Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.631 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

foto: PressVisuals.comKaren van Hooff, ambassadrice van Inloophuis De Cirkel, heeft voor haar jarenlange inzet de vrijwilligerspenning van de gemeente ontvangen. Wethouder Nathalie van der Zanden reikte de onderscheiding gisteren uit tijdens de manifestatie ‘Muziek Helpt’ van Inloophuis De Cirkel in het Speelhuis.
Mevrouw Van Hooff stond aan de wieg van Inloophuis De Cirkel. Na de oprichting is zij jarenlang voorzitter geweest van het bestuur. In deze rol was zij prominent vertegenwoordiger van De Cirkel naar buiten. Dat de Publieksprijs van De Helmonder van het Jaar 2015 toeviel aan De Cirkel, is volgens het bestuur zonder twijfel mede te danken aan haar inzet en inspanningen. Het bestuur heeft haar inmiddels benoemd tot ambassadeur.
Naast haar rol voor De Cirkel zette zij zich lange tijd in voor emancipatie en gelijke rechten van vrouwen. Zij was actief betrokken bij de oprichting van de Werkwinkel in de jaren tachtig en organiseerde activiteiten voor vrouwen. Zij was kartrekker van de Internationale Vrouwendag in Helmond. Onder haar leiding werd het Buitenlands Vrouwen Centrum Merkaba opgericht, nu het Brabants Vormingscentrum. Verder heeft zij zich jarenlang ingezet voor de Helmondse afdeling van GroenLinks en was zij betrokken bij de oprichting hiervan. Ook was zij voorzitter van het bestuur.
De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan Karen van Hooff de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

1 reactie:

Proficiat Karin. Zeker verdiend.

Beantwoorden
Lucien van der Voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *