Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Peter van Heeswijk wordt de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners. Hij volgt op 18 mei Ben Wouters op die sinds 1 december 2014 op interim basis de directeur-bestuurder was. Wouters was de tijdelijke opvolger van Ger de Wilde die Helmonds grootste woningbouwvereniging (met circa 7.400 woningen) 13 jaar lang bestuurde.
Na zijn studie leidde Peter van Heeswijk 2 decennia het familiebedrijf Bakkerij van Heeswijk in de Kempen. Voor het CDA was hij 9 jaar lid van de Provinciale Staten in Noord-Brabant en een aantal jaar voorzitter in Noord-Brabant. Van juni 2007 tot juni 2010 was hij de landelijke partijvoorzitter van die partij. Na de historisch grote nederlaag van het CDA stapte hij net als Jan Peter Balkenende op. Henk Bleker volgde hem toen als waarnemend voorzitter op. Enkele maanden later kreeg hij zijn huidige functie als algemeen directeur van afvalverwerker DAR in Nijmegen.
Het profiel van drs. P.A.C.T. (Peter) van Heeswijk (1962) sluit, naar overtuiging van de raad van toezicht van de woningcorporatie, goed aan bij de visie, missie en kernwaarden van Woonpartners. Met zijn ervaring in het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, denkt Woonpartners in hem een goede voorman te hebben gevonden. “Wij hebben er vertrouwen in dat onder zijn leiding een goede en betaalbare dienstverlening voor onze klanten, en de continuïteit en kwaliteit van de organisatie gewaarborgd zijn.”

3 reacties:

He? Is de nieuwe voorman van Woonpartners, CDA-er Peter van Heeswijk, het voormalig “maatje” van burgemeester Blanksma? Zij zaten toch allebei voor het CDA in Provinciale Staten in de jaren 90. En later kwamen ze elkaar weer tegen in de Tweede Kamer, toen hij voorzitter van het CDA was en zij Kamerlid.

Wow, we krijgen een heel CDA bolwerk hier! Elkerliek, Stadsmarketing, Woonpartners,Cacaofabriek, wat volgt…?

Beantwoorden

@Anna op dinsdag 10 maart 2015 om 16:03:

Het is natuurlijk duidelijk dat ook de nieuwe voorzitter van Helmond Marketing, Pieter van Geel, van CDA-huize is
Maar naar wie verwijs je bij het Elkerliek ziekenhuis en bij de Cacaofabriek en wat zijn hun respectyievelijke relaties met het CDA?

Beantwoorden

Diezelfde Pieter van Geel is ook voorzitter van de RvT Elkerliek, overigens zit ook Ruud van Heugten daar in de RvT, overigens als opvolger van Wim van Elk, ook CDA
En Michel vd Berg, voorzitter bestuur Cacaofabriek (en voorzitter Optimus), nr. 12 op kandidatenlijst CDA 2014
En zo zijn er nog meer CDA-ers in maatschappelijk relevante functies.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *