Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.058 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Jarenlang was de Roggedijk geen visitekaartje voor het industrieterrein, aldus de Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH). Maar daar komt de komende maanden verandering in. Maandag starten de werkzaamheden voor het herinrichten van de Roggedijk en de hoek met de Gerstdijk.
Na lang en intensief overleg kwam er een publiek – private samenwerking tussen de gemeente en Van Rooi Meat. Het resultaat is dat op de Roggedijk langsparkeervakken komen voor vrachtauto’s die moeten wachten voor het laden en lossen bij dit snel groeiende vleesverwerkende bedrijf. De bereikbaarheid van de uitritten wordt verbeterd en de groenstrook ingekort en opgeknapt. Op de hoek van de Gerstdijk en de Roggedijk komt een haal- en brengstrook voor medewerkers waardoor de veiligheid en doorstroming op de Gerstdijk verbetert. SBH vult aan: “De uitstraling en kwaliteit van de omgeving van de Roggedijk wordt aangepast aan de ondernemersvraag en behoefte van deze tijd, waarin toenemende parkeerdruk en het beter benutten van de openbare ruimte een rol spelen.”
Als het (winter)weer geen al te grote invloed heeft, zijn de werkzaamheden half februari afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *