Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Afgelopen jaar is de nieuwe Spoorzone bij station Helmond in gebruik genomen. Een onderdeel van de Spoorzone is een nieuw parkeerterrein aan de Engelseweg, Dat wordt deels omgeven door een plantsoen. De straatnamencommissie besloot in 2013 (pdf) dit parkeerterrein met plantsoen te vernoemen naar pastoor Janssens van de voormalige St. Anna Parochie. Carolus Sebastianus Janssens werd geboren in 1916 en overleed in 1982. Hij was sinds 1954 pastoor van deze parochie en was ook ereburger van onze stad.
Donderdag om 16.00 uur onthult wethouder Frans Stienen en Jan van Bussel het straatnaambord Pastoor Janssensplantsoen. Jan van Bussel is de vroegere koster van de St. Anna Parochie en is nu stadsgids in Helmond. Hij zal bij de onthulling enkele bijzondere verhalen vertellen over de pastoor en de vroegere parochie. De onthulling vindt plaats op dat nieuwe parkeerterrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *