Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.430 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

De politie hield vanavond een grote oefening op de Steenweg en het Havenplein. Dat gebeurde in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers en zo’n 80 beveiligingsmedewerkers die de rol van uitgaanspubliek speelden.
Medewerkers van deelnemende cafés moesten lastige klanten naar buiten werken. Daarna werd het overgenomen door de politie die met diverse eenheden aanwezig waren. Op de Steenweg werden met de wapenstok enkele fikse klappen uitgedeeld tegen de acteurs. Op het Havenplein werd ook een hapgrage politiehond ingezet. De oefening begonnen rond 19.30 uur en duurde tot ongeveer 23.00 uur. Buiten enkele blauwe plekken zijn er verder geen gewonden gevallen. Het was een succesvolle, leerzame en vaak realistische oefening aldus de politie.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

8 reacties:

In 2012 was er een soortgelijke oefening waarbij Harrie aanwezig was.

Beantwoorden

Het is dat ik gisteren op twitter De Weblog controleerde…

Als buurtbewoner niets ontvangen qua berichtgeving of er over gehoord totdat het zover was en dan vraag je wel af of er een groot gevecht gaande is of niet.

En nog bedankt voor het wakker maken van me zoontje op een doordeweekse schooldag, voortaan ff een briefje of zo aan de omwonenden zodat men er rekening mee kan houden, kleine moeite.

Verder top foto’s, net een echte zaterdagavond.

Beantwoorden

Een oefening durven ze wel, maar oh als het er op aan komt.

Beantwoorden

Om te lachen dit en dat kan ik gerust beamen. Kijk maar eens naar het filmpje op Omroep Brabant waarin twee politiemensen in Breda, bijna met gevaar voor eigen leven worden belaagd. Dat begint onderhand gewoonte te worden, ook hier in Helmond. Je moet je eens voorstellen dat er een paar van die malloten ineens met een mes of een stuk glas op je afkomen. Ik heb deze oefeningen gezien en me rot gelachen.

Is er nu onderhand nog niemand bij het OM die in de gaten heeft dat de zelfverdediging en het zelfbehoud voor agenten hier in Nederland te wensen over laat en…totaal niets voor stelt? Wat kunnen de gezagsdragers nu in Nederland, bijna niets. Ze laten zich de bosjes in slaan en zijn nog niet eens opgewassen tegen een plotselinge aanval van dit ‘tuig’. Zelf ben ik al 24 jaar bedreven in gevechtsport die hier verboden is, maar vlak over de grens in Duitsland (Heinsberg) de basis is van technieken en training, die wordt gevolgd door de politie (die met de groene petten) van onze oosterburen. Deze gevechtsport die te vergelijken is met de technieken van b.v Steven Seagal zijn bijzonder effectief kan ik je melden. Zelf heb ik door zelfvertrouwen, uitstraling en meditatie deze nog nooit hoeven te gebruiken. Net als in iedere tak van gevechtsporten hebben wij respect voor elkaar en…. voor elkaars normen en waarden. Wanneer deze echter overtreden worden, met gevaar voor eigen leven mag daar dacht ik toch wel iets meer tegenover staan dan dat wat ik zie waarin onze politie momenteel toe in staat is. Wel moet ik erbij vermelden dat diezelfde politie hier in Nederland veel te weinig bevoegdheid heeft om b.v agressie jegens hen de kop in te drukken. We zien dit dan zoals vaak ook nu weer terug in dit filmpje. In Helmond hebben we niet zo lang geleden een paar mensen van de politie in onze dojo op bezoek gehad. Zij vroegen of ze met ons mee mochten trainen. De motivatie was al genoemd door beide heren: tekortkoming in zelfverdediging. Nog voordat de eerste training van beide politiemensen bij ons aanving werden ze teruggefloten door hogere hand. Helaas, het is niet anders. Als hier in de toekomst geen duidelijke verandering in komt zal de politie ons niet verder kunnen blijven beschermen. De agressie wordt steeds groter, mensen zijn niet meer veilig op straat, door overvallen, berovingen, in elkaar slaan, steekpartijen, schietpartijen, er zijn de laatste jaren voorbeelden genoeg te noemen en te zien op Bureau Brabant. Veiligheid van burgers is niet langer gemeen goed in dit land, overdag niet, maar zeker s’ avonds niet meer. Vooral ouderen zijn hierin de zwakste van de samenleving. Het geeft mij in ieder geval een veilig gevoel dat mijn collega’s van de sportschool en ik zelf s’ avonds met genoeg zelfvertrouwen en bagage in de koffer ons op straat kunnen begeven. Meer info? Mail me maar op [email protected]

Beantwoorden

Dacht dat Peeters enige tijd geleden had aangekondigd te stoppen. Maar kan, als het op meppen aankomt, de verleiding kennelijk niet weerstaan. Vraag is zoals altijd wat is de moraal van zijn verhaal. Terug naar het oog om oog tand om tand principe? Dacht dat wij deze primitieve oplossing al eeuwen achter ons hadden gelaten. Speculeren op angst, mensen aanmoedigen (met alle gevolgen vandien) het recht in eigen hand te nemen en beweren dat iedereen met wat van zijn (verboden?) oefeningen voortaan als een onoverwinnelijke Rambo door het leven gaat is absurd.

Beantwoorden

Jij laat jezelf liever in elkaar slaan, beroven, verkrachten Mieke. Kijk eens om je heen wat er allemaal gebeurt in dit land. Zelf dacht ik toch dat ik me keurig verwoord had. En wat je vervolgens schrijft dat ik/wij onoverwinnelijke Rambo’s zouden zijn? Jij slaapt nog echt hé? En ik ga niet meppend door het leven, nog nooit een klap uit hoeven te delen. Je begrijpt er helemaal niets van truttebol.

Beantwoorden

@Twan Peeters op woensdag 21 december 2016 om 18:57:

Laat toch lullen die Mieke. Weet niks beters te verkondigen dan “toon van het debat blablabla”, zoals we hebben kunnen zien heeft dat gezanik niet echt geleid tot oplossingen. Twan, ik sluit me helemaal aan bij jouw laatste zin.
Fijne kerstdagen!

Beantwoorden

@Twan Peeters op woensdag 21 december 2016 om 18:57:

Als ik om mij heen kijk, zie ik voornamelijk mensen die nog nooit geslagen, beroofd en verkracht zijn. Dat zijn allemaal mensen die net als jij niet meppend door het leven gaan, nog nooit een klap uit hebben hoeven te delen. Toch beoefenen ze geen vechtsport.

Ik denk dat op de manier waarop jij ermee bezig bent, het middel erger is dan de kwaal. Hoeveel tijd van je leven ben je aan al die trainingen kwijt? Hoeveel ruimte blijft er over om plezier te beleven aan de positieve kanten van het bestaan als je gespitst bent op de negatieve kanten?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *