Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.261 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
29reacties

Vorige week ontvingen we van de gemeente de samenvatting (pdf) van een onderzoek naar de doelmatigheid van het onderhoud van openbaar groen in 2007. We lazen dat de technische kwaliteit in orde was, 66% van de Helmonders er tevreden over was en er voor 4 ton scherper was ingekocht bij de betreffende bedrijven.
Netjes, maar aan het onderwerp groenonderhoud besteden we geen aandacht, dachten de weblogredactie toen. Tót we de onderstaande videobeelden van Peter van de Kimmenade binnenkregen en dat besluit moesten herroepen.
Een dame reed afgelopen vrijdag op de scooter over de Binnendongenstraat:

Gelukkig stond de dame na dit ongeluk weer op. Met een aantal kneuzingen kwam ze er relatief goed van af. Wat zou er gebeurd zijn als zij met haar hoofd tegen het bushokje gevlogen was? Of stel dat het een dame op leeftijd betrof?
Losliggende tegels op het fietspad waren de oorzaak van dit ongeval. Die rode tegels waren omhoog gekomen door de druk van de wortels van de boom links. Wortels van bomen kunnen voor gaten en hobbels in het wegdek zorgen, een bekend groenprobleem. Inmiddels zijn de tegels daar weer goed gelegd.
Of de dame uit het filmpje tevreden is over het groenonderhoud in Helmond, laat zich raden.

Update om 10.37 uur:
Zojuist mailde Peter van de Kimmenade dat bovenstaand bericht De Telegraaf (screenshot 1 en screenshot 2) haalde.

29 reacties:

doelmatig??? kent helmond,niet als bugers,gevaarlijke plekken aangeven,zoals de kruising vossebeemd,revierensingel,het fiets pad ter hoogte vd anwb mast snoei daar ,s een keer fiets pad tussen vlietstraat,rijnlaan, ,n hoop dood hout in de bomen,als de gemment werk laat doen ,,,controle,controle,controle,,of moet er eerst ,n slachtoffer vallen????

Beantwoorden

Kon die dame de los liggende tegels dan niet goed zien? Haar zicht werd tenslotte niet belemmerd door een valhelm….

Beantwoorden

IK erger me dood aan scooter en brommerrijders die zonder helm op op de fietspaden rijden.Moesten deze niet al jaren op de weg blijven ,een helm dragen en een rijbewijscertificaat hebben?

Beantwoorden

Zie jij de tegel los liggen Karel? De camera rijdt niet, zij wel!

Beantwoorden

Sorry Karel, ik bedoel Jan…

Beantwoorden

Toch raar… zo’n jonge, dunne boom die nu al van die grote, dikke, lange, sterke wortels heeft en zo’n kracht heeft om die ene (ja lees goed) 1 tegel eruit drukt!
Hier zit een luchtje aan….

Beantwoorden

@Weert

Het is een SNORFIETS en die moeten op het fietspad en hebben geen helmplicht.

Beantwoorden

De gemeente Helmond denkt altijd aan zijn eigen maar niet aan de burgers , waar de raad zelf woont kan alles ,en alles schoon , en alles illegaal gebouwd en een ander moet 10 keer aan vragen alleen voor de euro,s . SCHANDE .

Beantwoorden

Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt het gebeurd ook met stoeptegels die los liggen en melden heeft diwijls weinig zin???

Beantwoorden

Ik geloof niet dat een boomwortel de oorzaak is, het boompje heeft nouwelijks een stam. Ik vind het wel toevallig dat er een camera op gericht is en nog wel in het centrum van het beeld. Weet de eigenaar van de camera er soms meer van ???

Beantwoorden

Thomas als je nergens van af weet moet je niet reageren vandaag zijn de statenmakers geweest om alles te restaureren en hoeveel wortels er uit zijn gekomen wil je niet weten , nu kon het wel . als je een openhaard hebt kan je twee dagen van stoken .

Beantwoorden

Op de Lage dijk is het ook erg met losse tegels.Maar dit komt volgens mij van de grasmaaiers.

Beantwoorden

Schrik er helaas niet van. Heb vanmiddag een zelfde situatie aangetroffen op het stuk fietspad tussen Bindersestraat en Heistraat. Ik heb het inmiddels gemeld aan de gemeente en meteen de suggestie gedaan om in navolging van Eindhoven een zogenaamd klep-tegel-team te overwegen. Dat bestaat uit een bakfiets met een kuub geel zand erop, een schop, een bijl en/of zaag om o.a. wortels mee weg te halen en een kwak roze tegels. Heb dat overigens als raadslid al vaker gedaan. Overigens is men in Helmond wél bezig om links en rechts de fietspaden op te kalefateren. Maar of dat incidenten-politiek is of een gerichte aanpak, weet ik niet.

Beantwoorden

Tja, toevallig een camera in de buurt?

Beantwoorden

Ben je er een van de gemeente zeker dat je zo kort schrijft zeker moe van een dag rusten. die camera is er anders stond het niet op de film . Het is maar goed dat er op de gemeente niet gefilmd word, dan krijg je wel meer reactie,s . Groeten en rust ze .

Beantwoorden

@Johannes,
Ik neem aan dat jou reactie (24-9-09 om 8.31) aan mij gericht is?
Wat moet je er meer van zeggen. Losliggende stoeptegels zijn inderdaad gevaarlijk. Zeker als je niet eens ziet dat ze losliggen.
De dame in kwestie zal zeker een claim bij de gemeente indienen. Verder vraag ik mij af wat boomwortels hiermee te maken hebben, zeker gezien het “miniboompje” dat er langs staat.
Ik neem aan dat de camera niet standaard op dit punt staat gericht, maar speciaal voor dit doel er neer gezet is. Als dat inderdaad zo is, dan kan dat erg vervelende gevolgen hebben voor de persoon die de camera geplaatst heeft. Daarnaast neem ik toch aan dat Peter v.d. Kimmenade de losliggende tegels vooraf bij de gemeente heeft gemeld.

Beantwoorden

Ff voor de duidelijkheid.
Is een snorfiets:moet op fietspad,min.rijbewijs hebben,geen helmplicht.
Als je fietspad kent weet je dat je 50 meter ervoor een rare slinger moet maken op het fietspad op te kunnen…dus snelheid was zeker niet te hoog.
Het is opgenomen door een beveiligngscamera die daar hangt omdat daar een goederenontvangst zit van een bedrijf??!!!!
De tegels lagen los door wortels van een oude,grotere boom die er eerst heeft gestaan….Het voorwiel tilt de tegel op en is tegen de pijp van de uitlaat (die onderdoor de scooter loopt)vast geslagen waardoor hij gelanceerd wordt…

Wat heeft iedereen toch rare reacties als ze niet eens weten wat er precies is gebeurd!!!
En ik weet het wel want ik ben de dame in kwestie!!!!!!!!

Beantwoorden

groot gelijk M. dat je zo reageerd. Wat een reacties zeg. Het ziet er echt heftig uit en ik ben blij dat je er zelf zo goed vanaf bent gekomen!!!

Beantwoorden

@M. Kerkman,
Fijn dat alles goed is afgelopen, want wat had zoiets slecht af kunnen lopen! Ik hoop dat je later ook geen lichamelijke gevolgen zult ondervinden.

Beantwoorden

Over het algemeen lopen de reacties nogal uit een. Volgens mij vrij normaal en het valt hier nogal mee in vergelijking met andere sites.

Daarnaast is het filmpje erg kort en niet van de hoogste kwaliteit. Van oude bomen was in het geschreven stukje geen sprake en op het filmpje is niet duidelijk te zien dat er ooit een grote boom heeft gestaan.

Beantwoorden

ik vind dat het beleid in helmond vrij zwak is,
eerst moeten er gewonden vallen voor men een dergelijke situatie oplost!!

Beantwoorden

Gisteravond kreeg een lid van de weblogredactie in zijn stamkroegje de vraag wat het best bekeken YouTube-filmpje van de weblog is. Zoekend naar het antwoord, gokte hij een paar filmpjes. “Nee” antwoordde de andere Helmonder. “Jullie plaatsen dat 10 jaar geleden!” werd als hint gegeven alsof hij het dan toch moest weten. “45 Duizend views!?!?” kreeg hij te horen. Toen er nog geen zinnig antwoord volgde, gaf de vragensteller het op en gaf het goede antwoord. “Dat jíj dat niet weet” zei de vragensteller teleurgesteld.
Het lid van de weblogredactie werd die avond nog een beetje gedold. Maar goed, dankzij de vragensteller weten we wel dat dit filmpje met 45.418 weergaven ons meest bekeken filmpje op YouTube is:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 17 oktober 2019 om 20:33:

Whaha moii ????????

Beantwoorden

Gerum

Beantwoorden

En bedankt voor alle leuke opmerkingen
Na 10 jaar kan ik er ook wel om lachen hoor maar toen niet…

Beantwoorden

Non de ju! ????

Beantwoorden

Echt niet grappig… hopelijk heeft ze er niks aan over gehouden.????????

Beantwoorden

???? niet om mee te lachen , gewoon vreselijk om je val te zien. En je had zomaar heel ernstig gewond kunnen raken. Ik hou erg van humor maar niet van deze. Hopelijk gaat het goed met je.

Beantwoorden

Gelukkig goed afgelopen en daarom een grappig filmpje. ????
Trouwens nooit geweten dat de weblog al zo lang bestond. ????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *