Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.885 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Stijn Smeulders is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten van Noord-Brabant. Stijn Smeulders, de huidige vice-fractievoorzitter dit sinds 2011 in de Staten zit, werd door zijn fractie gekozen als nieuwe fractievoorzitter. “Voor mij een grote eer om fractievoorzitter van de Brabantse PvdA Statenfractie te worden! Heb er zin!” zo laat onze columnist via Twitter weten.
De functie van fractievoorzitter PvdA Brabant was namelijk vrijgekomen. De huidige fractievoorzitter, Henk Leenders, wordt Tweede Kamerlid voor de PvdA. Als eerste opvolger op de kieslijst, volgt hij Kamerlid Mariëtte Hamer op die voorzitter wordt van de SER.
Een paar weken geleden stelde Stijn zich al officieel kandidaat voor het PvdA-lijsttrekkerschap bij de verkiezingen voor Provinciale Staten van Brabant op 18 maart 2015. Volgende week wordt bekend of er nog meer kandidaten zijn. In het dagelijks leven is deze 29-jarige Helmonder werkzaam in Den Haag als beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Tot maart was hij behalve Statenlid ook nog burgercommissielid in de Helmondse gemeenteraad. Zijn broer Paul is wethouder voor GroenLinks in Helmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *