Buiten is het 12 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Op weg naar een klimaatneutraal Helmond in 2035 optimaliseert de gemeente Helmond de textielinzameling door hierop de regie terug te nemen. Het doel van de gemeente is om het gescheiden inzamelen van textiel voor hergebruik te bevorderen, meer textiel in Helmond te houden en de lokale werkgelegenheid te stimuleren. Dit heeft tot gevolg dat er meer textielcontainers zijn bijgekomen en dat sommige locaties zijn veranderd. De 44 locaties voor textielinzameling staan op www.deafvalapp.nl of kun je vinden via de gratis app: DeAfvalApp.
Door de regie te nemen op de inzameling, sortering en eventuele verkoop van textiel zorgt de gemeente ervoor dat het gescheiden inzamelen van herbruikbare materialen verbetert door eigen stadsbrede voorzieningen. De voordelen van het scheiden van textiel zijn rechtstreeks voor de inwoners. Het inzamelen en sorteren van het textiel creëert in Helmond werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt de herbruikbare kleding beschikbaar gesteld aan Helmondse minima. “Deze maatregel draagt sterk bij aan onze ambitie een duurzame stad te zijn. Ook komt het ingezamelde textiel ten goede aan de minima in de stad. Oftewel: het gescheiden inzamelen heeft veel voordelen en die benutten we hiermee maximaal” aldus wethouder Gaby van den Waardenburg.
Alle verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden voor het plaatsen van een textielcontainer op hun terrein. Hier staat een vergoeding tegenover. De gemeente neemt iedere aanvraag voor een textielcontainer in behandeling. Daarbij wordt rekening gehouden met de spreiding van textielcontainers in de wijken en een goede bereikbaarheid van de textielcontainers op alle dagen van de week. Verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] of contact op te nemen met het Klant Contact Centrum 14 0492.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *