Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.196 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Op de Deltaweg bij het station Brouwhuis werd vanavond rond 18.20 uur een fietser op het fietspad aangereden. Hij raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook in maart en juni dit jaar vonden daar aanrijdingen plaats waarbij gewonden vielen.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties staat een update.

16 reacties:

Ze rijden daar ook echt als gekken… Vind het altijd dood eng als ik daar lang moet met mijn kinderen.

Beantwoorden

Update:
De fietser kwam vanuit de richting Brouwhuis Hij reed op het voorrangsfietspad dat de weg daar kruist waar hij werd aangereden door een automobiliste. Zij was hevig geschrokken maar mankeerde niks, haar dochtertje dat ook in de auto zat, kreeg van de politie een knuffelbeer om van de schrik te bekomen. De politie heeft ter plaatse enkele getuigen gehoord en onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande 3 foto’s.

Beantwoorden

uitkijken is ook moeilijk

Beantwoorden

Niet gek, want ze rijden daar als gekken. En wat mij nog steeds verbaast dat ze daar geen voetgangers aanrijden, want er is daar nergens een zebrapad en dat met een oudere complex is. Die denken dat de verkeersdrempel een zebrapad is.

Beantwoorden

Leg daar AUB hogere drempels !!! Als daar vlakbij ook nog een supermarkt komt hou ik mijn hart vast !!!

Beantwoorden
Annie Van de Kerkhof

Als ik daar kom met de auto zie ik de voetgangers en de fietsers zonder problemen. Maar al twee keer bijne een scooterrijder overhoop gereden die met volle vaart over dat fietspad komen. Ik sta stil, kijk goed en als je nog een keer kijkt is er opeens een scooter…

Beantwoorden

Fietsers en voetgangers is geen probleem. Als je netjes stopt zie je die wel. Maar scooterrijders vlammen ook over dat fietspad en ben je te laat als automobilist.

Beantwoorden

Mensen hebben daar echt niet in de gaten dat rond het station en winkelcentrum het een 30km zone is.

Ze rijden er inderdaad als een stel debielen rond.

Maar helaas is het volgens verkeershandhavers nier nodig om snelheidscontrole te houden in 30km zones. Hier rond het winkelcentrum zou het echt een vetpot zijn in ieder geval!

Beantwoorden

Scooterrijders rijden idd heel hard maar dat rijden ze over het hele fietspad door brouwhuis, als ik thuis de deur uitloop moet ik echt eerst goed kijken, heb al een paar keer gehad dat ze je dan voorbij vlammen en je ziet ze niet aankomen omdat ze veel te hard rijden

Beantwoorden

Fietsers, scooters etc. kunnen (ook als ze voorrang hebben) zelf ook uitkijken, een iemand (automobilist) kan altijd iets over het hoofd zien, en zeker daar.
Ik neem nooit ergens voorrang, ik let zelf altijd op.
Voorrang moet je krijgen, niet nemen.
Maar dit is mijn bescheiden mening 🙂

Beantwoorden

Op dit punt zullen altijd problemen blijven bestaan met overstekende fietsers en bromfietsen. Het punt is te onoverzichtelijk en leent zich teveel voor snel rijden door bromfietsen.

Oplossing:
Een korte onderdoorgang met alleen een vast wegdek boven de doorgaande weg met een voorziening erin om bromfietsers te dwingen langzaam te rijden in de tunnel. ( door bv. een zig zag in te bouwen)

Links en rechts de inritten overdekt met gaas (zoals het gegalvaniseerde gaas bij ingangen van veel publieke gebouwen) waarover men gewoon kan lopen. Door het gaas is de fietsput ( die maar een tiental meter echt dicht is) ten alle tijden overzichtelijk zodat er een hoge mate van sociale controle is door overstekende voetgangers. Dit waarborgt de veiligheid van de mensen die zich in de put bevinden.

Beantwoorden
Jean Pierre Poppeliers

@Jean Pierre Poppeliers op dinsdag 11 oktober 2016 om 23:03:

Misschien is dat een oplossing. Makkelijker en logischer zou zijn om dat fietspad geen voorrang te geven.
Ik vraag me af welke sadist daar zo’n fietspad neerlegt. Niet zo heel moeilijk te voorspellen dat dat vaak mis moet gaan. Je kunt wel denken dat auto’s door zo’n fietspad langzamer gaan rijden, maar doen ze dat niet, dan zit je met de brokken.

Beantwoorden

@Tineke T op woensdag 12 oktober 2016 om 07:35:

Geen voorrang geven lappen bromfietsers (maar ook fietsers) dikwijls aan hun laars en of schatten de situatie verkeerd in. (ik ben toch wel sneller…)

Ik denk ook dat beide partijen dus ook de autobestuurders zich met regelmaat niet (of niet voldoende) aan de voorschriften houden. Iedereen is wel eens gehaast of onoplettend.

Met name jongere bromfietsers en fietsers nemen het vaak niet zo nauw. Bij hen sinds heerst bovendien de mening dat ze een bepaalde bescherming genieten vanuit overheidswege. Men denkt dat langzaam verkeer eigenlijk nooit fout is en autobestuurders altijd. (artikel 185 Wegenverkeerswet)

Doch neemt men het probleem compleet weg met een onderdoorgang kunnen beide niet in contact komen met elkaar. Om geen racerij in de tunnel te krijgen daarvoor ook een voorziening die er hard rijden voorkomt.

Beantwoorden
Jean Pierre Poppeliers

Een tiental betonnen balkjes van 30 cm hoog dwars in fietspad leggen zoals bij veldrijden, zal ze leren, automobilisten hebben al jaren last van daar heten ze verkeersdrempels overigens.

Beantwoorden

En de politie maar controleren op de Gerwenseweg. Ze kunnen beter controleren op gevaarlijke plaatsen in plaats van op kassa-plaatsen.

Beantwoorden

In het weekend was het weer bijna raak. Gelukkig kon de tiener net op tijd van de fiets springen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *