Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Waterschap Aa en Maas heeft blauwalgen aangetroffen in het vijverlint langs het Coffermanspad in Helmond Noord. Deze blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseert het waterschap om ieder contact met water van deze vijver te vermijden. De gemeente plaatst waarschuwingsborden en waterschap Aa en Maas houdt de situatie in de gaten.
Dat is de derde Helmondse blauwalgen-locatie waarover het waterschap deze maand informeerde. Gisteren meldden we de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van sluis 8 en in het begin van de maand het Eindhovens Kanaal. Daar kun je meer lezen over de schadelijkheid voor mens en dier, wat het waterschap en de gemeente doen en wat omwonenden en gebruikers kunnen doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *