Buiten is het -2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Wim Daniëls stopt aan het eind van dit jaar als Stadsdichter van Helmond. “Ik heb misschien al 80 gedichten over Helmond geschreven, het houdt eens op.” Dat nieuws maakte weekkrant ZondagNieuws bekend.
Wim Daniëls verwacht niet dat er een dichter is die het van hem gaat overnemen. Er wordt gebroed op een andere constructie. “Bekende schrijvers kunnen telkens een paar weken logeren in Helmond en dan over hun belevingen schrijven. Dat lijkt me een mooie opzet, omdat je dan steeds iemand hebt die met een frisse blik naar Helmond kijkt”
De in 1954 in Aarle-Rixtel geboren Eindhovenaar volgde 4 jaar geleden Bert(je) Kuijpers, de eerste Stadsdichter, op. Heel bewust verdeelde Wim de primeurs van zijn gedichten over de Helmondse media. Zodoende worden ze steeds gepubliceerd en kan elk Helmonds lezerspubliek er kennis van nemen, zo liet hij ons in 2011 weten. Het gaat te ver al zijn gedichten hier te vermelden. Maar het lange gedicht Naar Helmond (dat de weblog ‘toevallig’ als eerste mocht publiceren) krijgt een vermelding want dat is onze favoriet. Waarom? Wellicht om de 20e strofe, wie zal het zeggen…
Een paar maanden geleden maakt hij al bekend na dit seizoen te stoppen bij het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen. Zaterdag 14 juni neemt hij daar afscheid..Helmond zal daarna wat minder vaak genoemd worden op de landelijke radio, want Wim liet daar graag merken een grote sympathie voor onze stad te hebben. Luister bijvoorbeeld naar zijn radiocolumn van begin deze maand, waar hij dat ‘fijntjes’ liet merken.

2 reacties:

Toch even reageren. Jammer dat Wim stopt, het nieuws staat nu ook op de ED-website http://www.ed.nl/regio/helmond/wim-dani%C3%ABls-wellicht-laatste-stadsdichter-helmond-1.4378853
Vaak lachen en met zijn landelijke bekendheid was hij toch een goede voor Helmond.

Beantwoorden

Jammer, maar het was toch alweer even bekend. Hij had misschien nog op zijn beslissing kunnen terugkomen en met de regelmaat van de klok Helmond te vernoemen. Niet dus! Hopelijk is zijn opvolger straks net zo “in beeld” als Wim.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *