Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.107 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De St. Trudoschool in Stiphout en de Mondomijn in Brandevoort kreeg vanochtend het predicaat Excellente School 2016-2018 uitgereikt van de Inspectie van het Onderwijs. Dit 3 jaar geldige predicaat gaat naar scholen die uitblinken in Nederland.
In hun lijvige rapport (pdf) prees de jury de St. Trudo voor hun excellentie op het gebied van wetenschap en technologie. De integrale samenwerking met kinderopvangorganisatie Korein was een belangrijke reden bij de Monderijn, aldus hun juryrapport (pdf)
Vanochtend kregen 54 scholen in Nederland te horen dat ook zij voortaan de eretitel ‘excellent’ mogen voeren. Zij  komen bij de 130 scholen die vorig jaar het predicaat Excellente School 2015-2017 kregen, en die dus ook dit jaar het predicaat mogen voeren. Basisschool De Straap en het Dr. Knippenbergcollege (vwo) waren de 2 Helmondse scholen die daar sinds vorig jaar bij zaten.
Om het predicaat ‘excellent’ te bemachtigen moet een school niet alleen goed onderwijs bieden, maar bovendien op de 1 of ander manier uitblinken. Sommige scholen snijden hun onderwijs bijvoorbeeld uitzonderlijk goed toe op hun leerlingen en weer andere hebben bijzonder inspirerende leerkrachten. Een onafhankelijke jury beoordeelt kandidaat-scholen.

2 reacties:

2 Foto’s die de St. Trudo en de Mondomijn op hun Facebookpagina plaatsten:

Beantwoorden

Gefeliciteerd Trudo en Mondomijn!
Las net in het vakblad over kinderopvang dat de Mondomijn het eerste integraal kindcentrum is dat een Excellente school is. https://www.kinderopvangtotaal.nl/BsoBrede-scholen/Actueel/2017/1/Eerst-IKC-met-predicaat-Excellente-school/

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *