Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Vanaf vandaag heet Stadswacht Helmond een app ‘Meldstadswacht’. Met de ingebruikname van deze app zijn zij waarschijnlijk de eerste toezicht- en handhavingsorganisatie in Nederland die deze manier van melden mogelijk maakt.
Via een smart Phone kun je eenvoudig een melding achterlaten en er een foto of een video toevoegen. Met de app kunnen zodoende misstanden en overlastsituaties op straat live vastgelegd worden zodat die door de Stadswacht opgevolgd kunnen worden.
De app ‘Meldstadswacht’ is gratis te downloaden via de app-store en via google-play. Hij is alleen beschikbaar voor Android en Apple telefoons en is niet geschikt voor een tablet of een Ipad. Omdat je met die laatste meestal niet op straat loopt en met een smarttelefoon wél. Vandaar dat de app alleen voor telefoons is ontwikkeld.
“Wij vinden het belangrijk om onszelf als organisatie te blijven ontwikkelen en gebruik te maken van de nieuwste technische mogelijkheden om ons werk beter te kunnen doen. Het ontwikkelen en inzetten van een app maakt het de burger in Helmond makkelijker om meldingen te doen en daar ook een terugkoppeling op te krijgen”, aldus Joop van Stiphout, directeur van de Stichting Stadswacht Helmond.
De app past geheel binnen het ‘Wijkgericht werken’ waarmee de Stadswacht vorig jaar is gestart. Met dit ‘Wijkgericht werken’ wil Stadswacht Helmond samen met de wijkbewoners overlast gevende situaties en veroorzakers hiervan, beter aanpakken. “Wijkgericht werken betekent namelijk niet dat de stadswachten meer uren in de wijken aanwezig zijn”, aldus Van Stiphout. “We maken gebruik van alle beschikbare mogelijkheden waarmee we onze aanwezigheid in de wijk zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen inzetten. Met deze app kan iedereen eenvoudig aangeven wat er mis is in de eigen wijk. De app is zo samengesteld dat de exacte plaats via GPS locatiegegevens met de melding kan worden meegestuurd.”
Iedere melder, mits die zijn gegevens bij de melding via de app bekend heeft gemaakt, krijgt een afloopbericht. Voor alle duidelijkheid, Stadswacht verschaft nooit informatie aan eventuele overlastveroorzakers over wie de melding heeft gedaan.
De andere mogelijkheden van het doen van een melding blijven beschikbaar:
• Telefoon: 0492 – 845970
• Mail: [email protected]
• Website: www.stadswachthelmond.nl
• Twitter: @Volgstadswacht (zoals @Jan16890329 regelmaat doet)

6 reacties:

Ze zouden eens naar de app van Venlo moeten kijken, die hebben gewoon alles in een “gemeente” app zitten. Al die losse apps…handig hoor!

Beantwoorden

@Stadswacht
Prima initiatief ! We hebben het er met elkaar weleens over gehad bijv. tijdens “een dagje Stadswacht” En @ Mark; prima bij de buurman is het gras altijd groener! Berry Smits

Beantwoorden

Goede zaak. Downloaden die app
.

Beantwoorden

@ Berry Smits idd prima initiatief! Maar doe de opmerking van Mark niet meteen af met de opmerking over het gras van de bekende buurman! Van kritiek kun je ook leren….Een app voor alle gemeentezaken is idd makkelijker!

Beantwoorden

Staat erop bedankt,hoop dat ik hem niet hoef te gebruiken

Beantwoorden

Nou Joost,
Ik hoop ook dat je hem niet hoeft te gebruiken.
Ik heb hem namelijk gistermorgen geïnstalleerd, en gebruikt.
Nu ondertussen 33 uur verder, nog geen reactie gehad, of activiteit gezien.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *