Buiten is het 20 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.785 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Rond middernacht raakte een vrouw zwaargewond bij een eenzijdig ongeval op de Aarle Rixtelseweg. Bij toeval ontdekte surveillerende agenten de gestrande auto ter hoogte van de bushalte en alarmeerden om 00.21 uur direct de andere hulpdiensten.
De automobiliste reed eerst een boom omver, schampte vervolgens een andere boom en kwam tenslotte tot stilstand boven een sloot. Daar is de vrouw die niet aanspreekbaar was, door brandweerlieden en ambulancepersoneel uit haar auto gehaald. De trauma-arts van de vrijwel direct opgeroepen traumahelikopter assisteerde het ambulancepersoneel. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe lang zij al in de auto lag voordat de agenten haar vonden. De politie doet onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeluk.
Of dat nu ook het geval is weten we niet, maar op de Aarle Rixtelseweg wordt vaak te hard gereden. 5 Jaar geleden registreerde de flitspaal in 12 maanden 1763 voertuigen die te hard reden. Het is niet de eerste keer dat op die weg tussen Helmond en Aarle-Rixtel gewonden vielen te betreuren bij een ongeluk. Harrie Fotografie maakte daarvan foto’s onder meer in september 2015, december 2014 en in maart 2013. Vannacht maakte hij de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staat de updates.

17 reacties:

En op foto 5 zien we de bekende witte kenteken plaat nog achterop zitten.
Bloedproef doen en fikse rekening sturen voor het openbaar groen, wat niet meer is, en de inzet van de hulpdiensten.

Beantwoorden

Aan de auto te zien moet het een Pool zijn.

Beantwoorden

Hardleers die Polen 😛

Beantwoorden

Eenzijdig ongeluk, benieuwd hoe ze dit klaar heeft kunnen spelen…?

Beantwoorden

Weten jullie dat de politie nog personeel zoekt en ik denk dat ze heel blij met jullie zijn. Knap dat jullie uit een foto opmaken waardoor het is gebeurd de herkomst kunnen vaststellen van de auto en er zo ook meteen een oordeel aan vast kunnen hangen. Ik weet niet uit welk land het kenteken komt maar wel dat er meerdere oorzaken kunnen zijn waardoor het kenteken wit oplicht op een foto en misschien helemaal niet wit is.

Beantwoorden

net of Nederlander nooit dronken achter het stuur kruipen… wat een onzinnige reacties soms.

Beantwoorden

@Harrie op zondag 31 januari 2016 om 09:49:

op foto 2 lijkt het trouwens een “gewone” gele kentekenplaat, dus waarschijnlijk heb je helemaal gelijk Harrie.

Beantwoorden

Naar aanleiding van de reacties hierboven, belden we de woordvoerder van de politie. Het slachtoffer blijkt een 22-jarige Poolse dame. Zij is vanwege de aard van haar verwondingen naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Zij was de enige inzittende die de politie in auto aantrof.

Beantwoorden

Het officiële persbericht van de politie:

Automobiliste ernstig gewond bij eenzijdige aanrijding
Helmond – Een 22-jarige Poolse automobiliste is in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 januari ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Aarle-Rixtelseweg.
Surveillerende agenten zagen kort na middernacht daar een auto half in een sloot hangen. Toen ze poolshoogte namen, zat de vrouw gewond achter het stuur. Ze was niet aanspreekbaar en is met vermoedelijk hersenletsel met de ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Het is nog onbekend wanneer de aanrijding is gebeurd. De politie onderzoekt de toedracht.

Beantwoorden

Ondanks de zwaargewonde bestuurster lijkt de auto niet echt veel schade te hebben voor zover ik dat kan zien op de beelden.

Er zal vast volop onderzoek gedaan zijn naar de oorzaak. Het blijft erg dat er iemand zo zwaargewond raakt. Hopelijk komt het goed met de bestuurster.

Beantwoorden

Ook gordel niet om. Typisch oost Europeesch gedrag.

Beantwoorden

@Harrie
Je praat onzin.
Er wordt juist bezuinigd bij de politie… minder politiebureau’s, minder auto’s, minder agenten. Als ze zo graag meer agenten willen, moeten ze maar is fors meer gaan betalen (en beter selecteren) want het huidige niveau is bedroevend.
Verder een geel kenteken geeft altijd gelige reflectie bij flitsen.
Zelfs een blinde kan het verschil zien tussen een reflecterende Nederlandse kentekenplaat en een buitenlandse witte plaat. Wit licht bevat alle kleuren van het spectrum, een gele kentekenplaat bevat alle kleuren behalve geel en kan dus nooit wit licht terugkaatsen. Iets met natuurkunde!
Het bewijs zie je nota bene aan de kentekens van de politieauto’s.

Maar het meest kansloze vind ik dat er sensatiefoto’s geplaatst worden van een ongeluk, en dan vervolgens erover gaan janken dat er commentaar over de Poolse kentekenplaten komt, wat achteraf gezien dus ook gewoon klopt.
Typisch staaltje van hypocriete dubbele moraal. Zogenaamd de feiten willen laten zien, totdat het even niet lekker uitkomt. Lijkt de PvdA wel.
Die denken ook dat het volk dom is, en dat alles wat ze uitkramen voor zoete koek geslikt wordt.

Beantwoorden

Op foto 2 is geen kenteken te bespeuren.

Beantwoorden

@Jopie op zondag 31 januari 2016 om 12:45:

je hebt gelijk, had mijn leesbrilletje even niet op:-)

Beantwoorden

Alle rekeningen naar Polen AUB van dit ziekenhuisbezoek.

Beantwoorden

Misschien dacht mevrouw dat er asperges aan de andere kant van de sloot stonden.

Beantwoorden

Update: de mevrouw in kwestie heeft vandaag haar werkzaamheden hervat bij een aardbeien kweker in het buiten gebied van Helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *