Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.397 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De voorwaarden van de Helmondse starterslening worden vanaf woensdag 1 juli aangepast. Vanwege de bezuinigingen kan de gemeente de kosten van de huidige leningsvorm niet alleen dragen.
Alleen nieuwbouwwoningen met een totale koopprijs (dus inclusief verwervingskosten) van minder dan 245.000 euro komen nog in aanmerking voor een starterslening. Dat is de hoogte van de nieuwe Nationale Hypotheek Garantie-grens. Dit was voorheen 265.000 euro. Ook is het maximaal te lenen bedrag verlaagd van 36.500 naar 25.000 euro.
Op deze wijze lukt het waarschijnlijk om de starterslening nog het hele jaar 2015 en een deel van 2016 te kunnen blijven aanbieden, zo laat de gemeente weten. De lening zal worden aangeboden zolang de gemeente Helmond nog budget beschikbaar heeft. De starterslening is een aanvulling op de hypotheek die mensen voor hun eerste koophuis afsluiten. Pas na de eerste 3 jaar hoeven zij rente en aflossing te betalen over de starterslening. De starterslening staat overal onder druk nu het Rijk er geen geld meer insteekt. In maart werd de 750ste Helmondse starterslening nog uitgereikt.
Meer informatie over de starterslening en de andere woonsubsidies is te krijgen op www.helmond.nl/woonsubsidies of telefonisch via 14 0492.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *