Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.885 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
49reacties

Len Fraser heeft besloten te stoppen met zijn restaurant Eetkamer22. Vanaf maandag 2 juni zullen Ron Michiels en Christel Honing hem opvolgen. Vanaf die dag een nieuw restaurantconcept in het pand aan De Wiel bij het kasteel, dat vanaf dan Kasteelpoort heet
De Helmonder Len Fraser opende Eetkamer22 vorig jaar in juni. Maar “een restaurant runnen slokt al je tijd en aandacht op. Ik miste mijn familie en vrienden enorm. Vooral mijn drie jongens mis ik teveel. Dit begon steeds meer aan mij te knagen” zo liet hij vanmiddag weten in een zijn afscheidswoorden op de website (screenshot).
Verwijzend naar de problematiek van de vorige exploitanten laat hij weten dat de contacten met de gemeente plezierig waren. “Ik heb het restaurant weer in een rustig vaarwater gebracht na alles wat er voor mij is gebeurd.”
De laatste weken van Eetkamer22 geen menukaarten, maar keuzemenu’s met dagverse ingrediënten. Zaterdag 31 mei, op de laatste dag dat Eetkamer22 open is, geen maaltijden, maar zijn gasten welkom voor een drankje en klein hapje.

49 reacties:

Wat jammer nu dat Len stopt met zijn restaurant. Ik heb er heerlijk gegeten in een vriendschappelijke warme sfeer. Maar familie en vrienden zijn veel belangrijker in deze levensfase. Het ga je goed Len en tot ziens.

Beantwoorden

Dream on .

Beantwoorden

Was veul te duur

Beantwoorden

Is de gemeente exploitant van de Eetkamer?
Hoop dat Ron en Christel enige ervaring hebben in de horeca en vooral dat ze partij zijn voor de brouwer.

Iedereen met ervaring weet dat een verlopen zaak weer moeilijk op de rit te krijgen is.

Valt mij op dat steeds weer mensen met weinig of geen horeca ervaring hiervoor “gestrikt worden”.

Ik wens Ron en Christel oprecht veel succes, het is een mooie locatie!

Beantwoorden

Pand in eigendom Gemeente. Deze weten wat de max omzet is. En toch laten ze met deze wetenschap er weet mensen aan beginnen. Eetkamer 23 is het laatste half jaar meer open als dicht geweest. Bezint eer ge begint. Ook Bavaria is goed op de hoogte,maar die maken dan ook bijna deel van het college uit.

Beantwoorden

Jammer.
Altijd lekker gegeten bij berlaer.

Beantwoorden

Denk dat het inderdaad niet zo gunstig is dat er zo snel weer andere namen op die locatie komen. Je moet als restaurant toch ook naam kunnen maken.

Beantwoorden

weggegooid geld en energie,de eerste die erin zat dat was nog de slimste.

Beantwoorden
verkeerde locatie.

Ja,die eerste die erin zat heeft samen met Gemeente Helmond en Bavaria de boel geflest. Slim of oplichting?

Beantwoorden

Nou, die mike en elie van betghem konden er anders ook wel wat van.

Beantwoorden

Ik wens Ron en Christel heel veel succes.
Ron kennende zullen ze vast niet in zeven sloten tegelijk lopen !!!
Ervaring en kennis is immers ruimschoots voorhanden.

Beantwoorden

In het artikel van het ED van vandaag staat dat de nieuwe uitbaters over ruime ervaring beschikken.
Volgens mij is er toch een groot verschil tussen loondienst in horeca of zelfstandig ondernemer zijn.

Of is de gemeente hier ook werkgever.

Vreemd blijft dat de heer Fraser binen een jaar deze locatie verlaat ondanks het goede contact met gemeente, maar wat was dan de werkelijke omzet van deze zaak?

Ik heb er nauwelijks gasten gezien.

Beantwoorden

Wat ook vreemd of toevallig is dat er precies gestopt wordt op de datum dat de accountent in opdracht van de Gemeente de boeken zou moeten openen. Voor de werkelijke omzet even bellen met dhr Coppes of mevr Mol van BJZ gemeente Helmond. Die dan vervolgens nalaten deze kennis even door te geven aan een niuwe eigenaaar. Zeer verwerpelijke rol Gemeente Bavaria in dit pand. Blanksma weet dit ook. Echter huilt volgens CDA tradities met de wolven mee.

Beantwoorden

@manuel op zondag 1 juni 2014 om 06:59:

Waarom moet de gemeente via de accountant in de boeken van dat restaurant kijken?

Beantwoorden

@ Frank. Voor u een vraag,voor mij een weet. Misschien omdat geldstromen niet helemaal vertrouwd worden. Dat hier zaken niet pluis zijn is in ieder geval voor mij zo klaar als een klontje.

Beantwoorden

Er is mbt dit pand EN met medewerking van de afd BJZ Gemeente Helmond.gerotzooid met vergunningen, Bibobtoetsen en offertes.

Beantwoorden

En het begon allemaal met heeeeel veeeel Europa-Geld !!!
Ook leuk om te lezen : Advies veiligheidsregio-Gemeente Helmond Berlaar
(van 12 nov. 2010) ….Dus alleen als je ,,zelfredzaam bent,, kun je daar binnen.

Beantwoorden

Juist Enrica. En in dit verslag staat dat de Gemeente op de hoogte was van het feit dat Berlaer niet rendabel was. Deze info heeft de Gemeente achterhehouden en bewust zo gezinnen zwaar gedupeerd. Dus durf ik te beweren dat Gemeente in deze om haar moverende redenen mensen heeft gedupeerd om anderen te bevoordelen. Corruptie noemen we dit, toch afd BJZ?

Beantwoorden

Hoe dan ook: het is nu 5 juni en men merkt niet veel van de overname. Totaal geen marketingconcept en weinig aandacht en communicatie vanuit de nieuwe eigenaren zelf. Website is zelfs niet eens gereed. Sterker nog: het enige wat veranderd is is de naam op de gevel, de rest is hetzelfde (mooie locatie zonder gasten). Ik voorspel, hoe jammer ook, dat de deuren binnen een jaar weer gesloten zullen zijn.

Beantwoorden

Sterker,het staat nog steeds te koop bij horecamakelaar Fleuren. Een stinkend zaakje, gefaciliteerd door Gemeente Helmond,zijnde eigenaar.

Beantwoorden

Als je die zaak rendabel wil krijgen zul je het terras minstens moeten verdubbelen in grootte gok ik. Of de huur flink naar beneden gooien, maar dat zal niet gauw gebeuren.

Beantwoorden

@michiel: gasten blijven niet weg vanwege het terras of huur, het concept moet op de schop!

Beantwoorden

Nog maar eens. De kern van het probleem zit hem in de combi Bavaria Blanksma en de manier waarop de afd BJZ haar zaakjes regelt. Zo zijn er documenten dat de Gemeente offertes inzake dit gebouwtje ondetekend met niet bestaande en nooit bestaand hebbende bv’ s. Economische delicten.

Beantwoorden

Michiel, lijkt mij een interessant zaakje te worden voor een liberale partij die als volksvertegenwoordiger deel uit maskt van het plaatselijk bestuur.

Wie belazerd hier nou de kluit? En dat ook nog met veel gemeenschapsgeld.

Raar dat alleen de eerste ondernemer er goed is uitgesprongen en dat die nu ook nog de rechterhand is van Ellen Blanksma.

Ik volg het van de zij -lijn, maar er komen steeds meer vraagtekens?

Zijn raadsleden ingekapseld of zijn ze niet geinteresseerd?

Beantwoorden

@manuel: als jij bewijzen hebt van de economische delicten waarover je spreekt moet je ze openbaar maken en aangifte doen.

Beantwoorden

Wilco. Is gebeurd. Ook diverse raadsleden zijn op de hoogte, maar doen niets. Ook zijn er al diverse piblicaties geweest. Ook Stienen is ip fe hoogte maar durft rug niet recht te houden. Net zoals de Leeuw overigens.

Beantwoorden

Michiel, sprak hier zojuist iemand van D66 over maar die wist van niets. Wellicht via die partij weer op de agenda zetten. Die pleitte nog voor openheid en transparantie 🙂

Beantwoorden

@ Wilco, Zarroy is heel goed op de hoogte. Meerdere gespekken mee gehad. Is trouwens niet het enige raadslid. Oeverloze gesprekken gehad, ook met Stienen. Heeft mij inmiddels tot hartpatient gemaakt. Vandaag naa huis,na 3 weken ziekenhuis.

Beantwoorden

@ Manuel: dat is minder goed nieuws. Wellicht moet je het proberen los te laten. Je gezondheid gaat voor. Sterkte in ieder geval en rustig aan. Ik hou mn oren open!

Beantwoorden

@ Wilvo. THX. Helaas werkt het niet helemaal zo. De Gemeente Helmond heeft ons geriuneerd. Kom er wel bovenop. Wel zeer teleurgesteld in de zovelen hestuutders die zeer goed op de hoogte zijn en geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen. Zovelen hebben Helmond betuurlijke mafia genoemf.Maar accepteren dat blijkbaar. Ik kijk met een goed gevoel in de spiegel. Ik wel. Gr

Beantwoorden

Sorry schrijffouten. Pillen wennen.

Beantwoorden

Manuel: uiteindelijk komt de waarheid wel boven, Let maar op 😉

Beantwoorden

Wilco,probleem zit in het feit dat de eerste eigenaar ons omzetcijfers heeft voorgehouden van 340.000. Mol BJZ heeft deze cijfers ook gezien tijdens toepassen wet Bibob. De Gemeente WIST dat de omzet max 100000 was. Daarom serre aanvraag omdat zonder uirbreiding de huur niet betaald kon worden. Deze informatie is bewust achter gehouden om de overname niet te belemmeren en zo de eerste eigenaar te matsen. Ook Bavaria doet vrolijk mee aan dit spel. Tot slot,de eerste eigenaar is de veiligheidsadviseur van Blanksma en destijds ook van Jacobs. Je weet wel die van die bedreigingen waar nooit iets van bewezen is. Het is een beerput die door vele bestuurders zorvuldig wordt afgedekt.

Beantwoorden

@ Wilco,eens kennis maken? Zarroy heeft mijn telefoonummer.

Beantwoorden

Ik vraag het bij Nourredine op 😉 Tot snel 🙂

Beantwoorden

Wilco, ik hoor van je.

Beantwoorden

Alweer een nieuwe overname dat is snel misschien moeten ze iets anders bedenken zodat er meer mensen komen ik zit te denken aan een klein speeltuintje voor de kinderen er staat toch niks bijzonders in het aangelegde tuintje erom heen en fietsers met kinderen zijn dol op speeltuintjes en dan een kindermenu erbij , maar ja dan moet je weer toestemming van de gemeente hebben natuurlijk en voordat dat allemaal rond is ben je zo weer een jaar verder
Suc 6 ermee !

Beantwoorden

Komt nooit goed met dat cafe/rest.
Ze moeten iets bedenken voor de gewone man ( die zijn er toch het meest? )
Intregeren in “rondje Helmond “bv ….. koffie 2 € …2de bakje gratis….. speeltuintje…… enz enz….
De elite van Helmond krijg je nooit daar…..

Beantwoorden

Hr van Geel,huur is inderdaad hoog. Ong 2000 pm ex brw. Tel daarbij je vaste lasten en je personeel dan weet je dat bij een omzet van max 100000 geen haalbate kaart is( omzet bron Gemeente). Bavaria weet dit, gemeente weet dit maar het spel gaat gewoon door. Ter faveure van wie
…..?

Beantwoorden

Al de gedupeerde aan tafel en een vuist maken

Beantwoorden
Ervarings deskundige

@manuel:
Ik heb het allemaal eens zitten lezen. Natuurlijk overdrijft de verkopende partij als dat kan de omzet. Dat drijft de prijs immers op. Hoewel drie keer te veel wel erg overdreven is, zelfs voor de horeca. Maar met klagen over de verkopende partij, ook als is daar de gemeente bij betrokken, maak je weinig kans bij een rechter.
Meer kans bij de rechter heb je als je jouw eigen adviseur die jou bij de aankoop adviseerde en begeleidde aanklaagt. Daar is jurisprudentie over. Aannemende natuurlijk dat hij/zij geen voorbehoud heeft gemaakt bij die cijfers. Jij huurt hem/haar namelijk in voor goed advies, je hebt hem/haar daarvoor betaald en dat deed hij/zij dan objectief vaststelbaar niet goed.
Succes!

Beantwoorden

Beste Tip bedankt voor advies.Het ligt echter veel gecompliceerder.Wellicht binnenkort hier meer over.

Beantwoorden

Ondertussen bijna een maand verder, website nog steeds niet klaar en weinig tot geen gasten te bekennen. De eerste maand heeft dus alleen heel veel geld gekost. En dat houdt je niet vol.

Hebben ze een deal met de gemeente om tijdens de Kasteeltuinconcerten de locatie te exploiteren? Of zijn ze ook voorgelogen en opgelicht?

Over 2 maanden weten we dat.

Beantwoorden

Was het maar een ijssalon. Wellicht zou het ED er bovenop gesprongen zijn. Blijft dat vreemd vinden.Alhoewel……

Beantwoorden

Denk aan je hart Eric. Een ijssalon is ook niet alles en zeker niet als je probeert de zaak op te jutten en een volksgericht teweeg wilt brengen. Het gekonkel van de mensen van de ijssalon is overduidelijk. En bovendien is er een krant ingeschakeld die “gratis” voor je adverteert.

Gekonkel……waar gebeurt dat niet?

Overigens, of die zaak nu Eetkamer 22 of Kasteelpoort heet, dat maakt weinig uit. Ik heb er regelmatig gezeten, buiten op het terras. In sommige gevallen alleen of vrijwel alleen en dat kan ik niet echt gezellig noemen. Je zit er in een van God verlaten hoek. Goed je hebt een redelijk uitzicht, maar dat is dan ook alles.
Wie er ook in komt te zitten als nieuwe eigenaar: denk goed na want het wordt nooit iets! Het kost je alleen geld en op den duur krijg je gezondheidsproblemen.

Beantwoorden

Nou Brombeer, ik heb er ook al een paar keer gezeten zowel binnen als buiten.

Vol terras en binnen ook een paar tafels bezet.
Je krijgt je koffie of thee zeer professioneel geserveerd, goede kwaliteit en met heerlijk eigengemaakt lekkers erbij.

De luns is van zeer goede kwaliteit en de wijn smaakt naar meer!

Een van God verlaten hoek vind ik een prettige bijkomstigheid, als je ziet hoe de wereld eruitziet onder zijn ogen.

Geniet van de wedstrijd.

Beantwoorden
LLeny van Muijen

@Wilco op zondag 29 juni 2014 om 10:01:

Hallo Wilco,

Denk je dat ze inderdaad een deal hebben met de Gemeente Helmond?
Dat is dan wel een hele slechte…. gezien de omzetcijfers.

Wat nog veel meer verbaasd is natuurlijk dat Fraser met de Noorderzon vertrokken is.
Net een dag voordat hij zijn boeken moest openen.
Op die basis had hij de vergunning gekregen.
Volgens BIBOB expert waren er toen, bij de verlening van de vergunning, al grote twijfels over geldstromen ed.

Beantwoorden
M. Betgem van der Spuij

Lleny: wanneer was dat dan? Ik heb niets over het serveren aan te merken en ook niet op de kaart. Maar toen ik er heb gezeten (en dat is alweer een tijdje geleden) was het maar een tam zooitje. Zo tam dat ik daarna besloot om er niet meer te gaan zitten.

En ik zal écht niet van de wedstrijd genieten, want voetbal kan me gestolen worden. Maar als jij wilt kijken. Ik houd je niet tegen!

Beantwoorden

De leugenaar. De zaak liep helemaal niet. Had zo fijn gewerkt met de Gemeente.Nee Fraser,gisteren heb ik de faillisementsverklaring gekregen.Hierin staat dat u de Gemeente verwijt het niet gered te hebben. Lag toch allemaal aan ons? In aug 2014 bent u falliet verklaard. Bangerik.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *