mogelijk iets van de overval weten. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

Beantwoorden

Is bovenstaande bericht het SMS-alert dat ik vannacht zo’n 3x heb ontvangen. Vanmiddag wel via SMS-alert excuses van de politie gekregen.

Beantwoorden

Politie houdt jongen aan voor mishandelen docent
De politie heeft donderdagmiddag om 15.00 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden op een school in Helmond Centrum. De jongen zou een 51-jarige docent uit Helmond -zonder reden- hebben mishandeld. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft donderdagavond om 22.15 uur een 22-jarige man uit Helmond aangehouden op de Deurneseweg. De man zou in Deurne de 42-jarige vriend van zijn moeder in zijn woning hebben geslagen. Daarna verliet hij de woning. Surveillerende agenten zagen de man fietsen op de Deurneseweg en hielden hem aan. Toen de man werd ingesloten op het bureau, bleek hij nog een aantal boetes niet betaald te hebben.

Beantwoorden

Vluchtende motorbestuurder gearresteerd
De politie heeft vrijdagavond rond 18.45 uur op de Trombonestraat een 23-jarige motorrijder uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen de motorrijder kort daarvoor met zeer hoge snelheid de Harmoniestraat inrijden, waar een maximale snelheid van 50 km/u is toegestaan. Vervolgens zagen zij de Helmonder terugrijden over de parallel liggende Trombonestraat. Toen de motorrijder de agenten in de gaten kreeg, ging hij er met hoge snelheid vandoor via het troittoir. Op de kruising met de Harmoniestraat kwam de motorrijder ten val. De motorrijder is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij met een proces-verbaal heengezonden. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Beantwoorden

Man opgepakt voor vernieling en huisvredebreuk
De politie heeft zondag rond 5.00 uur in een woning in het centrum van Helmond een 38-jarige man uit Uden aangehouden. De man was de woning van zijn 46-jarige ex-vriendin binnengekomen door een ruit te vernielen. Toen de Udenaar haar woning niet wilde verlaten, alarmeerde zij de politie. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
De politie heeft zondag rond 18.20 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 44-jarige man aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn 47-jarige echtgenote in hun woning geslagen hebben tijdens een ruzie. Na de ruzie heeft de verdachte ook de 33-jarige man van zijn ex-vrouw geslagen die ook in het pand aanwezig waren. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Bestuurder zonder rijbewijs en met 15 dagen cel aangehouden
Een 32-jarige man uit Venray is maandag omstreeks 12.15 uur op de Spoorstraat door de politie aangehouden. Getuigen zagen de man over de Stationsstraat rijden in een auto terwijl hij bier dronk. De politie werd daarop gewaarschuwd. De agenten zagen de man rijden op de Spoorstraat. Hier werd hij staande gehouden voor een nadere controle. Toen hem om zijn rijbewijs werd gevraagd, bekende hij er geen te hebben. De man is daarop aangehouden. Na controle in de politiesystemen bleek de man ook nog een vrijheidsstraf te moeten uitzitten van 15 dagen. Hij is daarop ingesloten. Er wordt ook tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Het voertuig is in beslag genomen.

Beantwoorden

2 Steekpartij-verdachten aangehouden
De politie heeft maandag een 47-jarige man en zijn 20-jarige zoon (beide uit Heeze) aangehouden. De 47-jarige man werd om 7.25 uur aangehouden in zijn woning in Heeze. De 20-jarige man werd om 14.10 uur aangehouden in een woning in Bergeijk. De twee worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekpartij aan de Anton Derkinderenstraat in Helmond, op zaterdagochtend 6 september 2008 (zie dit bericht). Beide mannen zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak. Ook sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit.

Politie houdt man aan voor verkopen gestolen oplegger
De politie heeft maandag om 17.50 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden op de Haverdijk. Een getuige meldde de politie dat de man op de Helmondsingel een gestolen oplegger met ijzer probeerde te verkopen. Op de Helmondsingel troffen agenten de oplegger aan. De 31-jarige verdachte werd even later aangehouden op de Haverdijk. De oplegger was de nacht ervoor tussen 3.00 en 4.00 uur gestolen vanaf een industrieterrein in Eijsden (Limburg). De man is ingesloten op het politiebureau.

Politie houdt man aan voor bekrassen auto
De politie heeft maandagavond om 22.25 uur een 67-jarige man uit Helmond aangehouden op de Markt. De man zou met een sleutel de personenauto van de vriendin van een 41-jarige man uit Eindhoven hebben bekrast. Vermoedelijk was de 67-jarige man het niet eens met het feit dat de 41-jarige man de auto op de Markt parkeerde om goederen af te leveren. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Deel Geldropseweg en brug Eindhovens Kanaal gerenoveerd
Vanaf 13 oktober tot 21 november wordt een deel van de Geldropseweg -tussen de Industrieweg en de weg Brandevoort- afgesloten. De rijbaan en de fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag. De brug over het Eindhovens Kanaal en de daarop aanwezige betonnen fietspaden worden gerenoveerd.
Voor deze werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Brandevoortse Dreef, Korte Brugstraat en Brugstraat. De omleidingsroute wordt aangesloten op een bestaande omleidingsroute van de gemeente Geldrop-Mierlo. Het kruispunt Geldropseweg, Geldropse ventweg en de weg Brandevoort blijft open voor het verkeer. Bij slechte weersomstandigheden kan de planning vertraging oplopen.

Beantwoorden

Renovatie weg en parkeervakken Molenven in Stiphout
De weg Molenven – de toegangsweg naar het sportpark van Stiphout Vooruit en HAC- en de daarbij behorende parkeerplaatsen in het deel tussen de Gerwenseweg en het sportpark, verkeren in een slechte staat. Daarom gaat de gemeente tussen 13 oktober en 14 november onderhoudsmaatregelen uitvoeren. In deze periode is de Molenven afgesloten voor alle verkeer en kan er geen gebruik worden gemaakt van de parkeerplaatsen. Bestemmingsverkeer kan via de CAV-weg het sportpark bereiken.
De weg en de parkeervakken worden opgebroken. De rijbaan krijgt een nieuwe asfaltlaag. De parkeervakken krijgen zogenaamde grasbetontegels. Deze verharding is goed berijdbaar, maar biedt wel de mogelijkheid dat er gras tussen de stenen kan groeien. Dit past goed in de bosrijke omgeving.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor mishandeling
In zijn woning in Helmond Centrum is vrijdag rond 22.55 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij zou rond 18.45 uur die dag een 46-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld in een winkel in het centrum. Het slachtoffer kwam de broer van zijn ex-vrouw tegen in de winkel en werd door hem bedreigd en geslagen. Hij kwam daarbij ten val. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Mannen met drugs aangehouden
Op de Heistraat zijn zaterdag rond 1.30 uur een 43-jarige en een 27-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aangehouden. Bij controle vond de politie hennepresten en blokjes hash in hun auto. De twee hadden ook een groot geldbedrag in hun bezit. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt lastige jongens aan
Vrijdag rond 18.45 uur zijn op de Wethouder Ebbenlaan twee 17-jarige jongens uit Helmond aangehouden. De twee zaten op een speelveld en een van hen had bier bij zich. Agenten spraken hem daarop aan en vroegen hem zich te identificeren. Toen hij zich niet kon legitimeren begon zijn vriend zich met het gesprek te bemoeien. Hij probeerde daarbij een van de agenten te slaan en werd aangehouden. Bij zijn aanhouding schopte hij een van de agenten. De andere jongen bracht de andere agent ten val en sloeg hem. Uiteindelijk konden de agenten de twee aanhouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en hebben daar de nacht doorgebracht.

Beantwoorden

Verdachte steekpartij aangehouden
Een 30-jarige Helmonder is zaterdag rond 4.50 uur aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. Hij wordt er van verdacht eerder die ochtend een 19-jarige man uit Rotterdam te hebben neergestoken in de woning van zijn ex-vriendin in Helmond Centrum. Het slachtoffer werd met een steekwond aan de schouder opgenomen in het ziekenhuis. Hij mocht zaterdagmiddag het ziekenhuis weer verlaten. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de steekpartij.

Beantwoorden

Vader en zonen aangehouden voor bedreiging
De politie heeft zondag rond 17.15 uur een 45-jarige man en zijn twee zonen (17 en 23 jaar oud) uit Helmond aangehouden op de Noord Koninginnewal. De drie mannen zouden een 47-jarige man uit Helmond hebben mishandeld. Aanleiding voor de mishandeling was een persoonlijk conflict tussen de mannen. Getuigen waarschuwden de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, stonden de drie verdachten op het punt om te vertrekken met een personenauto. De drie mannen zijn daar aangehouden en daarna ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Het College van B&W van Helmond wil een nieuwe ongelijkvloerse verbinding maken tussen de noord- en zuidkant van het centrum van de stad.
Daarmee wordt de huidige barrière van het spoor, ter hoogte van het centraal station, doorbroken.

Beantwoorden

Politie houdt jongen aan voor rijden met vals kenteken
De politie heeft maandagmiddag om 13.35 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Engelseweg. Surveillerende agenten zagen daar twee jongens samen op een brommer rijden. Omdat ze allebei geen helm droegen werden ze staande gehouden. De bestuurder van de brommer kon zich niet legitimeren en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij had ook geen kentekenbewijs van de brommer bij. Uit onderzoek bleek dat de kentekenplaat op de brommer vals was. De bestuurder is daarop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Zijn passagier heeft een proces-verbaal voor rijden zonder helm gekregen.

Beantwoorden

Broers aangehouden voor mishandeling
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 0.00 uur twee broers (27 en 30 jaar oud) uit Helmond aangehouden in zijn woning. De 30-jarige man zou de 43-jarige stiefvader van zijn vriendin uit Someren met een schep hebben geslagen en hebben bedreigd. Zijn 27-jarige broer was daarbij aanwezig. De 30-jarige man is ingesloten op het politiebureau. De 27-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Politieman in vrije tijd betrapt man bij stelen van postbode
De politie heeft dinsdag om 13.00 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden op de Statenlaan. De man zou op deze straat twee pakketjes uit de fietstas van een postbode hebben gestolen. Een agent in vrije tijd zag dit gebeuren en waarschuwde zijn collega’s die wel dienst hadden. Die hebben de man aangehouden. De pakketjes zijn terug gegeven aan de postbode. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de man na verhoor in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Nieuwe spoorpassage in Helmond
Het College van B&W van Helmond wil een nieuwe ongelijkvloerse verbinding maken tussen de noord- en zuidkant van het centrum van de stad. De te realiseren onderdoorgang zorgt voor de aansluiting tussen de Stationsstraat en de Suytkadeboulevard. Daarmee wordt de huidige barrière van het spoor ter hoogte van het centraal station doorbroken en wordt een betere doorstroming bereikt. De totale kosten bedragen bijna 27 miljoen euro. In deze kosten is ook meegenomen dat een impuls wordt gegeven aan de openbare ruimte rond het station en dat de bereikbaarheid van de perrons voor de treinreizigers wordt verbeterd.
De gemeente Helmond staat garant voor ca. 6,2 miljoen euro. De overige kosten worden gefinancierd door subsidies en bijdragen die verkregen zijn van onder andere Provincie Noord-Brabant, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en samenwerkingsverband Regio Eindhoven.
Helmond groeit. Het is een feit dat er in het centrumgebied schaalvergroting plaatsvindt op het gebied van detailhandel, van wonen en van werken. Ook is er een nieuw onderwijscomplex gebouwd en ontstaan nieuwe mogelijkheden voor ontspanning en recreatie, ook wel leasure genoemd. Dit komt tot uiting in enerzijds de groei van het centrum ten noorden van het spoor en anderzijds door de realisatie van de wijk Suytkade ten zuiden van het spoor.
De groei van Helmond zorgt ook voor een continue toename van verkeer in de stad. Daardoor ontstaan steeds meer verkeersknelpunten. Zo ook in de stationsomgeving waarbij vaak oponthoud ontstaat voor het verkeer van- en naar het centrum. Vooral de spoorlijn Venlo – Eindhoven vormt hier een grote barrière voor verkeer in noordelijke en zuidelijke richting. De nieuwe onderdoorgang heft deze barrière op en zorgt ervoor dat de samenhang van de stad ten noorden en ten zuiden van de spoorlijn wordt versterkt. Daarnaast wordt het relatieve isolement van de Annawijk door deze onderdoorgang opgeheven. Zowel autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen straks gebruik van maken van deze nieuwe verbinding. De gemeente Helmond bouwt deze onderdoorgang in samenwerking met NS Vastgoed en ProRail.
In februari 2005 hebben gemeente Helmond en NS Vastgoed al een zogenaamd "management paper" vastgesteld voor de realisatie van deze onderdoorgang. In het managementpaper staan toekomstige ontwikkelingen van Helmond en is de intentie vastgelegd om deze, voor Helmond zo essentiële voorziening, te gaan realiseren. Deze intentie is nu uitgewerkt tot een compleet plan van aanpak.
De planning is erop gericht om in de 2e helft van 2009 te starten met de uitvoering. Uitgaande van een bouwtijd van ongeveer twee en een half jaar kan de onderdoorgang tegen het einde van 2011 in gebruik worden genomen.
Het College van B&W heeft inmiddels ja gezegd tegen deze onderdoorgang en deze voor Helmond zo mooie ontwikkeling wordt is op dinsdag 21 oktober gepresenteerd aan de Commissie Ruimtelijk Fysiek. Door positieve ontwikkelingen als deze profileert Helmond zich nog meer als vooruitstrevende gemeente. Daarbij zet Helmond zich landelijk neer als gemeente waar we trots op mogen zijn.
Hieronder drie impressies die een globaal beeld geven over de richting waarin wordt gedacht.

Beantwoorden

Meisje (14) aangehouden na mishandeling
De politie heeft donderdag rond 19.00 uur in de Torenstraat een 14-jarige meisje aangehouden. Het meisje had even daarvoor met meerdere personen op het To Holscherplein een 15-jarige meisje uit Helmond mishandeld. Het slachtoffer liep door de mishandeling een gekneusde kaak, gekneusd oor en een hersenschudding op. De verdachte is na verhoor vrijgelaten. De politie weet wie er bij de mishandeling betrokken zijn en een tweede verdachte wordt vrijdag aangehouden.

Politie zoekt getuigen na overval op tankstation
Donderdag rond 23.00 uur is op de Europaweg een overval gepleegd in het Esso tankstation. De 57-jarige tankbediende werd door de overvaller bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ook werd de man door de verdachte hard op het hoofd geslagen. De verdachte deed een greep in de kassa en is er met een onbekend geldbedrag van door gegaan. De politie is op zoek naar de overvaller. Het is een man in de leeftijd van ongeveer 25 jaar met een licht getinte huidskleur. Hij was gekleed in donkere kleding en droeg zwart/witte schoenen. De verdachte had een glimmende zwarte tas met lichtblauwe vlakken op de zijkant bij zich. Getuigen die rond het gegeven tijdstip iets verdachts hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie via telefoon 0900-8844. Anoniem kan ook, telefoon: 0800-7000.

Beantwoorden

Man aangehouden voor huiselijk geweld
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag, kort na middernacht, een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden in de woning van een familielid in Helmond centrum. Hij was hier naar toe gegaan nadat hij kort daarvoor vernielingen aanrichtte in de verderop gelegen woning van zijn 44-jarige moeder. Ook had hij zijn moeder geslagen. Van de mishandeling en vernielingen deed zij aangifte. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor mishandeling
Een 18-jarige man uit Oss is vrijdagavond om 21.55 uur op het Stationsplein door agenten aangehouden. Vijf minuten daarvoor meldde een 18-jarige fietser uit Helmond zich op het politiebureau. Hij vertelde dat hij zojuist op het fietspad ter hoogte van de Zuid Koninginnewal, zonder enige aanleiding een klap in het gezicht kreeg van een voor hem onbekende jongen die deel uitmaakte van een groep die richting het station liep. Op aanwijzen van het slachtoffer kon de man die de klap had uitgedeeld door agenten worden aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte van de mishandeling.
Gisteren speelde Helmond Sport tegen TOP OSS (3-0).

Beantwoorden

Politie-onderzoek in woning na incident
De politie heeft zaterdagavond onderzoek verricht na een incident in een bovenwoning aan de Alphons Stallaertstraat. Daarvoor werden rond 22.40 uur ook twee ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd. Volgens buurtbewoners woont op het adres een verwarde man. Andere omwonenden wisten te melden dat er iemand van de trap zou zijn gevallen. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld is door de politie niet bekend gemaakt. Men wou ter plekke alleen melden dat technisch onderzoek werd verricht om zaken uit te kunnen sluiten.
Kijk hier voor de foto’s (3).

Beantwoorden

Man voor kindermishandeling aangehouden
De politie heeft maandag rond 14.30 uur voor zijn woning in Helmond Centrum een 45-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 8 september tussen 19.30 en 20.00 uur een 11-jarige Helmondse jongen op een speelveld aan de Straakvense Bosdijk geschopt en geslagen te hebben. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Getuigen van overval op 79-jarige vrouw gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een 79-jarige vrouw in Helmond. De vrouw werd dinsdagmiddag rond 14.15 uur op de Ameidestraat (vlakbij de viswinkel) drie maal van achteren met kracht op haar hoofd geslagen. Zij liep daar met haar rollator, viel achterover en werd daarna gewelddadig van haar handtas beroofd. De daders gingen er vervolgens met haar tas vandoor richting de markt. Het gaat om drie jongens met een donker getinte huidskleur, ongeveer 14/15 jaar oud, 1.70 meter lang en een flink postuur. Alle drie droegen zij een windjack. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de beroving hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden door contact op te nemen met de politie in Helmond via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000

Man aangehouden voor huiselijke geweld
De politie heeft woensdag rond 2.30 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 40-jarige man aangehouden. De man had in de woning ruzie gemaakt met zijn 39-jarige vrouw. Tijdens deze ruzie had hij de keel dicht geknepen van de vrouw en haar in het gezicht geslagen. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmondse gewond bij eenzijdig ongeval
Woensdag rond 1.15 uur is op de Kasteel Traverse een 58-jarige Helmondse gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. In een flauwe bocht naar links is de vrouw de controle over het voertuig verloren. Zij ging met haar auto over de kop en botste daarna tegen een boom. Deze boom knapte af waardoor de auto doorschoof en met de linkerzijde een lantaarnpaal schampte. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie betrapt man met gestolen fiets
De politie heeft dinsdag rond 21.30 uur op de Molenstraat een 27-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen even daarvoor twee mannen lopen op de kruising Zuidende/Kasteel Traverse. De ene man had een fiets aan de hand de andere man hield de fiets achter omhoog. De twee zagen de agenten en parkeerden de fiets tegen de gevel aan. Een van de mannen liep daarna snel weg. De andere man werd aangehouden. Agenten zagen dat de fiets nog op slot stond maar het slot was wel beschadigd. De verdachte kon geen verklaring geven waarom hij de fiets in zijn bezit had. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Aanvullend op bovenstaand bericht betreffende ‘Helmondse gewond bij eenzijdig ongeval’, deze bijbehorende foto’s.

Beantwoorden

Brand in kantoortje modelbouwwinkel in de Heistraat
Woensdagochtend heeft korte tijd brand gewoed in een pand aan de Heistraat in Helmond. De brand woedde in een kantoortje annex werkplaats achter een modelbouwwinkel. Het vuur brak rond half acht uit en de brandweer had het snel onder controle. Over een oorzaak of schadebedrag is nog niets bekend.
Kijk hier voor de foto’s.

Beantwoorden

Politie arresteert man met boodschappentas vol hennep
De politie heeft donderdag rond 12.30 uur op de Heistraat een 58-jarige Helmonder aangehouden. Een fietsende buurtbrigadier zag de man daar met een gevulde boodschappentas uit zijn auto stappen. Toen de agent de Helmonder aansprak, rook hij een hennepgeur. Na controle van de boodschappentas bleek deze vol met gedroogde henneptoppen te zitten. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Beantwoorden

Fietsendief aangehouden
De politie heeft donderdag om 19.15 uur een 28-jarige man uit Helmond aangehouden op De Vloet. Toen agenten langs een pand aan De Vloet reden, hoorden zij een vreemd geluid. Toen de agenten polshoogte namen, zagen zij dat de 28-jarige man in een schuur met een slijptol een fietsslot van een damesfiets aan het open slijpen was. De man bekende de fiets te hebben gestolen. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Ik las zojuist op de site van het Eindhovens Dagblad, dat centrummanager Tielemans degene die de gouden tip over de overval van de 79 jarige vrouw in de Ameidestraat geeft, beloont met 500 Euro.

Beantwoorden

Politie houdt man aan na huiselijk geweld
Voor zijn woning in Helmond West is zaterdag rond 2.15 uur een 42-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die nacht zijn 43-jarige vrouw in hun woning geslagen hebben en haar en de twee kinderen met een mes hebben bedreigd. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Politie houdt winkeldief aan als hij opnieuw toeslaat
Op de Noord Koninginnewal is vrijdag rond 16.20 uur een 45-jarige Poolse man aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit twee winkels in het centrum van Helmond. De politie kreeg rond 15.30 uur een melding van een winkelier dat uit zijn winkel aan de Noord Koninginnewal een spijkerbroek was gestolen. De winkelier was de daders, een man en een vrouw gevolgd, en had gevraagd om in een tas te kijken die ze bij zich hadden. Hierin ontdekte hij zijn spijkerbroek en nog drie paar schoenen die weggenomen bleken te zijn uit een winkel aan de Ameidestraat eerder die middag. De man heeft de tas afgepakt maar raakte de daders kwijt. Een half uur later bleek dezelfde man weer schoenen te hebben gestolen uit de winkel aan de Ameidestraat. Met behulp van het signalement en de richting waarin de man was weggelopen, konden agenten de man op de Noord Koninginnewal in de kraag grijpen. Bij de man werden twee paar herenschoenen, een paar kinderschoenen en een paar dameslaarzen aangetroffen. Hierop is hij in de cel gezet voor verder onderzoek.

Politie pakt jongeren op voor gooien van eieren
De politie kon vrijdag rond 13.30 uur, na een binnengekomen melding, op de Breitnerlaan vier jongeren uit Helmond aanhouden. Het gaat om twee jongens van 13 jaar, een jongen van 14 jaar en een meisje van 13 jaar. Zij zouden kort voor hun aanhouding vanaf een brug over de Zuid Willemsvaart eieren naar beneden hebben gegooid. De politie heeft het viertal aangehouden en meegenomen naar het bureau. Rond 14.30 uur meldden zich nog twee Helmondse jongens van 12 en 14 jaar. Het zestal werd door de politie gehoord. Hierna mochten zij naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Mannen aanhouden na inbraak in leegstaand pand
In een leegstaande woning aan De Wiel zijn vrijdag rond 15.20 uur een 37-jarige en een 43-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg een melding van een inbraak in het pand en ging ter plaatse. Daar zagen zij dat de voordeur van de woning was opengebroken en in het pand troffen zij de twee verdachten aan. De mannen zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Beantwoorden

Nieuwe vriend van moeder mishandeld, vader en zoon aangehouden
Voor zijn woning in Helmond West is zondag rond 15.35 uur een 45-jarige man aangehouden. Even later meldde zijn 23-jarige zoon zich op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Vader en zoon worden verdacht van het mishandelen van een 37-jarige man in zijn woning in Helmond West eerder die middag. Het slachtoffer is de nieuwe vriend van de moeder van de 23-jarige Helmonder. De 23-jarige zoon had eerder die middag woorden gehad met zijn moeder en haar vriend toen hij daar spullen kwam halen. Toen hij de woning had verlaten had hij een ruitje van de voordeur vernield en vervolgens zijn vader gebeld. De 45-jarige vader is naar de woning van zijn ex-vrouw gekomen waar vervolgens de voordeur werd ingetrapt en de man zou zijn geslagen en geschopt door het tweetal. Het slachtoffer liep diverse verwondingen op, onder meer aan zijn arm, voet en been en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Vader en zoon zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Politie houdt mannen met gestolen bouwstempels aan
Bij hun woningen in Helmond West zijn zaterdag rond 16.20 uur een 25-jarige en een 32-jarige man aangehouden. De politie trof op een perceel behorende bij de woning van één van de verdachten ruim honderd nieuwe bouwstempels aan. Uit verder onderzoek bleek dat deze van diefstal afkomstig waren. De twee mannen mochten na verhoor naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Rond middernacht 3 keer een rijbewijs ingevorderd
1. De politie heeft zondag rond 23.15 uur op de Wolfstraat een 53-jarige Helmondse automobiliste aangehouden. De politie reed met een surveillanceauto door deze straat toen een auto hen tegemoet kwam. Daar de Wolfstraat een éénrichtingstraat is reed de vrouw met haar auto tegen het verkeer in. De vrouw werd staande gehouden en moest blazen. Zij bleek een alcoholpromillage te hebben van ruim 2,0 promille. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Haar rijbewijs is ingenomen en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.
2. De politie heeft maandag rond 1.10 uur op de Europaweg een 26-jarige vrouw uit Deurne aangehouden. Politiemensen zagen kort daarvoor dat de bestuurster met haar auto slingerend over de weg reed. Bij controle bleek zij alcohol gedronken te hebben. Op het politiebureau blies zij een promillage van ruim 1,50. Het rijbewijs van de automobiliste is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.
3. Een 56-jarige automobilist uit Helmond is maandag om 1.20 uur op de Europaweg door de politie aangehouden. Een politiesurveillance reed even daarvoor over de Europaweg. De agenten zagen vervolgens ter hoogte van kruising met de Prins Hendriklaan een personenauto stilstaan. Op het eerste oog zat niemand in de auto. Toen de agenten uitstapten en de auto van dichtbij gingen bekijken zagen ze de bestuurder voorover in de gordel hangen. De man zat te slapen. Wakker schudden ging moeizaam. Omdat de bestuurder mogelijk alcohol had gedronken moest hij blazen. Hij had inderdaad teveel gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij is daarop aangehouden en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na vernieling
De politie heeft zondag rond 18.30 uur voor zijn woning in Helmond Centrum een 28-jarige man aangehouden. De man had even daarvoor de schutting en een conifeer van zijn buren vernield. De reden waarom de man de vernielingen pleegde is onduidelijk. De Helmonder is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Getuigen van overval op eigenaar friettent gezocht
Maandagavond is rond 23.30 uur de eigenaar van een friettent aan de Amstelstraat overvallen. De friettent sloot om 23.00 uur en de eigenaar en zijn vrouw wilden de zaak rond 23.30 uur verlaten. Terwijl de eigenaar de voordeur afsloot, werd hij verrast door een persoon die geld eiste. De onbekende persoon bedreigde de eigenaar daarbij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De vrouw van de eigenaar stond op dat moment aan de overkant van de straat bij haar personenauto en begon te schreeuwen. Toen de overvaller merkte dat hij van de eigenaar geen geld zou krijgen, bedreigde hij de vrouw. Ook zij gaf de overvaller geen geld. Daarop vluchtte de man richting de Van Galenstraat. Het signalement van de dader: man, ca. 1.80 m, normaal/slank postuur, droeg een bivakmuts, de man sprak Nederlands. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Agressieve winkeldievegge aangehouden
De politie heeft maandag rond 20.00 uur een 27-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden in een winkel aan de Dijksestraat. De vrouw had een grote hoeveelheid cosmetica uit de winkel gestolen en was betrapt door winkelpersoneel. Het winkelpersoneel hield de vrouw aan. De vrouw reageerde erg agressief en moest door twee personeelsleden onder bedwang worden gehouden. Zij droegen haar over aan de politie. De 27-jarige verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
De politie heeft maandag om 19.00 uur een 52-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De man zou daar zijn 41-jarige ex-vriendin uit Helmond hebben geduwd, waardoor haar gsm en bril kapot vielen. Ook zou hij het slot van haar slaapkamerdeur kapot hebben getrapt. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Man voor diefstal elektrofiets aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 17.15 uur in de tuin van zijn woning in Helmond Oost een 19-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van een elektrofiets uit de tuin van een huis aan het Hollandhof. Door een getuige werd aangegeven dat hij had gezien dat de verdachte de fiets had weggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie houdt verdachte van gestolen fiets aan
De politie heeft dinsdag rond 15.30 uur in de J.A. Carpstraat een 35-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag de man even daarvoor fietsen over de Kasteellaan. Hij werd nog gezocht in verband met een winkeldiefstal en de agenten wilden de man aanhouden. De man wilde dit niet en fietste snel weg. In een gangpad van de J.A. Carpstraat liet de man de fiets vallen en wilde er van door gaan. Hier werd hij aangehouden. Na onderzoek bleek dat het slot van de fiets was open geslepen. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Buurvrouw ziet buurman over het hoofd en rijdt hem aan
Dinsdagmiddag rond 15.45 uur is op de Geeneindse Kerkweg een 53-jarige Helmonder gewond geraakt bij een ongeval. De 44-jarige buurvrouw van de man reed met haar auto achteruit de oprit af. Tijdens deze manoeuvre zag zij de achter haar fietsende buurman over het hoofd en raakte hem met haar auto. De man is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Beantwoorden

Man reed meermalen zonder rijbewijs: auto in beslag genomen
De politie heeft woensdagmiddag rond 12.15 uur een 36-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Wolfsputter Baan. Surveillerende agenten zagen de Helmonder daar rijden. Uit controle bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook was zijn auto niet verzekerd. De Helmonder is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De auto is in beslag genomen. De verdachte was al vaker aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Beantwoorden

Politie arresteert man voor mishandeling
De politie heeft woensdag rond 22.50 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 23-jarige man aangehouden. Een 26-jarige buurtbewoonster belde rond die tijd de politie omdat zij kort daarvoor door de buurtbewoner geslagen was. Dit was gebeurd nadat er eieren bij haar tegen de ruit van de woning waren gegooid. De vrouw vermoedde dat dit gedaan was door de 23-jarige buurtbewoner. Toen zij even later hem buiten daarop aansprak sloeg hij haar tegen het gezicht. De Helmonder is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie Eindhoven houdt Helmonder aan voor poging doodslag
De politie heeft woensdag rond 23.40 uur aan de Stationsweg een 32-jarige Helmonder aangehouden. Rond middernacht controleerde een hoofdagent van Korps Landelijke Politiediensten een automobilist in een geparkeerde auto aan het Stationsplein. Volgens getuigen zou de man mogelijk onder invloed zijn van alcohol. Tijdens de controle weigerde de bestuurder de sleutel uit het contact te halen om de motor af te zetten. Toen de de agent vervolgens zijn arm in het voertuig stak om de sleutel te pakken reed de verdachte plotseling aan. Hierdoor kwam de agent na enkele meters ten val waarna de verdachte weg reed. Kort hierna kon hij alsnog aangehouden worden. Op het politiebureau bleek dat de verdachte onder invloed verkeerde van alcohol. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,50. Ook bleek hij niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Man voor mishandelen ex aangehouden
De politie heeft donderdagochtend omstreeks 10.45 uur een 30-jarige Helmonder in zijn woning in het stadsdeel Helmond-West aangehouden. Hij zou eerder in de ochtend zijn 27-jarige ex-vriendin hebben mishandeld in haar eigen woning, ook gelegen in Helmond-Oost. Zij deed aangifte van mishandeling. Ze zou door hem zijn geschopt en geslagen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Let op voor pinbetalingen aan de deur
De politie in Helmond waarschuwt voor iemand die zich uitgeeft als een beambte van TNT. De man komt in kleding van TNT-Post aan de deur met een pakket. Om het pakket in ontvangst te nemen moet men 95 eurocent betalen. Deze betaling kan alleen via een pinapparaat. Mogelijk dat de man op deze manier probeert om de bankpas te skimmen. De politie vraagt om alert te zijn op deze manier van misleiding. Bij een verdachte situatie kunt u bellen met 0900-8844.

Beantwoorden

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen
Bij Koninklijk Besluit zijn door Hare Majesteit de Koningin zowel de heer C. Bieman als de heer P.H. van Schaijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Zojuist heeft de burgemeester van Helmond drs. A.A.M. Jacobs (bij gelegenheid van de viering van het 125-jarig bestaan van het Helmond Muziek Corps) hen de versierselen opgespeld.
Deze onderscheidingen kregen deze heren onder meer voor hun verdiensten voor het Helmond Muziek Corps (HMC) waar zij sinds 1958 lid van zijn. Voor de heer Bieman komt daar zijn inzet voor de gehandicaptenzorg nog bij.

Beantwoorden

Politie houdt twee verdachten van autoinbraak aan
De politie heeft dinsdag rond 5.00 uur op de Kempenhof een 36-jarige Helmonder en een 26-jarige vrouw uit Loon op Zand aangehouden. De twee hadden even daarvoor met een derde onbekend gebleven verdachte ingebroken in een geparkeerde auto op het Drentehof. Getuigen hadden hiervan melding gedaan aan de politie. De twee werden door surveillerende agenten gezien op de Kempenhof en hier aangehouden. De man bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben. De twee zijn ingesloten voor nader verhoor.

Amsterdammer aangehouden voor slaan echtgenote
De politie heeft maandag rond 21.30 uur op de Engelseweg een 40-jarige Amsterdammer aangehouden. De man had op de openbare weg ruzie gekregen met zijn 41-jarige Helmondse vrouw. Tijdens deze ruzie sloeg de man zijn vrouw en trok hij aan haar haren. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Politie houdt fietsendief aan
De politie heeft maandag rond 13.30 uur op de Weg op den Heuvel een 38-jarige Helmonder aangehouden. Zaterdag kreeg de politie de melding dat een fiets gestolen was op de Kasteellaan. Later is deze fiets beschadigd teruggevonden en teruggegeven aan de eigenaar. De diefstal van de fiets was vastgelegd op camera en hierop was goed te zien dat de verdachte de fiets weghaalde. Maandag zagen stadswachten de man, die voldeed aan het signalement van de fietsendief, lopen op de Weg op den Heuvel. Zij waarschuwden de politie. Die hebben de man meteen aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor nader verhoor.

Beantwoorden

Politie zoekt daders van vernielingen en brandstichting
De politie heeft de afgelopen weken regelmatig aangiftes gehad van bewoners uit de wijken Brouwhuis en Rijpelberg. In deze wijken zijn meerdere keren coniferen of andere sierboompjes in brand gestoken. Ook zijn in de omgeving van De Middenloop vernielingen aangericht. Lantaarnpalen, afvalbakken en een blikvanger werden vernield. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Beantwoorden

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding
Bij Koninklijk Besluit is door Hare Majesteit de Koningin de heer Petrus Boetzkes benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Zojuist heeft de burgemeester van Helmond drs. A.A.M. Jacobs hem in 't Speelhuis de versierselen opgespeld. Dit was bij gelegenheid van de viering van het 40-jarig jubileumcongres van de Kwaliteitskring Zuid Oost Brabant (KZOB), getiteld “De toegevoegde waarde van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”.
Deze onderscheiding kreeg de heer Boetzkes onder meer voor zijn vele verdiensten voor Kwaliteitskring Helmond (KKH) waarvan hij medeoprichter is en het daaruit ontstane KZOB. Tevens was hij bestuurslid bij de Stichting Kwaliteitsbevordering Helmond (SKH).
In 1966 startte de heer P. Boetzkes een kegelclub, nu "Poedelvrees" genaamd en is hij meerdere jaren lid van de PR-commissie van de Helmondse Kegelbond (HKB).

Beantwoorden

Uitkeringsfraude van ruim 26 duizend euro
Het Team Juridische Zaken & Sociale Recherche in de regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 32 jarige inwoner van Helmond. Deze wordt ervan verdacht in de periode van 13 mei 2005 t/m 20-09-2007 dat hij -terwijl hij een bijstandsuitkering ontving- over meer dan het toegelaten vermogen beschikte. Hij had namelijk een ingerichte werkplaats met houtbewerkingsmachines en gereedschappen.
De gemeente is hierdoor benadeeld voor een bedrag van € 26.350,- Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Beantwoorden

Hennepkwekerij ontdekt, verdachte aangehouden
De politie heeft donderdag rond 12.00 uur in zijn woning in Helmond-Centrum een 33-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg eerder een melding uit de buurt van stankoverlast. De politie ging bij de woning kijken en vond in de schuur een hennepkwekerij met 200 planten. In het huis werden naast 1,5 kilo henneptoppen ook twee vuurwapens gevonden. De verdachte heeft een wapenvergunning voor een vuurwapen maar de twee gevonden vuurwapens vielen niet onder deze wapenvergunning. De kwekerij is ontmanteld en alle planten en henneptoppen worden vernietigd. De vuurwapens zijn in beslag genomen en de wapenvergunning van de man is ingetrokken. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Man voor bedreiging en belediging opgepakt
De politie heeft vrijdagmiddag rond 15.30 uur een 34-jarige Helmonder aangehouden op de Veestraat in Helmond. De man spuugde zonder aanleiding in de richting van een surveillerende agent. Toen die hem daarop aansprak en hem om zijn legitimatiebewijs vroeg kon de man die niet tonen. Daarop beledigde en bedreigde de man de agent verschillende malen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij een mes bij zich had. Dat is in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten.

Beantwoorden

Politie vindt drugs in woning
De politie heeft zaterdagavond rond 23.20 uur een 23-jarige man uit Eindhoven en een 25-jarige man uit Polen aangehouden in een woning in Helmond West. De politie deed een inval in de woning omdat er zich softdrugs zouden bevinden. In het huis werd een in werking zijnde hennepdrogerij aangetroffen. Er werd een grote hoeveelheid soft- en harddrugs in beslag genomen. De twee mannen bevonden zich in de woning tijdens de inval en werden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
De politie heeft zondagmorgen om 0.25 uur een 28-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De politie kwam ter plaatse na de melding dat er in het huis gevochten werd. Ter plaatse bleek de verdachte zijn 57-jarige vader geschopt en geslagen te hebben. Hij is daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Beantwoorden

Politie houdt verdachte van vermiste auto aan
De politie heeft zondag rond 21.45 uur op de Van den Dungenstraat twee mannen aangehouden. De twee, een 33-jarige man uit Nijmegen en een 20-jarige Helmonder, werden door agenten gecontroleerd. Ook de registratie van de auto werd nagetrokken en deze bleek als vermist geregistreerd te staan. Na onderzoek is de Helmonder vrij gelaten. De Nijmegenaar is ingesloten voor nader verhoor.

Beantwoorden

Man voor mishandeling aangehouden
De politie heeft maandag rond 13.30 uur op de Itterestraat een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man was op zaterdagavond 1 november op stap geweest met kennissen. Later zijn ze naar de woning gegaan van een 45-jarige vrouw in Helmond West. In de woning heeft de man ruzie gemaakt met de vrouw. Hij sloeg en schopte de vrouw. De 17-jarige zoon van de vrouw wilde zijn moeder helpen en sprong tussen beide personen in. De jongen kreeg ook klappen van de man en liep een gebroken neus op. Zij zijn het huis uit kunnen vluchten en de verdachte is ook uit de woning weggegaan. De politie was op zoek naar de man en zij kon hem op maandagmiddag aanhouden. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Verdachte van autodiefstal aangehouden
De politie heeft maandag rond 11.15 uur in een woning in Helmond Centrum een 17-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man was op zondag 26 oktober betrokken bij een eenzijdig ongeval op de kruising Sterkenburg/Aldendriel in Eindhoven. Na onderzoek is gebleken dat de auto, waarin de jongen toen reed, is ontvreemd bij een woninginbraak. De jongen is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Wachtlijstproblematiek huishoudelijke verzorging opgelost
Per eind oktober is de wachtlijst voor het leveren van huishoudelijke verzorging in Helmond weggewerkt. De genomen maatregelen (de uitbreiding van het aantal contracten, de (extra) inzet vanuit bestaande contractpartners en de inzet van een Vliegend Brigade) zijn daarmee succesvol gebleken.
In het voorjaar van 2008 is de gemeente Helmond geconfronteerd met een knelpunt met betrekking tot de levering van huishoudelijke verzorging. Savant heeft in totaal 550 cliënten aan de gemeente teruggegeven, waarvoor zij geen huishoudelijke verzorging konden verlenen.
De andere zorgaanbieders waren niet in staat dit op te vangen, waardoor er een wachtlijst ontstond voor cliënten die huishoudelijke verzorging nodig hadden. De wachtlijst, die ontstond in april, liep snel op van 102 cliënten in juni tot zelfs 200 cliënten eind juli.
Wethouder J. Boetzkes heeft direct aangegeven dat hij de leveringsproblemen en de daaruit voortvloeiende wachtlijst onaanvaardbaar vond. En direct is er dan ook een aantal maatregelen getroffen door de gemeente om de wachtlijst zo snel mogelijk te laten verdwijnen.
In dit kader zijn afspraken gemaakt met CSU om de zogenaamde Vliegende Brigade op te richten. Deze Vliegende Brigade was er om mensen in noodsituaties eenvoudige huishoudelijke hulp te kunnen bieden. Vele cliënten hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van de ondersteuning van de Vliegende Brigade en naar volle tevredenheid, zo is gebleken.
Daarnaast hebben de zorgorganisaties zich enorm ingezet om de wachtlijst weg te werken. Veel waardering is er in het bijzonder voor St. Annaklooster, omdat zij een forse inspanning heeft gedaan door substantieel meer uren te leveren, dan met de gemeente contractueel overeengekomen.
Tot slot heeft de gemeente inmiddels ook twee nieuwe zorgaanbieders weten te contracteren en de vruchten daarvan beginnen we nu te plukken.
Al bovenstaande maatregelen hebben ertoe geleid, dat er op dit moment geen wachtlijsten meer bestaan voor de huishoudelijke verzorging in Helmond. Wethouder J. Boetzkes hierover: "Iedereen die zich aanmeldt voor huishoudelijke verzorging kan na de indicatiestelling binnen 5 werkdagen voorzien zijn van hulp. Aan CSU hebben we dan ook kunnen communiceren dat de inzet van de Vliegende Brigade, die eigenlijk liep tot en met 31 december 2008, al eerder niet meer nodig is. Met de getroffen maatregelen vertrouwen we er op dat de problemen rondom wachtlijsten voor huishoudelijke verzorging vooralsnog verleden tijd zijn."

Beantwoorden

Man voor insluiping aangehouden
Dinsdagavond omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding van insluiping in een gebouw aan de Geldropseweg te Helmond. Er was een persoon binnen gesignaleerd die daar niet thuis hoorde en toen deze opgemerkt werd, ging hij er snel vandoor in een witte opvallende auto. Deze auto werd even later gesignaleerd op de Rembrandtlaan waar de inzittende, een 43-jarige man uit Helmond, dircet werd aangehouden op verdenking van insluiping. De man is overgebracht naar het bureau, verhoord en is momenteel nog ingesloten.

Politie houdt man aan voor diefstal uit auto
De politie kreeg dinsdagavond omstreeks 20.45 uur een melding van een diefstal uit een auto die geparkeerd stond in de Torenstraat te Helmond. Een getuige had gezien dat iemand een autoruit kapot had geslagen en er vandoor ging. De politie ging naar de verdachte op zoek en zag deze in de richting van de Mattijs Vermeulenstraat lopen. De mouw van de man zat onder de glassplintertjes en hij droeg een boodschappentas met etenswaren bij zich. Deze tas bleek later afkomstig te zijn uit de opengebroken auto. De verdachte, een 41-jarige man uit Helmond, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en proces-verbaal tegen de man werd opgemaakt.

Beantwoorden

Verdachte van fietsendiefstal aangehouden
De politie heeft woensdag rond 21.45 uur op de Kasteel Traverse een 19-jarige Helmonder aangehouden. Even daarvoor zagen agenten de man lopen. De man voerde een damesfiets met zich mee. Hij had het achterstuk van de fiets opgetild omdat de fiets nog op slot stond. De verdachte kon geen verklaring geven waarom de fiets nog op slot stond. Ook kon de man zich niet identificeren. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten voor verder onderzoek. De fiets is door de politie in beslag genomen.

Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist
De politie heeft woensdag rond 14.30 uur op de Rijnlaan een 30-jarige Helmonder aangehouden. De man had zijn auto niet goed onder controle en was tegen een lantaarnpaal gereden. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat de Helmonder een promillage had van ruim 2,4. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Politie houdt Helmondse automobiliste aan na ongeval
De politie heeft woensdag rond 21.15 uur op de Herselseweg een 27-jarige Helmondse aangehouden. Een 20-jarige man uit Asten reed in zijn auto over de Herselseweg. Ter hoogte van de splitsing Lungendonk werd de Astenaar ingehaald door een 41-jarige Helmondse motorrijder. Vervolgens kwam deze motorrijder in botsing met een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam. Deze auto werd bestuurd door de Helmondse vrouw. De automobilist uit Asten kon haar auto niet meer ontwijken en reed tegen de auto aan. Uit onderzoek bleek dat de vrouw had gedronken. Zij had een alcoholpromillage van ruim 2,0. De motorrijder is met een gebroken knie, pols en borstbeen overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de motorrijder is een bloedproef afgenomen. De Astense automobilist en de Helmondse vrouw hielden geen letsel aan de aanrijding over. De politie heeft de juiste toedracht van het ongeval nog in onderzoek.

Beantwoorden

Afsluiting Stepekolk-Zuid van 17 november tot eind december
Van 25 november tot en met uiterlijk 19 december (begin Kerstvakantie) wordt de weg Stepekolk-Zuid in Helmond-Brandevoort afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Tevens is de aansluiting Stepekolk-Zuid-Doornweg afgesloten. Dit is nodig vanwege de aanleg van een nieuwe riolering en bestrating.

Beantwoorden

Politie-inval bij Café Bar Lucas op zoek naar wapens en drugs
De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur een inval gedaan in Café Bar Lucas aan de Lucas Gasselstraat 2a. Dat gebeurde omdat het vermoeden bestond dat er wapens en drugs in de zaak aanwezig zouden zijn. Bij de inval trof de politie een stroomstootwapen achter de bar aan. Ook werden een zak met henneptoppen en een cilinder met lachgas in het café gevonden. Dat is allemaal in beslag genomen. Twintig mensen die in de zaak aanwezig waren, onder wie de uitbater, zijn aangehouden voor onderzoek en verhoor. De negentien mannen en één vrouw zijn allemaal inwoners van Helmond. Nadat proces-verbaal tegen hen is opgemaakt, zijn ze weer heengezonden. Een deel van hen had ook geen identiteitsbewijs bij zich. De gemeente gaat nu bekijken of er maatregelen tegen het café genomen worden.

Politie arresteert verdachten met 3 kilo harddrugs
Een arrestatieteam van Politie Brabant Zuid-Oost heeft donderdagochtend rond 7.30 uur twee Helmonders van 43 en 48 jaar aangehouden op de A67 in Venlo. Zij worden ervan verdacht dat zij in de periode van 1 januari tot 6 november van dit jaar harddrugs vervoerd en verhandeld hebben. Dit gebeurde onder meer in Helmond, Venlo en Duitsland. De politie deed onderzoek naar de twee en controleerde het stel in een auto. In de auto troffen agenten 3 kilo heroïne aan en enkele honderden euro’s. De personenauto, het geld en de drugs zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie houdt jongens aan voor vernielen ruiten
De politie heeft donderdag om 17.15 uur zes jongens (in de leeftijd van 8 tot 11 jaar oud) uit Helmond aangehouden op de Lorentzstraat. Zij zouden een aantal ruiten hebben vernield van een leegstaand pand aan de Europaweg. Op het politiebureau bekenden de jongens de ruiten te hebben ingegooid. Voor de jongens wordt een zorgtraject opgestart.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag om 3.00 uur een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden bij de woning van zijn vriendin in Helmond Oost. De man had zijn 26-jarige vriendin geslagen, geschopt en haar telefoon vernield. De man is ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Onveiligste gemeenten: Helmond op plaats 42
Op de lijst van onveilige plaatsen van Nederland komt Helmond in 2007 op de 42ste plaats. Dat blijkt uit de eerste Gemeentelijke Veiligheidsindex. De index is ontwikkeld door het onderzoeksinstituut Politie en Wetenschap van de Politieacademie. In de index zijn de aangiftecijfers voor diefstal, inbraak, geweld en vernieling opgenomen van de 443 Nederlandse gemeenten. Het gaat om cijfers van 2004 tot en met 2007.
Onderstaand lijstje geeft de veiligheidssituatie in Helmond. De index geeft het verloop (achtereenvolgens 2004, 2005, 2006 en 2007) van de criminaliteit in Helmond, vergeleken met het gemiddelde van alle Nederlandse gemeenten in 2004 (= index 100).
Totaal: 167 – 150 – 161 – 154
Diefstal: 141 – 103 – 138 – 115
Inbraak: 141 – 138 – 154 – 137
Geweld: 219 – 220 – 212 – 204
Vernieling: 165 – 141 – 141- 160
De volledige lijst met alle gemeentes in Nederland (pdf)

Beantwoorden

Extra geld voor bewoners Helmondse Binnenstad en Helmond-West
Iedereen woont graag in een fijne buurt, waar het veilig, gezellig en groen is. Nu kunnen bewoners van de Helmondse Binnenstad en Helmond-West daar aan bijdragen. Als zij een goed initiatief bedenken om de wijk te verbeteren, krijgen zij daarvoor geld. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat wonen en werken in de wijk aangenamer wordt.

Minister Vogelaar (van Wonen, Wijken en Integratie) heeft (in verband met een nieuwe subsidieregeling voor verbetering leefbaarheid) voor de komende jaren geld toegezegd voor de 31 grootste gemeenten, waaronder Helmond. Tot en met 2011 is er in totaal 10 miljoen euro per jaar beschikbaar; 270.000 euro voor elke gemeente. Burgemeester en wethouders hebben besloten het geld in 2008/2009 in te zetten in de wijken Helmond-West en Binnenstad.

Het is uw wijk, dus u mag het zeggen. Projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk komen in aanmerking. Denk aan:
* de aanleg van een sportveldje
* bloembakken
* een speeltuin voor de kinderen
* een project voor werkloze jongeren
* veiligheidsmaatregelen
* een onafhankelijke buurtadviseur
* jongerenwerker of een andere vorm van bewonersondersteuning
* de aanpak van overlast
* groen in de wijk
* een kunstproject.

Met het subsidiegeld kunnen de bewoners diensten (bijvoorbeeld van een jongerenwerker), producten (zoals een speelhuisje) en materialen (bijvoorbeeld sport- en spel benodigdheden) inkopen. Bewoners mogen zoveel mogelijk zelf doen en beslissen. Toch zijn er een paar spelregels. Zo moet een initiatief eraan bijdragen dat bewoners prettig samenleven en de wijk er op vooruit gaat. Het mag dus geen privébelangen dienen. Eventueel beheer en onderhoud moet geregeld zijn. Tot 1 oktober 2009 kunnen aanvragen ingediend worden.
Voor het beoordelen van de aanvragen heeft de gemeente een regiegroep samengesteld die bestaat uit vertegenwoordigers van de wijkorganen en een onafhankelijk voorzitter. Eén van de taken van de regiegroep is binnen vier weken te bekijken of een initiatief aan de regels voldoet. Vervolgens houden de bewoners zelf de touwtjes in handen. Als het initiatief is goedgekeurd, is de betreffende bewoner namelijk zelf opdrachtgever en moet verantwoording afleggen over de uitgaven, met rekeningen of kassabonnen.

Beantwoorden

Man in uitgaansgebied gearresteerd
De politie heeft zaterdag rond 2.45 uur in het uitgaansgebied aan de Havenweg een 20-jarige Helmonder aangehouden. Kort daarvoor was de verdachte een café uitgezet omdat hij lastig was waarna de politie gebeld werd. Toen deze de Helmonder wilde overbrengen naar het politiebureau verzette hij zich hevig. Tijdens de rit naar het bureau beledigde en bedreigde hij meerdere malen de agenten. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie pakt man op in bezit van gestolen fietsen
De politie heeft vrijdag rond 18.35 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 39-jarige man aangehouden. De politie had informatie gekregen dat in de schuur van de woning van de man een gestolen fiets zou staan. Bij controle bleek dat er in diverse schuurtjes twee gestolen fietsen stonden. Hij is aangehouden voor diefstal en heling van de fietsen en ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Verdachte gewapende overval op cafetaria aangehouden
De politie heeft zaterdag om 23.45 uur een 38-jarige man uit Helmond aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De man was eerder op de avond aangehouden voor baldadigheid, maar bekende bij zijn verhoor verantwoordelijk te zijn voor een gewapende overval op een horecagelegenheid aan de Burgemeester van Houtlaan, op 9 september 2008. Daarbij werd een medewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd en een geldbedrag buit gemaakt. Zie de eerdere melding hierboven. De man is ingesloten en de politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de overval.

Politie neemt rijbewijs in na aanrijding
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag om 0.20 uur een 57-jarige man uit Helmond aangehouden op de Dorpsstraat. De man was in deze straat met zijn personenauto tegen een lantaarnpaal gereden. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de man gedronken te hebben. Hij blies ruim 1,95 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Fietsster verongelukt bij aanrijding
Maandagmiddag heeft omstreeks 17.45 uur een ongeval plaatsgevonden op de Weg door de Rijpel. Een 23-jarige automobilist uit Lieshout reed op de Weg door de Rijpel en had het voertuig niet geheel onder controle. Hij kwam hierdoor op de linkerweghelft terecht. Vervolgens botste hij frontaal tegen een tegemoet komende 73-jarige fietsster uit Helmond. De vrouw liep hierbij hersenletsel op en is met een trauma helikopter naar een ziekenhuis in Tilburg overgebracht. Zij is vannacht aan haar verwondingen overleden. Het rijbewijs van de automobilist is in beslag genomen. Het onderzoek is nog niet voltooid.

Politie houdt man aan voor rijden met ontzegging
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 0.30 uur op de Jan Stevensstraat een 46-jarige Helmonder aangehouden. Tijdens een controle bleek de automobilist te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Reeks auto-inbraken opgelost door de politie
De politie heeft dinsdag rond 17.00 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De man was al op het politiebureau omdat hij eerder die dag was aangehouden voor winkeldiefstal. De man wordt verdacht van minimaal vijf auto-inbraken in parkeergarage Doorneind. De inbraken vonden allemaal plaats in november van dit jaar. De buit bestond onder andere uit een navigatiesysteem, cd’s, een zaklamp en een oplader voor een telefoon. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Dronken man zonder geldig rijbewijs na achtervolging aangehouden
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 1.00 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden op de Valkenhorstlaan. Surveillerende agenten zagen de man op de Burgemeester van Houtlaan in een personenauto rijden waarvan de APK was verlopen. Ook bleek uit de politiesystemen dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Na een korte achtervolging stopte de man op de Valkenhorstlaan. Toen de agenten de man controleerden, bleek hij gedronken te hebben. De man blies ruim 1,55 promille. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurder
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 3.00 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Uiverlaan. Surveillerende agenten zagen de man in een personenauto slingerend over de Uiverlaan rijden. Toen de agenten de man controleerden, bleek hij te hebben gedronken. Hij blies 1,85 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Meisje (13) vermist
Vandaag om plusminus 16.00 uur te Helmond is een meisje vermist van 13 jaar, licht getint, 1.55 meter lang, zwart halflang haar, witte sjaal, roze koltrui, zwart korte jas, spijkerbroek
Tips: 0900-8844

Beantwoorden

Meisje (13) weer terecht
Het eerder vermiste meisje van 13 (zie bericht hierboven) is weer terecht.

Beantwoorden

Na vondst vuurwapens en drugs 3 personen aangehouden
De politie heeft woensdag rond 20.45 uur op de Maaslaan een 24-jarige Helmonder aangehouden. Een passerende surveillance van de politie viel het op dat de man met hoge snelheid in zijn auto over de Maaslaan reed. Op deze weg is 50 km/u toegestaan en de man reed gemiddeld 70 km/u. De automobilist werd hierop staande gehouden en gecontroleerd. In zijn auto vonden de agenten een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. In het dashboardkastje van de auto werd een gripzakje met henneptoppen aangetroffen. Vervolgens is de man aangehouden en zijn agenten zijn woning in Helmond Oost gaan controleren. Aangekomen bij de woning van de man zagen agenten een man en een vrouw uit de woning komen. De 27-jarige Helmondse vrouw is de vriendin van de verdachte en zij werd meteen aangehouden. De vrouw had twee gripzakjes met hennep in haar bezit. De man, een 30-jarige Helmonder, werd ook aangehouden. Hij bleek na fouillering een vuurwapen op zak te hebben. Na onderzoek werden in de woning in Helmond Oost twee vuurwapens, hard- en softdrugs gevonden. Omdat bij de 30-jarige Helmonder ook een vuurwapen werd aangetroffen is besloten om ook in zijn woning een huiszoeking te doen. In deze woning in Helmond Centrum werden een vuurwapen, munitie en cocaïneresten gevonden. De drie verdachten zijn allen in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Hennepkwekerij Jan Stevensstraat opgerold
De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur in een woning aan de Jan Stevensstraat een hennepkwekerij opgerold. In de woning werden 98 hennepplanten aangetroffen. Zowel de planten als de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Politie arresteert man op verdenking van vernieling
Zaterdagochtend heeft de politie rond 4.45 uur in de Itterestraat een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man zou even daarvoor de ruit van een woning in deze straat hebben ingegooid en de voordeur hebben ingetrapt. Vervolgens zou er een laptop zijn ontvreemd. De eigenaar van de woning herkende de verdachte die in deze straat liep toen de politie arriveerde. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

1613 Voertuigen gecontroleerd tijdens integrale verkeerscontrole
Op de parkeerplaats Vaarle aan de A270 vond tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 4.00 uur een integrale verkeerscontrole plaats. De controle werd georganiseerd door de politie in samenwerking met justitie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de douane, de belastingdienst, Provincie Noord-Brabant en de brandweer. In totaal werden 1613 voertuigen gecontroleerd en 79 bekeuringen uitgedeeld.
Iedere bestuurder komend vanuit Eindhoven en rijdend in de richting van Helmond werd gecontroleerd. Een blaastest maakte onderdeel uit van de controle. In totaal werden 955 blaastesten afgenomen. Tien automobilisten werden betrapt met een te hoog alcoholpromillage. Verder werden onder meer bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs, het kentekenbewijs en het identificatiebewijs, het niet dragen van de autogordel, het ontbreken van een geldige APK en niet in orde zijnde verlichting. Het rijbewijs van een 46-jarige Helmonder werd ingevorderd omdat hij 150 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan. Ook werd het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Best ingenomen omdat hij 64 km/u te hard had gereden. De man reed, op een deel van de A270 waar 120 km/u gereden mag worden, 184 km/u. Zowel bij een 33-jarige Helmonder en een 21-jarige man uit Gemert werd een zakje wiet gevonden. Zij deden hier vrijwillig afstand van.
Tijdens de controle werd ook de ANPR (Automatic Numberplate Recognition) ingezet. Dit is een computer waarin allerlei gegevens ingevoerd kunnen worden die aan kentekens zijn gekoppeld. Denk hierbij aan openstaande boetes, gestolen auto's, gestolen kentekenplaten en signaleringen van verdachten. Een camera registreert het kenteken van elke passerende auto en matcht het met de gegevens in de computer. Als het kenteken geregistreerd staat is er sprake van een zogeheten "hit". Tijdens deze controle leverde de ANPR 13 hits op.
De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde veertien taxi's en vier vrachtauto’s. Er werden drie overtredingen geconstateerd, één in verband met het niet bij zich hebben van de werkmap, één voor een taximeter die niet in orde was en één voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. De douane constateerde onder andere vier overtredingen van de Wet BPM (belasting op personenauto's en motorrijwielen). De belastingdienst controleerde op houderschapsbelasting en belastingschuld en registreerde in totaal een bedrag van bijna € 20.000,-. Op de controleplaats werd hiervan € 3.915,- contant of via pin betaald. Daarnaast werden vierenveertig voertuigen in beslag genomen.
Provincie Noord-Brabant zorgde voor de bebording en voor de pijlwagens op de A270. De brandweer was verantwoordelijk voor ondersteunende faciliteiten.
Kijk hier voor de bijbehorende foto’s.

Beantwoorden

Man gearresteerd voor bedreiging met mes
De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 48-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 35-jarige man, die een kamer bij hem huurt, bedreigd te hebben met een mes. In zijn woning werden zwaarden aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Helmonder gearresteerd voor rijden onder invloed in gestolen auto
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie rond 2.30 uur op de Stationsweg in Eindhoven een 23-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de bestuurder rijden in een auto met een lekke achterband. Ook bleek de rechtervoorband te zijn verdwenen waardoor hij op zijn velg reed. Bij controle van de Helmonder bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Op het bureau werd een promillage van ruim 1.5 bij hem vastgesteld. De man bleek niet de eigenaar van het voertuig te zijn. Hij had deze zonder toestemming meegenomen. De politie onderzoekt de zaak. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen en de man is ingesloten.

Beantwoorden

In het park en ook enige omliggende straten bij Het kasteel van Sinterklaas stond gisterennacht alles onder water door een gesprongen waterleiding. Opdat er niemand in de meters diepe krater kan vallen heeft de gemeente een deel laten afzetten. Het volledige verhaal en de foto’s staan hier.

Beantwoorden

Na zeer agressief rijgedrag 2 mannen aangehouden
De politie heeft zondag rond 21.45 uur op de Wesselmanlaan een 32-jarige man uit Gemert en een 32-jarige man uit Elsendorp aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding van een 23-jarige man uit Lierop dat hij in zijn auto achtervolgd werd door twee mannen in een Fiat. Tijdens deze achtervolging ramde de bestuurder van de Fiat meerdere malen de Mercedes van de man uit Lierop. Dit ging met zoveel kracht dat de voorbumper van de Fiat bleef hangen op de trekhaak van de Mercedes. Door de meldkamer werd aan agenten aangegeven dat de benadeelde naar de ingang van het Elkerliekziekenhuis zou rijden en daar de politie zou opwachten. Bij het inrijden van de Wesselmanlaan zagen agenten een Fiat in brand staan. Naast deze Fiat stonden twee mannen. De Fiat voldeed aan de beschrijving van de melder en de twee mannen werden aangehouden. De brandweer was inmiddels ter plaatse en bluste de in brand staande Fiat. De beide verdachten waren onder invloed van alcohol. Omdat niet meteen duidelijk werd wie de auto had bestuurd moesten beide mannen blazen. Zij bliezen respectievelijk 1,4 en 1,5 promille. De twee verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de juiste toedracht van de achtervolging en de brand van de auto nog in onderzoek.

Politie houdt verdachte aan na woninginbraak
De politie heeft zondag rond 8.30 uur op de Goorwal een 33-jarige man uit Venray aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding van een woningbraak. De verdachte van deze inbraak zou weggereden zijn op een motor. Surveillerende agenten zagen de motor even later rijden op de Goorwal. De agenten wisten de bestuurder van de motor tot stoppen te dwingen en hij werd aangehouden. De man had gereedschap in zijn bezit wat van diefstal afkomstig was. Ook bleek de motor waarop hij reed als gestolen geregistreerd te staan. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist
De politie heeft zondag rond 20.15 uur op de A270 een 48-jarige man uit Mierlo aangehouden. Agenten zagen de man in zijn auto rijden over de Brandevoortsedreef. Zij controleerden het kenteken van de auto en deze bleek onverzekerd te zijn. Hierop werd de bestuurder staande gehouden. De agenten roken een alcohollucht bij de man en hij moest blazen. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,15. Uit nader onderzoek bleek dat de man de laatste drie jaar al twee keer eerder is aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kon meteen zijn rijbewijs inleveren en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Man opgepakt na burenruzie
De politie heeft maandag rond 13.00 uur op het politiebureau een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man kwam zich daar melden na een ruzie met zijn 39-jarige buurman in een wijk in Helmond Oost. De Helmonder had kort daarvoor de buurman voor zijn deur mishandeld. Daarbij had hij hem in zijn gezicht geslagen, waarbij de bril en de trui van de buurman waren vernield. De Helmonder is aangehouden en ingesloten voor verder verhoor.

Bestuurder zonder ID aangehouden
De politie heeft maandag rond 11.00 uur op de Straakvense Bosdijk een 29-jarige Helmonder aangehouden. De man was kort daarvoor met zijn bestelbus op het kruispunt Rembrandtlaan/ Frans Halslaan door het rode licht gereden. Na een korte achtervolging kon de bestuurder staande worden gehouden. Bij navraag bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Toen de Helmonder zich niet kon legitimeren, is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Beantwoorden

Jongen 16 jaar vermist
Blank, slank, kort donker krul haar, ski jack kleuren blauw beige/bruin/groen
Tips 0900-8844

Aanvulling 18 november: de vermiste jongen is weer terecht.

Beantwoorden

Man aangehouden voor het plegen van overlast
De politie heeft dinsdag rond 23.00 uur een 36-jarige man uit Helmond aangehouden op de Pilasterstraat. Volgens getuigen zou de man bij zijn woning in Helmond Oost ruzie hebben gemaakt met zijn ex-vriendin en voor overlast hebben gezorgd. Toen de politie ter plaatse kwam, was de 36-jarige man in zijn woning maar weigerde de deur te openen. De man wist via de achterkant van de woning te vluchten. De agenten besloten in de omgeving te zoeken en troffen de man aan op de Pilasterstraat. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
De politie heeft dinsdag rond 19.00 uur een 47-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond West. De man zou zijn 46-jarige ex-vriendin hebben geslagen en huisraad hebben vernield. De man heeft de nacht doorgebracht op het politiebureau en is de volgende ochtend vrijgelaten.

Beantwoorden

OnsBrabantNet uitgesteld in Helmond-West en Mierlo-Hout
Na een intensieve en uitgebreide informatieronde aan alle inwoners van deze twee wijken door OnsBrabantNet is, ook na een verlenging van de inschrijfperiode, gebleken dat er op dit moment te weinig belangstelling is voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk van OnsBrabantNet.
NEM Brabant, de exploitatiemaatschappij die verantwoordelijk is voor de aanleg en exploitatie van het OnsBrabantNet glasvezelnetwerk, heeft de afgelopen twee weken zeer zorgvuldig overwogen wat te doen met Helmond-West en Mierlo-Hout. Na een telling van de aanmeldingen is gebleken dat er in beide wijken onvoldoende aanmeldingen zijn om de hoge investering van de aanleg van een glasvezelnetwerk te rechtvaardigen.
Ondanks het feit dat een groep mensen erg enthousiast is, is het nu niet gelukt om voldoende aanmeldingen (50% van het totaal aantal woningen) binnen te halen.
OnsBrabantNet heeft inmiddels een marktaandeel van meer dan 60% in meerdere gemeentes in de regio (Geldrop-Mierlo, Helmond-Brandevoort, Valkenswaard, Best, Veldhoven en Laarbeek). Mede door deze successen én de ervaring dat het aantal klanten blijft groeien, zeker als het netwerk er eenmaal ligt, geeft OnsBrabantNet voldoende reden voor een onderzoek naar een scenario waarbij toch met de aanleg van een deel van het netwerk kan worden begonnen.
Behalve met de gemeente Helmond is NEM Brabant hiervoor nu in gesprek met de gezamenlijke woningcorporaties in Helmond. Aangezien een groot deel van de woningen in Helmond in handen is van de corporaties, is het mogelijk dat een samenwerking tussen beide partijen meer kansen biedt. Het blijft nadrukkelijk de wens van OnsBrabantNet om de gehele gemeente Helmond aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.
Ondertussen zal OnsBrabantNet verder gaan met het uitbreiden van haar netwerk in de regio. Op 20 november a.s. zal in de gemeente Laarbeek het nieuwe informatiecentrum worden geopend. Inmiddels heeft ook in Laarbeek meer dan 60% van alle huishoudens voor een aansluiting gekozen en is in deze gemeente met de daadwerkelijke aanleg begonnen.
OnsBrabantNet gaat zich nu richten op andere wijken in Helmond en nieuwe gemeentes in de regio. Een planning en welke wijken/gemeentes dit zijn zal voor het einde van dit jaar bekend zijn.

Reggefiber is een organisatie die gespecialiseerd is in aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan.
NEM Brabant is een initiatief van Reggefiber. Hierbij worden gemeenten in Noord-Brabant aangesloten op een glasvezel breedbandnetwerk. NEM Brabant heeft hiervoor onder meer de coöperatie OnsBrabantNet opgericht, waarin de belangen en inspraak van de gebruikers zijn geborgd.

Beantwoorden

Wegwerkzaamheden Dierdonk: Renovatie verkeerslichten N279
Deze week is de gemeente gestart met de renovatie van de verkeerslichteninstallatie op de kruising Wolfsputterbaan (N279) – Coendersberglaan. Ook zou begonnen worden met het opnieuw inrichten van het kruispunt Coendersberglaan-Horstlandenpark-Sandenburghlaan-Dierdonkseheide. Deze klus is verplaatst naar voorjaar 2009 als de bouw van het nieuwbouwplan Dierdonkse Heide gereed is. Als het kruispunt nu zou worden afgesloten zou dat betekenen dat bouwverkeer door de wijk zou moeten rijden. Om de buurtbewoners deze overlast te besparen heeft de gemeente het werk uitgesteld naar volgend jaar.
Van 17 november tot 1 december worden de verkeerslichten aan het kruispunt Wolfsputterbaan – Coendersberglaan gerenoveerd. Van 1 december tot 16 december is het de beurt aan de verkeersregelinstallatie aan de kruising Wolfsputterbaan – Waterleliesingel. Voor deze werkzaamheden zijn verkeersmaatregelen genomen zoals snelheidsbeperking en afzettingen. Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke verkeersregelinstallatie. De kruispunten blijven open voor het verkeer. Er zal wel enige hinder zijn.
Tegelijkertijd met het werk aan de verkeerslichten zou ook dit kruispunt aangepast worden. Het hele plangebied Dierdonkse Heide wordt ontsloten op de Coendersberglaan. Hiervoor wordt de nieuw aan te leggen Sandenburglaan (deze is al bouwrijp gemaakt; het profiel ligt er dus al) aangesloten op de Coendersberglaan. Daarbij wordt deze aansluiting Sandenburg-Coendersberglaan samengetrokken met de aansluiting Horstlandenpark-Dierdonkseheide zodat een volwaardig kruispunt ontstaat. Dit is vanuit verkeersveiligheid de beste oplossing.
Het kruispunt wordt pas aangepakt op het moment dat de bouwactiviteiten in het plangebied Dierdonkse Heide klaar zijn. Nu gebruikt de bouwaannemer de weg Dierdonkseheide, die uitkomt op de Coendersberglaan, nog als toegang tot de bouwplaats. Als het kruispunt nu wordt aangepakt dan is deze toegang geblokkeerd en moet het bouwverkeer via de wijk in- en uitrijden. Naar verwachting start de gemeente begin maart 2009 met de aanleg van het nieuwe kruispunt. Ook worden dan de overige wegen in het plangebied geasfalteerd.

Beantwoorden

Gewapende overval bij Prijsmepper, getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval die donderdagmorgen omstreeks 7.00 uur plaatsvond bij Prijsmepper aan de Noord Koninginnewal 42b. Twee mannen kwamen het pand binnen en bedreigden twee medewerksters met op een vuurwapen gelijkende voorwerpen.
De eerste verdachte droeg een zwarte jas en witte sportschoenen. Zijn gezicht was bedekt en hij had een zware stem.
De tweede verdachte heeft bruine ogen. Hij droeg een zwarte jas, een zwarte baseballpet en een blauwe spijkerbroek.
De politie zoekt getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie Helmond Centrum via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

Hennepplantage in Frans Halslaan opgerold
Zojuist heeft de politie een inval afgerond aan de Frans Halslaan 39. Om 15 uur trof de politie een hennepplantage aan op de tweede etage van het huurhuis van Woonpartners. Om 17 uur was alles leeggeruimd. De bewoner was afwezig.

Met dank aan de snelle tipgeefster.

Beantwoorden

Uitreiking Vrijwilligerspenning
Zojuist heeft wethouder C.J. Bethlehem tijdens de jaarvergadering van de Organisatie Vrouwelijke Vrijwilligers (OVV) de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan mevrouw A.M.B.J. Swinkels-Soille vanwege haar belangeloze inzet gedurende meer dan 30 jaar voor het Elkerliek ziekenhuis.
Haar vrijwilligerswerk bestaat uit het zo aangenaam mogelijk maken van het verblijf in het ziekenhuis voor de patiënten door het verzorgen van de bloemen van de patiënten, het aanbieden van boeken e.d. Daarnaast vervulde zij circa 10 jaar de functie van penningmeester in de Organisatie Vrouwelijke Vrijwilligers (OVV).

Beantwoorden

Agressieve man op de Markt aangehouden
De politie heeft vrijdag rond 22.00 uur op de Markt een 28-jarige Helmonder aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij aan de gang was op de Markt. Aangekomen op de Markt zagen de agenten dat de verdachte door vijf personen in bedwang werd gehouden. De man had even daarvoor ruzie gekregen met een Helmonds echtpaar. De 47-jarige vrouw van dit echtpaar zag dat de man tegen een telefooncel aan het trappen was. Toen de vrouw vroeg wat hij aan het doen was keerde de verdachte zich tegen haar 51-jarige man. Hij begon meteen met beide vuisten hard op de man in te slaan. Het echtpaar kon van de agressieve man wegkomen en gingen een restaurant binnen. De verdachte ging hen echter achterna en hij begon in het restaurant met barkrukken te gooien. De 31-jarige Helmondse eigenaar van het restaurant wilde de man naar buiten duwen. Dit wilde de verdachte niet en hij sloeg de eigenaar met kracht in het gezicht. Agenten hielden de verdachte aan en brachten hem naar het bureau. Tijdens deze rit werd de man ook agressief naar de agenten. Aangekomen op het bureau is hij in verzekering gesteld voor nader verhoor. De 51-jarige Helmonder heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.

2 Vrouwen voor winkeldiefstallen aangehouden
De politie heeft vrijdag rond 18.40 uur in de Veestraat twee Helmondse vrouwen (46 jaar en 22 jaar) aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat door de twee vrouwen in meerdere winkels diefstallen waren gepleegd. De twee vrouwen werden tijdens het winkelen door agenten in burger aangehouden. Beide vrouwen hadden gestolen goederen in hun bezit. De 46-jarige vrouw had een geprepareerde tas bij zich. De twee zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Was die 31-jarige Helmondse eigenaar van het restaurant, Marcel van Toff? Lijkt me wel, maar ik weet het niet zeker. Want dan heeft die het wel te verduren gehad dit jaar met die overval eerder dit jaar erbij.

Beantwoorden

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeluk
Zondag rond 7.30 uur is op de Varenschut een 26-jarige Helmonder gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De automobilist is vermoedelijk verrast door de gladheid van het wegdek. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en kwam met zijn auto tot stilstand tegen een boom. De man raakte door de klap bekneld in de auto. De brandweer kwam ter plaatste om de man uit zijn auto te bevrijden. Ook is er een traumahelicopter ter plekke geweest. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Beantwoorden

De 4 foto’s die bij het bovenstaande bericht horen, kun je hier zien.

Beantwoorden

Man voor huiselijk geweld aangehouden
De politie heeft maandag rond 4.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 43-jarige man aangehouden. De man had in de woning ruzie gemaakt met zijn 41-jarige vriendin. Tijdens deze ruzie werd de man agressief naar de vrouw. Ook vernielde hij meubilair in de woning. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Versnelde uitbreiding centrum door extra afspraken RWE en gemeente
RWE Energy Nederland en de gemeente Helmond hebben aanvullende afspraken gemaakt omtrent de aankoop van het terrein van RWE Energy Nederland door de gemeente Helmond. De aanvullende afspraken houden in dat de gemeente een deel van de grond van RWE al eerder kan gebruiken om voorbereidingen te treffen voor de bouw van een nieuw winkelplein. Hierdoor kan de uitbreiding van het centrum sneller verlopen.
Eerder waren beide partijen al tot een akkoord gekomen over de aankoop van het gebouw en de grond van RWE Energy Nederland. In dit akkoord staat dat RWE uiterlijk in 2011 de huidige locatie oplevert. Door de aanvullende afspraken kan de gemeente al eerder starten met de voorbereidingen. Deze eerste voorbereidingen zullen plaatsvinden op het oostelijk deel van het RWE terrein.
Het totaal van de afspraken is op dinsdag 25 november formeel ondertekend door burgemeester Jacobs en door de heren De Groot en Van Raaij van RWE Energy Nederland.
Als het plan over de uitbreiding van het centrum straks helemaal is uitgevoerd, is het aantal winkels in het centrumgebied belangrijk toegenomen. Ook komen er een groot aantal parkeerplaatsen bij en worden ruim 800 woningen gebouwd.
De afgelopen 20 jaar is het inwoneraantal met 50% toegenomen. De voorzieningen in het centrum zijn hierin niet meegegroeid. Om het centrum weer een aantrekkelijke plek te maken om te winkelen, werken en wonen is een herstructurering nodig. Het terrein van RWE ligt in het te ontwikkelen gebied.

Beantwoorden

Man aangehouden voor inrijden op zijn ex
Dinsdagmiddag heeft de politie rond 16.00 uur bij zijn woning in Helmond Oost een 33-jarige man aangehouden. De verdachte zou geprobeerd hebben zijn 26-jarige ex-vriendin uit Deurne bij haar woning aan te rijden met zijn auto. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Beantwoorden

Nieuwbouwproject Koninginnehof in Centrum Helmond
Donderdag 27 november presenteren de gemeente Helmond, woningbouwvereniging Volksbelang en Adriaans van Bussel Vastgoedontwikkeling het ambitieuze nieuwbouwproject Koninginnehof in het Centrum van Helmond. Bovendien tekenen de partijen deze dag de samenwerkingsovereenkomst.
Koninginnehof, gelegen op de hoek van de Kluisstraat en Zuideinde, is een nieuwbouwproject met stedelijke allure. Het plan omvat in totaliteit 81 appartementen, 1000 m2 commerciële ruimte en ca. 150 parkeerplaatsen. De appartementen, worden aan elkaar verbonden met binnenstedelijke pleintjes, een uniek concept voor Helmond. De verfrissende en spraakmakende architectuur geeft een overall kwaliteitsimpuls aan het Centrum, daarnaast maakt het gebouwencomplex een goede verbinding tussen Zuideinde en het winkelgebied.
Het complex heeft twee locaties.
De eerste locatie is gelegen aan de Noord-Koninginnewal, hier wordt de commerciële ruimte met 18 koopappartementen gebouwd. De appartementen grenzen aan een plein boven de winkels waar groen, verlichting en gelegenheid is om te recreëren en te ontmoeten.
De tweede locatie omvat 40 huurappartementen, 8 middeldure huurappartementen, 15 koopappartementen en een parkeerkelder voor ca 150 parkeerplaatsen. Waar een royale arcade en binnenstedelijke pleintjes een versterking vormen voor het hele centrumgebied. De pleinen zijn niet alleen bedoeld voor de nieuwe bewoners, de mensen uit de hele stad kunnen hier een rustpunt vinden in de stedelijke drukte.
De appartementen zijn bestemd voor uiteenlopende doelgroepen. Naar verwachting start de bouw najaar 2009 en is de oplevering in 2011/2012.

Beantwoorden

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft woensdag rond 19.30 uur een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden op het politiebureau aan de Deltaweg. De politie controleerde de man toen hij in een personenauto over de Deltaweg reed. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en de auto bleek niet verzekerd te zijn. Ook liet de technische staat van de auto te wensen over: de auto had drie banden met te weinig profiel, de accu zat los, een buitenspiegel was gebarsten en een bumper zat los. Daarom heeft de politie de auto en een deel van het kentekenbewijs ingenomen.

Beantwoorden

Na brandstichting 3 verdachten (13, 16, 25) aangehouden
De politie heeft donderdag rond 20.45 uur in de Rooseindsestraat twee Helmondse meisjes van 13 en 16 jaar en een Helmonder van 25 jaar aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een getuige dat er brand was in een bedrijfspand aan de Churchilllaan. Door de brandweer is het vuur gedoofd. Door de getuige werd een signalement gegeven van drie verdachte personen. De drie verdachten werden door agenten gezien op de Rooseindsestraat en hier aangehouden. De drie zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Tijdens de voorgeleiding beledigde de 16-jarige verdachte de hulpofficier. Zij schold hem uit.

Beantwoorden

Vrouw Theo van Berlo laat steen plaatsen

Eindelijk hebben wij samen met Leen en Peter van de kruis, Nel en Willem de Bont, Belinda en Jan Huizinga, Henriette en Martien van Schijndel bij Theo een steen geplaatst. De vrienden van ons hebben ons benaderd om het gezamenlijk te doen voor Theo, omdat de familie niet bereid was mee te betalen.
Het is wel voor hun vader en broer en zoon. Maar wel Theo gebruiken voor een spelletje het 6de zintuig waar ze alle staan met een lach en traanshow. Vele malen heeft hij contact gezocht met zijn kinderen, ook bij de geboorte van zijn kleinkinderen. Een kaartje sturen, bellen of een mailtje nergens kreeg hij reactie op, triest was dat. En dat alleen voor een meningsverschil.

Lees het volledige verhaal op allesvanhelmond.nl

Beantwoorden

Hitlergroet zorgt voor commotie
Van onze Telesportredactie

AMSTERDAM – Hemond-speler Daniel Guijo-Velasco zorgde vrijdagavond voor commotie in het eerstedivisieduel tegen RBC Roosendaal. Tot twee keer toe bracht de middenvelder van de Brabanders de Hitlergroet richting tegenstander Mels van Driel die hij van ‘matennaaierij’ beschuldigde. Scheidsrechter Diks viel het stuitende gebaar niet op.
Na afloop van het duel verklaarde Guijo-Velasco zijn gedrag door te zeggen dat RBC-aanvoerder Van Driel zich als een ‘Duitser’ gedroeg. Hij noemde het brengen van de Hitlergroet ‘gepast’
(Bron: Telegraaf)

Beantwoorden

Helmond heeft weer eens de landelijke pers gehaald…

Beantwoorden

Man aangehouden voor huiselijk geweld
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2.45 uur een 45-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Oost. De man zou zijn vrouw hebben geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam, weigerde de man de deur te openen. Hierop hebben agenten een ruit ingeslagen om binnen te komen. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Verdachten aangehouden voor mishandeling en bedreiging van portier
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.00 uur een 28-jarige man en een 25-jarige vrouw (beiden uit Helmond) aangehouden op de Kasteellaan. Een portier van een horecagelegenheid liep over de Kanaaldijk Noord-Oost en zag dat de 28-jarige man en de 25-jarige vrouw ruzie hadden. Toen de portier hier iets van zei, ontstond een woordenwisseling. Vervolgens sloeg de 25-jarige vrouw de portier meerdere malen met haar tas. De 28-jarige man bedreigde de portier met de dood. Hierop hield de portier beide personen aan en droeg hen over aan de politie. De man en de vrouw zijn ingesloten op het politiebureau.

Vader aangehouden voor mishandelen vrouw en zoon
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag om 0.10 uur een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden in een woning in Helmond Oost. De man zou zijn 48-jarige vrouw na een ruzie hebben geduwd en hardhandig hebben vastgepakt. Zijn 16-jarige zoon, die tussen beide wilde komen, sloeg hij in het gezicht. De man is ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Vluchtende ‘scooterman’ aangehouden
De politie heeft vrijdagavond om 21.45 uur een 47-jarige man uit Helmond aangehouden op de Engelseweg. Surveillerende agenten zagen de man op een scooter over het trottoir van de Noord Koninginnewal rijden. De man werd op zijn scooter diverse malen door agenten klemgereden, maar hij wist steeds te ontkomen. Op de Engelseweg konden agenten de man uiteindelijk overmeesteren. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies 0,95 promille. Ook had de man 0,2 gram heroïne bij zich. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man. De drugs zijn in beslag genomen.

Beantwoorden

Reactie op plaatsen van steen voor Theo van Berlo
Een moord op je vader, ook al was er op dat moment geen contact, is een trauma wat ze hun hele leven met zich meedragen!
De reden dat er geen contact was is iets tussen vader en kinderen, maar het is triest dat ze nooit meer dingen uit kunnen praten met hun vader, want wie verwacht zoiets vreselijks?
Opeens is er geen kans meer om je vader te vertellen dat je ondanks de misverstanden van hem houd, nooit meer iets goedmaken, je denkt toch dat er nog genoeg tijd is.
Waarom die paar regels erin die het hele stukje nieuws bezoedelen?
En dan staat er onderaan de hoop dat Theo rust mag vinden, laten ze dan eerst de haat begraven en zich niet bemoeien met iets wat er tussen Theo en zijn kinderen was, want wat overblijft is altijd de liefde tussen een vader en zijn kinderen.
Ieder mens is op aarde om iets te leren, ook van de fouten die je maakt, als die kans je word ontnomen door zo’n vreselijk gebeuren dan vind ik niet dat iemand daar in het openbaar een oordeel over moet vormen.
Er staat in dit stuk ook niet dat ze zich in het begin nergens mee wilde bemoeien?
Alleen haat klinkt door in dit bericht, dat is jammer.

Beantwoorden

Bij vechtpartij op de Molenstraat 3 mannen aangehouden
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.30 uur een 26-jarige man uit Arkel (België), een 18-jarige man uit Helmond en een 25-jarige man uit Helmond aangehouden op de Molenstraat. Agenten zagen dat de 26-jarige man op deze straat een 32-jarige vrouw uit Venray in het gezicht sloeg. De 25-jarige man verhinderde in eerste instantie dat de politie de man kon aanhouden. Een paar minuten later kon de politie alsnog beide mannen aanhouden. De 18-jarige man werd aangehouden omdat hij een karatetrap maakte naar de 32-jarige vrouw. De drie mannen zijn ingesloten op het politiebureau.

2 Jongens voor inbraak aangehouden
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag om 2.00 uur twee jongens (18 en 19 jaar oud) uit Helmond aangehouden op de Kanaaldijk Noord Oost. Een getuige had de twee jongens betrapt toen zij over het hek van een bedrijfsterrein waren geklommen. De getuige droeg de jongens over aan de politie. De 18-jarige jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De 19-jarige werd ingesloten op het politiebureau omdat hij zich niet kon legitimeren. Tegen beide jongens heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

Son: dreigende winkeldief uit Helmond aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag rond 15.45 uur een 44-jarige man uit Helmond aangehouden in een supermarkt aan het 17 Septemberplein. De man had twee blikjes bier en twee pakjes vleeswaren gestolen uit de supermarkt. Toen winkelpersoneel de 44-jarige man hiervoor wilde aanhouden, trok de man een zakmes en bedreigde hiermee het personeel. Het winkelpersoneel wist de man te overmeesteren en droeg de winkeldief over aan de politie. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Vrouw Theo van Berlo laat steen plaatsen…

Beetje onsmakelijk dat Mevr. Agnes op deze manier met stront probeert te gooien…eerst zich overal aan onttrekken, niet vertellen dat zij nog officieel getrouwd was van Theo en nu de weduwe en slachtoffer uithangen…schandalig.

Het lijkt meer op een verkapte reclame voor degene die de steen heeft gemaakt.

Beantwoorden

Auto en rijbewijs van dronken bestuurder ingenomen
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 2.30 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden op de Heistraat. Surveillerende agenten zagen de man op de Lucas Gasselstraat in een personenauto rijden. Uit onderzoek van de agenten bleek dat de auto van de man in beslag genomen mocht worden vanwege een belastingschuld. Toen de agenten de man aanhielden, bleek hij gedronken te hebben. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een blaastest. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. De auto, die niet verzekerd was en waarvan de APK was verlopen, is in beslag genomen.

Beantwoorden

Bouwschutting bibliotheek geplaatst
De wethouders Yeyden (Centrumontwikkeling) en Bethlehem (Cultuur) hebben samen de eerste delen van de bouwschutting van de nieuwe bibliotheek geplaatst. Rondom de bouwplaats worden op plekken waar het mogelijk is, houten schuttingdelen geplaatst.
Deze schutting heeft meerdere functies. Naast het feit dat de schutting de bouwplaats afschermt, dient hij ook als communicatiemiddel. Via deze schutting worden de mensen die langs de bouwplaats komen, geïnformeerd over wat er op die plek – en binnen het centrumgebied – komt.
Daarnaast vrolijkt de schutting de bouwplaats enigszins op. Dat is positief, omdat de schutting voor langere tijd mede het beeld zal bepalen van de omgeving Speelhuisplein.
Op onderstaande foto van Mario Coolen (Cofoto) kun je zien hoe de wethouders hun handen uit de mouwen steken.

Beantwoorden

@allesvanhelmond.nl op 28 november,
In de beste families komen ruzies voor, maar ik vind dat je ruzies moet begraven (desnoods tijdelijk) als er iemand gestorven is.
Echt netjes is de rest van de familie niet geweest naar Agnes van Berlo, Theo's vrouw. Om met smoesjes spulletjes aan haar te vragen voor een tv-programma. Slechte zaak dat zo'n televisieprogramma zich daar voor wil lenen!!!
Aan allemaal: sterkte en hopelijk krijgen de moordenaars hun verdiende straf.

Beantwoorden

OV-fiets nu ook te huur op stations 't Hout en Brouwhuis
De snelle en gemakkelijke OV-huurfiets is nu ook te huur op de NS-stations Helmond-'t Hout en Helmond-Brouwhuis. Dit voor iedereen te gebruiken vervoersmiddel is vooral handig voor het laatste stukje van het station naar de uiteindelijke bestemming. De OV-fietsen staan in automatische kluizen in de fietsenstallingen van de beide stations. In Helmond kan de OV-fiets nu op alle 4 stations gehuurd worden. Op Centraal en Brandevoort was de OV-fiets al langer verkrijgbaar.
Met een geschikt gemaakte NS-kaart of een apart OV-fietspasje kunnen pashouders binnen één minuut een OV-fiets huren. Want bij de innovatieve OV-fiets zijn alle tijdrovende handelingen (zoals een contract invullen, legitimatie tonen, borg betalen en contant afrekenen) geautomatiseerd. Een OV-fiets halen en terugbrengen kan in Helmond 24 uur per dag. Een OV-fiets huren kost 2,85 euro per keer (huurtijd tot twintig uur). Dat is te vergelijken met een busretour. De factuur komt per e-mail, de betaling volgt per automatische incasso. Lid worden kan via http://www.OV-fiets.nl en kost 9,50 euro per jaar.
Het snel groeiende OV-fietssysteem zal in 2008 ongeveer 475.000 ritten (verhuringen) realiseren en telt nu ruim 100.000 pashouders. Met Helmond-'t Hout en Helmond-Brouwhuis zijn er in totaal 177 huurlocaties in Nederland.

Beantwoorden

Ruiten uitzendbureaus aan diggelen: dader gepakt
In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie rond 3.00 uur op de Kasteel Traverse een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. De man vernielde die nacht drie ruiten bij verschillende uitzendbureaus op de Markt, Marktstraat en de Ameidewal. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Man gearresteerd voor mishandeling
De politie heeft maandagavond rond 19.00 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 44-jarige man aangehouden. De verdachte had een woordenwisseling met een 29-jarige huisgenoot en gaf hem een kopstoot. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Kwaliteitsimpuls fase 2 gaat door, duidelijkheid aanpak Koninginnewallen
Een gemeentelijk delegatie heeft, onder leiding van wethouder Yeyden (centrumontwikkeling), deze morgen overeenstemming bereikt met het Centrummanagement Helmond en de klankbordgroep Koninginnewallen over de manier waarop de herinrichting van de Koninginnewallen moet plaatsvinden.
Door de herinrichting krijgen de straten een kwaliteitsimpuls, waardoor meer sfeer en uitstraling wordt verkregen.
De gemeente, het Centrummanagement Helmond en de klankbordgroep Koninginnewallen hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke visie op de aanpak. De volgende afspraken zijn gemaakt:
* de gemeente voert als opdrachtgever de bestuurlijke regie over de tweede fase van de kwaliteitsimpuls;
* de directievoering wordt gelegd in gezamenlijkheid bij het ingenieursbureau van de gemeente Helmond en de heer Verspaget namens het Centrummanagement Helmond;
* de gemeente is financieel eindverantwoordelijk;
* de gemeente besteedt aanleg van de herbestrating en aankleding van de openbare ruimte aan (meervoudig onderhands);
* het deelproject gevelverbetering wordt getrokken door de centrummanager, de heer Tielemans;
* er komt een stuurgroep onder voorzitterschap van wethouder Yeyden; van deze stuurgroep maken tevens deel uit namens de stichting Centrummanagement Helmond de heren Tielemans en Verspaget en namens de gemeente de heren Van Poppel, Persaud en Baalman en Cranenbroek;
* de klankbordgroep blijft bestaan en wordt aangevuld. Hierin zijn dan vertegenwoordigd de wijkraad, winkeliers, horeca, vastgoedeigenaren en centrummanagement;
* er worden nadere procesafspraken gemaakt over het definitief ontwerp van het herinrichtingsplan. Met vertegenwoordigingen van verschillende doelgroepen wordt daartoe overleg georganiseerd; er is ruimte voor planoptimalisatie;
* de voorzitter van de wijkraad, de heer Van Dijk, is bereid als aanspreekpunt voor de bewoners te fungeren;
* realisatie vindt plaats in 2009.
Bij het gesprek waren ook de voorzitter en een medebestuurslid van de wijkraad Centrum en de voorzitter van de Vereniging Vastgoed Eigenaren Centrum Helmond aanwezig.

Beantwoorden

Tasjesdief aangehouden
Woensdagmorgen meldde een 20-jarige Helmonder zich op het politiebureau in het centrum van Helmond. De man was door de politie uitgenodigd om te verschijnen. Hij wordt verdacht van tasjesroof, gepleegd op dinsdagmiddag omstreeks 17.45 uur. Een 30-jarige vrouw uit Helmond fietste over de Molenstraat. Omdat ze een vermoeden kreeg dat iemand haar met de fiets volgde, besloot ze de stoep op te rijden. Op dat moment greep een voor haar onbekende man naar haar tas, die in haar fietsmand lag. Vervolgens ging hij er met grote snelheid vandoor. Direct daarop meldde zij zich bij het politiebureau en deed aangifte van de diefstal. Een getuige die alles had gezien, deed hetzelfde. Op basis van verder onderzoek, waaronder een huiszoeking, wist de politie wie mogelijk de tasjesdief is. De tas is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Beantwoorden

Zoon mishandelt zijn moeder
Woensdagmiddag heeft de politie rond 16.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 20-jarige man aangehouden. De man pleegde vernielingen in de woning en mishandelde zijn 41-jarige moeder. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Helmondse bestuurster ladderzat in Eindhoven opgepakt
Woensdagmiddag heeft de politie rond 17.00 uur op de Eisenhowerlaan een 43-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. Een politieagent in burgerkleding reed achter de bestuurster en had het vermoeden dat zij alcohol had gedronken. Op de Eisenhowerlaan controleerde hij de vrouw. Ze moest een blaastest afleggen die drie keer mislukte. Op het bureau lukte het haar ook niet een ademanalyse te voltooien. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurster ingenomen en is er proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

B1 Cinema en sexshop handelde in medicijnen
De politie heeft donderdag rond 17.30 uur medicijnen gevonden in een bioscoop aan de Molenstraat. De politie had een melding gekregen dat er vanuit de bioscoop medicijnen verhandeld werden. Naar aanleiding van deze melding is de politie de zaak gaan onderzoeken. Op donderdag werd in de bioscoop een controle uitgevoerd. Er zijn 27 doosjes met poppers, 226 kamagrapillen (een variant op viagra) en 7 verpakkingen met 100 mg kamagra-gel aangetroffen. Voor alle medicijnen geldt dat het strafbaar is om deze te verkopen. De verkoper, de 55-jarige Helmondse eigenaar van de bioscoop, deed vrijwillig afstand van alle medicijnen. De medicijnen worden vernietigd. De verdachte is niet ingesloten, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepknipperij stilgelegd en 6 verdachten aangehouden
Agenten hielden vrijdagmorgen omstreeks 11.45 uur zes verdachten aan in een woning aan de Wolfstraat. De agenten troffen in de woning een hennepknipperij aan. Alle hennep – 81 kilogram – en 2 droogapparaten zijn in beslag genomen. De aangehouden personen zijn drie vrouwen van 17, 43 en 48 jaar en drie mannen in de leeftijd van 19 (2x) en 21 jaar. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Een van de 19-jarigen, een Eindhovenaar is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Zoon opgepakt voor mishandelen vader
De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.15 uur een man van 21 jaar uit Helmond aangehouden in de woning van zijn vader in Helmond-West. De verdachte zou zijn 57-jarige vader kort daarvoor in het huis hebben mishandeld door hem te trappen en te duwen. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden in het kader van het project huiselijk geweld. Hij is verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Uitreiking Vrijwilligerspenning
Zojuist heeft wethouder J. Boetzkes de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan de heer C. Veenstra vanwege zijn belangeloze inzet gedurende 25 jaar voor de Stichting Welzijn Helmond. Deze uitreiking vond plaats in het Brabant House tijdens een feestelijke middag van de Stichting Welzijn Helmond (SWH) ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrijwilliger.
Het vrijwilligerswerk van de heer Veenstra bestaat uit het wijkblad De Veldkijker (dat na 23 jaar opgegaan is in Noordernieuws), dat hij mede opzette, en het begeleiden van kindergroepen in wijkhuis De Terp.

Beantwoorden

1 Mogelijke dief gepakt en 1 ontsnapt op het industrieterrein
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige man uit Helmond aangehouden op de Middendijk. Surveillerende agenten zagen de personenauto van de man op deze straat staan. In de auto lag een aantal TFT-schermen en ook zat de sleutel nog in het contactslot. De agenten vertrouwden dit niet en besloten te wachten tot de eigenaar van de auto zou terugkeren. Na een tijdje kwamen er twee personen aanlopen. Zij stapten in de auto, hadden vermoedelijk in de gaten dat zij betrapt waren, stapten direct weer uit en renden weg. De politie kon na een achtervolging één van de twee personen aanhouden. Hij had zich verstopt onder een bestelbus die op een oprit stond geparkeerd. Dit bleek de 18-jarige man uit Helmond te zijn. De andere persoon wist te ontkomen. De Helmonder is ingesloten voor verder onderzoek.

Politie neemt rijbewijs in van dronken man na aanrijding
De politie heeft zondag om 20.30 uur een 44-jarige man uit Helmond aangehouden op de Churchillaan. De man was met zijn personenauto tegen een andere personenauto aangereden. Dit gebeurde toen de 44-jarige man zich ineens van de linker naar de rechter rijstrook verplaatste. Hij gaf hierbij geen richting aan. Hij bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,70 promille. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Man aangehouden voor het slaan van zijn vrouw en dochter
De politie heeft maandagmiddag om 13.20 uur een 41-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. Surveillerende agenten reden even daarvoor over de Willem Prinzenstraat toen ze staande werden gehouden door een vrouw. Die vertelde dat er in een huis, een paar straten verderop, ruzie zou zijn. Gelijktijdig kwam vanuit de meldkamer de vraag om bij de woning te gaan kijken. Ter plaatse bleek dat de 41-jarige verdachte zijn vrouw en dochter (36 en 16 jaar oud) had geslagen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Beantwoorden

Politie houdt tweetal aan op verdenking van drugshandel
De politie heeft maandagavond omstreeks 19.00 uur in hun woning in Helmond West een 34-jarige man en een 28-jarige vrouw aangehouden. Op basis van vooronderzoek is het tweetal buiten heterdaad aangehouden. Ze worden verdacht van drugshandel. De agenten troffen bij de man een geldbedrag van ruim €1000,- aan. In de woning werden 30 bolletjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De Helmonders zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze in verzekering zijn gesteld.

Beantwoorden

Appartementencomplex Cloosterparc feestelijk geopend
Op dit moment openen wethouder Trix Houthooft en Bram Troost, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland, officieel het wooncomplex Cloosterparc. De openingshandeling bestaat uit een "Broedergeschenk" dat aan de bewoners cadeau zal worden gedaan door Woonzorg Nederland. De middag wordt feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje.
Op de plaats waar kort geleden het vervallen klooster stond heeft Woonzorg Nederland appartementen gebouwd voor mensen vanaf 55 jaar. Het wooncomplex Cloosterparc bestaat uit drie aparte gebouwen: Clooster Staete, de Cloostertoren en het Broederklooster. Met een hoogte van 45 meter is de Cloostertoren het hoogste punt van Helmond, een blikvanger van formaat. Het Broederklooster is in dezelfde stijl opgetrokken als het voormalige broederklooster.
De appartementen variëren van 70 tot 114 m². De ondergrondse parkeergarage is exclusief toegankelijk voor de bewoners van Cloosterparc. In het complex is een uitgebreide dienstverlening van het zorgsteunpunt SVVE De Archipel waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Deze dienstverlening kan helemaal op de behoeften van de bewoners worden afgestemd.
Woonzorg Nederland is een maatschappelijk betrokken organisatie met veel ervaring en expertise op het gebied van seniorenhuisvesting. Met meer dan 26.000 huurwoningen en bijna 18.000 verzorgings- en verpleeghuisplaatsen in ruim 180 gemeenten zijn zij de grootste landelijke organisatie voor seniorenhuisvesting.

Beantwoorden

4 Hennepkwekerijen opgerold
De politie heeft woensdagmorgen in Helmond Oost vier hennepkwekerijen opgerold. Er zijn vier aanhoudingen verricht. In een woning aan de Sallandhof werden 276 hennepplanten gevonden. De 37-jarige bewoner werd om 10.05 uur aangehouden. Op de Damhertlaan werd een hennepkwekerij met 178 planten gevonden. Hier werd de eveneens 37-jarige bewoner om 10.50 uur aangehouden. ’s Middags trof de politie in een woning aan de Weg door de Rijpel een hennepkwekerij met 100 planten aan. In het huis is bovendien een plastic zak met een aantal gevulde gripzakjes gevonden. De 35-jarige bewoner is om 13.40 uur aangehouden. Tot slot vond de politie ook in een woning aan de Scheerderhof een hennepkwekerij met 80 planten en 70 stekjes. Hier werd de 56-jarige bewoner aangehouden. De hennepplanten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de aangehouden verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

3 Andere inbrekers op industrieterrein ook aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 uur twee Helmonders van 19 en 20 jaar aangehouden in hun woningen in het centrum. Rond 19.15 uur werd een 18-jarige Helmonder aangehouden. Hij had zich op verzoek van de politie gemeld op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Maandagochtend rond 2.15 uur werd een 18-jarige Helmonder aangehouden op de Middendijk (zie http://www.deweblogvanhelmond.nl/2008/04/nieuw-helmonds/#comment-23723549). De mannen worden ervan verdacht in het weekend ingebroken te hebben in een bedrijf aan de Duizeldonksestraat. Bij deze inbraak werden onder meer TFT-schermen en computers weggenomen. De politie kwam de mannen na onderzoek op het spoor. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De 18-jarige Helmonder is in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Tasjesdief al na 20 minuten aangehouden
De politie heeft woensdag om 16.00 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden op de Heistraat. De man zou rond 15.40 uur de handtas van een 50-jarige vrouw uit Helmond hebben gestolen op de Markt. Surveillerende agenten zagen de 20-jarige man even later lopen op de Heistraat. Hij voldeed aan het signalement dat het slachtoffer had doorgegeven. De man werd door een getuige herkend als de dader van de tasjesroof. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Poolse verdachte bekent rol bij dood Helmondse vrouw
Rechercheurs van het onderzoeksteam dat de dood van een 47-jarige vrouw uit Helmond onderzoekt, reisden in de eerste week van december naar Polen. Zij gingen daar een verdachte horen. Deze legde een bekentenis af over zijn rol bij de dood van de Helmondse vrouw die op 11 mei in haar woning aan de Volderhof in Helmond werd gevonden.
Op 11 mei van dit jaar werd een 47-jarige vrouw dood in haar woning aangetroffen en stelde de politie een onderzoeksteam samen. Het team bestond uit 25 rechercheurs. Zie ook dit politiebericht. Begin juni werd in Polen een 26-jarige Poolse man opgepakt door de Poolse politie. Hij bleek de vriend van het slachtoffer te zijn en wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Hij was na de dood van de vrouw gevlucht naar Polen en daar opgepakt om nog een straf uit te zitten voor een eerdere veroordeling in Polen. Politie en justitie hebben geprobeerd de verdachte naar Nederland te halen. Echter de detentie voor de Poolse zaak staat een volledige én zelfs een tijdelijke overlevering aan Nederland in de weg. Hierop heeft het team besloten om rechercheurs naar Polen te sturen om de verdachte te horen in verband met de dood van de vrouw.
De verdachte heeft een bekennende verklaring afgelegd. Zoals het er nu uitziet moet de verdachte eerst zijn straf in Polen uitzitten voordat de zaak daadwerkelijk in Nederland op zitting zal komen en de man hiervoor uitgeleverd wordt. De Poolse autoriteiten en de “liaison officers” van de ambassade in Warschau hebben nauw samengewerkt met de rechercheurs tijdens het verhoor.

Beantwoorden

Uitkeringsfraude van € 24.468,32
De Sociale Recherche in de regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 43-jarige inwoonster van Helmond. Deze wordt ervan verdacht vanaf 14 december 2006 samen te wonen met een man terwijl ze een bijstandsuitkering ontving van de gemeente Helmond.
De gemeente is hierdoor benadeeld voor een bedrag van € 24468,32. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Beantwoorden

Duurzame wijkontwikkeling Helmond West
Helmond West moet hèt voorbeeld worden van de manier waarop renovatie en oplossen van sociale problemen in bestaande wijken worden aangepakt. Over 10 jaar moet Helmond West een wijk zijn met een uitdagende openbare ruimte, kwalitatief hoogstaande bebouwing, uitstekende voorzieningen en een aantrekkelijk leefklimaat. Een wijk waar bewoners trots op zijn. Duurzame wijkontwikkeling onder het motto 'Duurzaam samen leven in Helmond West'
Met deze ambitie bekrachtigen de Gemeente Helmond, Woningcorporatie woCom en de Provincie Noord-Brabant hun samenwerking.
De ambities van de drie partijen staan beschreven in een intentieovereenkomst die op 19 december 2008 wordt ondertekend in Restaurant De Warande in Helmond. Dat moment is de feitelijke start van de samenwerking tussen de drie genoemde partijen. Hieraan wordt een feestelijk tintje gegeven.

(persbericht gemeente Helmond)

Beantwoorden

Beschonken lastpak opgepakt
De politie heeft donderdag rond 22.15 uur op de Kasteel Traverse een 40-jarige Helmonder aangehouden. Kort daarvoor wilde de man op het Stationsplein een taxi nemen. Dit werd door de taxichauffeur geweigerd omdat de man erg dronken was. De man werd hier zo boos over dat hij met zijn vuist op de voorruit sloeg. Door deze daad barstte de ruit. De politie hield de verdachte aan en bracht hem naar het politiebureau. Tijdens deze rit was de man agressief naar de agenten en schold hen uit.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld
De politie heeft donderdag rond 20.30 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 36-jarige man aangehouden. De man had in de woning ruzie gekregen met zijn 36-jarige vriendin. Tijdens deze ruzie bedreigde de man zijn vriendin en pakte hij de vrouw hardhandig vast. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Fietser gewond bij ongeval in Stiphout
Donderdag rond 16.00 uur is op de kruising Wilde Wingerd/Egelantier een 45-jarige Helmonder gewond geraakt bij een ongeval. De man fietste op de Egelantier en wilde de Wilde Wingerd in rijden. Een 68-jarige Helmondse automobiliste reed met haar auto de Wilde Wingerd in en zag de fietser over het hoofd. Het slachtoffer is met een gebroken sleutelbeen en kneuzingen aan de ribben overgebracht naar het ziekenhuis.

(persbericht politie Brabant Zuid-Oost)

Beantwoorden

Lastige en slaande caféklant aangehouden
De politie heeft vrijdag rond 23.15 uur op een parkeerplaats aan de Steenweg een 26-jarige Helmonder aangehouden. De man had even daarvoor problemen gemaakt in een café aan de Kasteellaan. De man was vervelend tegen andere cafébezoekers en gooide barkrukken omver. De 45-jarige Helmondse café-eigenaar wilde samen met de portier de man naar buiten werken. Hier was de verdachte niet van gediend en hij pakte de café-eigenaar bij zijn nek en sloeg de portier met gebalde vuist in het gezicht. Daarna rende de verdachte hard weg. Agenten konden hem even later aanhouden. De man is ingesloten voor verder verhoor.

(persbericht politie Brabant Zuid-Oost)

Beantwoorden

Uitreiking 3 Vrijwilligerspenningen
Om 20.00 uur heeft wethouder J. Boetzkes de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan mevrouw M.P.J. van Bree vanwege haar belangeloze inzet gedurende vele jaren voor een scala aan vrijwilligersactiviteiten in het Helmondse. Deze uitreiking vond plaats in Wijkcentrum 't Patronaat tijdens de reünie van Mies van Bree.
Het vrijwilligerswerk van mevrouw van Bree is zeer divers zoals de organisatie van de wekelijkse kaartavonden, de kienavonden, activiteiten in de speeltuin van Helmond West en medeoprichtster Buurtvereniging Het Gewone volk.
Vanuit haar betrokkenheid bij het lief en leed in Helmond West wordt zij door velen aangeduid als “de moeder van de wijk”.

Zojuist om 21.00 uur heeft wethouder J. Boetzkes de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan de heer P.P. Zijderveld en mevrouw C.G. Zijderveld vanwege hun belangeloze inzet gedurende vele jaren voor Turnvereniging H.T.'35. Deze uitreiking vond plaats in het Snookertown tijdens de feestelijke bijeenkomst van de turnvereniging.
Het vrijwilligerswerk van de heer en mevrouw Zijderveld bestaat uit diverse bestuurstaken en een zeer omvangrijk takenpakket binnen de vereniging.

Beantwoorden

Uitreiking Vrijwilligerspenning
Zojuist heeft wethouder C.J. Bethlehem de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan mevrouw mevrouw H.P.M. van der Putten-Slegers vanwege haar belangeloze inzet gedurende meer dan 35 jaar voor Stichting Houtvonken. Deze uitreiking vond plaats in Zaal "De Koning" aan de Mierloseweg.
Mevrouw Van der Putten-Slegers begon haar vrijwilligerswerk als typiste en nu doet zij de tekstverwerking voor de opmaak van de advertenties en de kopij van het Wijkblad van Mierlo-Hout. Daarnaast zette zij zich jarenlang in voor de Molenvenner, het clubblad van voetbalvereniging Stiphout Vooruit.

Beantwoorden

Politie Enschede betrapt 2 Helmonders bij stelen van oplegger
Drie mannen, een 28-jarige inwoner van Best en een 31-jarige en een 34-jarige inwoner van Helmond, werden op zondagmorgen 14 december aangehouden nadat de politie diefstal van een oplegger had verijdeld.
Zondagmorgen 14 december omstreeks 06.00 uur kreeg de politie melding dat drie mannen zich verdacht ophielden met een trekker op het transportcentrum in Enschede. Bij het verlaten van het bedrijventerrein gaf de politie de drie mannen een stop teken. De drie sprongen uit de trekker en probeerden te ontkomen. De politie kon na een korte achtervolging de drie mannen aanhouden. De mannen, een 28-jarige inwoner van Best en een 31-jarige en een 34-jarige inwoner van Helmond, waren in het bezit van inbrekersuitrusting. De drie werden aangehouden en door de politie in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Beantwoorden

Nationale Naturalisatiedag in Helmond
Vandaag waren ter gelegenheid van de Nationale Naturalisatiedag 157 Helmondse 'nieuwe' Nederlanders officieel door burgemeester Jacobs uitgenodigd om naar 't Speelhuis te komen. Zij werden ontvangen met een oer Hollands stamppotbuffet. Daarna volgde het officiële gedeelte. Het deel met toespraken, 2 korte films, een optreden van de Stadsdichter Bert Kuijpers en het zingen van het Wilhelmus. Onderstaand kiekje toen iedereen staand het Wilhelmus zong.

Beantwoorden

Vannacht gewelddadige beroving op de Veestraat, politie zoekt getuigen
In de nacht van maandag op dinsdag is rond 4.30 uur een 42-jarige man uit Helmond op de Veestraat beroofd van zijn portemonnee. De man liep over deze straat toen hij belaagd werd door twee daders. Het slachtoffer werd bij de beroving diverse malen geslagen en geschopt. Signalement dader 1: blanke man, sprak met Brabants accent, tussen de 30 en 38 jaar oud, lengte 1.75m tot 1.80m en droeg een zwarte bivakmuts. Dader 2: vermoedelijk blanke man, sprak met ‘Helmonds’ accent, lengte 1.60m en droeg ook een zwarte bivakmuts.
De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man voor vernielen buurman’s ruit aangehouden
De politie heeft maandag rond 22.00 uur een 28-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Oost. De man zou de ruit van de voordeur van zijn buurman hebben vernield. De man is ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Bomenbeleid gemeente Helmond onbekend, niet onbemind
De meerderheid van de Helmonders kent het BoomBeschermBeleid niet terwijl ze aangeven het wel met het beleid eens te zijn en er ook meer informatie over te willen hebben. Deze conclusie staat in de nota "Bomen in Helmond 2008, mening van de burger over het bomenbeleid in Helmond' (pdf), die deze week is uitgekomen. Het rapport geeft inzicht in de mening van de Helmondse bevolking over het groen en specifiek de bomen in Helmond. Daarvoor werden via het Stadspanel 594 Helmonders geënquêteerd.
De gemeente Helmond heeft in 2006 nieuw beleid opgesteld gericht op het beter beschermen van bomen, het BoomBeschermBeleid. Dat kwam in plaats van het kapvergunningenstelsel. In totaal zijn er 52.000 gemeentelijke bomen en ontelbare particuliere bomen. De bomen (gemeentelijk en particulier), die van belang zijn voor de stad en daarom bescherming verdienen, zijn opgenomen in de Bomenkaart. Voor deze bomen geldt een kapverbod. Bij de Bomenkaart hoort de Bomencatalogus. Hierin is over alle beschermde bomen uitleg gegeven waarom ze zo waardevol zijn.
Het doel van het nieuwe beleid is om waardevolle bomen goed te beschermen en tegelijkertijd het kappen van de overige bomen te ontdoen van allerlei onnodige regels. Voor 2006 moest voor elke te kappen boom een kapvergunnning worden aangevraagd.

Beantwoorden

Dak beklimmende en vluchtende winkeldief aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag rond 15.10 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden op het Speelhuisplein. Bij de politie kwam de melding binnen dat een man had gestolen bij een winkel in de Elzaspassage. Daarna ging hij er vandoor. Getuigen vertelden de agenten dat de man zich op een dak van een woning aan het Speelhuisplein bevond. De agenten zagen dat hij van het dak afsprong en wilden hem tegenhouden met hun surveillance-auto. De man sprong over de motorkap heen en rende in de richting van de Watermolenwal. Even later konden de agenten hem alsnog aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

2 Mannen in bezit van betonschaar in de nacht aangehouden
De politie heeft donderdag rond 4.40 uur op de Tiendstraat een 20-jarige man uit Someren en een 26-jarige Helmonder aangehouden. Surveillerende agenten zagen de twee even daarvoor over de Tiendstraat lopen toen één van de mannen, naar later bleek de 26-jarige verdachte, een voorwerp bij een boom zette. Hierna liepen beide mannen weer verder. Bij de boom werd door de agenten in een tas een betonschaar aangetroffen. De verdachten zijn even verderop door de politie aangehouden voor het voor handen hebben van inbrekerswerktuig tijdens de nachtelijke uren. De betonschaar is in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Privatisering van sportaccommodaties is nog niet afgerond
De rekenkamercommissie heeft een onderzoek uitgevoerd naar de privatisering van sportaccommodaties in Helmond. Uit het onderzoek is gebleken dat de privatisering op zich is geslaagd, dat de sportverenigingen tevreden zijn maar het afbreukrisico voor de toekomst groot is, gezien de beperkte reserveringen voor groot onderhoud bij verenigingen. De rekenkamercommissie concludeert dat de privatisering nog niet geheel is afgerond en doet aanbevelingen voor toekomstige investeringen.
Doel van het onderzoek was inzicht te verkrijgen in de doelmatigheid en doeltreffendheid van privatisering van sportaccommodaties. Daartoe heeft de rekenkamercommissie de geprivatiseerde sportaccommodaties geïnventariseerd en de redenen die aan de privatisering ten grondslag hebben gelegen. Voorts is bij een representatieve groep sportverenigingen nagegaan welke effecten zijn bereikt en welke succes en faalfactoren zijn aan te wijzen.
De rekenkamercommissie doet de aanbeveling om 'smart' te investeren in geprivatiseerde accommodaties. Daarvoor dient per accommodatie de huidige staat van de gebouwen te worden vastgesteld, de zogenoemde nulmeting. Daarna dient te worden vastgesteld welk onderhoud voor de komende 10 – 20 jaren nodig is om de accommodaties op een kwalitatief goed niveau te houden en tegen welke jaarlijkse kosten. Vervolgens dient te worden vastgesteld welk deel van het onderhoud aan de vereniging kan worden overgelaten en over welk deel een gemeentelijke bijdrage kan worden verstrekt.
De rekenkamercommissie beveelt verder aan om gedifferentieerd te werk te gaan. Sportverenigingen die zich inzetten om het gemeentelijk sportbeleid uit te voeren, zouden recht moeten hebben op een hoger percentage dan verenigingen die dat minder doen. Accommodaties worden op deze wijze gezien als middel om sportdoelstellingen te bereiken.
Het college van B&W onderschrijft de conclusies van de rapportage. In 2009 zal een plan van aanpak worden opgesteld hoe de privatisering kan worden afgerond. In het kader van de nota Ruimte voor sport, die nu wordt opgesteld, wordt een nulmeting van sportaccommodaties, en dus ook van de geprivatiseerde accommodaties, uitgevoerd.

Beantwoorden

Gewapende beroving op Jan Agtenstraat, getuigen gezocht
De politie in Helmond is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende beroving gisteravond rond 18.00 uur op de Jan Agtenstraat. Een 18-jarige man uit Helmond liep daar op dat tijdstip op het voetpad toen hem door twee jongens op één scooter de pas werd afgesneden. De bijrijder stapte van de scooter en eiste geld van het slachtoffer. Daarbij bedreigde hij hem met een steekwapen en gaf hem een klap. Nadat het slachtoffer geld had gegeven is de bijrijder weer op de scooter gestapt. De beide daders zijn er vervolgens in onbekende richting vandoor gegaan. Het signalement van de daders:
Bijrijder: Man, kaal, ongeveer 1,80 meter groot, gouden hoektand, dikke gouden ketting, halflange grijze winterjas. Hij droeg geen helm en bedreigde het slachtoffer met een steekwapen.
Bestuurder scooter: Droeg een zwarte jas en een zwarte helm. Verder geen bijzonderheden bekend.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de beroving of mensen die wellicht iets gezien hebben dat ermee te maken kan hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Beantwoorden

Reconstructie Heistraat start op 5 januari 2009
Op 5 januari a.s. start de gemeente met de reconstructie van de Heistraat 1e fase. Het gaat hierbij om het gedeelte vanaf de Tolpost tot aan de Jan Stevenstraat. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de in de grond aanwezige kabels en leidingen en het opnieuw bestraten van de Heistraat. De totale werkzaamheden duren ongeveer 14 weken
Op 5 januari zullen de trottoirs en de parkeervakken aan beide zijden van de Heistraat, vanaf de Tolpost tot aan de Jan Stevenstraat worden verwijderd. Vanaf 12 januari gaan de werkzaamheden aan de kabels en leidingen starten. In het gedeelte van Tolpost tot aan de Wolfstraat wordt dan o.a. de water- en gasleiding vervangen. Zodra de nutsbedrijven over het gedeelte Tolpost – Wolfstraat gereed zijn, wordt de nieuwe bestrating aangebracht.
Na de werkzaamheden van de nutsbedrijven in het gedeelte Tolpost tot aan de Wolfstraat zal de gas- en waterleiding worden vervangen in het gedeelte Wolfstraat-Jan Stevenstraat. Ook hier zal de bestrating van de rijbaan pas zal worden verwijderd wanneer de huisaansluitingen worden overgezet op de nieuw aangebrachte gas en waterleidingen. Na deze werkzaamheden van de nutsbedrijven zal ook de gemeente hier beginnen met het aanbrengen van de nieuwe bestrating.
De gemeente doet er alles aan om de woningen en winkels tijdens deze werkzaamheden zo goed als mogelijk bereikbaar te houden. Enige overlast is helaas niet te vermijden.

Beantwoorden

Nieuwe locatie voor Nedschroef in Helmond
Het gemeentebestuur heeft op 11 december 2008 met de directie van Nedschroef een principeovereenkomst getekend waarin is overeengekomen dat Nedschroef zich op BZOB zal vestigen en de Gemeente Helmond de grond en bedrijfspanden van Nedschroef aan de Kanaaldijk Noord West zal aankopen.
Nedschroef Helmond, waar sinds 1894 bevestigingsmaterialen worden gefabriceerd, ziet mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verbeteren binnen een moderne en efficiënte structuur.
Daartoe wordt een perceel van 3,8 hectare aangeschaft. Ook de vestiging uit Weert zal hier worden ondergebracht.
Het totale terrein van Nedschroef aan de Kanaaldijk is 6,3 hectare groot. De aankoop biedt de gemeente meer mogelijkheden om op middellange termijn de centrumontwikkelingen verder vorm te geven. De gemeente werkt in dat kader momenteel aan een visie voor de hele kanaalzone. Binnen deze visie wordt nu ook het terrein van Nedschroef ingepast.
Afhankelijk van eventuele bodemvervuilingen zal de definitieve overeenkomst begin 2009 door beide partijen worden ondertekend.

Beantwoorden

Lichte overtredingen bij controle-actie 'Veilig uit' Horeca Helmond
Op 18 december hebben diverse instanties samen steekproefsgewijs controles uitgevoerd bij Horecapanden in Helmond. Het betrof een integrale controle onder de naam 'Veilig uit' waarbij 22 controleurs van de Brandweer, Milieudienst Regio Eindhoven en de gemeente Helmond aan de slag zijn gaan. 123 horecazaken zijn gecontroleerd op brandveiligheid, bouwvergunningen, milieu-eisen en overige Horecaregelgeving. Bij 89 bedrijven zijn lichte overtredingen vastgesteld.
Elke controleur heeft via een checklist controle uitgevoerd op alle genoemde handhavingsterreinen. Het doel is om te vast te stellen of de Horecabedrijven zich aan de regels en voorschriften houden. Het uiteindelijke doel is om de veiligheid in Horecazaken te waarborgen.
Er zijn in totaal 123 horecabedrijven bezocht. Bij 34 bedrijven waren er geen overtredingen. Bij 89 bedrijven werden een of meerdere overtredingen geconstateerd. Het ging hier om lichte overtredingen op diverse vlakken, zoals niet-zichtbare brandblusmiddelen, Uit-bordjes die niet verlicht waren, kleine hoeveelheden brandbare versieringen, koolzuurflessen die niet goed vastgemaakt waren en belemmeringen voor de nooduitgangen. De ongewenste situaties zijn direct opgelost of er zijn voorzieningen getroffen. Die bedrijven zullen nog een bezoek krijgen voor een hercontrole. De ondernemers zagen het nut van de controles in en werkten uitstekend mee.
Voordeel van deze integrale manier van handhaven is dat het efficiënter en makkelijker is. Zowel voor de controlerende instanties als de horeca-eigenaren. Zo heeft de horeca-eigenaar met maar een controleur te maken die in een keer diverse aspecten controleert. Bij eerdere controles kwamen verschillende controleurs op verschillende tijden een bezoek brengen. De Veilig uit-aanpak is eerder met succes in Eindhoven uitgevoerd en past in de integrale en doelgroepgerichte aanpak van veiligheidszaken in Helmond, denk aan het Helmond Interventie Team (HIT) en Veiligheidshuis Regio Helmond.

Beantwoorden

Ladderzatte vrouw die een aanrijding veroorzaakte aangehouden
De politie heeft vrijdagavond rond 19.00 uur een 39-jarige automobiliste uit Zagan (Polen) aangehouden op de Julianalaan. Zij zou kort daarvoor daar een aanrijding hebben veroorzaakt. Zij reed met haar auto tegen haar voorganger die stil stond voor het verkeerslicht. De vrouw bleek onder invloed te zijn van alcohol. Zij blies een promillage van ruim 3,0. Haar rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Man gearresteerd voor na het vernielen van voordeurruit van zijn ex
De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.45 uur een 40-jarige man man in zijn woning in Helmond West aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor de ruit van de voordeur van de woning van zijn ex-vrouw in Helmond Centrum te hebben vernield. De Helmonder is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Bij drugsacties in verschillende gemeenten zijn diverse aanhoudingen verricht
De politie startte begin december van dit jaar verschillende onderzoeken naar de handel van drugs in Helmond en Beek en Donk. Aanleiding hiervoor waren meerdere meldingen van drugsoverlast. Vrijdagmiddag rond 16.45 uur werd een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Stationsplein in Eindhoven. Hij wordt ervan verdacht harddrugs te verkopen en gebruiken. De verdachte had 3 gram cocaïne bij zich.
Vrijdagavond rond 19.00 uur deed de politie een inval in een woning aan de Itterestraat in Helmond. Daar werden de bewoners, een 45-jarige vrouw en een 38-jarige man, aangehouden. In de woning werd cocaïne en geld aangetroffen.
Rond 23.00 uur werd een inval gedaan in een woning aan de Molenhoek in Beek en Donk. Daar werden de 22-jarige bewoner en een 23-jarige bezoeker uit Veghel aangehouden. Kort daarvoor werden vijf verdachten (twee mannen van 23 en 26 jaar uit Erp, twee mannen van 22 en 24 jaar uit Aarle-Rixtel en een 23-jarige man uit Beek en Donk) aangehouden die in de woning waren geweest. In de woning werden cocaïne, speed, XTC, GHB en geld aangetroffen.
In totaal werden ongeveer 50 gram aan verdovende middelen en een geldbedrag van enkele duizenden euro’s in beslag genomen. De vijf verdachten werden na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De overige verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Beantwoorden

Op agent inrijdende dronken automobilist na achtervolging gearresteerd
De politie heeft zondagochtend rond 1.00 uur een 27-jarige automobilist uit Beek en Donk aangehouden. Agenten werden aangesproken door een passant die meldde dat hij kort daarvoor bijna omver was gereden door de bestuurder van een bedrijfsauto. Hij gaf het kenteken van de auto door. Agenten zagen de auto door rood licht rijden op de Kanaaldijk Zuid West waarna hij verder reed over de Steenweg. De bestuurder negeerde daar een stopteken en reed door. Een agent moest opzij springen om te voorkomen dat hij werd aangereden door de man. Agenten zetten de achtervolging in. Op de Julianalaan konden zij hem tot stoppen dwingen. De bestuurder pleegde verzet bij zijn aanhouding. Op het bureau blies hij een promillage van ruim 1,60. Hij is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Gemeentelijke aanslagbiljetten voortaan ook digitaal
Een groot aantal inwoners van Helmond kan in januari hun aanslagbiljetten afvalstoffenheffing, rioolrecht en onroerende-zaakbelasting digitaal ontvangen. Dit is mogelijk als zij klant zijn bij de Rabobank en de ABN-Amrobank en gebruik maken van hun internetbankierprogramma. We noemen deze wijze van verzenden: Digitale Nota. Meer informatie op http://www.helmond.nl/digitalenota.
Als u dat wenst kan de gemeente Helmond de aanslagbiljetten 2009 digitaal verzenden naar uw internetbankieromgeving bij de Rabobank (Rabo Notabox) of bij de ABN-Amrobank (Digitale Nota).
De aanslagbiljetten worden veilig en naar u persoonlijk verstuurd.
De voordelen:
* U hoeft geen acceptgiro's meer over te tikken
* U kunt snel en eenvoudig betalen met een paar muisklikken
* U kunt de nota's te allen tijde inzien via uw internetbankieromgeving
* De nota's zijn te bewaren via uw internetbankieromgeving
* Desgewenst kunt u de nota's afdrukken.
Betaalt u uw aanslagbiljetten altijd via automatische incasso? Dan kunt u zich tóch aanmelden voor de Digitale Nota. Het betalen gebeurt zoals vanouds automatisch. De aanslagbiljetten ontvangt u niet meer per post, maar digitaal binnen de internetbankieromgeving van de Rabobank en de ABN-Amrobank. Daarbinnen kunt u ze ook bewaren.
De digitaal te ontvangen nota’s?
– afvalstoffenheffing/reinigingsrecht
– rioolrecht
* onroerende-zaakbelasting
* hondenbelasting
* parkeerbelasting
* marktgelden
* precariobelasting
* reclamebelasting.
Aanmelden doet u via het internetbankierprogramma van de Rabobank (Rabo Notabox) en de ABN-Amrobank (Digitale Nota).
In de loop van 2009 kunnen ook klanten van Postbank en ING van deze mogelijkheid gebruik maken. Andere Nederlandse banken moeten hierover nog een besluit nemen. Zodra de Digitale Nota ook via een andere bank kan worden aangeboden, staat dit op de gemeentepagina in De Trompetter.

Beantwoorden

Man keelt en bedreigt zijn vrouw
De politie heeft dinsdag rond 18.00 uur een 48-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De man zou zijn 47-jarige vrouw hebben bedreigd en haar keel dicht hebben geknepen. De vrouw waarschuwde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man weg. Terwijl zij het verhaal van de vrouw aanhoorden, kwam de 48-jarige Helmonder de woning binnen. Hier is de man aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Roekeloze hardrijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 5.45 uur een 20-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Europaweg voor hardrijden. De man werd betrapt met een snelheid van 106 km/u (na correctie). Op deze weg geldt een maximumsnelheid va 50 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

2 Vechtersbazen in uitgaansgebied aangehouden
De politie heeft zaterdagmorgen om 2.30 uur twee personen aangehouden voor vechten in een horecazaak aan de Havenweg. Horecapersoneel droeg de twee vechtersbazen over aan de politie, die ze daarop heeft aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 18-jarige man uit Maastricht. Tegen de twee verdachten werd proces-verbaal opgemaakt en zijn later in de ochtend heengezonden.

Beantwoorden

Vrouw pleegt huishoudelijk geweld tegen haar vriend
De politie heeft zondag kort na middernacht een 23-jarige vrouw aangehouden voor haar woning in het centrum. Ze zou haar 25-jarige vriend in hun woning hebben geslagen. Hij moest naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn gezwollen oog en lip. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en hier is tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt automobilisten zonder rijbewijs aan
De politie heeft zondagmorgen omstreeks 0.15 uur op de Brandevoortse Dreef een 30-jarige automobilist uit Venray aangehouden. De politie hield hem aanvankelijk staande omdat het voertuig waarmee hij reed onverzekerd was. Bij verder onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij nog een vrijheidsstraf moest uitzitten. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten. Voor de andere genoemde feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Tevens hebben agenten zaterdagavond omstreeks 22.55 uur op het Hemelrijksdijkje een 29-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij werd betrapt toen hij hier in een auto reed. De man bleek geen rijbewijs te bezitten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het voertuig werd in beslag genomen en kan door de rechtmatige eigen aar worden opgehaald.

Helmonder in Eindhoven betrapt 2 13-jarige jongens op bekogelen auto
Twee 13-jarige jongens uit Eindhoven zijn zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur op de Raedeckerstraat door de politie aangehouden. Ze waren door een 37-jarige Helmonder betrapt toen ze in bovengenoemde straat een geparkeerde auto met stenen bekogelden. Hij kon de twee knapen in de kraag grijpen en overdragen aan de politie. De politie heeft ze meegenomen naar het bureau en daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Beantwoorden

Winkelmedewerkster van 16 gearresteerd voor stelen kleding
Zondagmiddag heeft de politie omstreeks 17.45 uur in een kledingwinkel aan de Veestraat een 16-jarig meisje uit Helmond aangehouden. De verdachte, een medewerkster van de winkel, werd betrapt op het verduisteren van kleding. Bij een controle werd er kleding van de winkel in haar tas aangetroffen. De Helmondse is meegenomen naar het bureau. Ze wordt vermoedelijk doorgestuurd naar bureau HALT.

Politie houdt vrouw aan voor rijden zonder rijbewijs
Zondagavond heeft de politie rond 22.30 uur op de Broekwal een 24-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. Tijdens een controle bleek de bestuurster niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ze is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag omstreeks 3.00 uur op de Watermolenwal een 38-jarige automobilist uit Mierlo aangehouden. Tijdens een controle bleek de bestuurder teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,55 bij hem vastgesteld. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast is zijn rijbewijs ingenomen.

Beantwoorden

1 Inbreker aangehouden
De politie heeft maandagavond rond 20.00 uur op de 1e Haagstraat een 18-jarige Helmonder aangehouden.
De politie kreeg de melding dat er werd ingebroken in een woning in de Irenelaan. De voordeur werd opengebroken en een bewoner rende naar beneden, waarna de verdachten ervandoor gingen richting de Steenweg. Op de 1e Haagstraat zag de politie één van de verdachten lopen. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten.

Dronken automobilist opgepakt
Maandagavond heeft de politie omstreeks 23.15 uur op de Weg door de Rijpel een 31-jarige automobilist uit Helmond aangehouden.
De politie zag dat de man een rood verkeerslicht negeerde. Tevens reed de man slingerend over de weg. Hierop heeft de politie bij de man een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Hij is meegenomen naar het bureau waar een promillage van 2,2 bij hem werd vastgesteld. Tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Beantwoorden

Stalker die ook zijn ex mishandelde en bedreigde gearresteerd
De politie heeft maandagmiddag om 15.30 uur een 26-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 36-jarige ex-vriendin uit Aarle-Rixtel sinds juni van dit jaar herhaalde malen heeft bedreigd en mishandeld. Onderzoek van de politie leidde naar de aanhouding van maandagmiddag. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

2 Mannen met harddrugs aangehouden
De politie heeft dinsdagavond rond 21.00 uur op de Kanaaldijk Noord Oost een 25-jarige automobilist en zijn 26-jarige bijrijder uit Liessel aangehouden. Het tweetal reed te hard waarop de politie hen controleerde. Bij de 26-jarige man werden vier cachetjes en een gripzakje met hasj aangetroffen. De 25-jarige man droeg vier cachetjes met cocaïne bij zich. In de auto werden er ook nog twee gevonden. Het tweetal is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

In Mierlo een Helmonder gearresteerd voor diefstal
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie rond 1.45 uur op de Brugstraat een 23-jarige Helmonder aangehouden. De politie betrapte de man op diefstal van goederen van een bouwterrein aan de Ransuil. Hij laadde de goederen net in een voertuig toen de politie hem betrapte. Vervolgens ging hij er te voet vandoor. In een achtertuin van de Brugstraat kon de man aangehouden worden. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten. De auto is in beslag genomen. Deze was in Tilburg weggehaald.

In Deurne een Helmonder aangehouden voor bezitten vuurwerk
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 uur op de Zandbosweg een 45-jarige Helmonder aangehouden. De politie controleerde de auto waarin de man zat en trof bijna 11 kilo illegaal vuurwerk in de achterbak aan. De man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

Beantwoorden

Ook geen nieuwjaarsduik Helmond
HELMOND – De nieuwjaarsduik in Berkendonk Helmond gaat toch niet door. Ook de duik in de IJzeren Man in Eindhoven gaat (weer) niet door.
Dinsdag was organisator Jan Schalks van de Helmondse nieuwjaarsduik nog overtuigd dat niets – dus ook de vrieskou niet – het evenement op de recreatieplas aan de Raktweg in de weg kon staan. Maar door een windstille en hele koude nacht is het water toch flink bevroren en niet begaanbaar voor de moedige zwemmers.
“Ik baal er vreselijk van”, zegt Schalks. “De Reddingsbrigade verzekerde me dat de plas in de afgelopen 15 jaar nog nooit helemaal bevroren is geweest. Maar helaas, het is nu wel gebeurd.”
Schalks moet op oudjaarsdag verschillende mensen afbellen. “Het is gewoon niet verantwoord. We zijn op 1 januari wel rond half 12 in de ochtend aanwezig om de mensen echt tegen te houden die toch een wak willen slaan en het water in willen.”
bron: ED

Beantwoorden

In plaats van de zwembroek dan toch maar de schaatsen aan…

Beantwoorden

Man met speer bedreigt omstanders
De politie heeft woensdag rond 15.45 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 24-jarige man aangehouden. Hij zou kort daarvoor op straat met een speer in zijn hand omstanders hebben bedreigd. Toen agenten daar aankwamen bleek de man al weg te zijn. Op basis van het signalement konden agenten de man even later in zijn woning aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor en daarna met een proces-verbaal heengezonden. Twee speren die aanwezig waren in de woning zijn in beslag genomen.

Beantwoorden

Politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft donderdag rond 20.35 uur op de Marslaan een 35-jarige Helmonder aangehouden. Kort daarvoor belde de 47-jarige Helmondse vriendin van de verdachte naar de politie. Zij was in hun woning door haar vriend enkele malen in het gezicht geslagen. Toen agenten de Helmonder even later in de buurt van de woning aantroffen, vluchtte hij te voet. Na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Beantwoorden

BUENOS AIRES – Rallyrijder Ab Oldescheper van het Dolphin Rally Team uit Helmond is donderdag beroofd in Argentinië. Uit de auto van de deelnemer aan de Dakar-rally werden onder meer zijn paspoort, rijbewijs, autopapieren en rallylicentie gestolen.

Zijn deelname aan de rally komt niet in gevaar. De Nederlandse ambassade heeft voor tijdelijke reisdocumenten gezorgd, zodat Oldescheper de grens met Chili kan passeren. De Dakar-rally start zaterdag in Buenos Aires.

Beantwoorden

Politie pakt man op voor huiselijk geweld
Op het politiebureau aan de Deltaweg is vrijdagmiddag rond 16.00 uur een 39-jarige man uit Helmond aangehouden. De man kwam het politiebureau binnen lopen omdat zijn 22-jarige vriendin naar het politiebureau was gekomen om melding te maken van huiselijk geweld. Toen hij het bureau binnen kwam werd hij meteen aangehouden. Hij zou eerder die middag zijn vriendin in hun woning in Helmond Oost bij haar keel hebben gegrepen en haar hebben bedreigd. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

@Solveg (2-1-09, 19:43 uur)
Weet je toevallig waarom het ED spreekt over de autocoureur uit Eindhoven?

Beantwoorden

@Ad, hij zal wel uit Eindhoven komen, denk ik zo. 🙂

Beantwoorden

Vanwege hennepkwekerij en belediging verdachten aangehouden
De politie heeft maandag rond 18.00 uur op de Bosselaan drie verdachten aangehouden. De drie Helmonders, twee mannen van 33 en 61 jaar en een 36-jarige vrouw, hielden in een schuur achter de woning een hennepkwekerij. De politie vond hennepafval en henneptoppen in de schuur. Ook lag er materiaal voor het knippen van de toppen. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tijdens de aanhouding van de drie verdachten kwam een 37-jarige Helmonder het terrein op. Hij werd door de agenten tegen gehouden. De man was het hier niet mee eens. Hij wilde zich niet legitimeren en beledigde de agenten. Deze man is vervolgens aangehouden en ingesloten. De drie andere verdachten zijn in verzekering gesteld.

Verdachten aangehouden na vinden hennepkwekerij
De politie heeft maandag rond 14.15 uur in een woning aan de 3e Haagstraat drie verdachten aangehouden. Twee vrouwen van respectievelijk 24 en 35 jaar en een man van 23 jaar. Allen afkomstig uit Helmond. De politie kreeg even daarvoor de melding dat zich in de woning een hennepkwekerij zou bevinden. De politie vond in de woning ongeveer vijftien henneptoppen. Omdat de agenten het idee hadden dat er meer in de woning te vinden was werd een huiszoeking aangevraagd. In de woning werden ruim 7000 gram henneptoppen, ruim 4500 gram hennepplanten en materiaal voor het houden van een hennepkwekerij aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Werkzaamheden aan Molenstraat van 12 – 23 januari
Van 12 tot en met 23 januari legt de gemeente bij de kruising Molenstraat/Spitsmuisstraat en ter hoogte van Molenstraat 74 en 121 verkeersplateaus aan. Tijdens de werkzaamheden is de Molenstraat niet begaanbaar voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer kan wel de Molenstraat in. Bij slechte weersomstandigheden kan de planning vertraging oplopen.
Dit werk bij de kruising Molenstraat/Spitsmuisstraat staat gepland van 12 tot en met 16 januari. Verkeer dat bij de begraafplaats of moskee moet zijn, dient om te rijden via de Kasteel-Traverse en Zuidende.
Het werk ter hoogte van Molenstraat 74 en 121 staat gepland van 19 tot en met 23 januari. Dat deel is dan afgesloten. Verkeer dat bij de begraafplaats of moskee moet zijn, dient om te rijden via de Kasteeltraverse en Burg. Van Houtlaan.

Beantwoorden

Droog dak verraadt hennepkwekerij in woning
De politie heeft donderdag rond 16.00 uur in een woning aan de Baroniehof een hennepkwekerij aangetroffen. Het was de politie opgevallen dat de woning in tegenstelling tot omliggende woningen een kurkdroog dak had. Agenten gingen controleren en troffen de hennepkwekerij aan. Er bevonden zich geen personen in de woning. In totaal was er op de bovenverdieping plaats voor 931 planten. Er werden geen planten meer aangetroffen. Wel vond de politie nog de resten van de hennepteelt. Door de elektriciteitsmaatschappij werd vastgesteld dat de stroom op een gevaarlijke wijze werd afgetakt. De gehele kweekapparatuur is in beslag genomen en inmiddels vernietigd.

Getuigen van overval op de Molenstraat gezocht
De politie zoekt getuigen van een overval op donderdag rond 22.45 uur op de Molenstraat. Een 32-jarige man reed in zijn auto over de Molenstraat toen een bromfiets met daarop twee personen op hem af kwam rijden. Volgens de man had de bestuurder van de bromfiets een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand en richtte dit op de man. De verdachten vroegen om geld en de man overhandigde dit. Hierna reden zij meteen op de brommer weg. De bestuurder van de brommer droeg een donderkleurige helm. Hij had een lange donkere grijze jas met bontkraag aam, hij droeg handschoenen. Van de bijrijder is alleen bekend dat hij een donkergroen jack met bontkraag aan had, ook hij droeg een donkerkleurige helm. Heeft u omstreeks 22.45 uur iets verdachts gezien of herkent u aan de hand van de beschrijving de verdachten? Neem dan contact op met de politie in Helmond Centrum via 0900-8844. Anoniem kan ook op 0800-7000.

Politie houdt man aan voor bedreiging
De politie heeft donderdag rond 13.45 uur bij een bedrijf in Helmond Oost een 52-jarige man uit Brunssum aangehouden. De man heeft met de eigenaar van het bedrijf, een 37-jarige Helmonder, een zakelijk conflict. De verdachte kwam donderdag verhaal halen bij het bedrijf maar dit liep uit de hand. De eigenaar van het bedrijf vroeg of de verdachte het pand wilde verlaten maar hier gaf de man geen gehoor aan. Vervolgens ontstond er een worsteling tussen beide mannen. De eigenaar werd door een ruit geduwd en kreeg klappen tegen zijn oor van de verdachte. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Beantwoorden

Rijbewijs dronken man ingevorderd
Zaterdagochtend rond 0.25 uur is op de Deurneseweg een 30-jarige Helmonder aangehouden. Hij reed in een auto terwijl hij gedronken had. Hij blies bij een alcoholcontrole een promillage van ruim 1,30. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Politie houdt man zonder geldig rijbewijs aan
Op de Engelseweg is vrijdagavond rond 22.05 uur een 53-jarige man uit Deurne aangehouden. Bij een alcoholcontrole blies hij een promillage van 1,05. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs terwijl hij in een auto reed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Vrouw aangehouden voor vernieling
In haar woning in Helmond Oost is zaterdagochtend rond 6.30 uur een 33-jarige vrouw aangehouden. De vrouw zou eerder die ochtend een ruit hebben vernield bij een hotel in Asten. De vrouw mocht niet naar binnen bij het hotel en trapte een ruit in. Daarna ging zij er vandoor. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Amsterdammer aangehouden voor stevige mishandeling van zijn vriendin
De politie heeft maandag omstreeks 20.30 uur op het Advocaat Botsplein een 18-jarige Amsterdammer aangehouden. De man had eerder die dag ruzie gemaakt met zijn 28-jarige Helmondse vriendin. De man en de vrouw hadden in de auto ruzie gekregen. In de auto kreeg de vrouw klappen tegen haar hoofd. Toen de man bij een verkeerslicht moest stoppen wist de vrouw uit de auto te vluchten. De man ging haar achterna en sleurde haar terug de auto in. In de auto werd de vrouw door de man wederom geslagen. De vrouw wist te ontkomen en de man ging er van door. Het slachtoffer waarschuwde de politie. Agenten zagen de verdachte op het Advocaat Botsplein en hij werd aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Politie pakt man op voor mishandeling van echtgenote
De politie heeft maandag rond 19.00 uur voor zijn woning in Helmond Oost een 39-jarige man aangehouden. De man had eerder die dag ruzie gemaakt met zijn 39-jarige vrouw. De man ging de vrouw opzoeken op haar werk. Daar maakte hij ruzie met de vrouw. Hij schold haar in het bijzijn van haar collega’s uit en sloeg de vrouw tegen het hoofd. Het slachtoffer waarschuwde de politie. De verdachte kon later op de dag bij zijn woning aangehouden worden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

BrabantStad gaat aan de slag met de 1,4 miljard
De colleges van de vijf Brabantse steden Breda, Eindhoven, Helmond, 's Hertogenbosch en Tilburg (B5) en de provincie Noord-Brabant hebben vandaag alle projecten die onderdeel zijn van de gezamenlijke investeringsagenda 2008-2012 vastgesteld. De totale investering bedraagt 1,4 miljard. Deze stap in de samenwerking van BrabantStad vloeit direct voort uit het Meerjarenprogramma BrabantStad 2008-2012. De projecten moeten deze bestuursperiode gestart zijn.
De zes partners gaan op korte termijn een veelheid aan projecten in Brabant starten. Deze projecten bestrijken een breed terrein op zowel economisch, ecologisch als sociaal en cultureel gebied. Daarmee beogen de partners in Brabant op tal van beleidsterreinen een versnelling aan te brengen in de beleidsuitvoering. De burgers in Brabant gaan merken en gaan zien dat BrabantStad werkt.
De projecten van de investeringsagenda zetten het meerjarenprogramma BrabantStad van provincie en steden om in resultaat. De provincie draagt 331 miljoen euro bij aan de projecten, de steden samen circa 600 miljoen; voor de overige financiering wordt een bijdrage gevraagd van het Rijk, de Europese Gemeenschap en private partijen. Deze investeringsagenda is opgedeeld in twee tranches. De eerste tranche is in juni 2008 vastgesteld, de tweede tranche vandaag.
De projecten worden vóór 2012 gestart. Wat betekent dat een groot aantal doelen uit het provinciale bestuurakkoord Vertrouwen In Brabant door deze samenwerking worden behaald.
Naast projecten per stad is er een viertal projecten waar meer dan één gemeente profijt van heeft:
– Duurzaam vervoer (€ 1 miljoen, alle 5 gemeenten)
– Inspirerende Natuurmilieu-educatieprojecten (€ 0,2 miljoen, alle 5 gemeenten)
– Nationaal landschap Het Groene Woud (€ 2,28 miljoen, vooral Tilburg, Eindhoven en Den Bosch)
– Aankoop Strijpse Akker (€ 0,35 miljoen, Eindhoven)
Voor deze projecten zal de provincie in het kader van 'Samen Investeren in Brabant(Stad)' zelf aan het roer staan.

Met de ambitie 'BrabantStad: Europese Culturele Hoofdstad 2018' zetten provincie en steden ook vanaf 2009 weer een flinke stap. Via 'Samen Investeren in Brabant(Stad)' geeft de provincie een aanzienlijke financiële impuls aan de steden om projecten op te zetten voor de Culturele Hoofdstad.

In Helmond wordt in totaal voor zo’n 250 miljoen euro geïnvesteerd, waarbij de stad zelf ongeveer 100 miljoen investeert en de provincie ongeveer € 67,5 miljoen bijdraagt. De overige bijdragen komen van het Rijk, de EU en private investeerders. Er wordt in Helmond stevig geïnvesteerd in ruimtelijke kwaliteit, waarbij met name de kanaal- en spoorzone een impuls krijgen. Uniek daarbij is de link, die gelegd wordt met (herstel van) cultuurhistorie en industrieel erfgoed.
Een duurzame herstructurering van Helmond West en de ontwikkeling van de Groene Peelvallei samen met de gemeente Deurne zijn de projecten die recht doen aan ambities op het terrein van een schoon Brabant.
De ontwikkeling van de High Tech Automotive Campus en de Groene Campus, beiden onderdeel van de Brainportagenda, zorgen voor versteviging van de arbeidsmarkt in Helmond. Verder wordt de bereikbaarheid van de stad verbeterd door de uitvoering van diverse projecten, waaronder het toepassen van dynamisch verkeersmanagement. Het vergroten van de veiligheid, het voorkomen van vroegtijdige schooluitval en het versterken van bewonersnetwerken zijn belangrijk thema's in het kader van de sociaal-maatschappelijke agenda van BrabantStad.
Tenslotte wordt de elektronische dienstverlening van de gemeente Helmond nog verder verbeterd en wil de gemeente, samen met Tilburg, meer projecten op een virtuele manier via het internet presenteren.

Beantwoorden

Hennepkwekerij ontdekt na waterlekkage bij de buren
De politie heeft dinsdagavond rond 21.30 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Blinkertsestraat. De politie ontdekte de hennepkwekerij nadat de brandweer de woning moest betreden om een waterlekkage van een naastgelegen woning op te lossen. In de woning trof de politie 264 hennepplanten en apparatuur om hennep te kweken aan. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De eigenaar van de woning was op dat moment niet aanwezig. De hennepplanten worden vernietigd en de apparatuur is in beslag genomen.

Beantwoorden

Hennepkwekerij in woning ondekt
De politie heeft woensdagmiddag rond 16.00 uur in zijn woning in Helmond-Centrum een 47-jarige man aangehouden. Bij politiemensen was informatie binnen gekomen dat in deze woning een hennepkwekerij zou zijn. Toen agenten bij het pand kwamen vertelde de bewoner dat er op de eerste etage een hennepkwekerij aanwezig was. Op verschillende kamers trof de politie in totaal 182 hennepplanten aan met de benodigde apparatuur om de hennep te kweken. De 47-jarige bewoner is aangehouden en is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De hennep wordt vernietigd en de apparatuur is in beslag genomen.

Beantwoorden

Jongens van 14 aangehouden met gestolen fiets
De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.30 uur twee 14-jarige jongens uit Helmond aangehouden op de Markt. De jongens vielen op omdat het slot van een van hun fietsen verbroken was. Op de andere fiets zat geen slot. Toen agenten de fietsen controleerden bleek eentje als gestolen vermeldt te staan. Daarop zijn beide jongens aangehouden. Ook de tweede fiets bleek gestolen te zijn. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Politie betrapt inbreker op heterdaad
De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.15 uur een 37-jarige man uit Vught aangehouden op de Van Hoeckstraat. Agenten gingen daar heen na een melding dat in een woning werd ingebroken. Ter plaatse troffen zij de verdachte op de achterplaats van de woning. Hij had een schroevendraaier bij zich. De man is daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd van dronken bestuurder
De politie heeft zaterdagmorgen rond 0.30 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden op de Engelseweg. De man reed daar in zijn auto en viel agenten op omdat hij nogal over de weg slingerde. Toen de agenten hem aan de kant hadden gezet bleek uit een blaastest dat hij teveel gedronken had. Daarop is de man aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hij bleek een promillage te hebben van bijna 1,9. Zonder rijbewijs maar met een proces-verbaal mocht de man weer naar huis.

Beantwoorden

Joyrider aangehouden door politie
De politie heeft zaterdagavond rond 23.15 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteeltraverse. De man meldde zich daar zelf. Wat eerder op de avond had hij een botsing veroorzaakt op de Watermolenwal. Daar was hij met de buitenspiegel van zijn auto tegen de buitenspiegel van een andere auto gekomen. Vervolgens heeft hij ook een hek geschampt. De man is nog even doorgereden, maar heeft uiteindelijk de auto geparkeerd en heeft zich bij de politie gemeld. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man is daarop aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Man meldt zich op politiebureau voor z’n huiselijk geweld bij z’n vriendin
De politie heeft zaterdagavond rond 21.50 uur een 32-jarige man uit Haps aangehouden op het politiebureau aan de Kasteeltraverse. De man zou eerder op de dag zijn 30-jarige vriendin in het gezicht hebben geslagen in haar woning in Helmond Oost. Ook zou hij vernielingen hebben aangericht in haar woning. De man meldde zichzelf uiteindelijk op het politiebureau. Daar is hij aangehouden.

Beantwoorden

Man met 1.095 dagen cel ‘tegoed’ geeft zich aan
De politie heeft zondag rond 19.30 uur in het politiebureau van Helmond Centrum een 46-jarige Helmonder aangehouden. De man kwam zich hier zelf melden. Hij werd door de politie gezocht. De Helmonder moet nog een hechtenis uitzitten van 1.095 dagen of een bedrag betalen van ruim 4 miljoen euro in opdracht van justitie. De openstaande boete kan de Helmonder niet voldoen en moet dus zijn dagen gaan uitzitten.

3 Verdachten van inbraak aangehouden
De politie heeft afgelopen weekend een 20-jarige Eindhovenaar en twee Helmonders (19 en 18) aangehouden op de Frans van Bommelstraat. Agenten surveilleerden daar na een melding van overlast gevende jeugd. Op de Frans van Bommelstraat troffen ze een geparkeerde auto aan waarvan de sleutels in het slot zaten en het portier open stond. Er waren echter geen personen aanwezig. Toen de agenten verder keken zagen ze op een parkeerplaats nog een auto staan die niet was afgesloten. Ook hier was niemand aanwezig. In de auto zagen de agenten inbrekerswerktuig liggen. In de kofferbak van de wagen lag een grote kluis. Op dat moment meldden zich drie mannen bij een van de agenten. Na onderzoek bleek de auto met daarin de kluis van de 20-jarige Eindhovenaar te zijn. Alle drie de verdachten zijn daarop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. De eigenaar van de kluis heeft zaterdagmorgen aangifte gedaan op het bureau. De eerste auto die de agenten aantroffen bleek ook van hem te zijn. Evenals een scooter die later op de Heeklaan werd aangetroffen.

Beantwoorden

Verdachten gewapende overval op kledingzaak in de Veestraat opgepakt
De politie heeft woensdagmorgen om 9.05 uur een 23-jarige man uit Helmond opgepakt in zijn woning in Helmond Centrum. De man wordt ervan verdacht dat hij op 9 december een gewapende overval heeft gepleegd op een kledingwinkel aan de Veestraat. Rond 10.00 uur die dag waren twee mannen de winkel binnen gekomen. Een van hen bedreigde de twee aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. De ander deed een greep in de kassa. Vervolgens zijn ze er vandoor gegaan. Uitgebreid onderzoek van de recherche leidde tot de aanhouding van vanmorgen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet nog verder onderzoek naar de tweede verdachte. Deze overval is een aantal malen via Bureau Brabant en Opsporing verzocht bij het publiek onder aandacht gebracht. Deze uitzendingen hebben het onderzoeksteam bruikbare tips opgeleverd.
Rond 10.30 uur werd vanmorgen op het politiebureau aan de Kasteeltraverse in Helmond wel een 17-jarig meisje uit Helmond aangehouden in verband met deze zaak. Zij wordt ervan verdacht dat ze betrokken was bij de voorbereidingen van de overval.

Verdachte gewapende overval op tankstation aan de Europalaan gepakt
De politie heeft woensdagmorgen om 9.55 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning in het stadsdeel Gestel. De man wordt ervan verdacht dat hij op 9 oktober 2008 een gewapende overval heeft gepleegd op een Esso-tankstation aan de Europaweg in Helmond. Meer details staan hier. Uitgebreid onderzoek van de recherche in Helmond leidde uiteindelijk tot de aanhouding van vanmorgen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Dronken automobilist met rijontzegging rijdt zonder autogordel
De politie heeft donderdagochtend rond 10.45 uur op de Kasteel Traverse een 44-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man rijden, zonder dat hij een autogordel droeg. Toen agenten hem controleerden bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Op het bureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,85 vastgesteld. Het rijbewijs van de Eindhovenaar bleek al eerder in beslag te zijn genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Seksafspraak met politie Nuenen: Helmondse prostitueé loopt tegen lamp
Het prostitutie controle team, bestaande uit vijftien politiemensen, heeft donderdag vanuit een woning te Nuenen een Escort controle gehouden. Hierbij werd door politiemensen ingebeld als klant en werden vrouwelijke en mannelijke prostituees gebeld voor een afspraak in de woning. Er werd ingebeld naar aanleiding van advertenties geplaatst in de krant en op internet. Tevens naar aanleiding van een aantal tips die bij het PCT waren binnen gekomen.
Er werden 30 personen gebeld waaruit uiteindelijk zes seksafspraken volgden waaronder met een 56-jarige vrouw uit Helmond. Die was voor de derde maal actief in de prostitutie waardoor de gemeente haar een dwangsom op kan gaan leggen, tegen haar wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt.

Beantwoorden

Man neergestoken in café, dader opgepakt

De politie heeft zaterdag rond 3.00 uur op de Bakelsedijk een 37-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou daar betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in een café. Toen agenten bij het café aankwamen, troffen zij daar op straat een 35-jarige plaatsgenoot aan. Het slachtoffer had bebloed gezicht en op de grond lag een plas bloed. Volgens getuigen was hij neergestoken door de 37-jarige Helmonder. Op basis van signalement konden agenten de man even later aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Beantwoorden

2 Bestuurders zonder rijbewijs, waarvan 1 dronken, aangehouden
De politie heeft zaterdag rond 2.15 uur op de de Vondellaan een 58-jarige dronken automobilist uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de bestuurder van de auto kort daarvoor twee keer door rood licht reed. Verder zagen zij dat hij zijn auto nauwelijks op de weg kon houden. Agenten hebben de auto vervolgens staande gehouden. Een voorlopige blaastest wees uit dat de Helmonder teveel alcohol had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar hij bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van 1.65. Tevens bleek de Helmonder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.
Tevens heeft de politie zaterdagmiddag rond 11.30 uur op de Molenstraat een 36-jarige Helmonder aangehouden. De man reed daar met zijn auto. Bij controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tevens had de man nog een boete van openstaan van 168 euro. De Helmonder is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar voldeed hij de openstaande boete contant. Hij is heengezonden met een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Beantwoorden

Man voor mishandeling van zijn vriendin gearresteerd
De politie heeft zondag rond 3.00 uur in zijn woning in het centrum een 32-jarige Helmonder aangehouden. De man zou daar zijn 28-jarige vriendin hebben mishandeld. Hij zou haar tijdens een ruzie bij de keel hebben gegrepen. De Helmonder is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Politie pakt jongen (17) op voor belediging agenten
De politie heeft zondag rond 3.30 uur op de President Rooseveltlaan een 17-jarige Helmonder aangehouden. De jongen fietste kort daarvoor op de Steenweg bijna een agent overhoop en beledigde hem vervolgens. Agenten zijn de jongen gevolgd en sommeerden hem meerdere malen te stoppen. Toen de jongen dit weigerde is hij gedwongen van zijn fiets af te stappen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De jongen is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Beantwoorden

3 Dieven aangehouden
De politie heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een 22-jarige man uit Venlo en een 25-jarige man uit Helmond aangehouden op de Spoorstraat. De politie kreeg van een getuige de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Floreffestraat. De gewaarschuwde politie kon de twee mannen aan de hand van een getuigenverklaring aanhouden op de Spoorstraat. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek. De politie onderzoekt of er bij de inbraak iets is buit gemaakt.
Tevens hield de politie dinsdag om 18.00 uur een 54-jarige man uit Helmond aan op de Heeklaan. Surveillerende agenten zagen de bestelbus van de man stil staan op het fietspad langs de Heeklaan. De agenten zagen de man houten stammen in de bus laden. Dit hout was afkomstig van snoeiwerkzaamheden die door gemeentewerkers waren uitgevoerd in een naastgelegen parkje. Toen de agenten de man hierop aanspraken, wilde hij het hout weer terug leggen. Nadat hij dit had gedaan, is de man aangehouden voor diefstal. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de man na verhoor in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Weer 2 dieven aangehouden
De politie heeft woensdag rond 10.30 uur op de Engelseweg twee mannen aangehouden.
Het zijn een 36-jarige Helmonder en een 33-jarige man uit Asten. De twee werden door de politie gecontroleerd. In de auto trof de politie een ploertendoder aan. Deze is in beslag genomen. Ook vond de politie een koffertje met kostbare sieraden. De beide mannen konden geen verklaring geven over de herkomst van de sieraden. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Vrouw vernielt auto van haar ex-man
De politie heeft donderdag rond 17.00 uur een 52-jarige vrouw uit Oploo aangehouden op de Buitendijk. De vrouw zou bij een ruzie op deze straat serviesgoed hebben gegooid tegen de auto van haar 56-jarige ex-man. De vrouw is ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Agressieve man door politie met pepperspray onder controle gebracht
De politie heeft zondagochtend rond 2.15 uur een man van 35 jaar uit Helmond aangehouden op de Matthijs Vermeulenstraat.
De man zat als bijrijder in een auto die werd bestuurd door zijn 39-jarige Helmondse vriendin. Bij een alcoholcontrole bleek dat de vrouw teveel had gedronken en mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. De man was het daarmee niet eens en viel de agenten lastig. Zij vorderden hem weg te gaan, maar dat deed hij niet. Op een gegeven moment viel hij de agenten aan, waarna hij met pepperspray onder controle gebracht werd. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal. De vrouw blies op het bureau een alcoholpromillage van ruim 1,15. Ze kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Beantwoorden

Potloodventer gearresteerd
Dinsdagavond heeft de politie bij een woning in de Egelstraat een 21-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht onzedelijke handelingen bij zichzelf te hebben verricht, terwijl hij een 28-jarige vrouw in de achtertuin in de gaten hield. Bekenden van de vrouw wisten de man middels het volgen van zijn voetsporen aan te houden en alarmeerden de politie. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten.

Man vast voor mishandeling van ex-vriendin
Dinsdagavond heeft de politie rond 21.30 uur in een woning in de Itterestraat een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. De man mishandelde zijn 24-jarige ex-vriendin in haar woning. Hij sloeg haar meerdere malen en kneep haar keel dicht. Op het politiebureau is de verdachte voor verder onderzoek ingesloten.

Beantwoorden

Groei-impuls voor bomen Warandelaan
De dubbele rij bomen in de middenberm is karakteristiek voor de Warandelaan. Helaas gaat de conditie van de bomen snel achteruit. Dit heeft te maken met de plaats die een boom aan de oppervlakte en ondergronds nodig heeft, ook wel groeiplaats genoemd. Na 35 jaar hebben de bomen er alle beschikbare voedingsstoffen opgebruikt. Daarnaast is de grond in de groeiplaats in de tijd flink verhard en verdicht geraakt, zodat de bomen daar slecht in kunnen wortelen. Zonder ingrijpen zullen de eerste bomen binnen vijf tot tien jaar sterven. Aangezien de bomen in de Warandelaan deel uitmaken van de zogeheten bomenhoofdstructuur van Helmond wil de gemeente deze bomen graag voor de toekomst behouden.
Om de toestand van de bomen te verbeteren, wordt de groeiplaats geoptimaliseerd. Zo komen er kokers in de grond die met voedingsstoffen gevuld worden. Daarnaast wordt er met een compressor lucht en extra voedingsstoffen in de grond geblazen. Hierdoor wordt de grond losser en kunnen de boomwortels beter doorwortelen. Door deze maatregelen zullen de bomen zich herstellen en kunnen ze weer decennia vooruit.
De werkzaamheden staan gepland van maandag 9 februari tot met woensdag 18 februari. De aannemer heeft één rijbaan nodig voor het uitvoeren van de werkzaamheden. De omleidingsroute staan met gele borden aangegeven. Het ziekenhuis blijft altijd bereikbaar. Door deze verkeersmaatregelen wil de gemeente mogelijke overlast zoveel mogelijk beperken. Bij slechte weersomstandigheden kan de planning vertraging oplopen.
Aanwonenden zijn per brief geïnformeerd over de werkzaamheden en de dagen, waarop hun woning slechter bereikbaar is.

Beantwoorden

Jongens (14 & 15) in Stiphout aangehouden voor betreden bouwterrein
De politie heeft woensdagavond om 20.45 uur twee jongens (14 en 15 jaar oud) uit Helmond aangehouden op de Dorpsstraat.
Ze zijn door medewerkers van een bouwbedrijf op een afgesloten bouwterrein betrapt en aangehouden. De verdachten zijn overgedragen aan de politie. Die heeft proces-verbaal opgemaakt en de jongens na verhoor in vrijheid gesteld. Zij worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Beantwoorden

Bomen in het winkelgebied in het centrum hebben onderhoud nodig
Vanaf 9 februari tot half maart pleegt de gemeente onderhoud aan ruim 30 platanen op de Markt en in het winkelgebied. Dit is nodig omdat de ontwikkeling van de bomen minder goed gaat dan verwacht.
Het onderhoud betreft lichte werkzaamheden waar winkeliers, bewoners en winkelend publiek nauwelijks last van zullen hebben. De woensdag- en zaterdagmarkt vinden gewoon doorgang.
Dat de platanen -die in 2005 geplant zijn- het de eerste groeiseizoenen moeilijk zouden hebben was voorzien. Na drie jaar bleek echter dat de bomen de stress als gevolg van de verplanting nog steeds niet te boven zijn. Dat is te zien aan de bladgrootte, knopontwikkeling en scheutlengte. Deze drie 'groei-indicatoren' bleven flink achter ten opzichte van de normale groeiontwikkeling.
Om het herstelproces en de groeiontwikkeling van de platanen te bespoedigen gaat de gemeente enkele onderhoudsmaatregelen treffen. Deze bestaan uit het aanbrengen van een dubbel beluchtingssysteem, die aan kunststof waterkoffers in de grond worden gekoppeld en het snoeien van de bomen. Hierdoor krijgen de bomen meer zuurstof en water ter beschikking wat de groei zal stimuleren.
De overlast van de werkzaamheden is beperkt. De aannemer werkt met twee teams die gebruik maken van klein materieel. Per twee bomen worden de straatstenen verwijderd en worden de beluchtingssystemen aangebracht, terwijl bij de al behandelde (twee) bomen de verharding weer in de oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. Tijdens de werkzaamheden worden bouwhekken geplaatst rondom de werkvakken. Winkels en horeca blijven gewoon bereikbaar. Dit geldt ook voor de markt op woensdag en zaterdag. De werkzaamheden duren naar verwachting van 9 februari tot half maart. Bij slechte weersomstandigheden kan de planning vertraging oplopen.

Beantwoorden

Hennepkwekerij opgerold in woning
De politie heeft donderdagmiddag rond 14.30 uur in een woning aan de Nemerlaerhof een hennepkwekerij met bijna 300 hennepplanten opgerold. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook bleek met de stroom geknoeid te zijn. Tegen de bewoner, een 47-jarige Helmonder, wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem.

Beantwoorden

Helmonder aangehouden voor overval op Eindhovense kapperszaak
In Eindhoven heeft de politie vrijdag rond 20.25 uur op de Schalmstraat een 50-jarige Helmonder aangehouden. Kort daarvoor was de man een kapperszaak aan de Heezerweg binnengekomen. Hij had daar onder bedreiging met een mes geroepen dat het een overval was. De 36-jarige eigenaar drukte echter meteen op de noodknop van de alarmcentrale. De overvaller vluchtte vervolgens de zaak uit. Agenten die naar de melding toegingen zagen onderweg de verdachte lopen. Omdat de man voldeed aan het opgegeven signalement is hij meteen aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Bestuurder zonder rijbewijs maar met inbrekersspullen aangehouden
De politie heeft zaterdag rond 2.30 uur op de Engelseweg een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in zijn auto over deze weg toen hij moest stoppen voor een alcoholcontrole. Ook werd gevraagd om zijn rijbewijs te tonen. De Helmonder verklaarde geen rijbewijs te bezitten. Agenten controleerden zijn auto en vonden in de auto inbrekerswerktuig. In de auto lag ook een buisje met een vloeistof. Getest wordt of de vloeistof een drug is. De man is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.
Een uur later rond 3.30 uur moest een 40-jarige Helmondse automobilist blazen. Ook hij moest zijn rijbewijs tonen. Dit kon de man niet omdat hij een rijontzegging heeft tot 1 mei 2009. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt rijbewijs in van dronken beginnend automobilist
De politie heeft zaterdag rond 5.45 uur op de Eikendreef een 20-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen in de personenauto van de man zes personen zitten. Zij lieten de auto stoppen en de bestuurder moest blazen. Zijn alcoholpromillage was ruim 0,85. Omdat de man een beginnend bestuurder is kon hij meteen zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zowel de man als de overige inzittenden van de auto konden verder te voet naar huis.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *