Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.789 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

PVV Noord-Brabant nodigt sympathisanten uit voor een achterbanavond volgende week donderdag in De Koning aan de Mierloseweg. Tijdens deze avond zal onder andere publicist Joost Niemöller spreken over zijn laatst verschenen boek Kwaad. Volgens de schrijver  weigeren veel boekhandels zijn boek, dat Geert Wilders begin februari in ontvangst nam, te verkopen.
“Onze achterban beschouwen wij als onze ogen en oren: omdat wij graag willen horen wat er leeft in Brabant zijn de signalen, verhalen, inbreng en suggesties van vrijwilligers en achterban erg belangrijk voor ons. En andersom willen wij als PVV-fractie graag laten horen wat we doen, en laten we interessante sprekers aan het woord.” Dat laat de partij van Wildes weten.
Iedereen die volgende week donderdag daarbij aanwezig wil zijn, moet zich individueel met naam en toenaam aanmelden via een mailtje naar [email protected] Aanmelding is onder voorbehoud van beschikbaarheid, de toegang is uitsluitend mogelijk met ontvangen bevestiging. Vanaf 19.00 uur ben je dan welkom, de achterbanavond start om 19.30 en eindigt om 22.00 uur.
In april lieten we weten dat de PVV van plan is mee te doen aan de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018. Naar wij begrepen is de partij nog steeds op zoek naar Helmonders die zich kandidaat willen stellen.

12 reacties:

????

Beantwoorden

Mooi maar ze kunnen toch niets uitrichten 🙁

Beantwoorden

@Twanneman; ben jij dan voor meer revolutie of hoe zie jij de wereld dan?

Ik spreek vaak mensen die dit zo roepen, die volledig teleurgesteld zijn in het “democratisch systeem” en ” de gevestigde orde” of elite.
De PVV is toch duidelijk een partij die het al sinds jaar en dag voor juist deze mensen opneemt tegen die liegende bedriegende kliek.
Zij doet dit volgens de wetten en regels van “het spel “..niet door bv terrorisme intimidatie of bedreigen met geweld. (vergelijkt u eens met Antifa of linkse tegen betogers ; Groenlinks ,SP en PvdA en PvdD aanhangers)
Ik hoop dat je je twijfels aan de kant gooit Twan en donderdagavond gezellig langs komt en een biertje meedrinkt met lotgenoten, met stadsgenoten.
En heus, alleen al zou de PVV met 2 of 3 zetels in de Helmondse raad komen; dan gebeurt er heus wat…onder water gebeurt er meer dan geschreven en gezegd wordt.

Beantwoorden

@Andre op woensdag 6 september 2017 om 11:22:

Hoi Andre, bedankt voor je betoog, maar mijn vertrouwen in de politiek volledig weg, al tientallen jaren. Er is zoveel verschrikkelijk mis in dit land en de politiek dat dit niet meer goed gemaakt kan worden, laat staan door 1 partij.
Om Nederland weer enigszins op de rails te krijgen heb je toch echt een goede dictator nodig, maar ook die kan niet veel vanwege de EU/Euro rompslomp.
Dus kortom we zijn de pineut!

Beantwoorden

Dag Twanneman,

Mijn Russische vriendin adviseert je eens een jaartje in Rusland te komen wonen. Hebben een goede dictator daar. Schande wat je hier betoogt!!!

Beantwoorden

@Andre op woensdag 6 september 2017 om 11:22:

“Zij doet dit volgens de regels van het spel”…
Inderdaad niet serieus te nemen, de PVV. Spelletjes spelen in plaats van reële politiek bedrijven. Ongelofelijk inhoudsloze ideeën scanderen over hoofddoekjes, Koran-verboden en complete groepen mensen buitensluiten zonder inhoudelijke onderbouwing. Maar vooral: angst zaaien, niet de dialoog opzoeken en staan janken dat ze gedemoniseerd worden. De wereld heeft vooral behoefte aan de nuance opzoeken en redelijkheid propageren, in plaats van zoeken wat je allemaal wel niet mag en kunt schreeuwen onder het mom van ‘de vrijheid van meningsuiting. Eerst eens leren wat fatsoen is en hoe je op een redelijke manier met elkaar in gesprek kunt gaan.

Beantwoorden

@Job, je dwaalt wat af hoor,maar ik zal je eerlijk antwoord geven.(omdat ik weet dat je daar niet op zit te wachten)

dus omdat de PVV besluit om netjes zich aan wet en spelregels te houden moeten wij hen (in tegenstelling tot ..???) NIET serieus nemen ?
Nee, de rest bedrijft reële politiek ,maar de PVV ineens niet?

Inhoudsloos is geen enkel voorstel of idee van de PVV: je kan er wel voor of tegne zijn, of er wellicht ander sof genuanceerder over denken. Bv Grenzen dicht voor migranten en gelukzoekers, stop islamisering(en dus hoofddoekjes uit straatbeeld en openbare leven, laat staan bij ambtenarij).
“complete mensengroepen” buitensluiten…..nounou, we roepen maar weer eens wat na; wie sluit wie uit? Sluiten homo’s moslims uit of andersom; sluit VVD-cda-d66 de PVV uit of andersom….? en gelukkig complete groepen, want ander sis het , huilie huilie, toch zielig en discriminatie?
Nee, grootse woorden gebruiken zonder ze te kennen, zonder de realiteit te kennen en gewoon domweg onterecht maar wat beschuldigen ..
Alles wordt keurig onderbouwd, en het gevaar” islam” wordt breed gedragen als belangrijkste gevaar voor EUropa.
Angst zaaien? wie wat waar? Moeten moslims vrezen voor huis en haard voor hun veiligheid omwille van PVV mensen? Kom toch; wel moet Wilders ea bewaakt worden, en gebruiken anti-Wilders (-Pegida,-Trump) groepen bewust graag geweld en intimidatie.
De PVV en haar achterban wordt inderdaad nogal breeduit GEDEMONISEERD: niet in het minst door kortzichtige eigenwijze eenzijdige na praters als jij.
Vrijheid betekent niets meer of minder dan dat: je mag alles vinden en je mag alles zeggen…slappelingen misbruiken het en gaan klagen over je gekwetst voelen, en dan mogen degene met de langste en gevoeligste tenen het debat en de vrijheid bepalen? Wel eens over islamitische landen en cultuur gehoord.
Nou ik heb mijn fatsoen gehouden en je van inhoudelijke repliek gediend…dag Job (what’s in a name)

Beantwoorden

Dag André, ook al bevestig je tot in detail mijn gevoel over alles waar de PVV voor staat (inclusief er direct van uitgaan dat ik een na-prater zou zijn): toch waardeer ik het dat je eerlijk antwoord geeft, zelfs zonder te gaan schelden, waarvoor hulde! Als je partij dit zelf nu ook eens wat vaker zou doen (inhoudelijk onderbouwen bedoel ik dan met name), is er nog ‘hoop’ voor kabinetsdeelname in de toekomst.

Beantwoorden

Ik moet toegeven, het is Geert Wilders uitstekend gelukt een probleem te veroorzaken (door angst te zaaien voor de islam) om vervolgens te beweren dat hij alleen de oplossing daarvoor heeft. Dit is een uiterst goedkope politieke truc om aandacht en stemmen te trekken.

Voor de camera lanceert Geert Wilders allerlei ideeën waarvan hij zelf heel goed weet – of hoort te weten – dat deze niet uit te voeren zijn, omdat ze in strijd zijn met de Nederlandse wet, de Nederlandse grondwet, Europese verdragen, de mensenrechten, internationaal recht, of een combinatie daarvan. Hij doet het alleen maar om aandacht te trekken, en helaas zijn er nog te veel Nederlanders die daar met open ogen intrappen.

De PVV ageert tegen “allochtone” criminelen (waarvan overigens het merendeel in Nederland is geboren en opgegroeid), terwijl bij geen enkele politieke partij in Nederland zo veel Kamerleden met een strafverleden te vinden zijn als bij de PVV. Dat riekt naar hypocrisie.

Alhoewel de partij zich “Partij _voor_ de Vrijheid” noemt willen ze de vrijheid van godsdienst, de vrijheid van onderwijs, de vrijheid van vergadering én het gelijkheidsbeginsel afschaffen (Artikel 1 uit de Nederlandse grondwet: iedereen wordt in Nederland in gelijke gevallen gelijk behandeld). Deze vrijheden zijn in de grondwet verankerd en moesten in het verleden meermaals met geweld verdedigd worden. Ik gebruik hier overigens met opzet de term “afschaffen” en niet “beperken”, want beperkte vrijheid ís geen vrijheid.

Ondanks dat Wilders democratie predikt is hij de enige die het bij de PVV voor het zeggen heeft. Wie het niet met hem eens is kan opstappen. Er zijn al meerdere tientallen gemeenteraadsleden, Provinciale Statenleden, Kamerleden en Europese parlementsleden met of zonder ruzie vertrokken of uit de partij gezet.

De PVV hanteert op Europees, nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau een strategie van saboteren en dwarsliggen. Je kunt alles wat de PVV politiek heeft bereikt samenvatten op de achterkant van een postzegel en dan hou je nog ruimte over. Op Europees niveau werken ze samen met xenofobe partijen als het Vlaams belang en het Franse Front National.

Het partijprogramma van de PVV bestaat vooral uit vage one-liners en half uitgewerkte ideeën. In interviews meent Wilders te kunnen volstaan met nietszeggende kreten en halve zinnen. Ook weigert de PVV steevast om hun plannen te laten doorrekenen door het Centraal Planbureau. Wat de plannen gaan kosten en wat ze gaan opleveren weet daardoor niemand, Wilders zelf dus ook niet. Dat overtuigt mij ervan dat Wilders überhaupt niet van plan is om serieus te gaan regeren.

Wat betreft kabinetsdeelname van de PVV kan ik het kort houden. CU, DENK, D66, GroenLinks, PvdA, PvdD, SGP en SP staan qua politieke ideologie gewoonweg te ver van de PVV om tot een vruchtbare samenwerking te komen, terwijl CDA en VVD gezien de onprettige herinneringen aan hun eerdere samenwerking met de PVV niet geïnteresseerd zijn in een vervolg daarop. Wilders heeft op dit gebied grondig en vakkundig zijn eigen glazen ingegooid. Nu gedraagt hij zich als de pestkop op het schoolplein die bij de juf gaat huilen dat niemand met hem wil spelen.

Gezien dit alles weet ik niet wat de PVV zou kunnen bijdragen aan de Helmondse gemeentepolitiek. Tot nu toe heeft de PVV nergens iets bijgedragen en niets wijst erop dat daar verandering in gaat komen. Wie me van het tegendeel kan overtuigen is van harte welkom.

Beantwoorden

Nu een ieder zijn uitgebreide zegje heeft kunnen doen over de PVV buiten Helmond, is de weblog vanaf nu weer strenger om dit onderwerp zodoende on topic te houden. Het topic is de PVV in Helmond.

Beantwoorden

Fijn toch dat allerlei “tegenstanders” van de PVV, zoveel weten en schrijven over de bedoelingen en achtergronden van die PVV.
Deze mensen zouden mijns inziens eens net zo bevlogen ene positief stuk over HUN partij of club kunnen schrijven. Waar sta jij dan voor…

Ik mag dus niet op voorgaande terugpakken, zie terechte moderatie van weblog;

Ook al zou de PVV , ook in lokale Helmondse politiek, maar 1 klein puntje scoren, over dierenwelzijn, over minder belasting of overheid, over betere zorg of onderwijs, een klein beetje minder subsidie voor allerlei linkse hobbies…dan is DAT reeds een positief resultaat en voldoende om mijn stem te geven .

Gelukkig zie ik ook de positieve inzet en bedoelingen van andere partijen , “zelfs” van groenlinks of pvda of D66. Ik ga uit van die goede aanknopingspunten, en niet de hele dag blindstaren op wat ik echt niet begrijp.

Als laatste wil ik ook @Jos bedanken voor zijn eerlijkheid.

Beantwoorden

Dan zullen wij linkschmenschen ook maar afreizen naar Limburg denk ik. Lijkt mij een leuke avond te worden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *