Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.267 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
58reacties

Voor het eerst in vele jaren gaat volgende week de gerenoveerde Julianabrug weer open voor de scheepvaart. Want op woensdagavond 2 november rond 8 uur zal Het Pannenkoekschip die brug als eerste passeren.
Momenteel wordt op een werf in het Friese Franeker de laatste hand gelegd aan het inrichten van dit schip uit 1927 tot restaurant. Komende donderdag begint ‘s ochtends de lange vaart via de Waddenzee, het IJsselmeer en Amsterdam naar Helmond. Dat gaat niet op eigen kracht. Omdat de motor uit het schip (Wilmar genaamd) is verwijderd, wordt er een duwboot ingezet.
Het pannenkoekrestaurant ligt vanaf woensdagavond 2 november permanent in het kanaal ter hoogte van verzorgingshuis Keyserinnedael. Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel denken half november de deuren te kunnen openen. Er zal dan plaats zijn voor zo’n 120 gasten. Ook komt er een expositieruimte over de rijke geschiedenis van Helmond met het kanaal. Voor kinderen wordt daartoe een app ontwikkeld. Daarmee kunnen zij zich spelenderwijs vermaken via een speurtocht in en op het schip.
Gedurende 4 weken werden de 3 brugdelen van de Julianabrug gerenoveerd voor een bedrag van 100.000 euro. Zodoende kan die weer open en dicht en kunnen schepen voortaan incidenteel doorvaren tot aan de Havenbrug. Omdat de gemeente Laarbeek haar brug sinds kort ook incidenteel wil openen, kan Het Pannenkoekschip en op zondag 13 november de stoomboot van Sinterklaas naar Helmond varen. Die buurgemeente weigerde lange tijd (tenminste 5 jaar) hun brug in Aarle-Rixtel daartoe te openen.
De werkzaamheden aan de Julianabrug zijn overigens nog niet helemaal afgerond. Van de 3 brugdelen zijn er 2 opnieuw ingeregeld en automatisch te bedienen en daarmee helemaal gereed. Van 1 brugdeel is de motor echter kapot waarvoor een nieuwe besteld wordt. Dit heeft geen consequenties voor het binnenvaren van het Pannenkoekenschip: de brug kan op handbediening en met een hulpmotor omhoog en omlaag. Het inbouwen en inregelen van de nieuwe motor zal in de laatste maanden van het jaar gebeuren.

In de reacties hieronder staan de updates.

58 reacties:

Leuk initiatief, zie de foto’s op: https://www.facebook.com/pannenkoekschiphelmond/

Beantwoorden

Joehoe ,

Weten we eindelijk eens de echte reden waarom de Julianabrug weer open moest . .
Promotie van een expositieruimte over de rijke geschiedenis van Helmond met het kanaal ! !

En daarbij is de vaart van de stoomboot van Sinterklaas een leuk pluspunt.

En nee ,
ik ga niet vertellen over de horecaboys , die momenteel populair zijn in de helmondse horeca , die een of ander schip laten ombouwen en het in de Helmonds kanaal moeten zien te krijgen.

Heeft er allemaal niets mee te maken.

Die derde motor inbouwen heeft dan ook geen enkele zin .
Het doel is bereikt , pannenkoeken op het kanaal.
En misschien krijgt de gemeente Helmond ook een deel van de opbrengst.

Eet smakelijk en sponsor uw gemeente.

Beantwoorden

Mooi dat het er nu toch komt. Aanwinst voor het centrum! Hoewel het wat mij betreft ook thv Obragas had gemogen.

Beantwoorden

Nou dartjan, je hoeft ook niets te vertellen over die horecaboys, want als ze er net zo’n teringbende van maken als in het cacaofabriek dan zie ik het somber in.

Beantwoorden

@dartjan op maandag 24 oktober 2016 om 15:48:

Ter informatie: Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel gaan Het Pannenkoekschip niet zelf exploiteren. Zij zijn ingehuurd om de exploitatie op te zetten en te gaan draaien. Zij zijn dus niet de eigenaar.

Beantwoorden

dat is relatief gezien dan wel n dure pannekoek

Beantwoorden

Eindelijk eens goed nieuws en nu maar ook hopen dat Burger-King ook na vele jaren belofte ook zal komen ;-).

Beantwoorden

daar moeten bruggen voor gerenoveerd worden voor een bedrag van 100.000 euro
voor een panenkoekenschip ? hoe veel winkels staan er leeg in Helmond.
dit is geld over de balk gooien..

ik vind het zonden van het geld .

Beantwoorden

Geert heeft blijkbaar wat met pannenkoeken? Wat is dat toch met die slechte concepten, hij is gelukkig geen eigenaar ervan.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 24 oktober 2016 om 18:00:

JMP Office is geen eigenaar van de pannenkoekboot .
Een foutieve gedachte , mijnerzijds.

Beantwoorden

Och, dat er nog een horeca gelegenheid bijkomt in het centrum lijkt me altijd goed nieuws. Hoe meer keuze hoe beter.

Maar wat ik treurig vind is dat er € 100.000 gestoken is in het repareren van een brug die nooit meer open had moeten gaan. Het kanaal heeft geen vaartfunctie meer en in verleden heeft die brug voor genoeg verkeersinfarcten gezorgd. Als die brug open gaat, stel ik voor: zondag op maandag nacht om 4:00 ‘s nachts.

Die ton geld had beter in zinvollere zaken gestoken kunnen worden wat mij betreft.

Beantwoorden

Vandaag werkzaamheden bij de aanlegplek van het nieuwe Pannenkoekschip:

Beantwoorden

@Dan op dinsdag 25 oktober 2016 om 07:24:

Dan, wat er dan nog allemaal bij komt aan kosten.

Enkele jaren geleden is er ook een nieuwe sluis 7 gebouwd wat enkele miljoenen
gekost heeft hier had ook een dam geslagen kunnen worden op hoogte van wat het waterpeil in het centrum moet zijn.
Toen werd er gezegd dat sluis 7 gerestaureerd zou worden omdat het een van de weinige sluizen was in nog oorspronkelijke staat, nou er is daar een compleet nieuwe gebouwd die in de verste verte niet lijkt op de oude sluis.

Helmond is wat dat betreft goed in onze belasting centen over de balk in het water te gooien.

MvG

Beantwoorden

@dartjan op dinsdag 25 oktober 2016 om 04:51:

GJD bv (zelfde mensen als JMPoffice BV) gaat de exploitatie doen in opdracht van JMP office BV.

Beantwoorden

@kroegtijgert op donderdag 27 oktober 2016 om 17:52:

Dank U voor de info. Duidelijk.

Beantwoorden

Update 1:
Het Pannenkoekschip is vanmiddag Helmond ingeduwd. Daar wacht het nu voor de Julianabrug. Want rond 8 uur vanavond gaat die brug voor het eerst na lange tijd open en kan het schip er door. Daarna meert het af aan de andere kant van de brug ter hoogte van verzorgingshuis Keyserinnedael.
John van Lierop maakte vanmiddag de onderstaande 10 foto’s. Daaronder een kort interview met Dries Onclin. Hij is de adviseur in dit project voor de eigenaar Jelle Talsma.

Beantwoorden

Ja we hadden hem al zien liggen bij de brug in aarle-Rixtel
Ik dacht die kan niet door de sluis

Beantwoorden
Antoinette de Greef

Weg gegooid geld!

Beantwoorden

Ik krijg een nostalgisch gevoel nu ik daar weer een boot zie varen.

Beantwoorden

Lijkt mij dat brandveiligheid niet getoetst is, wat als brand uitbreekt moet iedereen over die ene trap naar buiten

Beantwoorden

Met veel plezier ben ik over Aarle-Rixtel omgereden vanavond: ik stond zowaar voor de gesloten bomen van de Julianabrug die knarsend en knagend begon te rijzen !!

Beantwoorden

Als ik pannenkoeken wil, maak ik ze zelf wel.

En ik stel voor dat die boot bijdraagt aan de kosten van de reparatie van de brug. Net als het liggeld voor de jachten van de mensen die Helmond verkiezen boven de Riviera….. (KUCH) voor de kosten van de brug zouden moeten zijn.

Beantwoorden

Update 2:
Om 20.45 uur voer Het Pannenkoekschip als eerste sinds lange tijd via de Julianabrug. John van Lierop maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Ik zeg: dat er nog veel boten mogen volgen!

Beantwoorden

En waar laten zij hun afvalwater(afwas en sop)
Zal een mooie zooi worden bij die boot

Beantwoorden

Ik zeg: wat een trieste gebeurtenis. Er is € 100.000 gestoken in een brug die nooit open had mogen gaan. Voor dat geld zouden ook nuttige dingen gedaan kunnen worden voor de stad en haar inwoners.

Het opengaan van de brug dient geen enkel nut. Het zorgt voor onnodige verkeersinfarcten in het toch al niet bijster goed bereikbare centrum. Daarnaast heeft het kanaal geen vaartfunctie dus het is vrij nutteloos.

Enige dat overblijft is het haven-spook dat soms geopperd wordt. Dat zou het grootste financiële debacle uit de Helmondse geschiedenis worden dus ik hoop van harte dat dit er nooit komt. Een dergelijk object valt nooit rendabel te exploiteren. Dat handjevol gepensioneerden dat misschien hun bootje aanlegt om een kop koffie te komen drinken, brengen nimmer genoeg havengelden op om de enorme kapitaallasten en onderhoudskosten te dragen. Het zou één bodemloze put van belastinggeld worden. Persoonlijk zit ik er niet op de wachten om de gemeentelijke belastingen stevig te verhogen om dergelijke onzin te financieren.

Beantwoorden

@Arjan V Dinter op donderdag 3 november 2016 om 11:16:

Diegene die dit exploiteren zijn dat gewend die maken overal een zooitje,

Beantwoorden

@Jantje Smit op donderdag 3 november 2016 om 15:49:

Je valt een beetje in herhaling, Jantje. Ik geloof dat de lezers hier nu wel weten dat je iets tegen die 2 ondernemers hebt.
Beetje persoonlijke en ongefundeerde kritiek op internet gooien, is erg laf en getuigt van behoorlijk ‘trol’-gedrag.

De helft van de evenementen in Helmond komt door het (mede-)organiseren van (één van) hen.

Beantwoorden

Zal de volgende keer toestemming aan je vragen.

Beantwoorden

@Marcel op donderdag 3 november 2016 om 17:16:

Laat Jantje lekker zijn mening hebben, volgens mij wel degelijk gefundeerd…. Ik kan tenminste niet zeggen dat het geen zooitje is na het zoveelste halfbakken evenementje….
En als jij eerlijk zou zijn dan mag je ook gerust zeggen dat jij banden met de beide heren hebt (of fan van ze bent, whatever you name it), of durf jij het toespelen van het tonproat-dingetje aan zeezicht na jouw faillisementje niet te benoemen Marcel A.?

Beantwoorden

@Jantje Smit op donderdag 3 november 2016 om 17:34:

als de nacht verschijnt en de zon verdwijnt, hoop ik dan maar 🙂

Beantwoorden

Mooi

Beantwoorden

Wat is dit zonde zeg. Een brug die open gaat, met welk doel?
Een van de slechtste investeringen van de afgelopen jaren in Helmond.

Beantwoorden

Gaan we nu weer van die ellenlange wacht rijen krijgen voor de Juliana brug ?

Beantwoorden

Jammer dat ik de ‘intocht’ heb moeten missen, we komen zeker een keer eten. Mooi initiatief mijn 3 zoontjes zullen die boot geweldig vinden en daar gaat hem om, geen standaard restaurant, maar gewoon op water eten waar kan dat anders in Helmond? en in de zomer misschien met terras?

Beantwoorden

Ik hoorde dat het restaurant op het Pannenkoekschip vanaf zaterdag geopend is.

Beantwoorden

Opening Het Schip eten & drinken
Dinsdag 11 december 2018
Van 18.00 – 20.00 uur

Na een verrassende verbouwing kiezen wij op dinsdag 11 december het ruime sop als Het Schip eten & drinken. Met een volledig nieuwe, meer gevarieerde kaart en gerestylede inrichting, en mét onze vertrouwde gezelligheid.
Wij dopen ons vernieuwde Schip graag samen met u. Om 18.30 verricht Hein Gruyters voorzitter KHN afd. Helmond en Peter van de Heuvel voorzitter Horeca Belangen Vereniging centrum Helmond de officiële openingshandeling.
Tot ziens op 11 december!
Namens het team van Het Schip eten & drinken,
Familie Talsma en Robert Cissen

Het Schip eten & drinken ligt in het water aan de Kanaaldijk Noord Oost 69 in Helmond. Wij zijn 5 dagen per week vanaf 12.00 uur geopend voor lunch, diner en borrel, van woensdag tot en met zondag. Aan boord vinden bezoekers de vertrouwde pannenkoeken op de kaart, maar ook heerlijke lunchgerechten en broodjes, spareribs, schnitzels, borrelplanken, speciaal bieren en een high tea of high wine arrangement.

Beantwoorden

Update 3:
Het Schip (voorheen Het Pannenkoekschip) is vertrokken
Restaurant Het Schip (voorheen Het Pannenkoekschip) is gestopt en de boot uit 1927, Wilmar geheten, is deze week vertrokken naar Friesland. De precieze reden daarvan is ons niet duidelijk, maar de geringe omzet van het nieuwe restaurant dat meer bood dan alleen pannenkoeken speelde een belangrijke rol.
Sinds november 2016 lag het schip in het kanaal ter hoogte van verzorgingshuis Keyserinnedael. Het was destijds de eerste in 9 jaar die de gerenoveerde Julianabrug passeerde (zie update 2 hierboven). Veel meer vaartuigen dan de stoomboot van Sinterklaas zijn er sindsdien niet meer door gegaan.

Beantwoorden

Wij kwamen een keertje zonder gereserveerd te hebben om 7 uur met 4 personen , het schip zat nog niet voor 30% vol mensen….en toen konden we omdraaien….ze zaten vol !!! Zei een serveerster….daarna nooit meer geweest. ????????

Beantwoorden

Heel jammer, maar het schip lag ook niet op de juiste plek, moest verder naar de Haven liggen, lag te ver van het centrum, maar helaas.

Beantwoorden

die zijn het schip in gegaan

Beantwoorden

waren daar nu al dure reparatie’s aan de bruggen en sluis voor nodig zodat het schip kon binnen varen en weer uit kon varen.????????????????????.

Beantwoorden

Update 4:
Via de website laat de eigenaar nu weten dat Het Schip eten & drinken voor onbepaalde tijd gesloten is vanwege onderhoud van het schip.

Beantwoorden

Het onkruid voor stond zo hoog, schandalig gewoon. Om nog niet te praten om de winkelwagentjes die weggemoffeld lagen tegen het schip aan. Geen uitstraling

Beantwoorden

Op de website staat dat hij in het Eindhovens kanaal ligt. Nou dan komt er ook niemand. Het is de Zuid Willems vaart.

Beantwoorden
Jan Willem Terbeek

Was te verwachten helaas, denk als het schip bij de haven had gelegen het een stuk aantrekkelijker was geweest. Het lag nu in een donkere uithoek.

Beantwoorden

Het werd tijd. Was toch geen gezicht. Het zag er niet uit.

Beantwoorden

Niet raar… had ook geen uitstraling.

Beantwoorden

Nodigde ook niet echt uit….

Beantwoorden

@Rianne op woensdag 12 juni 2019 om 18:25:

dat was ook mijn idee!

Beantwoorden

Toch goed gegeten na de heropening hoor! Mooie huisgemaakte Vega burger. En we zaten zeker niet alleen.

Beantwoorden

Bij de Gemeente snappen ze het niet en zullen het nooit gaam begrijpen ook.

Beantwoorden

Mmm..ivm onderhoud gesloten voor onbepaalde tijd????.. ander woord voor met de noorderzon vertrokken omdat het niet liep..

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 12 juni 2019 om 13:39:

Jammer

Beantwoorden
Dori van den Broek

Ook nooit dw behoefte gehad om daar naar binnen te gaan. Zo”n muffig schip. Lang leve pannekoekenhuis in Lierop. Daar smaken ze áltijd heerlijk.

Beantwoorden

Volgens mijn bescheiden mening was het bij voorbaat een kansloze missie. Dapper van de initiatief nemers, maar een beetje marktonderzoek had waarschijnlijk aangetoond dat het niet haalbaar zou zijn op termijn.

Beantwoorden

Ik vraag me af wat dat ons allemaal wel niet gekost heeft ? ?

Beantwoorden

De pannenkoekenboot is dus echt weg uit de kanaal.
Net voor de drakenbootraces. 🙁 Was slimmer geweest om dat erna te doen lijkt mij. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *