Buiten is het 19 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.820 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Na bijna 18 jaar raadslid te zijn geweest, stopt Theo van de Ven. Dat maakte hij zojuist bekend in de gemeenteraadsvergadering waar hij als waarnemend voorzitter van de raad een nieuwjaarstoespraak hield. Die speech sloot hij geëmotioneerd af met de mededeling dat vandaag zijn laatste raadsvergadering is.
De 75-jarige Stiphoutenaar is lid van Helmond sterk, met 6 raadsleden de grootste Helmondse oppositiepartij. Sinds april 1998 zat Van de Ven onafgebroken in de gemeenteraad. Hij begon voor de partij Sociaal Democraten Helmond. Die partij ging later samen met Ondernemend Helmond en werd SDOH. Na een lange vrijage fuseerde SDOH eind 2014 officieel met Helmondse Belangen tot het huidige Lokaal sterk.
Theo van de Ven wordt als raadslid opgevolgd door Jack Hamacher, die nu burgercommissielid is namens Lokaal sterk.

6 reacties:

Zonde, een man met het hart op de juiste plaats…..

Beantwoorden

Wat jammer, een man die voor Stiphout veel goeds heeft gedaan. Maar ook mijn ouders die niet in Stiphout maar Brouwhuis woonden een keer heel fijn geholpen heeft. Theo, bedankt!

Beantwoorden

Raadslid Theo van de Ven nam afscheid
“Afscheid van de heer T.J.W. van de Ven als raadslid en waarnemend voorzitter van de gemeenteraad van Helmond.” Dat was gisteravond het laatste agendapunt van gemeenteraadsvergadering. Zowel burgemeester Elly Blanksma als Stiphoutenaar Theo van de Ven hielden een uitgebreide toespraak. Hij ontving een gravure van kasteel (waar hij in 1998 als raadslid begon) en een beeld. Marcel van Gerwen van Wijkblad de Lindenberg was erbij en maakte de onderstaande foto’s.

Theo’s 246ste raadsvergadering gisteravond was zijn laatste. Daarna was het nog lang gezellig in een eveneens bomvolle Brasserie Kasteelpoort, waar Theo (en zijn familie) zichtbaar genoot.

Beantwoorden

Mooie foto ome Theo!

Beantwoorden

Mooie foto Helma!

Beantwoorden

Jammer, een hele mooie mens die niet meer in de politiek zit. Het ga je goed!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *