Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.671 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Yvonne van Mierlo (51) wordt per 1 januari 2017 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Helmond. Met het oog op de aflopende zittingstermijn medio 2017 van de huidige voorzitter Jan van Rijsingen, zal Van Mierlo toegevoegd worden aan de Raad.
De geboren en getogen Helmondse (en nog altijd woonachtig in Dierdonk) was van 2010 tot 2015 wethouder Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën bij de gemeente Helmond. Daarvoor was Van Mierlo werkzaam in diverse directie- en managementfuncties in de consultancywereld. Momenteel is zij voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie, landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor het sociaal domein.
Op 8 december heeft de Ledenraad van Rabobank Helmond ingestemd met de voordracht van Yvonne van Mierlo als lid van de Raad van Commissarissen (RvC). “Ik ben enorm blij met de benoeming van Yvonne van Mierlo, iemand die bewezen heeft zich met hart en ziel te willen inzetten voor Helmond en de regio. Mijn zittingstermijn zit er bijna op en het is prettig dat de beoogd nieuwe voorzitter al tijdig met mij een kijkje in de keuken van de Rabobank kan nemen.”, aldus Jan van Rijsingen, voorzitter RvC Rabobank Helmond. Directievoorzitter Peter de Bruin voegt daar aan toe: “Yvonne is een gedreven, daadkrachtige vrouw. Resultaatgericht, met oog voor de mens. Allemaal eigenschappen die goed passen bij onze coöperatie.”
Yvonne van Mierlo over haar nieuwe rol: “Een aandeel in elkaar verwoordt op een fantastische wijze het coöperatieve karakter van de Rabobank wat ik van harte onderschrijf. Een bank waarin de klanten en leden centraal staan. Een bank met gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en oog voor de regio, de stad en haar wijken. Zo ontstaat er een community waarin de Rabobank een belangrijke rol speelt, van nationale schaal tot in de haarvaten van de maatschappij. Ik vind het een eer om als commissaris dit gedachtegoed te mogen uitdragen, verder versterken en verbinden in een constructieve en open samenwerking met de Commissarissen, de Ledenraad en de directievoorzitter.”

In een reactie hieronder staan updates.

6 reacties:

Succes Yvonne van Mierlo

Beantwoorden

Succes Yvonne!!

Beantwoorden

Gefeliciteerd Yvonne en succes

Beantwoorden

Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe functie Yvonne……is aan jou wel toe vertrouwd….succes.

Beantwoorden

Update 1:
Van Mierlo waarschijnlijk nieuwe RvC-voorzitter Rabobank Helmond
Naar alle waarschijnlijkheid wordt oud-wethouder Yvonne van Mierlo per 1 juli de nieuwe voorzitter van de Raad van commissarissen (RvC) van Rabobank Helmond. Zij volgt dan Jan van Rijsingen op die na ruim 10 jaar de voorzittershamer neerlegt en vandaag zijn laatste RvC-vergadering mocht voorzitten.
Van Mierlo, die nog altijd bij Movisie werkt, werd onlangs door de RvC voorgedragen als nieuwe voorzitter. Maandag beslist de ledenraad van Rabobank Helmond of die voordracht een benoeming wordt. In het het Rabobank-magazine liet de scheidend voorzitter weten alle vertrouwen in zijn beoogd opvolger te hebben. “Ze kent Helmond, is een echte verbinder en een ervaren bestuurder. Ik wens haar, de bank en alle leden en klanten het allerbeste toe.”
De raad van commissarissen (RvC) van Rabobank Helmond houdt toezicht op de directie en bewaakt de belangen van de bank. Jaarlijks legt de RvC hierover verantwoording af aan de ledenraad. Namens de circa 10.000 Rabobank-leden in de regio Helmond denkt en beslist de ledenraad mee over het beleid van de bank en praten zij met de directie over ontwikkelingen in Helmond. De ledenraad bestaat uit 30 leden waarvan onze columnist Thomas Tuerlings (26 jaar) er sinds kort 1 van is.

Beantwoorden

Update 2:
Zoals woensdag al ‘voorspelt’ werd Yvonne van Mierlo gisteravond benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Helmond.
Peter de Bruin maakte de onderstaande foto.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *