Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.357 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Om de bereikbaarheid van Brandevoort te vergroten, kreeg deze wijk 2 nieuwe onderdoorgangen. De nieuwe tunnel bij De Voort is een autotunnel met vrijliggende fietspaden. Die zorgt dat de zogenaamde Tweede Ontsluiting Brandevoort op de snelweg A270 Eindhoven-Helmond helemaal klaar is. De afslag Brandevoort op de A270 werd vorig jaar maart al geopend. Die aansluiting werd toen alvast aangelegd omdat er anders subsidiegeld verloren zou gaan. Nu dus de bijbehorende tunnel bij De Voort. Behalve die tunnel is er ook een nieuwe fietstunnel (‘De Marke’) onder het spoor bij station Brandevoort.
Beide spooronderdoorgangen worden dinsdagmiddag 22 oktober feestelijk geopend door Ruud van Heugten (Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Frans Stienen (wethouder gemeente Helmond) en Ines Plasmans (Regiodirecteur ProRail).

In de reacties staat een update.

3 reacties:

Hoe laat is morgen middag? Dat is gemakkelijk als we willen mee genieten van de opening.

Beantwoorden

@Ria reniers op maandag 21 oktober 2013 om 17:24:

Het programma voor morgenmiddag:
16.30 – 16.45 uur: Speeches bij Auto- en fietstunnel De Voort
16.50 – 17.05 uur: Officiële openingsact
17.10 – 17.20 uur: Het openingscomité gaat dan weer naar de Fietstunnel
17.20 – 17.30 uur: Opening Fietstunnel station Brandevoort, Broederwal

Volgens de gemeente belooft de openingsact leuk te worden, er zit een Olympisch tintje aan. Als je foto’s maakt, leuk als je ze meteen mailt naar [email protected] dan plaatsen wij ze hieronder.

Beantwoorden

Update:
Tijdens de opening van de tunnels in Brandevoort, was er dus een Olympisch tintje: Laura Smulders. Zij nam in 2012 deel aan de Olympische Spelen in Londen en won toen de bronzen medaille. Vanmiddag won deze professioneel BMXer weer, want ze kwam als eerste door de tunnel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *