Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.197 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft vandaag op 2 locaties in Helmond een integrale controle uitgevoerd. Op de ene locatie werd een persoon aangehouden omdat die nog een gevangenisstraf had openstaan. Ook werden mensen aangetroffen die daar niet stonden ingeschreven. Over hetgeen op de tweede locatie werd aangetroffen, zijn in het belang van nader onderzoek (nog?) geen mededelingen gedaan.
Bij deze gecombineerde PIT-actie waren naast de gemeente Helmond ook de politie, vreemdelingenpolitie (AVIM), de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant (ODZOB), de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, uitvoeringsorganisatie Senzer en netbeheerder Enexis betrokken.
Het PIT, de opvolger van het Helmond Interventie Team (HIT), voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving BRP (Basisregistratie Personen), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

1 reactie:

Nou dat verdiend een sticker! (Y)

Beantwoorden
Irene van Scherpenzeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *