Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.072 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Vanmiddag krijgt de Stadswacht, in het bijzijn van de wethouders Yvonne van Mierlo en Paul Smeulders, de sleutels van 3 splinternieuwe elektrische auto’s. Daarmee draagt Stichting Stadswacht Helmond (SSH) een steentje bij aan de ambities van de gemeente Helmond op het gebied van duurzaamheid en elektrisch vervoer.
Door zo veel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met die elektrische auto’s en door als overheid zelf het goede voorbeeld te geven, zorg je ervoor dat er meer elektrische voertuigen in Helmond komen. Dat is de gedachte van de gemeente hierachter. De Stadswacht was toe aan vernieuwing van hun wagenpark. Directeur Joop van Stiphout: “SSH is een vooruitstrevende organisatie. Elektrisch rijden is zo’n ontwikkeling waarin wij graag mee voorop lopen. 2 Van onze huidige auto’s worden daarom per 1 juli vervangen door 3 elektrische auto’s. Het streven is om binnen 3 jaar een volledig elektrisch wagenpark te hebben.”
Helmond heeft een stevige ambitie op het gebied van elektrisch vervoer. Dit komt terug in de doelstellingen en het beleid van de gemeente op het gebied van milieu, duurzaamheid en innovatieve mobiliteit. Daarnaast biedt elektrisch vervoer volgens de gemeente grote economische kansen in combinatie met het sterke automotive cluster en de aanwezigheid van Automotive Campus in onze stad. De gemeente vervult op het gebied van duurzaamheid een voorbeeldrol, en stimuleert anderen om mee te werken aan de duurzaamheidsambities van de stad. In dat kader verleende de gemeente daarom stimuleringssubsidie aan de Stadswacht om deze elektrische auto’s (die nog steeds duurder zijn dan gewone auto’s) te financieren.

5 reacties:

Kunnen ze nog ronder worden, want er lopen in dat korps behoorlijke RINO’s rond, maatje XXXXL is te klein, echter hun inlevingsvermogen is daarentegen zeer mini.

Beantwoorden

Blijkt maar weer dat er bij de gemeente en stadswacht alleen maar lui met een iq van onder het vriespunt rondlopen.
Elektrisch rijden is een domme hype, en helemaal niet beter voor het milieu als een gewone auto zolang elektriciteit nog voor 90% uit kolen en gas opgewekt wordt op deze aardkloot.
Al dit soort lokale “kijk ons is milieuvriendelijk doen” is echt complete bullshit en geldverspilling. Milieu beschermen kan alleen wereldwijd geregeld worden, maar dat gaat nog lang niet gebeuren zolang er een zooitje rijke mensen alle macht in handen hebben en er belang bij hebben dat er zo lang mogelijk op de oude manier elektriciteit gestookt blijft worden.

Beantwoorden

Wethouder Yvonne van Mierlo maakte vanmiddag op de Automotive Campus de onderstaande foto van de nieuwe elektronische auto’s van de Stadswacht.

De Segways die de Stadswacht in 2008 in gebruik nam, worden inmiddels niet meer door hen gebruikt. Die elektronisch aangedreven eenpersoonsvervoermiddelen zijn in gebruik op de Automotive Campus.

Beantwoorden

@specht

Vroeger gebruikte iedereen paard en wagen en vonden ze ook dat het goed genoeg was.
Zonder de intentie om iets nieuws massaal te gaan gebruiken komt er ook geen technologische innovatie.

Beantwoorden

komen ze nu wel controleren bij klachten ????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *