Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.561 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
46reacties

Vanavond rond 22.10 uur is er op het Nieuwveld ter hoogte van het ROC Ter AA College een scooterrijder ten val gekomen. De jongeman die over het fietspad reed, zag niet dat er een tegel uit het fietspad lag en enkele andere tegels gevaarlijk omhoog staken. Hij is in een ambulance onderzocht en behandeld aan zijn verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De politie heeft notitie van het ongeval gemaakt en de gemeente wordt op de hoogte gebracht van de toestand van het fietspad daar in Helmond Noord.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

46 reacties:

Die jongen heeft echt geluk gehad…. hij werd gewoon gelanceerd…beterschap voor hem.

Beantwoorden
Patricia Hendriks

Die tegels liggen daar ook kei los en levensgevaarlijk niet normaal

Beantwoorden

Losliggende tegels die omklappen onder een scootmobiel zijn volledig aan de orde over de hele fietspaden in helmond. En heb je het niet al in je rug dan krijg je het gegarandeerd daarvan.
Ook te laag zittende brandweerputjes – tussen de tegels op de stoep – waar kleine kinderen of ouderen met de rollator in duiken zie ik voor onze deur. Maar er wordt niks aan gedaan. Ik heb er al lang en breed over geklaagd. Niks dus. Goeie gemeentedienst. Net als al het onkruid overal. Maar als je de gemeentelijke belastingen moet betalen dan staan ze voorop klaar om te innen. En zeer vlug.

Beantwoorden

lekker kut fietspad ..in helmond liggen de stoepen en fietspaden er maar los bij overal zo slecht onderhoud ..huizen bouwen ..maar de rest word niet na gekeken..ik hoop dat de ouders slim zijn om smarte geld te vragen ..dan is de gemeente de klos ..beterschap met de jongen 🙁

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Daar liggen heel veel kapotte tegels op t fietspad die omhoogsteken enzo… zelfde als in de nachtegaallaan vanuit de stoplichten naar de bus. Liggen kei veel kapotte al weken lang. Is echt gevaarlijk kan je goed hard door vallen

Beantwoorden

zo ook op de vossenbeemd als je naar je werk gaat in het donker zie je niks onvoorstelbaar dat daar ook nog niemand is gevallen.

Beantwoorden

Echt overal liggen ze los staan half omhoog dat ze x dat gaan verbeteren opnieuw bestraten desnoods asfalt breek ook elke keer bekant me nek van de losliggende stoeptegels. Of zie ouderen er bijna overheen struikelen

Beantwoorden
Sylvia van den Berg

Had moeten gebeuren liggen daar allemaal scheef beterschap voor de scooterrijder

Beantwoorden

Heel de fietspad is triest…..kijk voor bij de knip precies hetzelfde

Beantwoorden

Heel erg wat daar is gebeurd, maar mijn ervaring is, dat wanneer je het doorgeeft aan de gemeente, er wel degelijk gerepareerd wordt. Er bestaat een app, Buiten beter, je maakt een foto die je meteen uploadt en rechtstreeks naar de gemeente kunt sturen. Is een tip.

Beantwoorden

Herlmondse Gemeente slecht bezig
Losse stoeptegels overal onkruid en veel zwerfvuil
Waar gaat dat naar toe
En maar belasting betalen

Beantwoorden

Melding maken bij de gemeente. Als er dan naderhand iets gebeurd kun je de gemeente aansprakelijk stellen

Beantwoorden

dit is niet het enigste fietspad dat er zo bij ligt in Helmond.

rijd eens langs Elkerliek warande fietspad of fietspad bakelsedijk naar dierdonk of industrieterrein Hoogeind, overal losse tegels levensgevaarlijk.

Beantwoorden

De gemeente mag echt wel wat gaan doen aan de fietspaden in Helmond. Echt een ellende.

Beantwoorden
Brechtje Kuijpers

Weet nog wel meer plaatsen waar die kut tegels omhoog liggen levensgevaarlijk idd!!

Beantwoorden

Wegdek ziet er heel slecht uit. Heel gevaarlijk

Beantwoorden
Hennie de Gooijer

Schade vergoeding vragen aan de gemeente hun moeten zorgen dat we veilig de weg op kunnen geld gaat in hun eigen zakken

Beantwoorden

Vossenbeemd ri brouwhuis idem zeer gevaarlijk

Beantwoorden

Door Helmond heen steke er nog wel meer tegels omhoog waar je lelijk door kunt vallen.

Beantwoorden

Zijn idd wel meer plekken waar iets aan de fietspaden en stoepen gedaan mag worden ????

Beantwoorden
Angelie van den Eijnden

Tip voor iedereen: als je zo’n wegdek o.i.d. ziet, melden bij de gemeente! Kan heel makkelijk via
https://www.helmond.nl/1/producten/Melding-openbare-ruimte

Beantwoorden
Henriëtte Verouden

Maak al weken meldingen. Elke dag komen er bij. Het is niet te doen dat melden zo slecht zijn de paden in Helmond. Op veel plekken is de stoep ook open gehaald ivm graafwerkzaamheden. Dramatisch. Dus ook wandelpaden !!! Fietsen buurtbeheerders niet rond? Als je een fiets rondje door Helmond maakt zie je dit toch overal.

Word tijd dat Dhr de Vries zijn verkiezingsbelofte inlost. Betere fietspaden !!

Beantwoorden

En maar een nieuw stadion bouwen oor hs. Is daar mijn belasting geld voor?? Bij mij voor de deur ook veel losliggende tegels, meerdere malen melding gemaakt en wat doen ze, de tegels weghalen en oudere mensjes maar vallen met hun rollator. Slecht hoor gemeente Helmond.

Beantwoorden

Levens gevaarlijk hoe de tegels liggen????????????daar moeten wel ongelukken gebeuren????????gemeente aansprakelijk stellen????beterschap voor de scooter rijder????????

Beantwoorden

mijn moeder en ik klapte gister ook bekant neer door losliggende stoeptegels in Stiphout

Beantwoorden

@Jeanne de Bruin op woensdag 4 juli 2018 om 07:04:

wat heeft zwerfvuil en onkruid met die tegels te maken?
En waarom maken sommigen hier gebruik van schuttingtaal?

Dat er overal tegels losliggen kun je overigens allemaal zelf
constateren door eens op de fiets te kruipen.

Beantwoorden

Mijn zus heeft dit meegemaakt bij het fietspad langs de traverse 8 jaar geleden. Door die val is ze in een rolstoel terecht gekomen. Gemeente heeft pas een jaar of 2-3 geleden die fietspaden aangepast. Ook is de gemeente aansprakelijk gesteld. Die rechtszaak loopt nog steeds. Voor zoiets moet je een lange adem hebben.

Beantwoorden

Zijn moeder plaatse op Facebook deze OPROEP/GEZOCHT

Gisteren avond heeft onze Igor een ongeluk met scooter gehad ter hoogte van winkelcentrum de Bus/ROC in Helmond. Dit door losliggende /omhoogstaande tegels. Levens gevaarlijk situatie, Igor is voor over zijn scooter gelanceerd. Gelukkig heeft hij het er zelf redelijk goed afgebracht…met wat flinke schaafwonden etc..
Fijn dat er lieve mensen zijn die Igor al die tijd bij hebben bij gestaan tot politie/ambulance er waren. Een Mevrouw heb ik al gesproken…maar wij zijn ook nog op zoek naar een meneer die er bij was. Dit om hem natuurlijk persoonlijk te bedanken en eventueel als getuigen voor verzekering tegen gemeente Helmond…
Deze meneer reed in een Chrysler cruiser richting Bunders..het zou fijn zijn als deze Meneer contact met ons op wil nemen..
Graag zoveel mogelijk delen!!

https://www.facebook.com/antoinette.vanloosdregt/posts/1603443229783473

Beantwoorden

Dankje voor jullie reacties…gelukkig relatief goed afgelopen met mijn zoon….ga zeker gemeente aansprakelijk stellen..hij is gewoon gelanceerd..Dit had zo anders af kunnen lopen…en natuurlijk nog zijn zelf bij elkaar verdiende scooter aan gort..

Beantwoorden
Antoinette van loosdregt

Die luger der wel meer omhoog ook daar bij Piet keizer in de buurt levensgevaarlijk

Beantwoorden

Als pleister op de wond: Bij een ongeval dat ontstaan is door een slechte staat van de weg is de wegbeheerder, in dit geval de Gemeente Helmond, aansprakelijk voor de schade.

Beantwoorden

Gemeente, kijk ook eens op de Nachtegaallaan en de Mierloseweg want daar liggen de tegels ook al los en soms steken ze er bovenuit. Gevaarlijk, de volgende keer kan het wel eens erger aflopen met de fietser of scooterbestuurder… 🙁
Ideetje: over die stoeptegels rood asfalt aanbrengen.

Beantwoorden

Tijd terug ook melding gemaakt van een losliggende trottoirtegel daar, via de app: Buitenbeheer, dat werkte wel Binnen een week was het hersteld….. kun je foto toevoegen en locatie. Wel handig 🙂

Beantwoorden

Maar het onderhoud aan trottoirs, fietspaden en wegen is erg slecht vind ik Fiets maar eens over de Vondellaan, ook diverse gaten in het asfalt en als je niet uitkijkt dan lig je zo tegen de grond….. sinds de vorst van de winter.

Beantwoorden

hier moet de gemeente niet mee weg komen ….

Beantwoorden
Sjan van der Burgt

boomwortels op herhaling

Beantwoorden

Ligt vaak aan de wortels van bomen. maar als je maar wijst naar de boom springen de groene gemeente kereltjes uit hun vel. Je mag goed hard vallen en alles breken, maar van de boompjes moet je afblijven. Er zijn meer plekken in Helmond waar stenen of boombeschermranden gevaarlijk omhoog steken. Ik denk dat er eerst iets heel ergs moet gebeuren, willen de groentjes ingrijpen.

Beantwoorden
Willie Vorstenbosch

Voor schades en ongevallen die veroorzaakt worden door een slecht wegdek is de wegbeheerder wettelijk aansprakelijk. In dit geval is dat dus de Gemeente Helmond. Vergeet ook niet de zorgverzekeraar in te lichten, ook zij kunnen hun kosten op de aansprakelijke verhalen!

Beantwoorden

vossenbeemd liggen ook heel veel tegels los word tijd ze daar iets aan doen

Beantwoorden

Echt, zouden de mensen bij de gemeente hun stoep in hun achtertuin ook zo willen?

Beantwoorden

Dat zie je toch wel als je met hooguit 25 km per uur aan komt rijden!

Beantwoorden
Els van Duijnhoven

Constateer je dit soort dingen? Even melden aub. De gemeente doet haar uiterste best, maar kan niet alles zien. Daar hebben ze ons de inwoners bij nodig.
http://www.helmond.nl/1/producten/Melding-openbare-ruimte

Beantwoorden

Enkele jaren geleden hadden we een aantal buurtconcierges. Die konden direct zelf handelen en repareren. Helaas wegbezuinigd. Na het onderbrengen bij de stichting Stadswacht is er een langzame dood ingetreden. Opnieuw invoeren en koesteren deze krachten en geheel zelfstandig laten werken.

Beantwoorden

@peter op woensdag 4 juli 2018 om 22:41:

Dat ongeluk in 2009 door losliggende tegels waren we helemaal vergeten.
Hier staat het bijbehorende artikel.

Beantwoorden

Fietspad door rijpelberg naar brouwhuis tunnel is erg slecht ! Ook veel fietsend woon werk-verkeer en de tegels liggen erg slecht kapot.

Beantwoorden

God verbiedt dat men zelf eens actie onderneemt.

Neem-maatschappij.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *