Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.918 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Er zijn overweldigend veel reacties gekomen op onze oproep om mee te denken aan een nieuwe visie voor ons Centrum. Via mail, facebook, interviews op straat, de weblog van Helmond, het ED en tijdens de gesprekken in zaal Traverse. Het is mooi om te zien dat dit onderwerp ons allemaal aan het (stads)hart gaat. Ook jullie hebben actief meegedacht. Hartelijk dank daarvoor. Dit vormt een goede basis om mee verder te gaan.

We hebben alle ideeën, meningen en reacties inmiddels nauwkeurig bekeken. Aangezien het ondoenlijk is om alle input individueel te behandelen hebben we deze samengevat in grote lijnen en gebruikt om de belangrijkste thema’s voor de toekomst te bepalen. Deze ‘tussenstand’ wordt op dinsdag 19 april gepresenteerd aan de raadscommissie (openbare vergadering). Ook zal de presentatie dinsdag 19 april op www.jouwcentrumvanhelmond.nl worden gezet. Naast de presentatie kun je daar (vanaf de 19e) ook het verslag vinden de 2 stadsgesprekavonden en enkele rapporten.

Na de 19e gaan we beginnen aan de tweede fase van het opstellen van het centrumperspectief: het koppelen van de oplossingsrichtingen aan de benoemde opgaven. Dan wordt de eerste aanzet gegeven voor het vaststellen van de ambitie, doelen en oplossingsrichtingen. Voor de lange termijn en korte termijn. Zo wordt het centrumperspectief in de steigers gezet. We zullen daar met de stad daar komende tijd nog nader over communiceren.

Wethouder Erik de Vries

4 reacties:

Ik ben benieuwd en kijk uit naar wat er uit de tweede fase gaat rollen. Op basis van het verleden verwacht ik dat er een konijn uit de hoed getoverd wat dat niets te maken heeft met alle input en elke vorm van realisme ontbeert. Maar ik hoop echt dat dit nu een keer niet gebeurd en er iets komt waar de stad iets aan heeft.

Beantwoorden

De hierboven genoemde tussenstand die vanavond wordt gepresenteerd aan de gemeenteraadscommissie: de pdf-versie.

Beantwoorden

Heerlijk om te lezen, goed om te zien! Al die betrokkenheid dat maakt mij trots op deze stad. Ik ben er van overtuigd dat Stadsgesprekken zin hebben, dat de dialoog van groot belang is, dat thuisblijvers het ongelijk aan hun zijde vinden en dat we er samen iets moois van gaan maken!

Beantwoorden

@Frans op dinsdag 19 april 2016 om 17:36:

Hoezo thuisblijvers ongelijk hebben??
Reacties op Facebook, de weblog hier, het ED, op straat en via het ED worden ook meegenomen.
Eerst eens lezen lijkt me voor je reageert.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *