Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.529 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De brandweer heeft vanmiddag een ree uit het kanaal gered. De ree die in het kanaal bij Helmond werd aangetroffen liet zich niet zomaar uit het water halen. Na enkele honderden meters gezwommen te hebben wisten de oppervlaktezwemmers van de brandweer het dier te vangen en uit het water te halen. Ze hebben het beestje even tot rust laten komen en daarna bij het maaiveld weer losgelaten.
Gisteren werd er ook een ree uit het kanaal gered. Toen was dat ter hoogte van de AH XL.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties staat een update.

4 reacties:

Kunnen er niet om de 200 meter of zo een soort loopplankjes komen zodat een ree er ook weer uit kan klauteren? Heb al eens eerder gevraagd of er geen rekening gehouden kan worden met wildpassages bij herontwikkeling van de Rochadeweg, maar ik denk dat dit een structureel probleem is en blijft. Zo’n dier denkt toch gewoon dat er vast aan de overkant wel een plek is waar hij weer omhoog kan.

Beantwoorden

Goed plan Michiel.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op vrijdag 20 augustus 2021 om 17:11:

Geen slecht idee!
Een paar jaar geleden was er niemand om deze ree te reden https://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/ree-verdronken-in-het-kanaal-2-fotos/ 🙁

Beantwoorden

Update:
Harrie Fotografie maakte vanmiddag ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *