Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.303 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Om 20.46 uur liet de politie weten dat er een steekpartij was geweest bij de Azalealaan 19a in Helmond Oost. Een ruzie tussen 2 mannen in die straat mondde eerder vanavond uit in deze steekpartij. Het slachtoffer is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte meldde zichzelf kort daarna bij de politie en werd aangehouden. Het gaat om bekenden van elkaar, zo meldde de politiewoordvoerder.
Begin augustus was in dat appartement ook een steekpartij, daarbij raakte toen ook een man lichtgewond.
Harrie Fotografie maakte vanavond de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

8 reacties:

en die steken maar pff

Beantwoorden

Blijft altijd wat te beleven in Helmond… Blij dat ik er niet meer woon.. ????

Beantwoorden

Update 1:
Het steekincident speelde zich rond 19.45 uur af op straat. De technische recherche was rond 22 uur ter plekke bezig met het afronden van het onderzoek.

Beantwoorden

Update 2:
Harrie Fotografie maakte vanavond ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Wordt met de dag erger hier

Beantwoorden

De reden dat ik hier weg wil met mijn jonge kinderen

Beantwoorden

Update 3:
4 jaar celstraf voor deze steekpartij in de Azalealaan
De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 51-jarige man uit Beek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De man stak in september van dit jaar een ander met een mes in de borstkas. Ook reed hij op het slachtoffer in met zijn auto. De officier van justitie had 5 jaar geëist.
De verdachte wachtte die bewuste dag in Helmond in zijn auto op het slachtoffer om (naar eigen zeggen) een al langer lopend conflict met hem te bespreken. Toen hij de man zag, stapte de verdachte uit de auto en liep naar de man toe. Uit camerabeelden blijkt dat de verdachte al vrijwel direct uithaalt met een mes. De verdachte raakt het slachtoffer in de borstkas. Vervolgens stapte de verdachte weer in zijn auto en reed op het slachtoffer in. Het slachtoffer hield een 7 centimeter diepe steekwond over aan het incident en lag enkele dagen op de Intensive Care-afdeling van een ziekenhuis met een klaplong en inwendig bloedverlies in de borstholte.
De rechtbank oordeelt dat het om zeer ernstige feiten gaat en dat hiervoor alleen een gevangenisstraf van meerdere jaren volstaat. Daarnaast moet de verdachte het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 16.000 euro.
In de volledige uitspraak van de rechtbank lees je natuurlijk meer.

Beantwoorden

Update 4:
Ook in hoger beroep 4 jaar cel voor de steekpartij in de Azalealaan
De dader van de steekpartij in de Azalealaan in september 2017 (zie de 6 foto’s hierboven) kreeg in hoger beroep dezelfde straf als in december 2017 (zie update 3). De man die inmiddels in het huis van bewaring in Grave woont, kreeg wederom 4 jaar gevangenisstraf voor poging doodslag.
Ook moet hij aan de Staat (ten behoeve van het slachtoffer) een bedrag van 16.105,54 euro betalen. Te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf de datum van het delict tot aan de dag der algehele voldoening. Dat bedrag is opgebouwd uit 4.000 euro immateriële schadevergoeding en materiële schadevergoeding (post nota’s apotheek, factuur Elkerliek ziekenhuis, nota ambulancevervoer, nota verbandmiddelen, nota opvragen medische informatie huisarts, kledingschade ad 300 euro, persoonlijke kosten ziekenhuisopname, reiskosten ad 16,13 euro). Dat het slachtoffer niet verzekerd was, zoals de advocate van de verdachte aanvoerde, doet niet ter zake vindt het gerechtshof. Wil je meer lezen wat die advocate ter zitting zoal betoog, lees dan de volledige uitspraak van het hof.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *