Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.838 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Vanaf maandag worden er weer zo’n 400 bladkorven geplaatst. Op www.helmond.nl/bladkorven (die deze ochtend online komt) zie je per wijk precies waar die komen te staan in onze stad. Dit jaar wordt er een week eerder begonnen met de plaatsing dan vorig jaar, wellicht lazen de ambtenaren de weblogreacties met klachten daarover…
Een ieder kan weer bladafval (geen takken of GFT) uit de eigen tuin of dat op straat ligt in de bladkorven gooien. Minimaal eens per week worden ze geleegd zo belooft de gemeente. Zij zetten ook dit jaar weer extra personeel in met veegmachines en bladblazers. 
Afhankelijk van de bladval blijven de bladkorven tot ongeveer eind december staan. Zie je een beschadigde bladkorf of verdween er ergens 1, dan kun je dat melden bij het Klant Contact Centrum via 14 0492 of het meldingsformulier openbare ruimte.

13 reacties:

Sorry hier word niets geplaats al een paar keer over gebeld

Beantwoorden
Leentje Kwappenberg

Nemerlaerhof ook geen bladkorf te bekennen helaas

Beantwoorden
Monique van der Palen

zet er 1 voor mijn deur dan????????ik heb zelf geen groen in de tuin .. maar wel bladeren uit de bossen????

Beantwoorden

Nutteloos laat de gemeente lekker zelf dr blaadjes opruimen zijn ook hun bomen of nie Christian Herben en anders Wil ik andere bomen voor mijn deur zonder ieniemini blaadjes heel mijn gang zit vol

Beantwoorden

Nou ik vind de gemeente moet dat zelf allemaal maar opruimen meer als de helft waait altijd der uit en/of word omgekiept door jeugd

Ik ruim mn eigen zooi ook op dus gemeente kan dat ook

Beantwoorden

Kunnen ze hier het hele jaar plaatsen heel jaar door last van bladeren of pluisjes dus omkappen en palmbomen plaatsen. WC de Bus en omgeving.

Beantwoorden

Oh ja, de blaadjes. ????????????????????????????????????????????????????

Beantwoorden

Als de gemeente ze dan ook regelmatig leeg maken…..

Beantwoorden

Hier in oud Brouwhuis vragen we er al jaren om maar helaas nooit een gekregen. Wel laten ze die overlast van oude zieke bomen staan.

Beantwoorden

De week is voorbij en in de vogelwijk nog steeds geen bladkorf te bekennen. Het zijn wederom mooie praatjes van de gemeente. Ze komen er dus geen week eerder. Gemeente Helmond bedankt voor het fantastische bericht dat ze week eerder komen maar helaas kunnen jullie je weer niet aan de afspraak houden en maar zeggen door vele klachten vorig jaar gaan we de bladkorven week eerder zetten?????!?

Beantwoorden
Stefan Fabeltjeskrant

@Stefan Fabeltjeskrant op vrijdag 11 oktober 2019 om 08:39:

Goed lezen is ook een vak Stefan. Dat komt allemaal in de krant van Fabeltjesland? 😉

Beantwoorden

Beste @gemeenteHelmond kijk even naar deze foto. Dat gaat dalijk fout natuurlijk met een hoosbui. Deze rotzooi-bomen zijn van jullie toch? Bewoners kunnen dit niet bijhouden. #Brouwhuissedijk #Helmond

Beantwoorden

Als je bladkorven gaat plaatsen een goed idee maar doe dat dan in iedere wijk waar meermalen is om gevraagt door de bewoners.
P.S
Regelmatig ledigen moet ook gebeuren zodat er geen last/vernielzucht & vervuiling kan ontstaan.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *